Επιλογή ενισχυτή ~500 ευρώ για Dali Zensor 7

stefanost

New member
15 February 2016
40
Καλησπέρα!
Αναζητώ έναν σχετικά bugdet ενισχυτή για να οδηγήσω τα Dali Zensor 7. Έχω ψάξει σε παλαιότερα posts και βλέπω ότι οι περισσότεροι προτείνετε τον xtz A100 D3 και κάποιοι τον nad C 356. Θα έπαιρνα κάποιον από τους δύο αλλά το κόστος τους (900 ευρώ) ξεφεύγει από το budget μου το οποίο ανέρχεται στα 500 ευρώ maximum 600. Εκτος αν βρώ από κάποιο μέλος τον xtz σε μεταχειρισμένο στα χρήματα αυτά. Έχω δεί τον harman kardon hk 3770 που έχει dac υποδοχή usb και ράδιο. Αλλά είναι τετρακάναλος. Έχετε να μου προτείνετε κάποιον άλλο;
Η διαφορά στον ήχο με έναν ενισχυτή όπως τον xtz θα είναι μεγάλη; Να σημειώσω ότι δεν είμαι advanced user, αλλά θα ήθελα να μην αδικήσω τα ηχεία με έναν αδύναμο ή κακής ποιότητας ενισχυτή.

Η μουσική που θα ακούω είναι όλων των ειδών συμπεριλαμβανομένων και κάποιων ταινιών οπότε δεν έχω ιδιαίτερες ιδιαίτερες απαιτήσεις σε υψηλά, χαμηλά κλπ, απλά αναζητώ ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα σε συνδιασμό με τα zensor 7. Οποιαδήποτε βοήθεια/ιδέα ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ!

Καλωσήρθες στη παρέα!

Πες μας λίγα πράγματα ακόμα.
Πρώτα απ'όλα για το χώρο (διαστάσεις) και την τοποθέτηση (σε σχέση με το χώρο, μεταξύ τους και την απόσταση ακρόασης)
Επίσης πως προτιμάς γενικά να ακούς τις μουσικές σου? κάποια έμφαση πχ σε συχνοτικό εύρος (μπάσα-μεσσαίες-πριμα), χαμηλή/υψηλή ένταση ακρόασης και ότι άλλο νομίζεις χρήσιμο για να σε καταλαβουμε.
Τέλος δυο λόγια για τις πηγές του συστήματος, αν θα χρειαστείς ενσωματωμένο pnono (σύνδεση πικαπ), dac (σύνδεση υπολογιστή) και είσοδο προενισχυτή (σύνδεση ΑV receiver - δυνατότητα για ht bypass), έστω και για το μέλλον, είναι σημαντικά θέματα που καλό είναι imo να ξεκαθαρίσεις πριν βάλεις το χέρι στη τσέπη!

Γενικά μιλώντας για το ηχείο δεν ζητά πολλά watt, αλλά θα οφεληθεί πολύ απο ένα καλό τροφοδοτικό.
Επειδή είναι ηχείο με καλό vfm πιστεύω ότι του αξίζει κάτι πιο ακριβό / καλό σε ενισχυτή. Λύση μπορεί να υπάρχει / υπάρξει και στα μτχ! Τα κοιτάμε ή είναι μονόδρομος η ζελατίνα?

Καλως σας βρήκα!

Ο χώρος είναι 3x6m και τα ηχεία θα τοποθετηθούν στον μεγάλο τοίχο οπότε η απόσταση ακρόασης θα είναι 2-2,5 m. Τα ηχεία θα τοποθετηθούν σε απόσταση 1m μεταξύ τους δεξιά και αριστερά από την τηλεόραση. Λόγω του μικρού χώρου σκεφτόμουν και τα zensor 5 αλλά φίλοι μου τα απέκλεισαν λόγω του ότι με 120 ευρώ περισσότερα παίρνω τα zensor 7 που είναι εντελώς άλλο ηχείο.
Ανάγκη για ιδιαίτερη έμφαση σε συχνοτικό εύρος δεν υπάρχει. Θα χρησιμοποιούνται για μουσική (jazz, ηλεκτρονική, ethnic) και για ταινίες. Μέτριες εντάσεις, υψηλή δύο-τρεις φορές το χρόνο σε κάποιο πάρτυ, και ίσως καμιά φορά σε ταινίες.

