Επιλογή δισκοπρίονου χειρός

Re: Δισκοπρίονο αλλά τί ?

Δεν είναι ιδέα σου, αυτή είναι η λειτουργία του.

Το riving knife βγαίνει εντελώς, νομίζω.

Εντελώς δεν θα το ήθελα λόγω επικυνδυνοτητας

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γενικώς σε αυτή τη τιμή το pts είναι το καλυτερο;

Απάντηση: Δισκοπρίονο αλλά τί ?

1. Στο συγκεκριμένο δισκοπρίονο, που έχω κ εγώ, το riving knife δεν βγαίνει ...αλλά "βγαίνει".

2. Σε πιο νέα μοντέλα της ίδιας σειράς η Bosch φαίνεται ότι έχει βάλει (κ καλά έκανε) αυτόν τον διακόπτη που είναι start stop k emergency stop μαζί.

Στο pts10 δεν ρυθμίζεται το ύψος του riving knife.
Εγώ για κοπές το έχω πάνω αλλά για μισοχαρακτές (όποτε κάνω) το βγάζω.

Νικ. Εσύ το είπες σκληρά !

Ο κάθε κατασκευαστής σου λέει ότι απαγορεύεται να προβαίνεις σε αλλαγές μέρους του εξοπλισμού αλλά...

Γιαυτό λογικά κ ο κύριος Μπάμπης έβαλε σκέτη την φωτο του PTS χωρίς κάποιο σχόλιο.

1. Στο συγκεκριμένο δισκοπρίονο, που έχω κ εγώ, το riving knife δεν βγαίνει ...αλλά "βγαίνει".

2. Σε πιο νέα μοντέλα της ίδιας σειράς η Bosch φαίνεται ότι έχει βάλει (κ καλά έκανε) αυτόν τον διακόπτη που είναι start stop k emergency stop μαζί.

Δεν μου αρεσει γιατι θα πρεπει μετα απο καθε εκκινηση να κλεινεις το "καπακι" ωστε να αποκτα πρακτικη υποσταση το μανιταρι. Ετσι ομως χανει την αξια του το στοπ μιας και για να το σταματησεις πατας απλα το μανιταρι και δεν χρειαζεται να σηκωσεις το καπακι ωστε να πατησεις το στοπ.

Re: Απάντηση: Δισκοπρίονο αλλά τί ?

Νικ. Εσύ το είπες σκληρά !

Ο κάθε κατασκευαστής σου λέει ότι απαγορεύεται να προβαίνεις σε αλλαγές μέρους του εξοπλισμού αλλά...

Γιαυτό λογικά κ ο κύριος Μπάμπης έβαλε σκέτη την φωτο του PTS χωρίς κάποιο σχόλιο.

Η αγάπη είναι σκληρή!!! :p

Δεν μου αρεσει γιατι θα πρεπει μετα απο καθε εκκινηση να κλεινεις το "καπακι" ωστε να αποκτα πρακτικη υποσταση το μανιταρι. Ετσι ομως χανει την αξια του το στοπ μιας και για να το σταματησεις πατας απλα το μανιταρι και δεν χρειαζεται να σηκωσεις το καπακι ωστε να πατησεις το στοπ.

Νομίζω ότι πλέον το pts10 (όπως και το δικό μου) δεν έχει μανιτάρι.

Νεκ Send mail to Bosch for clarifications.
:ernaehrung004:

Ούτε το δικό μου έχει μανιτάρι ασφαλείας στον διακόπτη.
Τώρα αν μπήκε μετά ή βγήκε μετά, αυτό δεν το γνωρίζω.

στο site της bosch το pts το έχει χωρίς μανιτάρι, οπότε είτε αυτή η φώτο είναι ίσως από κάποια άλλη ήπειρο που η bosch πρόσθεσε το μανιτάρι, είτε είναι παλιότερο μοντέλο

εμένα είναι αυτό
Λαμβάνετε 3 χρόνια εγγύηση για τα ακόλουθα ηλεκτρικά εργαλεία Bosch
Ο ν ο μα σ ία πρ ο ϊ ό ν τ ο ς : PTS 10
Α ρ ιθ μό ς γ υ μν ο ύ ερ γ α λ είο υ : 3603M03400
Α ρ ιθ μό ς σ ειρ ά ς : 510000560
Τ ό πο ς α γ ο ρ ά ς : Καταστήματα λιανικής πώλησης: www.eshop.gr (ΑΘΗΝΑ, GR)
Η μερ ο μη ν ία α γ ο ρ ά ς : 28.02.2016

και δεν έχει.

το μαχαίρι γιατί χρειάζεται να βρίσκεται στην θέση του όταν κάνεις μισοχάρακτες?
αφού δεν κόβεις κάτι να σου μαγκώσει από κλείσιμο στην πίσω μεριά.

