Επιλογή budget προβολέα κυρίως για gaming

Αν δεν κάνω λάθος ο χαμηλότερος epson με lens shift είναι ο 7200 που έχει κάπου στα 1500. Οι 3200 - 3600 που έχουν lens shift δεν νομίζω να υπάρχουν ακόμα στην αγορά.

Τσιμπαει πολυ. Αν και με τον 7200 η διαφορα πιθανον να μην ειναι μονο στην ευκολια. Και παλι βεβαια τα λεφτα ειναι πολλα. Με τον 1070 απο την αλλη θα του κατσει ακριβως αναμεσα στο σημειο που ειναι το φωτιστικο δηλαδη και το τραπεζακι και τον καναπε. Δηλαδη θα τρωει στη μαπα τον κωλο του προβολεα και σε ενα αρκετα χαμηλο υψος.

Μαλλον λεω χαζομαρες αφου ο οπτομα θα κατσει καλα πανω απο το κεφαλι του στα 3.70 ας πουμε αν θυμαμαι καλα απο το calculator. Ισως και πιο πισω.

σύμφωνα με το εργαλείο της benq ο φακός θα είναι στα 2.70κάτι και περίπου 20 cm απ το ταβάνι για πανί 2.40 x 1.35:
39H7NTz.jpg

Στο ύψος οθόνης δε μπορώ να πάω παρακάτω από 25-28cm απ το ταβάνι εκτός κι αν βιδώσω την κάσα του πανιού κάτω απ το δοκάρι, αλλά θα πετάει άσχημα για να κερδίσω μόνο 5-10 πόντους. Είδα και κάτι πανιά με μπόλικο μαύρο περιθώριο επάνω (35-40cm) αλλά αυτά θα μου κατεβάσουν τον προβολέα στα 60cm απ το ταβάνι (μέσα στ´αυτιά μου και τα μάτια μου) οπότε πάμε για το απλό με ίσα περιθώρια στις άκρες. Το πανί θα ναι χειροκίνητο και φαντάζομαι στην εγκατάσταση πρώτα θα βιδώσω το πανί στη κολώνα (θα μ ακούσει όλη η γειτονιά με το κρουστικό) και μετά κάνω δοκιμές σε ποιό σημείο πίσω θα βιδωθεί ο προβολέας. Καθώς δεν πρέπει να κρατάω αναμμένο τον προβολέα και να τον μετακινώ δε ξέρω πόσο περιθώριο μου δίνει μία βάση κι ο φακος του συγκεκριμενου προβολεα για διορθώσεις και πόσο κοντά στην πραγματικότητα είναι το εργαλείο της Benq. Έχω και να τρεξω και τις συνδέσεις (ένα ρεύμα κι ένα HDMI) μέχρι τον προβολέα, ανοίγουμε δουλειές!

Απάντηση: Re: Επιλογή budget προβολέα κυρίως για gaming

Καθώς δεν πρέπει να κρατάω αναμμένο τον προβολέα και να τον μετακινώ δε ξέρω πόσο περιθώριο μου δίνει μία βάση κι ο φακος του συγκεκριμενου προβολεα για διορθώσεις και πόσο κοντά στην πραγματικότητα είναι το εργαλείο της Benq. Έχω και να τρεξω και τις συνδέσεις (ένα ρεύμα κι ένα HDMI) μέχρι τον προβολέα, ανοίγουμε δουλειές!

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/113547-εγκατασταση-προβολεα

ποστ 9.

Καλημέρα.

