Επιλογη αυτοκινητου

Τελικά η Honda δε μας έκανε τη χάρη για leasing για γραφειοκρατκούς λόγους (κάνουν μόνο σε συγκεκριμένου τύπου βίζες), και έμεινε η επιλογή μεταξύ A3 και GTΙ, με το Α3 (2.0T/225HP - Premium Plus + sport package) αρκετά ακριβότερο απ'το GTI 2.0TFSI SE (στα χαρτιά 35Κ αντί 30Κ).

Τα οδήγησα εναλλάξ, το A3 ήταν σαφώς πιο άνετο, καλοφινιρισμένο και όμορφο εσωτερικά, το άλλο λίγο πιο "σκληρό", παιχνιδιάρικο και πολύ πιο όμορφο εξωτερικά. Στα χαρτιά/reviews, το GTI καλύτερο για πίστα, το A3 πιο κατάλληλο για καθημερινή οδήγηση. Δύσκολη απόφαση, οπότε λέω ας πάω απλά στο φθηνότερο (GTI).

Έλα όμως που λόγω μεταπωλητικής αξίας κλπ, τελικά το GTI στο leasing εβγαινε κάνα 20άρικο το μήνα παραπάνω απ'το A3.

Οπότε ο κύβος ερρίφθη, μετά από 3 μήνες αναζήτησης, A3, λίγο απωθημένο (όχι το σεντάν,αλλά δε βαριέσαι), λίγο τα υψηλότερα στάνταρντς αξιοπιστίας... Απελπιστικά ουδέτερο απ'εξω, αλλά πανέμορφο εσωτερικά και καλύτερο εργονομικά. Και βέβαια quattro.

Re: Απάντηση: Επιλογη αυτοκινητου

Καλορίζικο Ιασωνα! Ένας φίλος που το έχει είναι πολύ ευχαριστημένος.

Να'σαι καλά! Είναι πραγματικά πολύ ωραίο. Και μάλλον έπιασε και το παζάρεμα, συνολική τιμή (αν το αγοράσω μετά την 3ετία), πάνω από 5 χιλιάρικα κάτω απ'την προτεινόμενη.

Καλορίζικο και καλοτάξιδο Ιάσωνα.

Το αυτοκίνητο αυτό θα το ερωτευτείς. Θυμήσου τα λόγια μου.

Όσο το οδηγείς, τόσο περισσότερο θα σου αρέσει και τόσο θα καταλαβαίνεις ότι μπορεί και άλλα αυτοκίνητα να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά στα χαρτά αλλά η ποιότητα του Α3 θα γίνεται προφανής.

Έχω το ίδιο αυτοκίνητο, όχι σε σεντάν και στην έκδοση των 150 HP και δεν το αλλάζω με τίποτε.

Hint: Το cruise με την χρήση radar θα το λατρέψεις!!!

Είναι απλά αμαξάρα.

Ευχαριστώ παιδιά!

Μέχρι τώρα είμαι ενθουσιασμένος, με μια μοναδική (αλλά σοβαρή) ένσταση: Το ηχοσύστημα (το βασικό, όχι το B&Ο) είναι μάλλον για τα πανηγύρια. Δεν έβαλα το B&O γιατί το δίνουν μόνο πακέτο μαζί με τα Virtual Cockpit κλπ, που ανέβαζαν το κόστος +3μιση χιλιάρικα.

Είναι αισθητά χειρότερο από αυτό του Nissan 2ετίας που είχα ως τώρα (επίσης το βασικό που έδινε και όχι το Bose), αν τα συγκρίνεις μεταξύ τους, κυριολεκτικά του Audi είναι λες και ακούς μέσα από τζάμι. Βέβαια στα ηχεία πάντα παίζει και το θέμα της συνήθειας, αλλά ως τώρα με απογοήτευσε σφόδρα.

Τα υπόλοιπα είναι να το πιεις στο ποτήρι. Αθόρυβο, ταχύτατο, ευέλικτο, όλα όπως τα ήθελα.

