Επιλογή Δικάναλου...

baltasarr

New member
28 October 2015
80
Καλησπέρα!

Αφού στρώθηκαν τα cambridge audio, έρχεται σιγά σιγά η σειρά του ενισχυτή.

Καλός ο Nad (320BEE) αλλά μάλλον θα ήθελα κάποιον λίγο δυνατότερο...

Ο Κος Τσακιρίδης μου είπε ότι θα με ενημερώσει πότε θα έχει έτοιμο τον "Θησέα" (περίπου μέσα Ιανουαρίου) για να τον ακούσω με τα ηχεία μου.
Θα ήθελα να ακούσω και τον xindak xa-6200 απλά περιμένω απάντηση από την Auditorium (μακάρι να γίνει και αυτός με ακρόαση των ηχείων μου)
Ψάχνοντας στο ebay βρήκα και τον NAD C272 http://www.ebay.com/itm/NAD-C272-St...557292?hash=item2ee8f049ec:g:JQIAAOSwI-BWL3-h
Σ' αυτήν την περίπτωση (συνδέοντας δηλ. τον 320 στον 272) θα έχω αλλαγή και σε τι βαθμό?
Τι άλλες γνώμες??

Για NAD δεν μπορώ να σε βοηθήσω, αλλά αν θέλεις μια καλή συμβουλή, άκου τον ενισχυτή με τα ηχεία σου. Λογικά ο αντιπρόσωπος δε θα έχει πρόβλημα να σου τον δώσει για λίγες μέρες (ίσως να πρέπει να πληρώσεις ένα ποσό για εγγύηση που θα σου επιστραφεί όταν τον επιστρέψεις).

Για τι μουσικές προτιμήσεις μιλάμε; Πόσο μεγάλο χώρο; Ποια ηχεία ακριβώς; Σε τι τιμή θα κινηθείς;

Για NAD δεν μπορώ να σε βοηθήσω, αλλά αν θέλεις μια καλή συμβουλή, άκου τον ενισχυτή με τα ηχεία σου. Λογικά ο αντιπρόσωπος δε θα έχει πρόβλημα να σου τον δώσει για λίγες μέρες (ίσως να πρέπει να πληρώσεις ένα ποσό για εγγύηση που θα σου επιστραφεί όταν τον επιστρέψεις).

Για τι μουσικές προτιμήσεις μιλάμε; Πόσο μεγάλο χώρο; Ποια ηχεία ακριβώς; Σε τι τιμή θα κινηθείς;
Μουσικές προτιμήσεις είναι κυρίως jazz, ορχηστρική (κλασσική) και λιγότερο από ηλεκτρονική.
Ο χώρος είναι γύρω στα 30τ.μ.
Τα ηχεία τα cambridge aero 6
Υπολογίζω γύρω στα 800-1000.

Καλημέρα.
Μπορείς να κοιτάξεις για μεταχειρισμενο για να ανέβεις κατηγορία.

Αφού έχεις τα cambridge aero 6 γιατί δεν πας να τα ακούσεις με την ίδια σειρά ενισχυτικών της Cambridge .

Καλημέρα.
Μπορείς να κοιτάξεις για μεταχειρισμενο για να ανέβεις κατηγορία.

Αφού έχεις τα cambridge aero 6 γιατί δεν πας να τα ακούσεις με την ίδια σειρά ενισχυτικών της Cambridge .

Ναι! Όντως δεν τα ανέφερα, αλλά είναι και τα cambridge υποψήφια (είναι κ πολύ εύκολο να τα ακούσω με τα ηχεία μου..)

Πρίν απο λίγο πληροφορήθηκα ότι η αντιπροσωπεία των xindak (auditorium) έχει κλείσει εδώ κ 2 χρόνια....
Ξέρετε κάπου αλλού που θα μπορούσα να βρω??

Αύριο-μεθαύριο θα πάω από αντιπροσωπεία ν' ακούσω τον XTZ a100 d3. Έχει κανείς καμιά ιδέα??

Έχω ακούσει μέχρι στιγμής τον Cambridge Audio Azur 840a v2 (μεταχειρισμένος) και έναν χειροποίητο του Κώστα Πήλιου (πρώην auditorium). Το μόνο θέμα είναι ότι ήταν δύσκολο να τους ακούσω και τους δυο στο χώρο μου....

