ΕΠΙΛΟΓΗ CD PLAYER

pankar0

Senior Member
4 February 2011
403
Νεα Φιλαδελφεια
Φιλοι μου καλησπερα
Για μια ακομα φορα θελω τη βοηθεια σας στο ξεκαθαρισμα του μυαλου μου για την αγορα cdp που σκοπευω να κανω μεχρι το Πασχα.
Κατ αρχην στο συστημα μου αυτη τη στιγμη παιζει το Pioneer pd-s06 απ το οποιο ριμαι πολυ ευχαριστημενος ο μονος λογος που θελω να τ αλλαξω ειναι το χρωμα και μονο αυτο.χρειαζομσι ασημι.
Επειτα απο αρκετο ψαξιμο εχω ξεχωρισει τα εξης:
Yamaha cd s1000 new 800
Yamaha cd s2000 new 1070
Cayin cdt 17a μεταχ.ελαχιστα 850
Οσοι εχετε εμπειρια με τα εν λογω μηχανηματα παρακαλω για τα σχολια σας.
Εχω στην κατοχη μου περιπου 1200 cd καθολου sacd.
Υ.Γ. πειτε μου τι στο καλο διαφορες εχουν τα 2 yamaha κι αν κατα τη γνωμη σας ασχετως με τη διαφορα τιμης πρεπει να κοιταω το s2000.
Σας ευχαριστω εκ των πρωτερων για αλλη μια φορα...!!!!
Φιλικα Πανος.

Με μία πολύ γρήγορη ματιά και χωρίς να είμαι σχετικός το 2000 έχει επιπλέον εξόδους xlr για balanced σύνδεση με ενισχυτή με αντίστοιχή είσοδο . H balanced σύνδεση πραγματοποιείται με αντίστοιχο balanced xlr καλώδιο και θεωρητικά έχει λιγότερο θορύβο σε σχέση με unbalanced σύνδεση μέσω ιντερκονετ με rca . Φαντάζομαι ότι θα έχει και άλλες διαφορές στα άντερα τις οποίες θα επισημάνουν οι πιο σχετικοί με τα yamaha hardware . Αν ο ενισχυτης σου δεν εχει balanced είσοδο ίσως είναι υπερβολή ο 2000 , εκτός και επενδύεις για το μέλλον ...

Αφου θέλετε ασημι και δεν αποκλείετε το μεταχειρισμένο, ρίξτε μια ματιά στη Χ Ε γιατί υπάρχουν 1. PS-S06 ασημι, οπότε έχετε και ανταλλακτικό αν δεν δώσετε το παλιόκαι για παραπάνω κατηγορία 2. SA15 S1 και έχετε και SACD.Για το YAMAHA, αν μπορείτε να δώσετε τα παραπάνω χρήματα, νομίζω οτι αξίζουν τα επιπλέον 270Ε, εδώ (http://www.htforum.com/vb/showthread.php/120146-Yamaha-CD-SACD-CD-S1000-e-CD-S2000) φαίνονται οι διαφορές στην κατασκευή, αν ξέρετε και ισπανικά διαβάζετε και το άρθρο.

Last edited:
Το pioneer στη χ.ε ειναι το δικο μου και ειναι σαμπανιζε χρωμα.
Οι xlr δεν μ ενδιαφερουν τα εσοψυχα με νοιαζουν απλα μηπως ειναι υπερβολη ψαχνω.επισης θα θελα και αποψεις για το cayin καθως στο ιντερνετ διαβαζω καλα λογια

Υπάρχει αν δεν κάνω λάθος και κάποιο αξιόλογο NAIM στην κατηγορία που κοιτάτε.
Για τα ΥΑΜΑΗΑ δεν υπάρχει η δυνατότητα ταυτόχρονης ακρόασης τους; Γιατί είναι η ασφαλέστερη οδός για να αξιολογήσετε αν αξίζουν τα επιπλέον 300Ε.

Τελικα πιστευω οτι το audiolab ειναι πολυ καλη περιπτωση καθως δεν εχω και dac για τα αυλα οποτε μαλον παμε γι αυτο.
Υπαρχει καποιος που να το χει στην κατοχη του για να γραψει δυο λογια.????

Δεν μας ειπες ομως με τι ενισχυτη κανεις τα γουστα σου,και τι ηχεια οδηγαει!

Θ σου πρότεινα να κοιτάξεις αγορά dac και όχι CD player. Το audiolab mdac εινα πολύ καλο στα λεφτά του και μ ένα φτηνό transport παίζεις όλα τα cd σου ενώ έχεις και τις ευκολίες των ψηφιακών εισοδων

Cayin a100t και sonus faber venere 2.5
Μπορεις να τα δεις στην κατηγορια παρουσιασεις συστηματων.

Ναι....σου ειχα γραψει και σχολιο.Απο την στιγμη που λες οτι θελεις να το αλαξεις μονο και μονο λογο χρωματος,δεν βλεπω τον λογο για αυτη την αλαγη.Εγω το βλεπω να δενει ωραια με τα υπολοιπα συστηματα!Εκτος και αν ψαχνεις το κατι παραπανω στον ηχο....τοτε παω πασο.Απλως σε ρωτησα για ενισχυτη γιατι εαν υπηρχε μικροτερος των περιστασεων οι συγκεκριμενες πηγες που αναφερονται θα αναδεικνυαν αδυναμιες.Αφου εχει ετσι το πραγμα προχωρα....τα yamaha ειναι εξαιρετικα μηχανακια για τα λεφτα τους!Παντως ριξε κ μια ματια κ σε αυτο http://www.odes.gr/index.php?option...ypage-ask.tpl&product_id=6596&category_id=115

Πολυ ωραιο λινκ φιλε Πανο.
Θα δω τι στο καλο θα κανω απ τη μια γουσταρο πολυ τα yami απο εμφανιση και κατασκευη σπ την αλλη σκεφτομαι την επιπλεον ευκολια του 8200 με το ντακ και να ξενοιασω μια και καλη ....

8200 κοιταξε αν εχει οντως το εμντακ στα σωθικα του! εχω το εμντακ και ειναι εεεξξξαιρετικο!!!

και να ριξω και το μικρο της rega στο τραπεζι...

Κατά τη γνώμη μου πρέπει να λάβεις πολύ σοβαρά την πρόταση του Panos87 στο post #14. Η οποία αφορά το Marantz SA-KI Pearl Lite.
Που συμπεριλαμβάνει και εισόδους DAC, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτόνομα, ως τέτοιο. Επειδή είδα την παρουσίαση του συστήματος σου, έχω την εντύπωση πως ίσως αυτή η λύση να σου ταιριάζει καλύτερα από τη λύση του απλού SACD/CD Player, ή του συνδυασμού Transport με DAC.

Αρκεί, φυσικά, να σου αρέσει και ο ήχος του... -bye-