Επιλογή/Επισκευή πικάπ

14 December 2006
4,265
Καλημέρα σας,

Ενδιαφέρομαι για αγορά πικάπ απο 600- 800 € περίπου.Εχω δει τα nad 555,thorens 295 MK IV,project experience(δεν θυμάμαι το μοντέλο είναι το ακρυλικό) και σημερα έμαθα και για το rega planar P3(το οποίο και είναι πιο φθηνό απο τα υπόλοιπα ή τουλάχιστον εγώ στα μέρη που έχω ψάξει το έχω βρει σε χαμηλότερη τιμή απο τα άλλα).Δεν έχω δει ακόμα καθόλου goldring.
Ειμαι σε σωστό δρόμο?Υπάρχουν σε αυτό το budget και κάποια άλλα?Νομίζετε οτι υπερτερεί κάποιο?

Ξέρετε ανάλογα με το τι πουλάει καθε μαγαζί σου τονίζει τα μειονεκτήματα των υπολοίπων.Οπότε με έχουν μπερδέψει λίγο.

Επίσης έχω ένα μεταχειρισμένο πικάπ Τaya lp 100 το οποίο χάνει στροφές.Μου πρότειναν να το πάω σε κάποιο κατάστημα όπου εγώ θα δώσω ένα χρηματικό ποσό προκειμένου να γίνει η "διάγνωση" του προβλήματος (ανεξάρτητα με το αν υπάρχει δυνατότητα επισκευής ή όχι).Επειδή οι γνώσεις μου δεν είναι ιδιαίτερου επιπέδου ήθελα να σας ρωτήσω κατα πόσο ένα τέτοιο πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί?Αν είναι πρόβλημα του ιμάντα καταλαβαίνω πως μπορεί να βρεθεί κάποια λύση.Αλλά πάιζει και η μη δυνατότητα επισκευής?Ρωτάω γιατί δεν θα ήθελα να ξοδέψω κάποιο χρηματικό ποσό για μια "διάγνωση" αν δε υπάρχει η δυνατότητα επισκευής του.

Σας ευχαριστώ

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,530
Θεσσαλονίκη
Λογικά αν υπάρχουν ανταλλακτικά τα πάντα μπορεί να διορθωθούν (ιμάντας, πηγάδι, μοτέρ). Τώρα το κατά πόσο θα σε "γδάρουν" δεν το ξέρω.

Υπάρχει και το Goldring GR2 στην τιμή που ψάχνεις και μπορεί να βρεις και κάποια καλή ευκαιρία σε ex-demo ή μεταχειρισμένο από ανώτερη κατηγορία τιμής.

Tzimisce

AVClub Fanatic
1 February 2007
34,742
127.0.0.1
Λοιπόν... Το Rega Planar P3 μου θυμίζει το Rega Planar 3 στο τζουρτζουλί του.
Το πλατό το ίδιο, ο βραχίωνας ο RB300, το μοτέρ (φαίνεται) το ίδιο. Μόνο που καταλάβανε ότι μαύρα γράμματα σε μαύρο φόντο δεν φαίνονται.

Σαν χρήστης του Rega Planar 3 μπορώ να σου πω ότι με έχει καλύψει πλήρως τα τελευταία 15 χρόνια χωρίς να χρειαστεί να κάνω το οτιδήποτε.
Του έβαλα και μία Sumiko Blue Point επάνω και χαίρομαι. :)
Πολύ δίκαιο πικάπ, χωρίς να θέλει πολλά πολλά, αλλά μην περιμένεις να το ανοίξεις, να βάλεις επάνω τον δίσκο και να παίξει. Το πλατό του είναι αρκετά βαρύ για την κατηγορία τιμής του, ο τρόπος που συνδέεται ο ιμάντας είναι τέτοιος ώστε να μην δημιουργεί καθόλου τριβές, και το αποτέλεσμα είναι... ο γιός του ανέμου! Πως ξεκινάει το Technics το MKII? Ε, καμία σχέση. το βάζεις μπροστά, φτιάχνεις καφέ και μετά βάζεις τον δίσκο πάνω. :)
Πλάκα κάνω. Θέλει γύρω στα 3-5 δευτερόλεπτα για να πάρει τις σωστές στροφές όμως.
Από εκεί και πέρα σηκώνει πολύ ψάξιμο ακόμη και το πως θα ακούς μουσική. Ακόμα και το αν το καπάκι είναι ανοιχτό ή κλειστό δίνει διαφορετικό ήχο (το προτιμώ κλειστό).

Από εκεί και πέρα αν θέλεις να επισκευάσεις το πικάπ σου ξεκινάς από τα πολύ απλά. Βγάζεις τον ιμάντα τον βάζεις στην τσέπη και ψάχνεις να βρείς ανταλακτικό. Όταν τον αλλάξεις και συνεχίσει να χάνει στροφές πας στο πηγάδι (αν έχει μιας και δεν έχω βρεί το πικάπ σου πουθενά για να ξέρω) και τελευταίο και φαρμακερό αφήνεις το μοτέρ που τσούζει και πιό πολύ.
Φιλικά Μιχάλης

THANOS77

Senior Member
11 January 2007
348
Αν σε ενδιαφέρει το Marantz TT 15S θα μπορούσα να στο δώσω κοντά στην τιμή που θες να διαθέσεις...αποφάσισα να μην ξαναασχοληθώ με βινιλιο, οπότε θα μου μείνει αχρησιμοποίητο...και είναι καινούριο...Οσο για ομορφιά και ήχο, ρώτα τον Πάρη κωτσή που το είχαν τεστ στο Ηχος εικονα!!

Με τα πάντα επάνω του, κομπλέ κομμάτι...

Τέλλιος Αθανάσιος.

audiophile62

AVClub Enthusiast
9 February 2007
1,292
Αθηνα-Γλυφαδα
Ενα απο τα πλεον αξιολογα πικαπ με εξαιρετικες κριτικες στο Διεθνη αλλα και στον Ελληνικο τυπο ειναι το Radius 5 της Roksan. Φοραει δε το βραχιωνα Nima ( unipivot ) που κατα γενικη ομολογια ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ και συστηνεται σε ΠΟΛΥ ακριβοτερα πλατω...Η τιμη του Radius 5 ειναι στα πλαισια των πιο πανω αλλα η κλαση του ειναι κατα πολυ ανωτερη.Απλα διαβασε τα Διθυραμβικα Reviews στον ειδικο τυπο και προσπαθησε να το ακουσεις. http://www.roksan.co.uk/radius5_recplayer.html