Έπιλογή DAC

siot

New member
8 October 2012
38
Γεια σας παιδια!!

Μολις εγινα μελος.Εδω και αρκετα χρονια παρακολουθω την audio-σκηνη-αγορα,και μεσω των περιοδικων
εχω ονειρευτει πολλες συσκευες ηχου κατα κυριο λογο.Ειμαι μουσικοφιλος,εχω και καποια μορφωση μεσω
του ωδειου κατα τα παιδικα μου χρονια οπως και πολλα live κατα κυριο λογο με jazz περιεχομενο.Εχω ακουσει
και πολλα ηχοσυστηματα διαφορων συνδυασμων-αξιων.Το δικαναλο συστημα που ονειρευομουν ηταν
ΗΧΕΙΑ-AUDIO SPECTROUM XANADU,CD-TRICHORD GENESIS clock3,ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ-ALCHEMIST FORCETI APD15A
MK2.Aυτο το συστημα εμεινε στην ονειροσφαιρα...δεν αποκτηθηκε ποτε.Τα χρονια περασαν και το 2010 αποκτησα
επιτελους κατι.ΗΧΕΙΑ-KLIPSCH RF-82,ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ-MARANTZ PM7004,CD-MARANTZ CD6003 στο σαλονι 70m2
και ενα δευτερο μινι συστημα στο καθιστικο των 20m2 το DENON DF-107.Γενικα ειμαι ευχαριστημενος με τις
επιλογες-αγορες μου (αν και τα klipsch μαλλον θελουν λαμπα....)Ομως ο χρονος ακροασης των συστηματων
ειναι γενικα περιορισμενος λογο οικογενειας(και οι παντρεμενοι εχουν ψυχη...)και τελευταια σκευτομαι να εκμε-
ταλευτω το υλικο που εχω στο pc περιπου 100,000 tracks σε μορφη MP3,FLAC.Aποφασισα να προχωρισω στην
αγορα ενος συνδυασμου DAC-ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ συνολικης αξιας μεχρι 1000 ευρο.Μελετω το DAC ASUS XONAR
ESSENCE ONE και ακουστικα κατι σε Sennheiser.Γνωμες και σχολια ευπροσδεκτα.(Συγχωρεστεμε για την απουσια
τονων...)

Re: ΕΠΙΛΟΓΗ DAC

Γεια σας παιδια!!

Μολις εγινα μελος.Εδω και αρκετα χρονια παρακολουθω την audio-σκηνη-αγορα,και μεσω των περιοδικων
εχω ονειρευτει πολλες συσκευες ηχου κατα κυριο λογο.Ειμαι μουσικοφιλος,εχω και καποια μορφωση μεσω
του ωδειου κατα τα παιδικα μου χρονια οπως και πολλα live κατα κυριο λογο με jazz περιεχομενο.Εχω ακουσει
και πολλα ηχοσυστηματα διαφορων συνδυασμων-αξιων.Το δικαναλο συστημα που ονειρευομουν ηταν
ΗΧΕΙΑ-AUDIO SPECTROUM XANADU,CD-TRICHORD GENESIS clock3,ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ-ALCHEMIST FORCETI APD15A
MK2.Aυτο το συστημα εμεινε στην ονειροσφαιρα...δεν αποκτηθηκε ποτε.Τα χρονια περασαν και το 2010 αποκτησα
επιτελους κατι.ΗΧΕΙΑ-KLIPSCH RF-82,ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ-MARANTZ PM7004,CD-MARANTZ CD6003 στο σαλονι 70m2
και ενα δευτερο μινι συστημα στο καθιστικο των 20m2 το DENON DF-107.Γενικα ειμαι ευχαριστημενος με τις
επιλογες-αγορες μου (αν και τα klipsch μαλλον θελουν λαμπα....)Ομως ο χρονος ακροασης των συστηματων
ειναι γενικα περιορισμενος λογο οικογενειας(και οι παντρεμενοι εχουν ψυχη...)και τελευταια σκευτομαι να εκμε-
ταλευτω το υλικο που εχω στο pc περιπου 100,000 tracks σε μορφη MP3,FLAC.Aποφασισα να προχωρισω στην
αγορα ενος συνδυασμου DAC-ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ συνολικης αξιας μεχρι 1000 ευρο.Μελετω το DAC ASUS XONAR
ESSENCE ONE και ακουστικα κατι σε Sennheiser.Γνωμες και σχολια ευπροσδεκτα.(Συγχωρεστεμε για την απουσια
τονων...)
καλωσόρισες!
ένα logitech squeezebox touch θέλεις
ρίξε μια ματιά σε αυτό το thread http://www.avclub.gr/forum/showthre...ezebox-touch-Μία-από-τις-αποκαλύψεις-του-2010!!!