Μεγεία Ιασωνα, πριν μερικούς μήνες ο αδερφός μου πήρε το "Ελληνικό" μοντέλο (Α3 1.0 Turbo 116 hp) και είναι πολύ καλό , αν και για αμάξι 24.000 ευρώ θα μπορούσε να έχει καλύτερο σύστημα πολυμέσων (το MMI είναι πολύ ξεπερασμένο) και ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων αντί για ημιάκαμπτο άξονα αλλά τέλος πάντων.

Ευτυχώς που δεν πήρες το Golf γιατί απο αξιοπιστία τα VW χάνουν αρκετά.

μεγειά και από μένα και καλοτάξιδο,

όσο για το ότι το ηχοσύστημα, έτσι είναι, κλασσικό VAG,
γιαπωνέζικα δύο κατηγορίες κάτω ακούγονται καλύτερα

Ευχαριστώ και πάλι παίδες! Έκανα σήμερα μικρή διαδρομούλα (φάση Αθήνα-Κόρινθος) και είναι άλλο πράγμα. Είναι μεγάλη υπόθεση εκεί που πηγαίνεις τρένο με 100km/h να μπορείς να επιταχύνεις σαν από σταματημένος για να κάνεις μια προσπέραση κλπ.

Για το ηχοσύστημα, ειδικά όταν έχει να κάνει με φυσικά όργανα/ορχήστρα, δεν παλεύεται με τίποτα, με πονέσαν τ'αυτιά μου σε σημείο που σήμερα την έβγαλα χωρίς μουσκή.

Πήγα στην Audi για κάτι χαρτούρες που εκκρεμούσαν και τους είπα ότι απογοητεύτηκα σφόδρα με τον ήχο, και ο τύπος μου έκανε deal ένα άλλο που έχει στο στοκ που φοράει Virtual Cockpit/Bang&Olufsen, με +27$ το μήνα (άρα $970 την τριετία, για διαφορά τιμής 2Κ). Το σκέφτομαι είναι η αλήθεια (έχει και το χαβαλέ του το virtual cockpit), απ'την άλλη λίγο που άκουσα και το Β&Ο, πάλι στα φυσικά σύνολα δεν είναι τίποτα σπουδαίο, απλά καλύτερο από το τωρινό.

Έχει κανείς δοκιμάσει να βάλει aftermarket σε Αudi (κρατώντας όμως το ΜΜΙ, απλά αλλάζοντας ηχεία/ενισχυτή) να μας πει καμιά γνώμη (και καμιά ιδέα περί τιμής εγκατάστασης) πριν αποφασίσω;

Στο Q5 πάντως το βασικό ηχοσύστημα είναι αξιοπρεπέστατο με μπόλικο μπάσο και χωρίς να τσιρίζει. Ίσως να έχει να κάνει και με το μέγεθος της καμπίνας.

Καλορίζικο και καλοταξιδο Jason...
Πρέπει κάποια στιγμή και στην Ελλάδα να ανοίξει καλύτερα το θέμα leasing...
Θα ήταν η χαρά του εφφετζη και του καγκουρα...

Στο Q5 πάντως το βασικό ηχοσύστημα είναι αξιοπρεπέστατο με μπόλικο μπάσο και χωρίς να τσιρίζει. Ίσως να έχει να κάνει και με το μέγεθος της καμπίνας.

Το ίδιο έχω και εγώ στο Α3 και είμαι μια χαρά ευχαριστημένος.

Βρε Ιάσωνα, μήπως την πάτησες σαν αρχάριος?

Μήπως έχεις ακούσει μόνο ραδιόφωνο και ακούς τα 128ρια mp3?
Ρυθμίσεις έκανες??

Βάλες να ακούσεις από την SD mp3 στα 320 και πες μας.

Αν ειναι χειροτερο απο το ηχοσυσημα του Q2 με το virtual cockpit τοτε τον πιστευω οτι το φτηνοτερο δεν αποδοδει καλα. Μονο μια φορα εχω ακουσει εργοστασιακο ηχοσυστημα και να ειναι αρκετα καλο αλλα με διπλασιο κοστος απο ενα καλο aftermarket. Ολα τα αλλα ειναι απλα μεταξωτες κορδελες και ενα σηματακι που ανεβαζει μερικες χιλιαδες την τιμη αγορας του αυτοκινητου.