Η πηγή του συστήματος θα είναι (προς το παρόν τουλάχιστον) η τηλεόραση (με οπτική έξοδο). Από ότι καταλαβαίνω η αποκωδικοποίηση θα γίνεται στο dac του ενισχυτή οπότε δε χάνω ποιότητα που θα χρησιμοποιήσω την tv, σωστά; Έχω συνδέσει στην tv 1. flash disk (αναπαραγωγή mp3/mp4 κλπ) και 2. apple tv για streaming μουσικής από mac & iphone μέσω airplay
Αργότερα ίσως κάποιο fm/avr receiver (δεν έχω ακόμη κάτι). Πικάπ όμως όχι.

Για μεταχειρισμένο το σκέφτομαι αλλά δε γνωρίζω με τι ταχύτητα χάνουν την αξία τους οι ενισχυτές (από ότι έχω καταλάβει όχι και τόσο γρήγορα). Αν μιλάμε για 30-40% της αξίας θα έβλεπα (πχ αν βρώ κάτι από 900 του κουτιού να πέσει στα 550), για 100-150 ευρώ κάτω θα προτιμούσα του κουτιού.

Ένας ενισχυτής μέτριου κόστους (500 ευρώ) σε τι θα υστερεί από κάποιον των 1000 ευρώ; (πολύ γενική ερώτηση ίσως) Αυτό που έχω καταλάβει εκτός από τα watt έχει να κάνει και με τα ρεύματα, τα οποία δίνουν πιο καθαρό ήχο (λιγότερη παραμόρφωση) κυρίως σε μεγαλύτερες εντάσεις;

Ευχαριστώ!

Πολλά θέματα!!! και να δούμε που θα καταλήξουμε!

Απαντάω με νούμερα, σίγουρα θα βοηθήσουν και άλλοι φίλοι να βρούμε την άκρη.

1) Η τοποθέτηση που έχεις κάνει σε συνδυασμό με το ηχείο είναι λάθος. Αντιλαμβάνομαι ότι θα υπάρχουν χωροταξικοί περιορισμοί (και εγώ λάθος έστησα τα δικά μου), αλλα η επιλογή του z7 επιδεινώνει την κατάσταση, δυστυχώς. Το ηχείο αυτό είναι μεγάλο και θέλει "αέρα" γύρω του. Οπότε για αρχή θα χρειαστεί να το απομακρύνεις 40-50cm απο τους τοίχους.
Μάλλον στα z5 ή αντίστοιχα μικρότερο ηχείο θα ήταν σωστότερη επιλογή imo... ακόμα και βάσεως, εξοικονομόντας και χρήματα για την αγορά καλύτερου ενισχυτή!
Η επιθυμητή στάθμη ακρόασης ευτυχώς είναι μέτρια-χαμηλή οπότε δεν θα διεγείρεις αρκετά το χώρο. Πιστεύω τα προβλήματα μπουμαρίσματος / θολώματος θα είναι αισθητά λιγότερα.

2) To σήμα που θα λάβεις απο τηλεοπτικό/ραδιοφωνικό πρόγραμμα ή την αναπαραγωγή mp3 απο τον media player της τηλεόρασης, θα είναι αισθητά χειρότερο (κομπρεσαρισμένο κτλ, απώλεια πληροφορίας), απο αυτό που αναπαράγεται απο ψηφιακή έξοδο ενός φτηνού CDplayer ή σωστά στημένου πολύ οικονομικού pc. Μεταφέροντας τις μουσικές σου στον ενισχυτή με αυτό το τρόπο απλά θα θαφτεί οποιαδήποτε καλή επιλογή ενισχυτή και ηχείου.
Οπότε σου προτείνω ως πηγή να χρησιμοποιήσεις το (οποιοδήποτε) mac, το οποίο μπορείς να συνδέσεις σε κάποιο ψηφιο-αναλογικό μετατροπέα (dac), είτε ξεχωριστό είτε ενσωματωμένο σε ενισχυτή.