Καλώς όρισες!
Στα χρήματα που υπολογίζεις υπάρχουν πολλές και σοβαρές προτάσεις. Θα σου συστήσω να ενημερωθείς όσο μπορείς περισσότερο πρώτα. Διάβασε προσεκτικά τα θέματα Ακουστικά.

Και φυσικά τα θέματα στην παρούσα κατηγορία: USB/firewire DACs.
Καλή συνέχεια... :smile:

καλως ήρθες καταρχήν

είμαι ο πλέον αναρμόδιος για να σου προτείνω να παρεις κατι.

Ρίξε ομως μιας ματιά σε αυτό

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/74115-TC-Impact-Twin

ο μόνος λόγος που στο προτείνω είναι ότι μου το πρότειναν και εμένα άτομα των οποίων η γνώμη έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για εμένα

διαβάζοντας reviews, οδηφήθηκα στην αποψη οτι ο ενσωματομένος ενισχυτής ακουστικων δεν μπορεί να οδηγήσει τα πάντα οπότε θα κοίταζα κατι ευκολοοδήγητο για ακουστικά

Last edited:

...
ο μόνος λόγος που στο προτείνω είναι ότι μου το πρότειναν και εμένα άτομα των οποίων η γνώμη έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για εμένα..

ενα από αυτά τα ατομα ήταν και ο Sonus Naturalis που σου έγραψε παραπάνω

Δες κι αυτό:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/101494-Beresford-Bushmaster-(ή-επισήμως-TC-7530DC)

Οι φήμες λένε πως είναι πολύ καλός προ- ακουστικών για τα λεφτά του (και πάνω απ' αυτά), ακόμα κι αν δεν υπήρχε το DAC! Ως προς το μέρος του DAC μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως είναι πάρα πολύ καλό (βλ. το νήμα πιο πάνω).

Ωχ, δεν είχα προσέξει την παράμετρο "PC". :slapface: (Το Bushmaster δεν έχει USB είσοδο)

Απ' την άλλη, και το να μην έχεις τη δυνατότητα άλλης εισόδου (coax, optical) μου φαίνεται πολύ κρίμα! Ένα σύγχρονο DAC (για το BΜ στο λέω με σιγουριά) θα παίξει δυο σκάλες πάνω από το CD player που έχεις.

Απ' όσα έχω διαβάσει, +1 για τα HD650.

...Ομως ο χρονος ακροασης των συστηματων
τονων...)

Σε διπλανό νήμα έχει αναφερθεί η προσφορά του παρακάτω καταστήματος που νομίζω αξίζει μελέτης...
Ξεπερνάει ελαφρώς το μπατζετ αλλά έχω την εντύπωση πως "καθαρίζεις"...

http://www.studio-22.com/sennheiser/hd-800_m1hpa_omega.htm

1399 για τον παρακάτω συνδυασμό:

hd-800_m1hpa_omega.jpg

για το DAC της ASUS δεν εχω διαβάσει πολλά θετικά σχόλια. Αν θες να κινηθεις σε DAC που θα παίζει κυρίως τα ακουστικά σου τότε θα πρότεινα το Musical Fidelity: http://www.musicalfidelity.com/m1hpa/

Οσον αφορά τα ακουστικά, εδω θα πρέπει να επιλέξεις σχολή ήχου δεδομένου ότι ο ενισχυτής ακουστικών της MF μπορεί να οδηγήσει σχεδόν τα πάντα.

Αποψη μου είναι οτι καλό θα ήταν να επέλεγες ανοιχτά ακουστικά στην κατηγορία τιμής των 300-400 Ε, οπότε και στο συνολικό ποσό είσαι καλυμμένος (<1000 Ε) και ηχητικά θα είσαι απόλυτα ικανοποιημένος

Απάντηση: ΕΠΙΛΟΓΗ DAC

Gojakla,
Αυτό το Ω – Omega
Μ’αρέσει πολύ!!