Νομίζω ότι είναι λάθος να προσπαθείς να τετραγωνίσεις τον κύκλο και να τοποθετήσεις στο ταβάνι τον προβολέα σου. Αφού υπάρχει τραπεζάκι όπου μπορείς να τον έχεις μόνιμα πάνω, τότε αυτή είναι η λύση στο πρόβλημα. Παίρνεις τον 1070 και τον τοποθετείς στο τραπεζάκι. Έτσι και τον κεντράρεις ευκολότερα και μαθαίνεις να τον χειρίζεσαι ευκολότερα (καθως μπορεί να του αλλάξεις πολλές θέσεις μέσα στο χώρο μέχρι να βρεις ποιά είναι η καλύτερη) αλλά και τον μετακινείς ευκολότερα, πχ σε κάποιο άλλο δωμάτιο ή στο εξοχικό ή οπουδήποτε αλλού τέλος παντων. Άλλωστε αυτοί οι προβολείς για τους οποίους ενδιαφέρεσαι έχουν σαν ένα απο τα βασικά τους πλεονεκτήματα την φορητότητα. Για μένα το ταβάνωμα του προβολέα, ειδικά αν πρόκειται για τον πρώτο προβολέα, πρέπει να γίνεται μήνες μετά την αγορά, όταν πλέον υπάρχει βεβαιότητα για το τι και που.
Υ.Γ την καλημέρα μου στον Γκάλη, ο οποιος τσεκαρισμένα ενδιαφέρεται πραγματικά να προσφέρει γνωσεις και κυρίως να δίνει λύσεις άμεσα.

Καλημέρα,
έχεις τα δίκια σου για την προσωρινή τοποθέτηση σε τραπεζάκι μέχρι να τρέξουμε λίγο τον προβολέα και να δούμε πως πάει αλλά ακόμη κι αν βαλουμε τον 1070 τέρμα άκρη στο τραπεζάκι, έχουμε 2.50 m από την οθόνη (χάσαμε 10 ίντσες με το κλειδί στο χέρι) και είτε πρέπει να κατεβάσω το πανί ένα μέτρο απ το ταβάνι είτε να βάλω τον προβολέα σχεδόν στο 1.5 μέτρο από το έδαφος (όλα τα σενάρια αυτά με το εργαλείο της Benq). Η ιδανική λύση είναι ένας short throw όπου και στο τραπέζι έμπαινε και στο ταβάνι αν μετά ήθελα αλλά η τιμή του είναι απαγορευτική για μένα οπότε για να κρατήσω την ανάλυση ας χάσω και μια λάμπα οροφής.

Το πανί έχει αρκετό μαύρο περιθώριο από πάνω. Και εγώ τον 1070 σε τραπεζάκι τον έχω. Τον χρησιμοποιώ μόνο για ταινίες και τον βάζω και τον βγάζω παρά πολύ εύκολα και γρήγορα. Αν θέλεις μπορώ να μετρησω το ύψος της οθόνης μου και το ύψος του προβολεα στο τραπεζάκι. Πάντως έχω το lens shift τέρμα πάνω.

όλα τα πανιά εχουν περιθώριο επάνω; Το 240x135 που δίνουν αναφέρεται στην ωφέλιμη διάσταση του λευκού και πάντα έχουν απο πανω μαυρο περιθώριο; Γιατι στο skroutz που κοιταξα ελάχιστα το δείχνουν στη φωτογραφία, σχεδον ολα ειναι ισο περιθωριο παντου.

Edit: τι μέγεθος πανιού έχεις;

Όχι δεν έχουν όλα τα πανια περιθώρειο, τα περισσότερα όμως έχουν. Πάντως για φτηνά ηλεκτρικά πανιά η καλύτερη λύση είναι ο άγγλος στο ebay (πάντως με την προφορά που είχε για ινδό τον ψιλοέκοψα). Εγώ αγόρασα 110' σε mattwhite 170 ευρώ με τα έξοδα μεταφοράς και μου το ανεβάσανε μέχρι την πόρτα. Το φτηνότερο από ελλάδα ήταν 107' 190 ευρώ. Το συγκεκριμένο αγγλοκινέζικο πανί έχει 50 πόντους περιθώρειο πάνω.