3) Η πιθανότητα αγοράς στο μέλλον ενός AVR σε βάζει σε μπελάδες... για να γίνει με το βέλτιστο τρόπο η σύνδεση μεταξύ δικαναλου/πολυκάναλου θα χρειαστεί ο πρώτος να έχει pre in (το γνωστό ht passthrough) και ο δεύτερος pre outs, τουλάχιστον για front left/right channels... για να καταλάβεις το πρόβλημα, περίπου διπλασιάζεται το κόστος και για τους δύο... Μάλλον δεν βγαίνει το μπαντζετ λοιπόν!

4) Υπάρχουν καλές και πολύ καλές ευκαιρίες σε μεταχειρισμένα. Το 30-40% είναι το πιο συνηθισμένο σε καλά μηχανήματα που θα είναι και σε καλή κατάσταση, αλλα όχι του κουτιού (5-10 έτη χρήση).

5) Σωστά είπες, το καλός ή κακός ενισχυτής δεν είναι θέμα watt, αλλά τι watt... Στη περίπτωσή σου δεν θα χρειαστείς για αξιοπρεπείς εντάσεις πάνω απο 25-30watts και πολλά λέω!!!
Περισσότερο ρόλο παίζει η ποιότητα των υλικών, το κύκλωμα και φυσικά η τροφοδοσία όπως ανέφερες. Τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή τόσο στην οδήγηση του ηχείου όσο και την "καθαρότητα" του ήχου (απαλλαγμένος απο κουρτίνες ή οξύτητες, παραμόρφωση και πολλά ακόμη). Είναι όντως γενική η ερώτηση όμως!
Κράτα ότι τα watt καθορίζουν την ένταση του ήχου, σε σχέση με την ευαισθησία του ηχείου (όσο περισσότερα db τόσο πιο ευαίσθητο το ηχείο τόσο λιγότερα watt χρειάζεται για την ίδια ένταση ακρόασης), καθώς επίσης ότι τα ρεύματα είναι σαν ένα "φρένο" που βάζει ο ενισχυτής στις μονάδες του ηχείου, ώστε να μην κινείται ανεξέλεγκτα και αναπαράγει ότι να 'ναι... όσο πιο λίγα τα Ohm του ηχείου, τόσο πιο "καλά" ρεύματα χρειάζεται για να παίξει σωστά.

Ως εδώ καλά?
είμαστε διατεθημένοι να χρησιμοποιήσουμε μόνο το mac μας και να ρίξουμε μια καλή ματιά στα μτχ?

Καλησπέρα!
Αναζητώ έναν σχετικά bugdet ενισχυτή για να οδηγήσω τα Dali Zensor 7. Έχω ψάξει σε παλαιότερα posts και βλέπω ότι οι περισσότεροι προτείνετε τον xtz A100 D3 και κάποιοι τον nad C 356. Θα έπαιρνα κάποιον από τους δύο αλλά το κόστος τους (900 ευρώ) ξεφεύγει από το budget μου το οποίο ανέρχεται στα 500 ευρώ maximum 600. Εκτος αν βρώ από κάποιο μέλος τον xtz σε μεταχειρισμένο στα χρήματα αυτά. Έχω δεί τον harman kardon hk 3770 που έχει dac υποδοχή usb και ράδιο. Αλλά είναι τετρακάναλος. Έχετε να μου προτείνετε κάποιον άλλο;
Η διαφορά στον ήχο με έναν ενισχυτή όπως τον xtz θα είναι μεγάλη; Να σημειώσω ότι δεν είμαι advanced user, αλλά θα ήθελα να μην αδικήσω τα ηχεία με έναν αδύναμο ή κακής ποιότητας ενισχυτή.

Η μουσική που θα ακούω είναι όλων των ειδών συμπεριλαμβανομένων και κάποιων ταινιών οπότε δεν έχω ιδιαίτερες ιδιαίτερες απαιτήσεις σε υψηλά, χαμηλά κλπ, απλά αναζητώ ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα σε συνδιασμό με τα zensor 7. Οποιαδήποτε βοήθεια/ιδέα ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ!

