Επιλογη αυτοκινητου

το 3008 δεν του είχα δώσει σημασία, πραγματικά το είδα στο δρόμο εξωτερικά από όλες τις πλευρές. Μπορώ να πω πως είναι πολλές κλάσεις παρακάτω σε σχέση με BMW/Audi. Για μένα δεν συγκρίνεται καν. Εσωτερικά δεν έχω άποψη, εξωτερικά είναι ένα peugeot και τίποτα παραπάνω που να εμπνέει ίχνος πολυτέλειας. Άσε που μάλλον για πολυμορφικό μοιάζει παρά για crossover.

Είσαι σίγουρος ότι μιλάς για το νέο 3008 και όχι για το παλιό μοντέλο (που όντως ήταν χάλια απο σχεδιασμό);

Μιλάμε για αυτό το αμάξι δηλαδή...

https://www.youtube.com/watch?v=WkdDUt7WDig

Βγήκε και αυτοκίνητο της χρονιάς στην Ευρώπη για το 2017.

Πω πω ρε παιδια...
Δεν ξερω αν με βοηθαει ολο αυτό εδώ η με μπερδευει ακομα περισσοτερο... :flipout:
Μεγαλο πρόβλημα το ότι πρεπει να κατεβω Αθηνα για να δω τα αυτοκίνητα.
Εδώ εχουν κλεισει ολες οι αντιπροσωπειες...

Θα σε βοηθήσω εγώ , απο πολυτελείας την X1 (το Q3 είναι παλιό και ξεπερασμένο , η GLA έχει μικρούς χώρους) , από λαϊκά αυτοκίνητα το Peugeot 3008 (το Tiguan είναι άσχημο και βαρετό στην οδήγηση). Θα σου έλεγα επίσης να δεις το Nissan X-Trail αν θέλεις μεγάλο χώρο αποσκευών.

Μην αποκλείσεις πάντως και το καινούργιο Skoda Kodiaq, πολύ τίμια αυτοκίνητα τα Skoda, αν και εγώ επιμένω να πας να δεις και το Q5.

Re: Απάντηση: Επιλογη αυτοκινητου

Μα είναι εντελως εκτος μπατζετ αυτό (το Q5)... Δυστυχως...

Άμα το δεις θα ψάχνεις τρόπο να ανεβάσεις το μπάτζετ :)

Είναι ηδη ανεβασμενο οσο δεν παιρνει για τις επιλογες που λεω...
Απλα δεν γινεται. Δεν είναι επιλογή μου

Δεν ξαναπαίρνεις το S60, ωραιότατο αμάξι είναι σε καλή τιμή; Για τα Γερμανικά premium αν και μου αρέσουν τα περισσότερα, χρειάζεται να βάλεις αρκετά χρήματα σε extra για να αξίζει το αυτοκίνητο, να έχεις innovative εξοπλισμό μέσα. Ειδικά η BMW χωρίς extra μόνο το τιμόνι θα σου δώσει. Εάν σου αρέσει εξωτερικά, μπορείς να δείς και το Q2 που θα μπορέσεις να το φορτώσεις έξτρα και θα βγεί καλό.

Ο σχεδιασμός γενικά είναι υποκειμενικός, επί παραδείγματι εμένα το 3008 δεν μου αρέσει καθόλου εν αντιθέσει με τα λίγο μικρότερα της εταιρίας που τα βρίσκω όμορφα.

Hint: Σε ότι πάρεις, από Hyundai μέχρι Mercedes βάλε φώτα xenon/led. Είναι το μοναδικό extra που θα το ευχαριστιέσαι συνέχεια και πραγματικά κάνει τις νυχτερινές διαδρομές κατά πολύ ασφαλέστερες.

To S60 το παιρνω στο 2.0 diesel D4 Livstyl που εχει τα παντα και 190 αλογατα...
Απλα λεω να μην παρω το ιδιο (εξωτερικα είναι πολύ ομοιο).
Μονο αν μου απορριψουν αυτά που λεω θα παω σε αυτό.

Είσαι σίγουρος ότι μιλάς για το νέο 3008 και όχι για το παλιό μοντέλο (που όντως ήταν χάλια απο σχεδιασμό);

Μιλάμε για αυτό το αμάξι δηλαδή...

ναι για αυτό μιλάω.
Η διαφορά του από αυτό εδώ (Ρενώ Σενίκ - που έχει και μεγάλους χώρους) ποια είναι;
http://www.drive.gr/test-drives/apostoli/odigoyme-ta-nea-renault-scenic-grand-scenic

Προχθές βολτάρησα με το volvo s60, πολύ μου άρεσε καμία σχέση με το παλιό που, όταν παζάρευα αυτοκίνητο πριν 8 χρονια, απορρίφθηκε γιατί για να "σουλουπωθει" μέσα ήθελε έξτρα 10000 . Στο 3008 μου άρεσε η ανοιχτή θέαση, πανοραμική κι ευχάριστο σε ταξίδι- εσωτερικά αχρωμο (το παλαιο)

ναι για αυτό μιλάω.
Η διαφορά του από αυτό εδώ (Ρενώ Σενίκ - που έχει και μεγάλους χώρους) ποια είναι;
http://www.drive.gr/test-drives/apostoli/odigoyme-ta-nea-renault-scenic-grand-scenic

Καμία σχέση δεν έχουν τα δύο αυτοκίνητα που αναφέρεις. Το ένα είναι λίγο υπερυψωμένο πολυμορφικό (CUV για την ακρίβεια), το άλλο καθαρόαιμο SUV.