μπορείς να κάνεις και μισοχάρακτες με το μαχαίρι στην θέση του αλλά είναι διπλός κόπος, κόβεις πρώτα με το ξύλο από αριστερά του δίσκου και μετά πας το ξύλο από τα δεξιά του δίσκου για να φας της καμπύλη που έχει μείνει στο ξύλο από τον δίσκο (ουσιαστικά βάζεις το ξύλο πάνω από το δίσκο και το μετακινείς κάθετα σε αυτόν μέχρι να φάει το υπόλοιπο καμπύλο τμήμα που έχει μείνει άκοπο).

Re: Απάντηση: Δισκοπρίονο αλλά τί ?

το μαχαίρι γιατί χρειάζεται να βρίσκεται στην θέση του όταν κάνεις μισοχάρακτες?
αφού δεν κόβεις κάτι να σου μαγκώσει από κλείσιμο στην πίσω μεριά.

μπορείς να κάνεις και μισοχάρακτες με το μαχαίρι στην θέση του αλλά είναι διπλός κόπος, κόβεις πρώτα με το ξύλο από αριστερά του δίσκου και μετά πας το ξύλο από τα δεξιά του δίσκου για να φας της καμπύλη που έχει μείνει στο ξύλο από τον δίσκο (ουσιαστικά βάζεις το ξύλο πάνω από το δίσκο και το μετακινείς κάθετα σε αυτόν μέχρι να φάει το υπόλοιπο καμπύλο τμήμα που έχει μείνει άκοπο).

Δεν χρειάζεται αυτό λέω.

Αυτά των οποίων ο κωδικός λήγει σε 3400 είναι τα νέα μοντέλα χωρίς μανιτάρι. Αυτά με κωδικό σε 3200 είναι τα παλιά με μανιτάρι.

Απάντηση: Re: Δισκοπρίονο αλλά τί ?

Αυτά των οποίων ο κωδικός λήγει σε 3400 είναι τα νέα μοντέλα χωρίς μανιτάρι. Αυτά με κωδικό σε 3200 είναι τα παλιά με μανιτάρι.

Οι έχοντες PTS σε ευχαριστούμε.

Παιδιά όσοι έχετε το Dewalt

1 το τραπέζι είναι καλό στιβαρό;
2 τα λουκια του έχουν ακρίβεια (έχουν παντού το ίδιο πάχος)
3 ο δικός είναι κάθετος σε σχέση με τα λουκια; ρυθμίζει κάπως αυτή η καθετοτητα αν είναι λίγο off;

Δημήτρη μάλλον παράλληλος εννοείς ο δίσκος ή δεν κατάλαβα καλα ;

Sent from my iPad using Tapatalk

Ναι μωρέ γράφω από κινητό και δυσκολεύομαι

Και δικός εννοώ δίσκος

ΟΚ νο προμπλεμο

για το Dewalt
1.Ναι είναι στιβαρό
2.Ναι
3. Στο dewalt ρυθμίζονται τα πάντα .Ο δίσκος που δίνει δεν είναι top, αλλά ούτε κατηγορίας Γ.Τ.Π.
Θα σου απαντήσουν και παιδιά που το έχουν το πριόνι , προσωπικά χρησιμοποιώ ενός γνωστού μου όποτε το χρειάζομαι , και κόβω τα καδρόνια πάντα ενώπιόν του . Τι να πω , οι έχοντες ακριβά μηχανήματα φαίνεται ότι είναι και λίγο περίεργοι , eccentrics στα ......ελληνικά ,για να καταλάβεις .

Περνάει από το μυαλό μου για τον πάγκο ρούτερ-δισκοπρίονου που φτιάχνω να κατασκευάσω και ένα δισκοπρίονο με μοτέρ και κατάλληλα διαμορφωμένο άξονα για δίσκους.
Το ερώτημα μου είναι ....τι είδους μοτέρ μπορώ να χρησιμοποιήσω και από τι συσκευή ...δηλ στροφές-δύναμη κλπ. Επικίνδυνο μεν ...αλλά προκλητικό...:operator:
Αν κάποιος μπορεί ας τροφοδοτήσει τις σκέψεις μου.

Ευχαριστώ

Δισκοπρίονο αλλά τί ?

Φαντάζομαι Νίκο εχεις δει τα βιντεάκια του συμπατριώτη μας Savva Papasavva
Αυτός εχει φτιάξει ενα τέτοιο παγκοπριονο, μονο που δεν θυμάμαι απο τι συσκευή ήταν το μοτερ. Νομίζω απο παλιό παγκοπριονο. Αν δεν τα βρεις/εχεις δει, πες μου.