Τον XTZ τον έχω ακούσει με Dali Zensor 5 σε σπίτι φίλου περίπου με το ίδιο στήσιμο που έχεις τώρα και εσύ. Βέβαια σε χώρο 3x6m και με τα ηχεία τοποθετημένα στον μεγάλο τοίχο και με απόσταση ακρόασης 2-2,5 m, πιο πολύ θα ακούς τις πίσω ανακλάσεις. Ο φίλος τον λειτουργούσε αποκλειστικά σε τάξη Α για να έχει λίγο πιο μαλακό άκουσμα. Εγώ στην θέση σου θα έπαιρνα τον πιο φθηνό ενισχυτή που θα έβρισκα (μάλλον δλδ τον XTZ από ότι βλέπω) και με τα ρέστα (αν είχα) θα έπαιρνα ένα ηχοαποροφητικό να το έβαζα στον πίσω τοίχο για να μειώσω τις ανακλάσεις και να χαίρομαι περισσότερο τις ηχομηχανές μου

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Στο manual των zensor 5/7 είδα ότι αναφέρει 10-20 cm απόσταση από τον πίσω τοίχο. Αν τα 40-50cm είναι απαραίτητα μάλλον ξεχνώ τα zensor 7 και θα δώ για zensor 5. Επειδή το σπίτι όμως είναι ενοίκιο σκεφτόμουν να έχω μελλοντικά τη δυνατότητα να καλύψω και ένα μεγαλύτερο χώρο. Τα 7 σε τέτοιο χώρο (3x6) θα δημιουργήσουν όντως πρόβλημα;
Δηστυχώς ηχοαποροφητικό δεν έχω τη δυνατότητα να τοποθετήσω στον τοίχο, λόγω γκρίνιας από το έτερον ήμιση!
Για streaming από υπολογιστή χρήσιμη πληροφορία για να μην "παρεμβάλεται" η tv. Μπορώ να συνδέσω το mac με usb στο dac. Αν στέλνω ήχο με airplay στο apple tv και μετά με optical στο dac του ενισχυτή δε θα έχω απώλειες αφού το σήμα μεταφέρεται μέχρι τον ενισχυτή/dac ψηφιακά. σωστά?

Για να κρατήσω το συνολικό budget χαμηλά (μέχρι 1200 ευρώ) σκεφτόμουν κάτι σε "all in one" στερεωφονικό ενισχυτή με ενσωματωμένο dac, fm radio, streaming από usb, network compatibility (dlna κλπ). πχ.

HARMAN KARDON HK 3770
Onkyo TX-8050
Yamaha R-N500

Θα έχω μεγάλη διαφορά στην ποιότητα του ήχου/παραμόρφωση σε σχέση με τον xtz?
Για μεταχειρισμένο και λόγω του ότι δεν είμαι advanced user δε μπορώ να κρίνω εύκολα την ποιότητα και την κατάσταση του, εκτός αν έχετε υπόψη κάτι καλό.

Για κανονικές και υψηλές εντάσεις θέλει απομάκρυσνη απο τους τοίχους το z7, δυστυχώς. Σε χαμηλές εντάσεις οκ, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Ιδανικό για τη σύνδεση του mac θα ήταν να γίνει με usb. Αν περάσει απο apple tv και οptical υποβαθμίζεται το σήμα λόγω μετατροπών του.
Θα δοκιμάσεις και τα δύο προφανώς και θα κρατήσεις αυτό που σου αρέσει και βολεύει. Βάλε πάντως το mac στο παιγνίδι οπωσδήποτε!

Ναι ο ΧΤΖ θα οδηγήσει καλύτερα τα z7 σε σχέση με τα άλλα που κοιτάς, αλλα πρέπει να δοκιμάσεις για να δεις αν σου χρειάζεται.

Ναι στα μεταχειρισμένα υπάρχουν καλύτερα μηχανήματα απο αυτά που κοιτάς.
Θα χρειαστεί όμως να κάνεις προσωπικό έλεγχο καλής λειτουργίας ή αν συμφωνεί ο ιδιοκτήτης έλεγχο απο ειδικό (με επιπρόσθετη επιβάρυνση προφανώς).
Αλλιώς παίρνεις και μεγαλύτερο ρίσκο, όπως είναι λογικό.

Kαι μόλις πήρα πρέφα, ότι πάλι σε λάθος κατηγορία γράφουμε
Εδώ είναι η κατηγορία του πολυκάναλου και όχι του δικάναλου :-)

Μπορώ να συνδέσω το mac με usb στο dac. Αν στέλνω ήχο με airplay στο apple tv και μετά με optical στο dac του ενισχυτή δε θα έχω απώλειες αφού το σήμα μεταφέρεται μέχρι τον ενισχυτή/dac ψηφιακά. σωστά?

