Επιλογή dslr.

silisab

New member
17 April 2013
99
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα. Θα ήταν εύκολο κάποιος να με συμβουλέψει για ένα θεματάκι; Προσπαθώ να κάνω το επόμενο βήμα και επιλέξω μια DSLR. Οι ανάγκες μου είναι όσο το δυνατόν καλύτερες φώτο, να έχει καλό zoom και απαραιτήτως 1080p. βίντεο. Μου είναι αδιάφορες οι όποιες άλλες ρυθμίσεις μπορεί να έχει. Με ενδιαφέρει η πρακτικότητα και σαφώς να βγάζει εμφανώς καλύτερες φώτο από την compact που έχω. Με ποσό μέχρι 400 ευρώ υπάρχει κάτι τέτοιο που ψάχνω;

...Μου είναι αδιάφορες οι όποιες άλλες ρυθμίσεις μπορεί να έχει...

Αν δεν σκοπεύεις να ασχοληθείς με τις ρυθμίσεις και τραβάς στο auto, καλύτερα να πάρεις μια καλή compact - ή να μείνεις με αυτήν που έχεις.

Πίστευα ότι ακόμα και στο auto μια dslr θα υπερείχε τρομερά συγκριτικα με μία compact. Έχεις κάτι να μου προτείνεις;

καλα εννοηται οτι θα παρεις καλυτερα αποτελεσματα απο μια compact.
φανταζομαι ο Δημητρης σου προτεινει compact,γιατι απο την στιγμη που δεν θες να ασχοληθεις με την μηχανη,
καλυτερα να δωσεις λιγοτερα και να εχεις και μικροτερο ογκο.

Ναι, είναι και αυτό σωστό, τώρα κοιτάζω αυτές που μου πρότεινες, μου άρεσαν, για compact, υπάρχει κάτι που να ξέρεις ότι αξίζει;

Ριξε μια ματιά και στην Olympus E-PM1
http://www.skroutz.gr/s/385710/Olympus-Pen-E-PM1-kit.html

- στα 250 με τον βασικο κιτ φακο 14-42
- στα 400 με τον 14-42 ΚΑΙ τον 40-150 για να έχεις και το μεγαλο ζουμ που ψαχνεις

EDIT:
Και επειδη εισαι της... auto φιλοσοφιας και υποθετω δεν θα θες να ασχοληθεις και με επεξεργασια, η Olympus θα σου δώσει και πολύ καλό έτοιμο jpeg.

Last edited:
Μην το δένεις και κόμπο ότι στο auto θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα από μια καλή-σοβαρή κόμπακτ.

Εννοείται ότι ο έλεγχος του βάθους πεδίου που σου δίνει ο πολλαπλασίως μεγαλύτερος αισθητήρας και οι δημιουργικές δυνατότητες που σου δίνει το raw αρχείο μιας τέτοιας μηχανής, είναι εκτός συναγωνισμού. Αλλά αυτά δεν είναι για τους φωτογράφους του auto.

Ναι, είναι και αυτό σωστό, τώρα κοιτάζω αυτές που μου πρότεινες, μου άρεσαν, για compact, υπάρχει κάτι που να ξέρεις ότι αξίζει;

μεγαλη παρελειψη βεβαια που ειδα τωρα,ειναι οτι θες και μεγαλο zoom,το οποιο στις dslr το...πληρωνεις..
οποτε υπολογισε και για εναν 55-200 γυρω στα 170-200 ευρω.
που σημαινει οτι απ`αυτες που σου προτεινα εγω τουλαχιστον,ειναι ασυμφορες.
τι σου μενει?μια olympus οπως σου ειπε πριν ο Kyrous,ή μια καλη compact.
δεν ξερω απο επιδοσεις,αλλα υπαρχουν παρα πολλες επιλογες και με καλους φακους,αρκετα megapixel και μπολικο zoom.
μια που ειδα τελευταια και μου αρεσαν αρκετα οι φωτογραφιες της,ειναι η Nikon L820 που βγαινει στα ευρω 200 ευρω.
εαν τωρα θες κατι πιο compact πας σε κατι μικροτερο αλλα χανεις και το μεγαλο zoom.

http://www.nikon.gr/el_GR/product/digital-cameras/coolpix/life/coolpix-l820

Last edited:
Η δύναμη της SLR είναι στο ότι μπορεί να δεχτεί ποιοτικούς φακούς και ανά περίσταση, και ότι συνήθως σου δίνει περισσότερες επιλογές ρύθμισης.
Επίσης, οι προδιαγραφές σου για καλή ποιότητα εικόνας και μεγάλο εύρος ζούμ είναι αμοιβαίως αποκλειώμενες. Aν τα θέλεις και τα δύο σε κάποιο μέτρο, θα πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς. Για μένα καλύτερα να το κάνεις στο ζούμ, το οποίο έχει για μένα ελάχιστη πρακτική αξία.