Επίσης ακόμα δεν έχω βρει και κάτι από xindak (6200-6900-6950) για ν' ακούσω...

βλεπω παντως ειναι ηχειο που δεν ζηταει.
η αγγελια που εβαλες τελειωσε.αλλα εαν βρεις τον nad C272 μεταχειρισμενο και σε αυτα τα χρηματα ειναι καλη περιπτωση διοτι
1)δεν θα μπεις στην διαδικασια που να πουλησεις αυτον που εχεις(εαν πουληθει ...και στην τελικη θα παρεις ενα 'μικρο ποσο' σε σχεση με οτι εδωσες) ή να τον βαλεις στην ακρη.
2)θα μπορεσεις να τα οδηγησεις στα ορια διοτι ειναι στα ιδια watt(ενισχυτης-ηχεια) στα 8ohm.
3)στα 300 ευρο δεν θα βρεις ενισχυτη με τοσα watt(ξερω δεν ειναι το σημαντικοτερο) ακομα και μεταχειρισμενο.

απλα βασικη προυποθεση ειναι να τον ακουσεις πρωτα και εαν σ αρεσει με 300 ευρο αντε 400(μεταχειρισμενο)...κ ξεμπερδεψες.
ακου αλλους 2-3 και εαν πανω κατω σου φαινονται μικρες οι διαφορες επελεξε το πιο οικονομικο.

αυτοι που ακουσες πως σου φανηκαν σε σχεση με αυτον που εχεις;

βλεπω παντως ειναι ηχειο που δεν ζηταει.
η αγγελια που εβαλες τελειωσε.αλλα εαν βρεις τον nad C272 μεταχειρισμενο και σε αυτα τα χρηματα ειναι καλη περιπτωση διοτι
1)δεν θα μπεις στην διαδικασια που να πουλησεις αυτον που εχεις(εαν πουληθει ...και στην τελικη θα παρεις ενα 'μικρο ποσο' σε σχεση με οτι εδωσες) ή να τον βαλεις στην ακρη.
2)θα μπορεσεις να τα οδηγησεις στα ορια διοτι ειναι στα ιδια watt(ενισχυτης-ηχεια) στα 8ohm.
3)στα 300 ευρο δεν θα βρεις ενισχυτη με τοσα watt(ξερω δεν ειναι το σημαντικοτερο) ακομα και μεταχειρισμενο.

απλα βασικη προυποθεση ειναι να τον ακουσεις πρωτα και εαν σ αρεσει με 300 ευρο αντε 400(μεταχειρισμενο)...κ ξεμπερδεψες.
ακου αλλους 2-3 και εαν πανω κατω σου φαινονται μικρες οι διαφορες επελεξε το πιο οικονομικο.

αυτοι που ακουσες πως σου φανηκαν σε σχεση με αυτον που εχεις;

Άκουσα και τον XTZ...
Γενικά πήρα μια πολύ ωραία αίσθηση (για την τιμή του είναι αξιοπρεπέστατος)

Ο ενισχυτής (με πλακέτα Holton) του Κου Πήλιου ήταν δυνατός και πολύ γρήγορος χωρίς ιδιαίτερες χροιές.

O Cambridge Audio (Azur 840a v2) ήταν πολύ καλός αλλά ο χώρος ακρόασης δεν ήταν ιδανικός και ίσως πρέπει να του δώσω μια ευκαιρία ακόμα. Βέβαια είναι μάλλον αδύνατο να τον ακούσω με τα ηχεία μου.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Μέχρι στιγμής δεν έχω καταφέρει να ακούσω κάποιον από τους ενισχυτές της xindak, για να αποφασίσω εάν αξίζει τον κόπο αναμονής για κάποιον μεταχειρισμένο, ή αγορά του από κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα (από την Γερμανική και την Πολωνική αντιπροσωπεία έχω θετικές απαντήσεις).
Εάν κάποιο μέλος μπορέσει να εξυπηρετήσει με κάποια ακρόαση θα ήμουν υπόχρεος!! [xa6200(08) ή xa6900(2011) ή xa6950]

Ευχαριστώ πολύ και καλή χρονιά να έχουμε!