Πολύ φίλος μου έχει το ίδιο σετάπ που σκέφτεσαι : Macbook pro-->apple tv gen. 3-->optical σε dac-->ενισχυτής-->ηχεία

Μέχρι 16/48 παίζει νερό, από εκεί και πάνω κάνει διακοπές διότι δεν υποστηρίζονται αρχεία μεγαλύτερης ανάλυσης απο το apple tv.

OK κατάλαβα! θα πρέπει να συνδέσω το mac απ' ευθείας με το DAC :)
Σκέφτομαι να πάω να ακούσω κάπου τα ηχεία με διαφορετικούς ενισχυτές. Έχετε να προτείνετε κάποια έκθεση που να μπορώ να τα δοκιμάσω;

Αν τελικά πάω σε ποιο high end ενισχυτή (πχ xtz) τι μηχανημα θα χρειαστώ για streaming internet radio, usb, mp3, airplay κλπ το οποίο θα συνδέσω στο line in του ενισχυτή (υπάρχει κάποιο dac που μπορεί να τα κάνει αυτα;)

Επίσης για τα αυτοενισχυόμενα ηχεία zensor 5 ax ποια είναι η γνώμη σας σε σχέση με τα zensor 5 + εξωτερικό ενισχυτή;
Για μεταχειρισμένο μάλλον το ξεχνάω γιατί δεν έχω τις γνώσεις..

Εγώ θα σου συνιστούσα φετινό μοντέλο, γιατί τα παλαιότερα δεν υποστηρίζουν HDMI 2.0 και HDCP 2.2 (και DTS: X αν σε ενδιαφέρει, εκτός από μερικά πολύ ακριβά μοντέλα)

:singer:

Η γνώμη σας για τα αυτοενισχυόμενα (ενεργά) zensor 5 ax σε σχέση με τα παθητικά zensor 5 που θα συνοδεύονται από έναν καλό ενισχυτή. Που υπερέχουν τα μεν και τα δε;

Καλησπέρα!

Ευχαριστώ!

Nad,από τις καλύτερες προτάσεις,αν όχι η καλύτερη

Φίλε αν σκέφτεσαι για τον 3770 και σου αρέσει εμφανισιακά κοίτα μήπως βρεις τον 3490 που είναι ο προηγούμενος , μτχ η στοκ πουθένα . Πρόσφατα που κοίταζα τον 3770 στο αμαζον είδα πολύ αρνητικά σχόλια ειδικά απο κόσμο που πριν είχε τον 3490 . Όλοι λέγανε πως από άποψης ισχύος σε καμία περίπτωση δεν είναι ισοδύναμοι , πως σαν κατασκευή ειναι υποδεέστερη του 3490 , πως δεν έχει balance για τα ηχεία και πρέπει να κάτεβάσεις κάποιο app κλπ . Τυγχάνει να τον έχω τον 3490 3 χρόνια τώρα με dali zensor 5 σε μεγαλούτσικο σαλόνι και μια χαρά ακούω για τα δικά σου στάνταρ . Κάπου στις παρουσιάσεις 2η - 3η σελίδαθα βρεις και φωτογραφίες απο το σύνολο μου . Αν εξαίρεσεις το phono του που είναι περίπου άθλιο , κατα τα άλλα έχει τα πάντα , dac νομίζω και με οπτική κλαι με ομοαξονική , εξοδο για woofer ράδιο , 2Χ120W , εντυπωσιακό πληκτρολόγιο και πρόσοψη με led που ρυθμίζεται και σε ένταση και τέλος νομίζω πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν προενισχυτής αν θες αργότερα να βάλες τελικό . Γενικά είναι value for money ειδικά αν τον βρεις μτχ σε καλή κατάσταση στα 250 πάνω κάτω .