Όσο αφορά τον σχεδιασμό είναι υποκειμενικό αλλά οι περισσότεροι το βρίσκουν πολύ όμορφο. Εδώ είναι άλλο ένα τεστ...

https://www.youtube.com/watch?v=t-DU0Zpv5pw

Καθαρόαιμο SUV δεν είναι σε καμία των περιπτώσεων. Είναι κάτι μεταξύ πολυμορφικού και crossover. Να μην βάλω τώρα video στο YouTube, γίνεται απευθείας σύγκριση μεταξύ των 2. Άσε που στο μάτι φαίνεται λίγο πιο ψηλό το σενικ. SUV, έτσι είναι τα SUV;

Άγγελε ότι αυτοκίνητο και να επιλέξεις και μιας και αναφέρθηκαν τα extras,οπωσδήποτε αισθητήρα πίεσης ελαστικών.
ΣΩΤΗΡΙΟ και θα σε γλυτώσει από ταλαιπωρίες έως κινδύνους ατυχημάτων.
Το αυτόματο κιβώτιο δεν το αναφέρω γιατί δεν είναι extra αλλά ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

Άγγελε ότι αυτοκίνητο και να επιλέξεις και μιας και αναφέρθηκαν τα extras,οπωσδήποτε αισθητήρα πίεσης ελαστικών.
ΣΩΤΗΡΙΟ και θα σε γλυτώσει από ταλαιπωρίες έως κινδύνους ατυχημάτων..

πρόσφατα πήρα τέτοιο option σε αυτοκίνητο, και μάλλον με ανησύχησαν για τις βαλβίδες, που θέλουν προσοχή κλπ...

πρόσφατα πήρα τέτοιο option σε αυτοκίνητο, και μάλλον με ανησύχησαν για τις βαλβίδες, που θέλουν προσοχή κλπ...

Τους έβγαλα και ησυχασα φιλε!
Δύο σπασμένοι ,έτρεμα κάθε φορά που έβαζα αέρα, λάθος ένδειξη,
Για μένα που τσεκάρω πιέσεις πολύ συχνά και κοιτάω γύρω γύρω το αμαξι συχνοτερα, δεν μου είναι καθόλου απαραίτητο.

Τους έβγαλα και ησυχασα φιλε!
Δύο σπασμένοι ,έτρεμα κάθε φορά που έβαζα αέρα, λάθος ένδειξη,
Για μένα που τσεκάρω πιέσεις πολύ συχνά και κοιτάω γύρω γύρω το αμαξι συχνοτερα, δεν μου είναι καθόλου απαραίτητο.

Συμφωνώ, ειδικά με τις παγίδες που κρύβει το άθλιο οδικό δίκτυο της πατρίδας μας.

Από τα απαραίτητα extras κατά τη γνώμη μου τα φώτα LED/Xenon. (εργοστασιακά)

Κάποιες premium μάρκες στα λίγο πιο ακριβά τους μοντέλα προσφέρουν πλέον τα Xenon ως στάνταρ με επιλογή για τα LED. Να έχετε υπόψη σας πως σε καμιά 5ετία θα έχουν καταργηθεί τόσο τα Xenon όσο και τα αλογόνου και όλα τα αυτοκίνητα θα φοράνε φώτα LED, καθώς και για τις ίδιες τις εταιρίες είναι πολύ πιο οικονομικά. Ουσιαστικά τώρα πληρώνεις το marketing του καινούργιου το οποίο το χρεώνουν αδρά.

Από την εμπειρία μου πάντως έχοντας οδηγήσει και με καλές λάμπες αλογόνου και με Xenon, σε χρήση μέσα σε πόλη δεν υπάρχει καμία διαφορά για τον οδηγό, μόνο αισθητική είναι η διαφορά. Σε επαρχιακούς δρόμους έχουν διαφορά αλλά όχι τόσο ώστε να δικαιολογούν τα 1000 και πλέον ευρώ επιπλέον που ζητάνε κάποιες εταιρίες, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς πως πρόκειται για μία τεχνολογία που σύντομα θα είναι απαρχαιωμένη. Αν οδηγούσα πολύ σε επαρχιακούς δρόμους προσωπικά θα επέλεγα LED και όχι Xenon ενώ αν το αυτοκίνητο προορίζεται για χρήση σε πόλη κατά 90% τότε και οι κλασικές αλογόνου μια χαρά κανουν, και μπορείς να βάλεις και after market αλογόνου που είναι αρκετά δυνατές.

Εχω την εντυπωση οτι στις xenon δεν πληρωνεις μονο τον φωτισμο αλλα το ολο συστημα που ρυθμιζει την δεσμη αναλογα με την κλιση του αμαξωματος ωστε να μην "τυφλωνει" τον απεναντι.

Οι αισθητήρες πίεσης ελαστικών γιατί σας προβληματίζουν?
Έχουν τα αυτοκίνητα που οδηγώ τα τελευταία 14 χρόνια.
Και ναι, οι παλιοί είχαν τα θέματα τους κι έδιναν άκυρες ειδοποιήσεις αλλά πλέον δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.
Χώρια που σε πολλές εταιρίες αυτοί οι αισθητήρες μετράνε την διάμετρο του τροχού ή τους κύκλους που κάνει οπότε δεν έχουν να κάνουν με τις λακούβες του δρόμου.

Αυτό που θεωρώ απαράδεκτο είναι τα run flat. Είναι ότι πιο αισχρό μπορεί να υπάρξει σε αυτοκίνητο (αν και η αλήθεια είναι οτι μια φορά με έσωσε).

Όσο για τα xenon, εγώ σώθηκα ! Αιώνες καλύτερα απο τα απλά.
Κι αν στρίβουν μάλιστα στις στροφές, εκεί είναι που μιλάς για άλλη αίσθηση.