Επιλογή dslr - σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες

Βασίλης 07

AVClub Enthusiast
18 June 2006
913
Αν και δεν ήταν στα άμεσα σχέδια η αγορά dslr η προσφορά της Canon EOS 600D με έχει βάλει σε σκέψεις. Μετά από 3ημερο ψάξιμο έχουμε

1)Canon EOS 600D

2)Canon EOS 650D

3) Nikon 5100

Χρήση που προορίζεται 80% φωτό - 20% video.

Ακούω γνώμες μπάς και αποφασίσω επιτέλους.

Σαφώς και το πλεονέκτημα το έχει η Νίκον εφόσον την θέλεις πιο πολύ για φωτογραφίες λόγω καλύτερου αισθητήρα. Από τιμή δεν ξέρω κατά πόσο φθηνότερη βρήκες την 600. Και κατά πόσο σκοπεύεις να επεκταθείς στο μέλλον με φακούς κτλ . Πάντως Νίκον-Κανον είναι εγγύηση σε παρελκόμενα και μεταπωλητική αξία.

Καλησπέρα.Εγω έχω την NIKON 5100 εδω και 4 μήνες.Στην φωτογραφία σε σχέση με την 60D της CANON ενός φίλου νομίζω ότι ειμαι καλυτερα...στο βίντεο υπερτερεί η canon και η panasonic με την GH2....χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν ειναι εξίσου καλές φωτογραφικές μηχανές.Εγω πήγα σε ΝΙΚΟΝ μιας και ειχα ηδη και 2 φακούς πιο πριν απο την παλαιοτερη DX40 και γιατί στις crop νομίζω οτι η ΝΙΚΟΝ παιζει μόνη της...σε FF φάση ομως η CANON αν και πιο ακριβές δινουν καλυτερα αποτελεσματα με αυτα που εγω εχω δει(MARKII και MARK III)...Φυσικά και η 600 και η 650 ειναι στην ιδια κατηγογία εξούσου καλές άν οχι καλυτερες,Μπορείς να πας σε ενα μαγαζι απο κοντα και να τις δείς LIVE για πιο ασφαλή συμπεράσματα.

ΦΙΛΙΚΑ enoxos

Φιλε πηγαινε, πιαστες, δοκιμασε τες... Οποια κατσει καλυτερα στα χερια σου, παρτην!
Εγω πηρα μια 60D και ειναι ονειρο!! Σαφως ποιο ευχρηστη και αποδοτικη απο την 5100 φιλου μου..

Last edited:
Καλησπέρα.Εγω έχω την NIKON 5100 εδω και 4 μήνες.Στην φωτογραφία σε σχέση με την 60D της CANON ενός φίλου νομίζω ότι ειμαι καλυτερα...στο βίντεο υπερτερεί η canon και η panasonic με την GH2....χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν ειναι εξίσου καλές φωτογραφικές μηχανές.Εγω πήγα σε ΝΙΚΟΝ μιας και ειχα ηδη και 2 φακούς πιο πριν απο την παλαιοτερη DX40 και γιατί στις crop νομίζω οτι η ΝΙΚΟΝ παιζει μόνη της...σε FF φάση ομως η CANON αν και πιο ακριβές δινουν καλυτερα αποτελεσματα με αυτα που εγω εχω δει(MARKII και MARK III)...Φυσικά και η 600 και η 650 ειναι στην ιδια κατηγογία εξούσου καλές άν οχι καλυτερες,Μπορείς να πας σε ενα μαγαζι απο κοντα και να τις δείς LIVE για πιο ασφαλή συμπεράσματα.

ΦΙΛΙΚΑ enoxos

Εχεις δοκιμασει D700 / D800 / D600 και εχεις καταλήξει στο παραπάνω συμπέρασμα για τις FF ?

Εχεις δοκιμασει D700 / D800 / D600 και εχεις καταλήξει στο παραπάνω συμπέρασμα για τις FF ?
ναι τις εχει ενας φιλος μου επαγγελματιας φωτογραφος και τον βοήθησα 2-3 φορες σε καποιους γαμους.Το συμπερασμα το εβγαλα μετα απο συγκριση MARK II με την FF D700 την 800αρα δεν την εχω δει ουτε πως βγαζει ουτε σαν ασυμπιεστο δειγμα.
Την D600 της ΝΙΚΟΝ σκεφτομαι να την αγοράσω αλλα περιμενω το crash test με την FF μικρη της CANON...μπορεί να ειμαι NIKOνακιας αλλα αυτο δε σημαινει οτι οταν τα ματια μου βλεπουν καλυτερο αποτελεσμα καπου αλλου εγω θα βλεπω το ασπρο μαυρο μονο και μονο επειδη δεν ειναι αυτο που εγω θα ηθελα...

Last edited:
Κάποιος φίλος μου πρότεινε να κοιτάξω και την D90. Δεν είναι πολύ παλιά ?

Χρήση σπόρ (μπάλα - ράλλυ) και καμιά επίσκεψη σε αεροδρόμιο.

Μέχρι 800-850 λέω να δώσω για σώμα + φακό

Η D90 είναι λίγο πιο παλιά αλλά είναι εξαιρετική και είναι μία κατηγορία πάνω . Η εξέλιξη της είναι η D7000 . Αυτή που θέλεις να αγοράσεις είναι μια κλάση κάτω σε ποιότητα κατασκευής και ευχρηστία σε σχέση με την D90 αλλά έχει πιο νέο αισθητήρα.