Επιλογή ενισχυτή με Airplay και Spotify

dgeorge4

New member
25 March 2013
63
Καλησπέρα, διαθέτω budget περίπου 600 για αναζήτησή ενισχυτή με Airplay λόγω iOS συσκευών που διαθέτω, καθώς σιγα σιγα καταργώ cd,USB,aux,YouTube rip αφού με Spotify την έχω καταβρει..δε με ενδιαφέρει 5.1 ήχος(ακομα) καθώς δε μπορω τις καλωδιωσεις...μαρεσουν τα ηχεία δαπέδου ή 2.1...με μια πρώτη ματιά βρήκα τον DENON AVR-X1000 στα 350 μαζί με ηχεία τα YAMAHA NS-F150 στα 290 , σύνολο 640 που ειναι το max budget...πως το βλέπετε; Επιςης στα all in one home cinema δε βρήκα κάτι με δυνατότητα airplay...

Sorry αλλά δεν έχω καταλάβει αν θέλεις να δώσεις 600 μόνο για ενισχυτή ή και για ηχεία; Αν ισχύει το πρώτο, θα σου πρότεινα να μην πας στον ενισχυτή που αναφέρεις μιας και είναι audio-visual και όπως αναφέρεις δε θέλεις ήχο 5.1. Θα σου πρότεινα να ψάξεις για έναν αμοιγώς στερεοφωνικό ενισχυτή που θα έχεις καλύτερο ήχο για ακρόαση μουσικής, και με τη χρήση ενός dac όπως το ifi-audio Nano iDSD να συνδέσεις την iOS συσκευή σου πάνω στον ενισχυτή.

Αναζήτησε ενισχυτή που να υποστηρίζει Spotify Connect.
Με το "Connect" ο χειρισμός μόνο θα γίνεται από την i-συσκευή σου, ενώ το streaming θα γίνεται από τον ενισχυτή.
Έτσι θα απολαμβάνεις το interface του spotify στη φορητή σου συσκευή χωρίς να τρως την μπαταρία της για δεύτερο streaming προς τον ενισχυτή.

Λίστα συσκευών ανά μάρκα που υποστηρίζουν Spotify Connect:
https://support.spotify.com/se/problems/#!/article/Spotify-Connect-Partner-Devices/?in=search

Αναζήτησε ενισχυτή που να υποστηρίζει Spotify Connect.
Με το "Connect" ο χειρισμός μόνο θα γίνεται από την i-συσκευή σου, ενώ το streaming θα γίνεται από τον ενισχυτή.
Έτσι θα απολαμβάνεις το interface του spotify στη φορητή σου συσκευή χωρίς να τρως την μπαταρία της για δεύτερο streaming προς τον ενισχυτή.

Λίστα συσκευών ανά μάρκα που υποστηρίζουν Spotify Connect:
https://support.spotify.com/se/problems/#!/article/Spotify-Connect-Partner-Devices/?in=search

Ευχαριστώ, με βοήθησε πολύ η απάντηση σου, δεν ειμαι πολύ σχετικός με ενισχυτές...στη λίστα που λεει μέσα εχει τον pioneer vsx528, ο οποίος λεει πρέπει να ναι συνδεμένος στο ίδιο wifi με το κινητό...ο ενισχυτης αυτός δεν εχει όμως wifi controller, μέσω Ethernet τον κουμπώνω στο router και θα εχει stream κανονικά;

Ναι, τον κουμπώνεις στο router μέσω ethernet. Όλοι υποστηρίζουν spotify πλέον (εφ' όσον έχουν σύνδεση δικτύου). Το πολύ πολύ να χρειαστεί να κάνεις fw update για να το περάσει. Στον συγκεκριμένο το fw update γίνεται μόνο μέσω USB. Αλλά κανένα πρόβλημα, καθώς κατεβάζεις το αρχείο, το βάζεις σε ένα stick και το διαβάζει ο ενισχυτής.
Το λέω αυτό, γιατί σε κάποιους άλλους γίνεται μέσω δικτύου.
Εννοείται ότι όλοι ζητάνε να έχεις premium λογαρισμό, έτσι;

Ναι εννοείται, premium με 5 , τα αξίζει...για ηχεια ειδα και τα wharfedale vardus 300, πιστεύετε στην τιμή τους, εκει στα 250-300 , ειναι τα καλύτερα για 2.0 ήχο;

Ναι εννοείται, premium με 5 , τα αξίζει...για ηχεια ειδα και τα wharfedale vardus 300, πιστεύετε στην τιμή τους, εκει στα 250-300 , ειναι τα καλύτερα για 2.0 ήχο;

Τσέκαρε επίσης τους Yamaha RX-V475 και Denon AVR-X1000, εφ' όσον μπορείς να δώσεις 90-100 ευρώ ακόμα. Είναι κάπως καλύτεροι. Και λίγο πιο γρήγοροι δικτυακά.

Δε το έγραψα καλα στο πρώτο post δυςτυχως, έχω budget 600 για ενιςχυτη μαζί με 2.0 ηχεια δαπέδου... Ξεπερνάμε το budget κατα πολύ με τον marantz, με βλέπω για τον denon AVR x1000 στα 320 μαζί με τα wharfedale vardus 300 στα 260 ...ερώτηση, επειδή το router ειναι μακρια, άμα τον κουμπώσω σε ενα tplink access point που κάθεται, λογικά δε θα χω πρόβλημα ε;

Last edited:
+1 για marantz mcr 510 και κάποιο q acoustics δαπέδου.Δεν ξεπερνάς τα 600 αν πάρεις τον marantz από εξωτερικό...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, έχω ήδη στο σαλόνι μου τον denon x1000 μαζί με τα Magnat supreme 802 που τα άκουσα και μαρεσαν...