Επιλογή ενισχυτή για ηχεία Audio Spectrum

StratisP

New member
10 July 2016
3
Έχω ένα ηχοσύστημα εικοσαετίας που αποτελείται από ένα παλιό CD player Marantz, ένα ραδιόφωνο YAMAHA, έναν ενισχυτή SANSUI AU-X310 και ένα ζευγάρι ηχείων AUDIO SPECTRUM CM-400. Τον τελευταίο χρόνο άκουγα έναν ενοχλητικό θόρυβο, που τελικά κατέληξα πως οφείλεται στον ενισχυτή. Τεχνικοί στους οποίους απευθύνθηκα μου είπαν πως αιτία του προβλήματος είναι η σκουριά (μάκα) που έχουν πιάσει τα κουμπιά των καναλιών και πως πλέον δεν υπάρχουν ανταλλακτικά για τον συγκεκριμένο ενισχυτή. Ως πιο οικονομική λύση μου πρότειναν να αγοράσω καινούργιο ενισχυτή. Έχουν δίκιο; Αν έχουν δίσκο, ποιον ενισχυτή θα μου προτείνατε; Σημειώστε πως θα ήθελα στο νέο ενισχυτή να συνδέεται ένα WD Media Player TV Live WiFi, ή να μπορώ να ακούω μουσική από USB stick ή σκληρό δίσκο. Με ενδιαφέρει να πάρω έναν οικονομικό ενισχυτή, που όμως να είναι εφάμιλλος των ηχείων που έχω. Ο χώρος που καλύπτει το ηχοσύστημα είναι περίπου 50m2.

Last edited by a moderator:
Είναι καλός ενισχυτής,εδώ άλλοι τους ψάχνουν
Αν είναι τα κουμπιά όπως σου είπαν,καθαρίζονται,από αυτό να καταλάβεις τι μαστόρια είναι.
Αν θέλεις τεχνικό,μπορούμε να σε βοηθήσουμε.
Από Αθήνα είσαι;

Δυστυχώς είμαι από Μυτιλήνη. Μου καθάρισαν τα κουμπιά με διαλυτικό, όμως ο θόρυβος παραμένει. Μου είπαν πως κανονικά θα έπρεπε να λυθεί κάθε κουμπί ξεχωριστά και να τριφτεί με γυαλόχαρτο. Και σε αυτή την περίπτωση όμως τα αποτελέσματα δεν είναι σίγουρα και το κόστος εργασίας θα φτάσει τα 100 ευρώ. Έτσι μου πρότειναν αλλαγή ενισχυτή. Πάντως μπορώ να στείλω τον ενισχυτή στην Αθήνα, αν εξασφαλίσω καλό αποτέλεσμα.

Δυστυχώς είμαι από Μυτιλήνη. Μου καθάρισαν τα κουμπιά με διαλυτικό, όμως ο θόρυβος παραμένει. Μου είπαν πως κανονικά θα έπρεπε να λυθεί κάθε κουμπί ξεχωριστά και να τριφτεί με γυαλόχαρτο. Και σε αυτή την περίπτωση όμως τα αποτελέσματα δεν είναι σίγουρα και το κόστος εργασίας θα φτάσει τα 100 ευρώ. Έτσι μου πρότειναν αλλαγή ενισχυτή. Πάντως μπορώ να στείλω τον ενισχυτή στην Αθήνα, αν εξασφαλίσω καλό αποτέλεσμα.

Διαλυτικό;;;;
Δεν ξέρουν τα βασικά οι άνθρωποι,καθαρίζονται με λέιζερ πλέον

Αν μπορεί να επισκευαστεί με λέιζερ, τότε δώστε μου κάποια τηλέφωνα τεχνικών με τους οποίους θα μπορούσα να συνεννοηθώ, για τις λεπτομέρειες, το κόστος και τον τρόπο αποστολής.