To μπάσο μια χαρά είναι, βαθύ και ελεγχόμενο, το θέμα είναι στα μεσαία - ψηλά που οι χροιές είναι για τα πανηγύρια (κυριολεκτικά όμως, λες και ακούς μικροφωνική στην Άνω Τραχανοπλαγιά :D )

@chrisssb από Spotify ακούω μόνο και με highest quality (άρα νομίζω κοντα στα 320). Δοκίμασα δε και σύγκριση μεταξύ bluetooth - carplay για την απίθανη περίπτωση που η wired συνδεση είναι καλύτερη αλλά προφανώς δεν είναι.

Οι ρυθμίσεις δε που έχει είναι μόνο οι εξής δυο, bass - treble, συν κάτι άλλα που δεν παίζουν τόσο ρόλο (fade, balance κλπ). Έψαχνα ρύθμιση on/off για 'τζαμι μπροστά απ'την ορχήστρα' αλλά δε βρήκα. :D

Η πλάκα είναι πως, αν πιστέψω όσα διαβάζω online, αυτό δεν είναι καν το βασικό ηχοσύστημα αλλά το μεσαίο (το Audi Concert με τ'ονομα), το αμάξι προσφέρεται και με το 'basic'.

Καλορίζικο και καλοταξιδο Jason...
Πρέπει κάποια στιγμή και στην Ελλάδα να ανοίξει καλύτερα το θέμα leasing...
Θα ήταν η χαρά του εφφετζη και του καγκουρα...

Θαενκς!

Απ'τα λίγα που ακούω, νομίζω ότι μια χαρά είναι το leasing στην Ελλάδα, ίσως καλύτερα από δω (αφού στο Αμέρικα συντήρηση και ασφάλεια πληρώνεις απ'την τσέπη σου).

Είναι καλή λύση γιατί μπορείς (καλή ώρα :D) να ξεκαβλώσεις μερικά απωθημένα σου κάποια περίοδο που θεωρείς ότι σε παίρνει, χωρίς να βάλεις θηλειά στο λαιμό σου για 10 χρόνια δόσεις.

Άλλα και από πιο συνετή μεριά, πάλι συμφέρει γιατί τελικά με τα χρήματα που δίνεις το μήνα είναι σα να αγοράζεις καινούριο αμάξι κάθε 7-8 χρόνια (που κάποιοι το κάνουν έτσι κι αλλιώς), με το πρόσθετο bonus όμως να έχεις κάθε 3 χρόνια καινούριο.

To μπάσο μια χαρά είναι, βαθύ και ελεγχόμενο, το θέμα είναι στα μεσαία - ψηλά που οι χροιές είναι για τα πανηγύρια (κυριολεκτικά όμως, λες και ακούς μικροφωνική στην Άνω Τραχανοπλαγιά )

@chrisssb από Spotify ακούω μόνο και με highest quality (άρα νομίζω κοντα στα 320). Δοκίμασα δε και σύγκριση μεταξύ bluetooth - carplay για την απίθανη περίπτωση που η wired συνδεση είναι καλύτερη αλλά προφανώς δεν είναι.

Οι ρυθμίσεις δε που έχει είναι μόνο οι εξής δυο, bass - treble, συν κάτι άλλα που δεν παίζουν τόσο ρόλο (fade, balance κλπ). Έψαχνα ρύθμιση on/off για 'τζαμι μπροστά απ'την ορχήστρα' αλλά δε βρήκα.

Η πλάκα είναι πως, αν πιστέψω όσα διαβάζω online, αυτό δεν είναι καν το βασικό ηχοσύστημα αλλά το μεσαίο (το Audi Concert με τ'ονομα), το αμάξι προσφέρεται και με το 'basic'.

Δεν ξέρω ποσο ψειρας είσαι με τον ήχο (εγώ είμαι ως κάποιο βαθμό), αλλά ο ήχος συνολικά είναι τόσο αξιοπρεπής που δεν μπήκα καν σε σκέψη να ψαχθω για aftermarket.

ΥΓ Κατά κόρον ακούω Spotify extreme μέσω Carplay με καλώδιο.