ΕΔΙΤ αμαζον λινκ και κριτικές : http://www.amazon.com/Harman-Kardon-HK-3770-Connectivity/dp/B00I5QBPVY

Από ότι καταλαβαίνω, ηχεία ακόμα δεν έχεις αγοράσει.
Καλό θα ήταν να καταλήξεις στα ηχεία και μετά στον ενισχυτή.
Βέβαια, άλλοι πάνε πρώτα στον ενισχυτή και μετά στα ηχεία.
Μάλλον πρέπει να δεις τι θες, τι βολεύει τον χώρο σου και μετά να αποφασίσεις.
Μήπως να σκεφτόσουν και κάποιο ηχείο βάσης και όχι απαραίτητα δαπέδου ;
Εκτός αν θες βαθύτερο χαμηλό, τότε πας σε δαπέδου, αν και αυτό είναι υπό συζήτηση, γιατί βρίσκεις βάσης και με καλό χαμηλό.
Πολλές φορές παίζει ρόλο και ο ενισχυτής που τα οδηγείς τα ηχεία, αν έχει δλδ αρκετό ρεύμα για αυτά.
Προσωπικά δεν κοιτάζω ενεργά ηχεία, αλλά παθητικά.
Την Dali την συμπαθώ πάρα πολύ, πολύ τίμια για τα λεφτά τους ηχεία.

Συμφορουμίτες καλημέρα,
Σε ηχεία έχω καταλήξει στα zensor. Τα άκουσα 2-3 φορές και ο ήχος τους μου φάνηκε ευχάριστος και γλυκός.
Ο γρίφος για τον ενισχυτή παραμένει. Ενισχυτής ~500 ευρώ για τα dali z7. Τον HK 3770 τον απέρριψα λόγω του ότι δεν υποστηρίζει spotify.
Προβληματίζομαι για κάτι επαγγελματικό όπως ο xtz, (λόγω service, υψηλής κατανάλωσης ρεύματος). Σίγουρα βέβαια εχθρος του καλού είναι το καλύτερο, αν τον άκουγα κάπου ίσως να μου άρεζε. Μάλλον όμως προσανατολίζομαι σε κάποιον πιο consumer ενισχυτή αλλά που να ανταποκρίνεται επάξια για το συγκεκριμένο ηχείο.

Έχω προχωρήσει την έρευνά μου και στο bugdet αυτό έχω καταλήξει στους εξής:
1. Denon PMA-720 AE στα 270
2. Marantz PM6005 στα 400 ευρώ (έχει πάρει 1ο βραβείο της χρονιάς στο whathifi για το budget του για το 2014).

Οι παραπάνω ενισχυτές αρκούν για τα z7? Για τα z5? Διαβάζω απόψεις ότι για τα z7 πρέπει να πάω σε κάτι πιο δυνατό όπως ο Marantz-PM7005, αλλού διαβάζω ότι είναι μία χαρά και οι πιο οικονομικοί ενισχυτές που αναφέρω (720 AE και PM6005). Μπορείτε να με βοηθήσετε να ξεκαθαρίσω το τοπίο;

Εντωμεταξύ μπήκα και στον πειρασμό για έναν AVR και πιο συγκεκριμένα τον Denon AVR-X2200W, λόγω spotify, internet radio, airplay, dac κλπ (δε θα χρησημοποιήσω ποτέ όμως το 7.1). Έχει λειτουργία που μετατρέπεται σε δικάναλο. Κάποια γνώμη και για αυτόν; (θα ακούω 80% μουσική, 20% ταινίες)

Ευχαριστώ!

Συμφορουμίτες καλημέρα,
Σε ηχεία έχω καταλήξει στα zensor. Τα άκουσα 2-3 φορές και ο ήχος τους μου φάνηκε ευχάριστος και γλυκός.
Ο γρίφος για τον ενισχυτή παραμένει. Ενισχυτής ~500 ευρώ για τα dali z7. Τον HK 3770 τον απέρριψα λόγω του ότι δεν υποστηρίζει spotify.
Προβληματίζομαι για κάτι επαγγελματικό όπως ο xtz, (λόγω service, υψηλής κατανάλωσης ρεύματος). Σίγουρα βέβαια εχθρος του καλού είναι το καλύτερο, αν τον άκουγα κάπου ίσως να μου άρεζε. Μάλλον όμως προσανατολίζομαι σε κάποιον πιο consumer ενισχυτή αλλά που να ανταποκρίνεται επάξια για το συγκεκριμένο ηχείο.