Re: Απάντηση: ΕΠΙΛΟΓΗ DAC

Gojakla,
Αυτό το Ω – Omega
Μ’αρέσει πολύ!!

Κι' εμένα....
Ψάχνω για καμιά απομίμηση καιρό τώρα... δεν θέλω να δώκω 60 ΓιουΕςΝτάλλαρς... :2thumb22sup:

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΠΙΛΟΓΗ DAC

Κι' εμένα....
Ψάχνω για καμιά απομίμηση καιρό τώρα... δεν θέλω να δώκω 60 ΓιουΕςΝτάλλαρς... :2thumb22sup:

Χωρίς πλάκα DIY δε μπορώ να το φτιάξω, μάλλον θα θέλει μεγάλη πρέσα. Αλλά αν βρεις άνθρωπο για να κατασκευάσουμε κάτι αντίστοιχο, θα είμαστε μαζί :-)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΠΙΛΟΓΗ DAC

Χωρίς πλάκα DIY δε μπορώ να το φτιάξω, μάλλον θα θέλει μεγάλη πρέσα. Αλλά αν βρεις άνθρωπο για να κατασκευάσουμε κάτι αντίστοιχο, θα είμαστε μαζί :-)

Δεν γνωρίζω κάποιον να σου πώ την αλήθεια μου...

Στέλνω ΠΜ για να μην χαλάμε το νήμα.... :ernaehrung004:

Παιδιά για τόσα λεφτά ο συνδυασμός υποφέρει στο γεγονός του 16/48 ενσωματωμένου ντακ... υπάρχουν άπειρες ισάξιες ποιοτικά και φθηνότερες λύσεις με ασύγχρονο πακέτο 24/192 ...

Παιδιά για τόσα λεφτά ο συνδυασμός υποφέρει στο γεγονός του 16/48 ενσωματωμένου ντακ... υπάρχουν άπειρες ισάξιες ποιοτικά και φθηνότερες λύσεις με ασύγχρονο πακέτο 24/192 ...

Σωστό: μα γι' αυτό υπάρχει και το M1 DAC. Αλλά τότε το μπάτζετ το παίρνει και το σηκώνει.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
ΚΑΤΟΠΙΝ ΩΡΙΜΟΥ ΣΚΕΨΕΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΟΥ,ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΕΙΧΑ
ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΜΕΣΩΣ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΚΡΙΒΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΓΟΡΑ? ΕΙΠΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΤΗΝ PC-AUDIO-ΦΑΣΗ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΙΟ ΠΡΟΣΙΤΟ, ΝΑ ΜΠΩ ΠΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΣΤΗΝ
ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ-ΑΚΡΟΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΙΣΩ ΣΕ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.
ΕΤΣΙ ΠΗΡΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ-ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΤΗΝ ASUS XONAR ESSENCE STX 200 EURO,ENA ΚΑΛΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ CORSAIR CX500 80 EURO
KAI AKOYΣΤΙΚΑ ΤΑ SENNHEISER HD380 PRO ΣΤΗΝ SUPER TIMH TΩΝ 90 ΕURO.TO ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΑ 370 ΕURO ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΝΩ
ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΩΣ ΕΠΙΛΟΓΗ-ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.ΑΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΤΟ ΘΕΜΑ
ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΩ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΑΚΟΥΣΤΗΚΩΝ ΤΟΝ ΛΑΜΠΑΤΟ WOO AUDIO WA3,ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΤΑ SENNHEISER HD650 ΔΙΑΤΗΠΩΝΤΑΣ ΩΣ ΠΗΓΗ ΤΗ
ΚΑΡΤΑ ΤΗΣ ASUS AΦΟΥ ΕΧΕΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΗΜΑ 124db SNR

ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΑ ΕΥΧΑΡΙΤΗΣΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΟΥ ΔΕΙΞΑΤΕ!
ΤΟ ΟΜΕΓΑ-STAND ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΦΥΣΑΕΙ!!!!

@siot
1ον: Καλώς όρισες στην παρέα, μεγειές με τις αγορές σου, καλές ακροάσεις! :music-smiley-005:

2ον: Δεν γράφουμε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα. Ο συγκεκριμένος τρόπος γραφής στο Internet υποδηλώνει ότι "φωνάζετε" και είναι κουραστικό για τους άλλους χρήστες. Άρθρ. 2.5 παρ. α´ Κανονισμού Λειτουργίας.