Αν σκοπεύεις να την κρατήσεις με τον κιτ φακό και να τη χρησιμοποιείς στο auto χωρίς να ασχοληθείς να μάθεις, τότε δεν υπάρχει λόγος να πάρεις SLR. Μάλλον πρoβλήματα θα σου δημιουργήσει γιατί δεν θα καταλαβαίνεις γιατί έκανε αυτό που έκανε. Ειδικά το βράδυ.
Ο μόνος λόγος να πάρεις SLR θα ήταν αν την δείς καθαρά σαν entry level gadget από το οποίο όμως δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις ποιότητας....

Προτείνω εναλλακτικά την Panasonic LX7

Ριξε μια ματιά και στην Olympus E-PM1
http://www.skroutz.gr/s/385710/Olympus-Pen-E-PM1-kit.html

- στα 250 με τον βασικο κιτ φακο 14-42
- στα 400 με τον 14-42 ΚΑΙ τον 40-150 για να έχεις και το μεγαλο ζουμ που ψαχνεις

EDIT:
Και επειδη εισαι της... auto φιλοσοφιας και υποθετω δεν θα θες να ασχοληθεις και με επεξεργασια, η Olympus θα σου δώσει και πολύ καλό έτοιμο jpeg.

η δική μου epm1 δεν είχε 1080 P. Έχει η δική σας; Κι από όσο ξέρω δεν είχε ούτε η d3100.

Κάποιος φίλος μου πρότεινε την Sony DSC-HX20V. Για compact όμως αξίζει να έδινα τόσα χρήματα; Στην ίδια περίπου τιμή είναι η Nikon 3200 kit. Μήπως την έχει κάποιος να πει εντυπώσεις;

Κάποιος φίλος μου πρότεινε την Sony DSC-HX20V. Για compact όμως αξίζει να έδινα τόσα χρήματα; Στην ίδια περίπου τιμή είναι η Nikon 3200 kit. Μήπως την έχει κάποιος να πει εντυπώσεις;

από ποιότητα εικόνας μπάζο...

καλή ποιότητα εικόνας σε μηχανή κόμπακτ θα βρεις μόνο στις CANON S110/PANASONIC LX7/OLYMPUS XZ2. Επίσης καλή φορητότητα, αλλά και σαφώς καλύτερες επιδόσεις θα δεις στην SONY NEX3N /16-50. Παίζει στα 350 ευρώ. Βέβαια δεν έχει μεγάλο ζουμ, αλλά αυτό διορθώνεται με ένα ακόμα φακό.

Θα σου έλεγα πριν δώσεις έστω και ένα ευρώ, να σκεφθείς - και ίσως να μας πεις κι εμάς - τι χρήση θα έχει η μηχανή. Αν είναι περιστασιακή, εκδρομές, παρέες, φίλοι κ.λ.π. , μάλλον δεν υπάρχει λόγος να ξοδευτείς και να μπείς "στα δύσκολα". Σκέψου και τον όγκο που θα κουβαλάς μαζί σου, αν δεν έχεις πιάσει στα χέρια σου DSLR πήγαινε να δεις μερικές.
Αν σου αρέσει η ιδέα να ασχοληθείς λιγάκι παραπάνω, τότε ίσως...

Δεν με απασχολεί να έχω πάντα μαζί μου μια φωτογραφική μηχανή, άρα δεν με απασχολεί και ο όγκος, όταν όμως θέλω να την χρησιμοποιήσω σε καμμιά εκδρομή, κάποια εκδήλωση, ένα τοπίο ή να φωτογραφήσω αγαπημένα πρόσωπα, θέλω η φωτογραφία να δείχνει αυτό που βλέπω χωρίς να παιδεύομαι σε άπειρες ρυθμίσεις. Μέχρι 400 ευρώ με ένα κλικ ποια θα μου δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα, αυτό είναι το ζητούμενο για εμένα. Ευχαριστώ πάντως για την προθυμία όλων σας να με βοηθήσετε.

η δική μου epm1 δεν είχε 1080 P. Έχει η δική σας; Κι από όσο ξέρω δεν είχε ούτε η d3100.

Η αλήθεια ειναι ότι όσο την είχα την Olympus δεν ειχα ασχοληθει πολύ με το βιντεο.
Θυμομουν ότι είχε επιλογή για 1080 αλλά συμφωνα και με αυτο http://www.olympus.com.gr/site/el/c/cameras/pen_cameras/pen_mini/e_pm1/index.pdf πρέπει όντως να ειναι 1080 i και όχι p

Mea culpa.

Προσωπικά θα έμενα σε μια καλή compact, μια από αυτές που σου είπα παραπάνω. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι πλέον το ~80% των φωτογραφιών που τραβάω είναι με την RX100. Όταν βέβαια τραβάω με την OM-D το ευχαριστιέμαι πιο πολύ, επειδή έχω περισσότερο και ευκολότερο έλεγχο (δηλαδή ρυθμίσεις)...