Τώρα διαβάζω τα threads για οθόνες και βλέπω πόσο μαύρα μεσάνυχτα έχω. Πάμε μουσική:

αυτος ειναι ο αγγλος που λετε; Για ηλεκτρική κιόλας δεν είναι κακή τιμή (αλλά με πλάτος δωματίου 3m... δε μπορώ να πάω στις 120 ίντσες)
http://www.ebay.co.uk/itm/New-120-E...ctor-home-cinema-16-9-Matt-Grey-/170899722254

έχει κάνει λάθος και η ανάλογη 100' είναι +1000 λίρες πιο ακριβή;;;
http://www.ebay.co.uk/itm/New-100-E...ctor-home-cinema-16-9-Matt-Grey-/180958493682

Edit: του στειλα mail να τον ρωτησω μπας και διορ8ωσει τη τιμη. Κοιτα ομως που μ εβαλε τωρα στη πριζα για την 120ρα.... :idea:

Last edited:
Όταν δεν έχει στοκ κάνει κάτι τέτοια χαζά με τις τιμές. Αλήθεια, πιστεύει ότι θα ψωνίσει κάποιος 1000 λίρες παραπάνω το ίδιο προϊόν?:nounder:

Η 120άρα χωράει ίσα ίσα...γιατί όχι?

Ορίστε ένα πρόχειρο σκαρίφημα με το δικό μου στήσιμο. Το ύψος της οθόνης μπορώ να πω μου φαίνεται ιδανικό. Έχω το lens shift πάνω πάνω. Η οθόνη είναι 120" από τον άγγλο.

Attachments

• Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΏΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ―ΓŽΒ±.jpg
    Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΏΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ―ΓŽΒ±.jpg
    87.5 KB · Views: 144
τώρα το πρόσεξα οτι η μικρότερη διάσταση δεν είναι 110 αλλά 100 ίντσες οπότε χάνω κι από εκεί αν πάρω την πιο μικρή -κι ως γνωστόν, από Παρασκευή μέχρι Δευτέρα το μάτι έχει συνηθίσει τις ίντσες και για πάντα θα τρώγεσαι οτι θα μπορούσες να βγάλεις κάτι παραπάνω από το κενό στις άκρες. Ανέβηκα πάλι στη σκάλα (έχω καταντήσει γραφικός) και πήρα ακριβείς διαστάσεις από την κολώνα επάνω και μετά έφτιαξα ένα στήσιμο στο γνωστό εργαλείο όπου μου έδωσε το παρακάτω:
gZYslqM.jpg
Το συνολικό πλάτος του δοκαριού είναι 3,06m (έχει και μία σωλήνα καλοριφέρ που κατεβαίνει από τη δεξιά πλευρά και μου κόβει 5cm οπότε μου μένουν καθαρά 3.01). Η κάσα της οθόνης είναι 2.94 οπότε μου μένουν 3cm από κάθε πλευρά. Από την αριστερή πλευρά βγαίνει το καλώδιο τροφοδοσίας αλλά και πάλι έχουμε χώρο στο περιθώριο που περισσεύει. Αν έβγαινε από τα δεξιά που είναι οι σωλήνες του καλοριφέρ ακόμη καλύτερα βέβαια αλλά μικρό το κακό. Το πανί θα κατέβει μέχρι 1 μέτρο από το έδαφος -μέχρι τα 95 cm από το πάτωμα έχω τα ηχεία τα οποία μόνο αν τα βάζω πλάγια όποτε κάνω προβολή μπορώ να κατεβάσω το πανί πιο χαμηλά, μέχρι τα 78cm. Δε φαίνεται άσχημο. Ίσως να το βάλω λίιιιγο πιο προς τα αριστερά για να φύγω όσο πιο μακρυά μπορώ απ τις σωλήνες της θέρμανσης, θα το δω αυτό.

Εγώ να δεις τι γραφικός είχα γίνει με το μέτρημα. Όλη την ώρα σε ένα σκαμνί και με το μέτρο στο χέρι. Το τελικό αποτέλεσμα όμως το αξίζει!

ok, οι παραγγελίες έγιναν (w1070, 120" από τον αγγλο, 10m καλώδιο HDMI) και τώρα το πιο δύσκολο μέρος της διαδικασίας: Η ΑΝΑΜΟΝΗ
VYwYueX.gif