ψάχνομαι για υβριδικό πρώτη επιλογή το SX4 S-CROSS / HYBRID 48V 4WD 129HP στα 24000 ευρω, Dimasi τι λές;
Μέγιστη ταχύτητα (χλμ./ώρα): 190
Επιτάχυνση (0-100χλμ/ώρα): 10,2"
Μέγιστη ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 129/5.500
Μέγιστη ροπή (Νm/σ.α.λ.): 235/2.000-3.000
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ
Εντός Πόλης: 5,7 (λιτ / 100 χλμ)
Εκτός Πόλης: 4,5 (λιτ / 100 χλμ)
Μικτός Κύκλος: 4,9 (λιτ / 100 χλμ)
ΕΚΠΟΜΠΕΣ CO2
Εκπομπές CO2: 110 (γραμ. / χλμ.)
Σίμο καλημέρα. Βλέποντας την επιλογή σου, σαν ιδιοκτήτης του Sx4 S-Cross, όχι του υβριδικού αλλά όπως και να 'ναι, θα έχουν αρκετά κοινά σημεία ιδίως στη συμπεριφορά, στους χώρους και σε άλλα κυρίως όμως όσον αφορά τη λογική του και το νοοτροπία του κατασκευαστή , θα ήθελα να σου πω 2 - 3 πράγματα που έχω διαπιστώσει, ύστερα από 31,000 χλμ συμβίωσης μαζί του.
Η κατανάλωσή του, είναι αυτή που υπόσχεται ο κατασκευαστής, να μη σου πω και καλύτερη. 6,9 L/100χλμ με μέση ωριαία ταχύτητα, σύμφωνα με τον υπολογιστή του αυτοκινήτου 32 χιλιόμετρα την ώρα. Τις φορές (δυστυχώς λίγες) που βγήκα έξω από το λεκανοπέδιο έπεσε στα 5,8 - 5,9 ... ανάλογα πάντα με το πόσο βαρύ είναι το πόδι. Το δικό μου δεν είναι βαρύ. Τώρα, στην υβριδική έκδοση θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα. Ιδίως στην πόλη. Εντύπωση μου κάνει ότι έχει περισσότερη ροπή, (1.6kg). Αυτό, να υποθέσω ότι θα δίνει πλεονέκτημα.
Στα υπόλοιπα, που λίγο πολύ θα είναι κοινά χαρακτηριστικά, αυτό που δεν παίζεται, είναι η τετρακίνηση. Είτε παίρνεις τα βουνά είτε κινείσαι στην πόλη, η ασφάλεια που νιώθεις σε στροφές, σε δρόμους που γλιστράνε, σε απότομες ανηφόρες - κατηφόρες, είναι εκπληκτική. Για τις πραγματικά δύσκολες συνθήκες, υπάρχουν βέβαια οι αντίστοιχες επιλογές.
Πάντως και στην άσφαλτο, δεδομένης της τετρακίνησης, κινείται πολύ ωραία. Τα 150 χλμ έρχονται πανεύκολα. (όχι πως είναι το ζητούμενο αυτό).
Μέσα είναι αρκετά ευχάριστο, με πολλούς βοηθητικούς χώρους. Το σύστημα ήχου μάλλον είναι λίγο συντηρητικό. Όχι ότι είναι κακό, αλλά, λίγο η οθόνη 7" που μου φαίνεται μικρή, λίγο ότι όταν παίζει κάποιο αρχείο ήχου αν πας στο φάκελο που βρίσκεται δεν σε οδηγάει σ' αυτό αλλά πρέπει εσύ να βρεις τη θέση του. Χαζολεπτομέρειες θα μου πεις και θα έχεις δίκιο. Α, δεν παίζει Flac. ( αυτό πού το πας

Παίζει όμως WAV, mp3 wma. Αν είναι και "κομπλέ" το rip δείχνει και το εξώφυλλο του δίσκου. Τα πάντα θέμα προτιμήσεων.
Τελειώνοντας, θα ήθελα να σου πω ότι το πιο σημαντικό είναι το τι θες. Εγώ περίμενα πολλά χρόνια να βγει ένα τετρακίνητο που να μην χρειάζεσαι μια περιουσία να το αγοράσεις να δίνει 100 ίππους στο λίτρο ώστε να μπορεί να κινηθεί σβέλτα αν χρειαστεί αλλά και να μην είσαι συνδεδεμένος μόνιμα με βενζινάδικο. Και βέβαια, ένας κατασκευαστής που αν μη τι άλλο έχει τεράστια πείρα στην τετρακίνηση.
Καλή τύχη ότι κι αν επιλέξεις.