Re: Dac επιλογή
παρελαβα σημερα το denon.το μηχανακι ηρθε αψογα συσκευασμενο.σαν συσκευη δεν την λες και ελαφρια(κοντα στα 2,5 κιλα)στιβαρη με καλο πλαστικο.καλη και λιτη κατασκευη.
ειχα περασει ειδη του οδηγους του για να ειμαι ετοιμος..
η συσκευη εμφανιζεται στο
devices ως
denon usb audio.
μεσα απο το
foobar βλεπω
asio,wasapi του denon και στην ενοτητα
asio και τον
foo dsd asio.
καταρχην ειχα επιλεξει τον
asio αλλα μου κλωτσησε σε καποια κομματια χαμηλης δειγματοληψιας και το γυρισα σε wasapi.
αρχισα να δοκιμαζω καποια κομματια που ακουω συνηθως,απο διαφορα ειδη,flac,mp3 χαμηλης και υψηλης εγγραφης.
η περιγραφη μου θα ειναι ειναι εντελως απλη,λιτη και θα αναφερω οτι ακουσα σε αυτο το 3ωρο.οποτε,εαν διαβασετε καμια περιεργη περιγραφη,μην δωσετε σημασια..:7SFGSFG:
ως DAC
στα
m-audio AV40 αυτο που πηρα με το πρωτο ακουσμα,ηταν ενας διαφανος,ανοιχτος ηχος,που πριν δεν τον ακουγα.
ομορφα μεσαιοψηλα χωρις να κουραζουν και μια εκπληκτικη στερεφωνικη εικονα,με την ορχηστρα να σου δινει την εντυπωση οτι δεν βγαινει απο τα 2 μονιτορακια,αλλα μπροστα απο αυτα.
χαμηλα και οσο κατεβαινει το M-audio,εχω σφιχτο και ομορφο μπασακι που δενει αψογα με τις υπολοιπες συχνοτητες.ουτε λειπει κατι,ουτε υπερβαλει καπου.
πολυ ικανοποιημενος αλλα καποια στιγμη θα τον συνδεσω και με τον AV ενισχυτη μου(denon 2870)να παρω μια καλυτερη εικονα σε συνδυασμο με τα B&W 603.
ως ενισχυτης ακουστικων
αρχικα του κοτσαρα τα AKG k77.εδω μου εδωσε την εντυπωση οτι τα ακουστικα δεν εχουν καθολου χαμηλες.οχι πως βροντανε γενικα,αλλα ενα τυπικο μπασακι το εχουν..αδεια πολυ στα χαμηλα και ενας ηχος απο...μακρυα..
ακουσα 5-6 κομματια και ειδα οτι με καλες εγγραφες υπαρχει τρομερη βελτιωση,αλλα με εγγραφες που εχουν ριπαριστει χαμηλα,ειναι...αστο..
δεν απογοητευτηκα γιατι ξερω οτι σειρα στην δοκιμη μου εχει το audiotechnica M40X,το οποιο ειναι κλασης ανωτερο του 77.
βγαζω Κ77 και βαζω το Μ40Χ.εδω τα πραγματα αλλαξαν πολυ.τι θελω να πω?
η πρωτη εντυπωση και εδω ειναι οτι το denon δεν γεμιζει το ακουστικο.ΛΑΘΟΣ.του δινει τον ηχο που πρεπει να του δωσει,χωρις υπερβολες και ακους αυτο που εχεις γραμμενο.αυτο καταλαβα εγω μετα απο αρκετη ωρα ακροασης.
τι του λειπει σαν ενισχυτης ακουστικων?ισως λιγο παραπανω ενταση για χαμηλες εγγραφες.ετσι οπως ειναι τωρα,σε νορμαλ κατασταση ειμαι στο -10db και στο τσακιρ ειμαι στο παρα πεντε οριακα για τερματισμο....

perator:
αν και εχω πολυ σκαλισμα ακομα,το dacακι γενικα μου αρεσει πολυ και οντως αξιζε την υπερβαση του μπατζετ.
ευχαριστω τα παιδια που βοηθησαν αλλα και επεμεναν στην αγορα ενος dac και οχι μιας καρτας ηχου..:singer: