Επιλογή ενισχυτή ψηφιακού σήματος για 4 τηλεοράσεις

Stefa147

Senior Member
1 March 2010
359
Καλησπέρα.Εχω 4 τηλεοράσεις και χρειάζομαι εναν καλό ενισχυτή γιατί ενώ η κεραία μου είναι μια χαρά κεντραρισμένη στο κέντρο εκπομπής εχω πρόβλημα με σπασίματα σε παρα πολλά κανάλια της digea.Θα ήθελα να μου πείτε εάν εκτός από τον ενισχυτή χρειαζομαι κάτι αλλο;;

Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Δεν γραφεις πολη-περιοχη!
Δεν γραφεις αν ηδη υπαρχει ενισχυτης σε λειτουργια!
Δεν γραφεις αν η εγκατασταση / κεραια ειναι ατομικη ή κεντρικη!
Δεν γραφεις αν εκανες εως τωρα ληψη και κατι χαλασε, ή ειναι πρωτη αποπειρα για ληψη digea!
Γενικα, δεν μας βοηθας για να σε βοηθησουμε!:ernaehrung004:

Ναι συγγνώμη.

Περιοχή : Πάτρα -> Στοχεύω αροη που είναι το κεντρο εκπομπής οκ.
Υπάρχει ενας ενισχυτής σε λειτουργία αλλά είναι σίγουρα απορυθμισμένος γιατί εχει σπάσει το ρυθμιστικό και δεν μπορώ να τον ρυθμίσω (τον ρυθμίζω τυφλά προσπαθώντας να επιτυχω μια χ βελτίωση..).Σιγουρα ο ενισχυτής φταίει για τα σπασίματα της εικόνας και σε σχέση με τα παρακάτω που θα αναφέρω.
Η εγκατάσταση είναι κεντρική . Μια κεραία εχω και κατεβαίνει ενα καλώδιο στο input του ενισχυτή..μετά μοιράζω τις δυο εξοδους του ενισχυτή σε δυο splitters.Ο ενισχυτής είναι με δυο εξόδους.
Οχι δεν ειναι η πρώτη αποπειρα.Απλα στις 30 ιουνιου που εγινε η τελική μετάβαση στη πελοππόνησο εχω αυτά τα προβλήματα. Πριν εποιανα οκ στις 4 τηλεοράσεις αλλα και παλι προφανώς λογω του απορυθμισμένου ενισχυτη δεν ημουν ικανοποιημένος.. Δηλαδή ηξερα οτι ο ενισχυτης είναι τυφλά ρυθμισμένος. Προφανώς λόγω του ότι αλλαξαν στις 30 ιουνιου τις συχνοτητες για να τις κανουν τελικές προεκυψαν θεματα που σχετίζονται και με τον απορυθμισμένο ενισχυτή μου.

Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι εκτος των χρησιμοτατων συμβουλών σας ,να μου προτεινεται και εναν καλό ενισχυτή.

Η αλλαγη στις συχνοτητες δεν εχει να κανει με την λειτουργια του ενισχυτη, αλλα με τον ψηφιακο δεκτη ο οποιος θελει επανασυντονισμο.
Μηπως με την ψηφιακη μεταβαση ενισχυθηκε το σημα εκπομπης και ο δεκτης "μπουκωνει"?
Δοκιμασε χωρις τον ενισχυτη (κανε μια προχειρη απευθειας συνδεση το καλωδιο της κεραιας με το καλωδιο μιας tv, και δες αν αυτη η tv κανει ληψη.
Αν ναι, χρειαζεσαι διακλαδωτη. Αν οχι χρειαζεσαι νεο ενισχυτη (κατα προτιμηση με 4 εξοδους)!

Re: Απάντηση: Επιλογή ενισχυτή ψηφιακού σήματος για 4 τηλεοράσεις

Η αλλαγη στις συχνοτητες δεν εχει να κανει με την λειτουργια του ενισχυτη, αλλα με τον ψηφιακο δεκτη ο οποιος θελει επανασυντονισμο.
Μηπως με την ψηφιακη μεταβαση ενισχυθηκε το σημα εκπομπης και ο δεκτης "μπουκωνει"?
Δοκιμασε χωρις τον ενισχυτη (κανε μια προχειρη απευθειας συνδεση το καλωδιο της κεραιας με το καλωδιο μιας tv, και δες αν αυτη η tv κανει ληψη.
Αν ναι, χρειαζεσαι διακλαδωτη. Αν οχι χρειαζεσαι νεο ενισχυτη (κατα προτιμηση με 4 εξοδους)!

Κάτι τέτοιο είναι οκ ;; http://www.e-shop.gr/hq-antamp4-4-way-antenna-amplifier-p-PER.705239

Καλύτερα να προτιμήσεις κάποιον από γνωστές μάρκες όπως spaun, matel, televes, triax (και άλλοι γνωστοί κατασκευαστές ) από κατάστημα ηλεκτρονικών της περιοχής σου για να μπορέσει να συζητήσεις και το πρόβλημα που έχεις . Η Πάτρα έχει αρκετά καταστήματα.

Re: Απάντηση: Επιλογή ενισχυτή ψηφιακού σήματος για 4 τηλεοράσεις

Καλημερα. Σου ειπα να δοκιμασεις κατι πριν παρεις ενισχυτη.

Δοκίμασα χωρίς ενισχυτή καθόλου και συνεδεσα μια tv στην κεραια απευθείας.Καμπάνα..Ολα τα κανάλια οκ χωρίς το παραμικρό σπάσιμο.Οταν όμως εβαλα τον διακλαδωτή και έδωσα και στις 4 τηλεοράσεις τότε μαυρίλα.Θέλω σίγουρα ενισχυτή.