ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΓΙΑ QUAD 11L

happymondays

Senior Member
13 November 2008
310
Α.ΠΑΤΗΣΙΑ
Καλησπερα,
αναζητω τον καλυτερο συνδιασμο για τα quad.θα ηθελα παρα πολυ να ακουσω γνωμες κατοχων των παραπανω ηχειων...

που εισε ρε Παντελη ;; με nad τα ειχες ακουσει;

ναι, δεν μαρεσε με Nad. Θελει μαλλον κατι ποιο λαμπρο σε ενισχυτικο. Κατι σαν Yamaha A-S700 ή Creek Evo II προσανατολισου. Ειχα ακουσει και το πρωτο μοντελο με εναν Rotel και μου αρεσε επισης. Τα 11L2 δεν εχεις?

Last edited:
ναι, δεν μαρεσε με Nad. Θελει μαλλον κατι ποιο λαμπρο σε ενισχυτικο. Κατι σαν Yamaha A-S700 ή Creek Evo II προσανατολισου. Ειχα ακουσει και το πρωτο μοντελο με εναν Rotel και μου αρεσε επισης. Τα 11L2 δεν εχεις?

Nαι τα 11l. με advance acoustics λες να παιξουν καλα;; στα ιδια λεφτα και ο cambridge audio 640 ...

Τα ειχα. χρειαζεσαι πολυ δυνατο ΚΑΙ με καλη συμπεριφορα στα 4 ωμ.

Nαι τα 11l. με advance acoustic λες να παιξουν καλα;; στα ιδια λεφτα και ο cambridge audio 640 ...

Οι advance ειναι λαμπροι, οποτε μπορει να ταιριαζουν. Cambridge audio υπαρχει ο νεος 650A http://www.whathifi.com/Review/Cambridge-Audio-Azur-650A/ επισης ενδιαφερουσα περιπτωση λογω ηχητικου χαρακτηρα.

Γιατι δεν δοκιμαζεις creek που σε αυτη την τιμη ειναι δωρο?

Επισης με Quad παει και ο Υamaha Α-S700. Τον εχω ακουσει με τα 12L.

Παντως τα ηχεια σου θελουν ρευμα για να αποδωσουν το μπασσο που μπορουν με ατακα κ ελεγχο.

ακουσα τον cambridge με τα quad και πραγματικα το ακουσμα μου φανηκε εντελως ψοφιο(χαμηλο ανυπαρκτο και πλαδαρο επισης).
ο creek με εντυπωσιασε με το επιπεδο κατασκευης του αλλα σε συνδιασμο με τα epos μου φανηκε επισης χωρις σωμα(βεβαια οι μεσαιες και τα πριμα ηταν αρκετα ξεκουραστα , γλυκα και διαφανα).
ζαχαρωνω ενα μεταχειρισμενο σετακι προ-τελικου της rotel ενος φιλου μου με αφθονα ρευματα και σαφως πιο δυναμικο ηχο

ακουσα τον cambridge με τα quad και πραγματικα το ακουσμα μου φανηκε εντελως ψοφιο(χαμηλο ανυπαρκτο και πλαδαρο επισης).
ο creek με εντυπωσιασε με το επιπεδο κατασκευης του αλλα σε συνδιασμο με τα epos μου φανηκε επισης χωρις σωμα(βεβαια οι μεσαιες και τα πριμα ηταν αρκετα ξεκουραστα , γλυκα και διαφανα).
ζαχαρωνω ενα μεταχειρισμενο σετακι προ-τελικου της rotel ενος φιλου μου με αφθονα ρευματα και σαφως πιο δυναμικο ηχο

οσον αφορα το σωμα του χαμηλου,εχει να κανει με το χωρο που τα ακουσες. Ακριβως τα ιδια μηχανηματα στοδικοσου χωρο μπορει να ειναι ιδανικα. Με Rotel τα Quad παιζουν ιδανικα

Τα ειχα. οσο πιο δυνατο με καλη τροφοδοσια τους δωσεις, τοσο καλυτερα. θελουν ενισχυτη καμμια 100 βαττ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ με καλη συμπεριφορα στα 4 ωμ. απο οικονομικους η καλυτερη συμπεριφορα απο τον Qinpu.

ευτυχης κατοχος πλεον(εδω και λιγες ωρες) rc1070/rb 1070 της rotel.Oι πρωτες εντυπωσεις πολυ καλες.ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας.και φυσικα θα σας πω συντομα πιο αναλυτικες εντυπωσεις...
αντε με το καλο και ενα καλο cd player συντομα........

Τα έχω και εγώ τα 11L,τα πρώτα που δεν είναι με το Tweeter κολλητά στο Woofer (11L2).

Όντως θέλουν πολύ δυνατό ενισχυτή.

Τώρα θα μου πεις τους ενισχυτές δεν τους μαξάρεις να υπάρχει διαφορά,και τα ηχεία σε κανονική χαλαρή ακρόαση δεν παίζει να παίρνουν πάνω από 10w,αλλά σε μεγάλο ενισχυτή παίζουν καλύτερα,ίσως είναι και ποιοτικό το θέμα.

Εγώ μόνο με AV τα έχω παίξει όσο είναι στην κατοχή μου,με μεσαίας κατηγορίας μικρό και μεγάλης ισχύος-κατηγορίας.

Με τον μικρό ενισχυτή δεν παίζουν καλά,και για να βγει χαμηλό και να παίζουν άνετα νιώθω ότι δεν πρέπει να κάνεις τσιγκουνιές στο ρεύμα,ακριβώς όπως λέει ο Tyler.

Καλή επιλογή βλέπω τους ροτελάδες,αν επιτρέπεται πόσο πήγαν?

Έχω σκέψεις να αλλάξω προς δικάναλο,αλλά αν αλλάξω με βλέπω προς μετάχειρο 5ετίας και βάλε,με τιμή χώμα αλλά κατηγορία και απόδοση επιπέδου.

Re: Απάντηση: ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΓΙΑ QUAD 11L

ευτυχης κατοχος πλεον(εδω και λιγες ωρες) rc1070/rb 1070 της rotel.Oι πρωτες εντυπωσεις πολυ καλες.ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας.και φυσικα θα σας πω συντομα πιο αναλυτικες εντυπωσεις...
αντε με το καλο και ενα καλο cd player συντομα........

μπραβο, φοβερος συνδυασμος, οτι ακριβως χρειαζοντουσαν τα ηχεια σου.:firstprize:

Αντε με το καλο και με ενα Pioneer PD-D6 mkII!! :a0210:

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΓΙΑ QUAD 11L

Το μπασο εγινε επιβλητικο και ταυτοχρονα πιο σφικτο και ελεγχομενο.Οι μεσαιες ειναι αρκετα καλες(ενταξει δεν εχουν την γλυκα των λαμπατων)και τα πριμα ειναι στο σημειο που πρεπει.
Ειχα γενικοτερα την εντυπωση οτι τα quad ταιριαζουν με jazz και γενικοτερα κλασικη μουσικη.Τωρα ομως βλεπω οτι εαν τα φορτωσεις ρευμα ανταπροκρινονται και σε αλλου ειδους ακουσματα!!