Επιλογη αναμεσα σε τρεις ενισχυτες help

grkostis

New member
13 January 2010
8
Λοιπον εχουμε και λεμε

1)Sony STR-DH500
2)Pioneer VSX-519
3)Yamaha RX - V365

Πόιον απο ολους και γιατι

Με ενδιαφερει το hdmi σε εικονα και ηχο ,με ενδιαφερει η τιμη , και πανω απο ολα η αξιοπιστια

Ευχαριστω για την βοηθεια

sorry εαν ανοιξα λαθος σε λαθος τοπικ πριν

Με αφορμη την ερωτηση του φιλου και την απαντηση του κωστα, θαθελα να ρωτησω το εξης.
Εχω τον ΥΑΜΑΗΑ RX-V365 και αφου δεν περναει ο ηχος απο την HDMI, το ps3 που εχω για player το εχω συνδεσει με τον ενισχυτη μου μεσω οπτικης με αποτελεσμα να μην εχω HD ηχο. Η απορια μου λοιπον ειναι η εξης.
Αν αλλαξω τον ενισχυτη μου με εναν απο τους 3 παραπανω, και η συνδεση γινει μονο με καλωδιο HDMI, τοτε θα εχω σημαντικη διαφορα στον ηχο, βλεποντας μια ταινια απο blueray με ηχο HD, ή η διαφορα θα ειναι τοσο μικρη ωστε ισως το αυτι μου να μην την καταλαβει και ποτε?
Τα φορμα ηχου HD δεν αφορουν ηχο 7.1 μονο? 7.1 δεν εχω σκοπο να στησω στον χωρο μου καθως δεν υπαρχει χωρος για τα 2 πισω ηχεια.
Ευχαριστω.

Αν αλλαξω τον ενισχυτη μου με εναν απο τους 3 παραπανω, και η συνδεση γινει μονο με καλωδιο HDMI, τοτε θα εχω σημαντικη διαφορα στον ηχο, βλεποντας μια ταινια απο blueray με ηχο HD, ή η διαφορα θα ειναι τοσο μικρη ωστε ισως το αυτι μου να μην την καταλαβει και ποτε?

Και εγώ αυτή την απορία έχω

Εχω τον ΥΑΜΑΗΑ RX-V365 και αφου δεν περναει ο ηχος απο την HDMI, το ps3 που εχω για player το εχω συνδεσει με τον ενισχυτη μου μεσω οπτικης με αποτελεσμα να μην εχω HD ηχο. Η απορια μου λοιπον ειναι η εξης.

Για τον ίδιο λόγο άλλαξα πριν λίγο καιρό τον Pioneer VSX-1017 με τον Pioneer SC-LX82. H διαφορά των dts HD-MA και Dolby TrueHD από τα core dts και Dolby Digital είναι εμφανέστατη.
Αρκεί βέβαια να σκεφτεί κανείς, ότι o HD ήχος είναι μη απωλεστικός και ότι το μέγιστο bitrate π.χ. στην περίπτωση του dts HD-MA μπορεί να φτάσει τα 24,5 Mbps για ήχο 7.1 καναλιών (έναντι 1,509 Mbps 5.1 καναλιών του απλού dts) για να καταλάβει την διαφορά. Τα αντίστοιχα νούμερα για το Dolby TrueHD είναι 18 Mbps έναντι 640 kbps του απλού AC3.

Τα φορμα ηχου HD δεν αφορουν ηχο 7.1 μονο? 7.1 δεν εχω σκοπο να στησω στον χωρο μου καθως δεν υπαρχει χωρος για τα 2 πισω ηχεια.
Ευχαριστω.

Δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Οταν δηλώσεις στον ενισχυτή σου ότι δεν έχεις surround back ηχεία, τότε ο ήχος που προορίζεται για αυτά στέλνεται και αναπαράγεται στα surround.
Επιπλέον, πολλοί ενισχυτές υποστηρίζουν λειτουργία virtual surround back, η οποία όταν ενεργοποιηθεί ο ενισχυτής δημιουργεί ψευδαίσθηση εικονικών surround back ηχείων με αρκετά καλά αποτελέσματα θα έλεγα. Αυτό στην περίπτωση που το υλικό που αναπαράγουμε είναι 7.1 καναλιών, γιατί ως επί το πλείστον οι κυκλοφορίες Blue Ray στην Ελλάδα έχουν ήχο 5.1 καναλιών.

Επιπλέον, πολλοί ενισχυτές υποστηρίζουν λειτουργία virtual surround back, η οποία όταν ενεργοποιηθεί ο ενισχυτής δημιουργεί ψευδαίσθηση εικονικών surround back ηχείων με αρκετά καλά αποτελέσματα θα έλεγα.
Μπορεις να μου προτεινεις 1-2 οικονομικους ενισχυτες που εχουν αυτη τη λειτουργια? Ενας φιλος εχει εναν sony σχετικα ακριβο 7.1 ο οποιος δεν υποστιριζει αυτη τη λειτπυργια.

κι εγω δε συμφωνω με αυτους... θα λεγα να κοιτάξεις και μια λύση σε onkyo η έστω τον RX-V765

Κωστα και κατι τελευταιο για να μην σε κουραζω. Αναμεσα σε αυτους τους 2 και τον DENON AVR-1910 ποιον θα προτεινες? Για χρηση 60/40 μουσικη/ταινιες και για να οδηγησουν τα ηχειακια μου τα sony SA-VE835ED (τα πηρα τελικα).
Διαβασα στα χαρακτηριστικα των pioneer πως μονο ο 1019 κανει upscale στην εικονα, ενω ο 1910 της denon ο οποιος ειναι και σχεδον 200ευρω φθηνοτερος εχει πανω κατω τα ιδια χαρακτηριστικα. Αν κανω λαθος διορθωσε με καθως δε βρηκα καπου την ισχυ των pioneer στα 8Ω.
Αν λοιπον ξεχναγαμε το θεμα του virtual surround back και υποθεσουμε πως και στον denon δινοντας του τα πισω ηχεια ανυπαρκτα, μας δωσει τον ηχο στα surround και κατα καποιο τροπο μας καλυψει στο θεμα αυτο, τοτε ποιον απο αυτους θα προτεινες? Να σου πω πως η τιμη του denon με βολευει καθως για το δικο μου budget ειναι στα ορια μου, αλλα αν ο 1019 προσφερει καλυτερο value for money τοτε...
Τhaks!:grinning-smiley-043