Έχω προχωρήσει την έρευνά μου και στο bugdet αυτό έχω καταλήξει στους εξής:
1. Denon PMA-720 AE στα 270
2. Marantz PM6005 στα 400 ευρώ (έχει πάρει 1ο βραβείο της χρονιάς στο whathifi για το budget του για το 2014).

Οι παραπάνω ενισχυτές αρκούν για τα z7? Για τα z5? Διαβάζω απόψεις ότι για τα z7 πρέπει να πάω σε κάτι πιο δυνατό όπως ο Marantz-PM7005, αλλού διαβάζω ότι είναι μία χαρά και οι πιο οικονομικοί ενισχυτές που αναφέρω (720 AE και PM6005). Μπορείτε να με βοηθήσετε να ξεκαθαρίσω το τοπίο;

Εντωμεταξύ μπήκα και στον πειρασμό για έναν AVR και πιο συγκεκριμένα τον Denon AVR-X2200W, λόγω spotify, internet radio, airplay, dac κλπ (δε θα χρησημοποιήσω ποτέ όμως το 7.1). Έχει λειτουργία που μετατρέπεται σε δικάναλο. Κάποια γνώμη και για αυτόν; (θα ακούω 80% μουσική, 20% ταινίες)

Ευχαριστώ!

Κανένας από τους ενισχυτές που αναφέρεις δεν είναι επαρκείς είτε για τα Ζ5 είτε για τα Ζ7. Αν δεν ακούς σε εντάσεις και δεν σε πειράζουν οι συμβιβασμοί της ανεπαρκούς οδήγησης, τότε προχώρα στον ΡΜ7005 αν μπορείς.

Κανένας από τους ενισχυτές που αναφέρεις δεν είναι επαρκείς είτε για τα Ζ5 είτε για τα Ζ7. Αν δεν ακούς σε εντάσεις και δεν σε πειράζουν οι συμβιβασμοί της ανεπαρκούς οδήγησης, τότε προχώρα στον ΡΜ7005 αν μπορείς.

:frown:

Εκτός από δυνατές εντάσεις (δεν τις χρειάζομαι), για τα αυτιά μου τι σημαίνει ανεπαρκής οδήγηση; (πχ μη καθαρός ή σωστά τονισμένος ήχος σε χαμηλές εντάσεις;) Μπορείς να μου δώσεις κάποιο παράδειγμα;

Σημαίνει θολούρα, ξεραΐλα, ενόχληση, προπάντων στα δυνατά περάσματα της μουσικής.
Μπέρδεμα στα όργανα, να μην μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε, δυσκολία να αντιληφθούμε την άρθρωση (τα "λόγια") στις φωνές.
Κάπως έτσι.
Σε ακραίες καταστάσεις, ακόμα και τριξίματα.

Μπορεί να ακούμε ικανοποιητικά σε χαμηλές ή μεσαίες εντάσεις, αλλά η μουσική έχει δυνατά περάσματα, "ανεβοκατεβάσματα" και τότε τα πράγματα αλλάζουν. Εκεί καλείται ο ενισχυτής να ανταποκριθεί στις απότομες αλλαγές και να δώσει το ρεύμα που απαιτούν τα ηχεία για να παίξουν...

Σημαίνει θολούρα, ξεραΐλα, ενόχληση, προπάντων στα δυνατά περάσματα της μουσικής.
Μπέρδεμα στα όργανα, να μην μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε, δυσκολία να αντιληφθούμε την άρθρωση (τα "λόγια") στις φωνές.
Κάπως έτσι.
Σε ακραίες καταστάσεις, ακόμα και τριξίματα.

Μπορεί να ακούμε ικανοποιητικά σε χαμηλές ή μεσαίες εντάσεις, αλλά η μουσική έχει δυνατά περάσματα, "ανεβοκατεβάσματα" και τότε τα πράγματα αλλάζουν. Εκεί καλείται ο ενισχυτής να ανταποκριθεί στις απότομες αλλαγές και να δώσει το ρεύμα που απαιτούν τα ηχεία για να παίξουν...

Πολύ κατατοπιστικός! Ευχαριστώ.
Εκτός από τον xtz μπορείτε να μου προτείνετε 2-3 ενισχυτές που κατά τη γνώμη σας θα ήταν επαρκείς; (κατά προτίμηση κάτω από 1.000 ευρώ)