Επιλογή Επιτραπέζιου Μεγεθυντικού Φακού

kospap

Supreme Member
31 July 2009
8,509
γεια σε ολους....

καθως η μυωπια παλευει εμ τις αρχες πρσβυωπιας στα ματια μου, και οι δουλειες που κανω στους φακους γινονται ολο και λεπτοτερες (SMD εξαρτηματα),
ηρθε η ωρα να αγορασω Επιτραπεζιο Μεγεθυντικο Φακο.

Μια ματια στο δικτυο εδειξε οτι 2 μοντελα ειναι πολυ διαδεδομενα.
http://www.emimikos.gr/CT-200/
http://www.skroutz.gr/s/4647110/HQ-MAG-LAMP-21.html

ειμαι σιγουρος οτι ειναι φθηνοι κινεζικοι, αλλα ειναι φθηνιαρικοι?
φυσικα και το κοστος ειναι σημαντικο, αλλα θα ηθελα να μαθω καποια γενικα πραγματα για το ειδος
1. οι περισσοτεροι φακοι εχουν διαμετρο 125 χιλιοστα. τι ρολο παιζει το μεγεθος
2. υπαρχει διαφορα μεταξυ αυτων με στρογγυλο φακο και τετραγωνο
3, τι γιενται εμ την μεγεθυνση? αλλοι μιλανε για χ2,25, αλλοι για διοπτριες αλλοι για ζοομ χ5 κτλ

αλλα στοιχεια που με ενδιαφερουν ειναι η προσαρμογη στο χειλος του γραφειου, η δυνατοτητα να δουλευεις με τον φακο ψηλα,

επσιης η μεγεθυνση πρεπει να ειναι τουλαχιστον χ4

αυτα..ευχαριστω...

Re: Επιλογη Επιτραπεζιου Μεγεθυντικου Φακου

Χρησιμοποιω εδω και χρονια μεγεθυντικους φακους που ειναι απαραιτητοι για γραμματοσημα, να ελεγχεις γνησιοτητα, λεπτομερειες, οδοντωσεις κλπ.

Εχω βρει πολυ χρησιμο τον φακο με led του lidl, που βγαζει την επομενη εβδομαδα. Μαζι με αυτον τον φακο βγαινει και ενας φακος που κρεμιεται στο λαιμο για εργασια χωρις να τον κρατας με το χερι. Τον εχω παρει αλλα δεν τον εχω χρησιμοποιησει. Νομιζω οτι ειναι και αυτος πολυ ευχρηστος αν εχεις διπλα σου φωτισμο. Νομιζω αξιζει να τους εχει κανεις και τους δυο, ειναι φτηνοι βολικοι και χρησιμοι.

Τα μοντελα που εχεις στα λινκ, ειναι τα κλασσικα επιτραπεζια μοντελα ακριβως για τον σκοπο που θες.
-Η διαμετρος δεν παιζει ρολο στην μεγεθυνση. Οσο μεγαλυτερη η διαμετρος τοσο μεγαλυτερο πεδιο για δουλεια εχεις.
-Ειτε παραλληλογραμμοι ειτε στρογγυλοι, κανουν ακριβως την ιδια δουλεια. Οι παραλληλογραμοι νομιζω οτι βολευουν περισσοτερο.
-Για την μεγεθυνση ειναι οτι βολευει τον καθενα. Συνηθως τα επιτραπεζια μοντελα εχουν μεγεθυνση 4-5χ.

οι μεγεθύνθητικοι φακοί μαζί με τα υπόλοιπα εργαλεία δεν έχουν εμφανιστεί στην σελίδα του Lidl. και απο προηγούμενη εμπειρία πιστεύω οτι δεν θα εμφανιστούνε ούτε στο κατάστημα.
Μακάρι να κάνω λάθος γιατί θέλω τους μεγεθύνθητικους φακούς και ίσως τον ρουτερ.

Yπαρχουν στο φυλλαδιο του Lidl που κυκλοφορει.
Τους δυο μεγεθυντικους φακους τους εχει απο Δευτερα 22/9 και την χρησιμοτατη φρεζα (οχι ρουτερ) απο Πεμπτη 25/9.

Απάντηση: Re: Επιλογη Επιτραπεζιου Μεγεθυντικου Φακου

οι μεγεθύνθητικοι φακοί μαζί με τα υπόλοιπα εργαλεία δεν έχουν εμφανιστεί στην σελίδα του Lidl. και απο προηγούμενη εμπειρία πιστεύω οτι δεν θα εμφανιστούνε ούτε στο κατάστημα.
Ειναι στα είδη "ραπτικής"
http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=19884

:slapface:
μάλλον θέλω και γυαλιά μαζί με τους μεγεθυντικούς φακούς.
Τα εργαλεία δεν έχει στο site, ενώ τα έχει στο φυλλάδιο...

μια μικρη ανανεωση με μια εξτρα ερωτηση

προφανως για την σωστη εστιαση ο φακος θα πρεπει να ειναισ ε καποιο ορισμενο υψος.
θα χωρα ΑΝΕΤΑ απο κατω να δουελυω με το κολλητηθι?

Σωστή ερώτηση. Και εγώ το ξέχασα αυτό.
Είχα πάρει παλιά ένα μεγάλο φακό από το lidl που τον είχε ειδικά για ραπτική, με βάση που βάζεις το πλεκτό μέσα. Δεν μπόρεσα ποτε να τον δουλέψω για άλλες δουλειές εξαιτίας τις εστίασης που είχε.

Από την άλλη ο φακός που έχει ειδικά για τις κολλήσεις (με φως και πιαστράκια) δουλεύει μια χαρά.
Αν θέλεις του lidl, μπορείς να τους αγοράσεις και αν δεν σου κάνουν, να τους επιστέψεις μέσα σε 30 μέρες και να πάρεις τα χρήματα πίσω, χωρίς ερωτήσεις και αλλα...

Last edited:

Επειδη σε αυτο το θεμα χωραει πολυ υποκειμενικοτητα, δηλαδη εξαρταται πως βολευει τον καθενα, καλυτερα να δεις ολα τα ειδη φακων απο κοντα. Το θεμα ειναι να ξερεις ομως τι υπαρχει.

Εδω ειναι ενα λινκ που εχει τις περισσοτερες εναλλακτικες για θεματα μεγεθυντικων φακων, να παρεις μια ιδεα.

http://www.wap5.gr/index.php?cPath=438

Σωστή ερώτηση. Και εγώ το ξέχασα αυτό.
Από την άλλη ο φακός που έχει ειδικά για τις κολλήσεις (με φως και πιαστράκια) δουλεύει μια χαρά.
Αν θέλεις του lidl, μπορείς να τους αγοράσεις και αν δεν σου κάνουν, να τους επιστέψεις μέσα σε 30 μέρες και να πάρεις τα χρήματα πίσω, χωρίς ερωτήσεις και αλλα...

αυτο το πραμα ειναι αστειο για τις αναγκες μου....
ηδη χρησιμοποιω ειδικα κατασκευασμενα jigs για τα εξαρτηματα μου. και θελω να εχω ελευθερια κινησεων και χωρο κατο απο το φακο.

Oπως ειπα παραπανω, η επιλογη μεγεθυντικου φακου ειναι περισσοτερο πως βολευει τον καθενα.
Προσωπικα, οταν θα χρειαστω κατι αναλογο εχω καταληξει στον τυπο που νομιζω οτι θα με βολεψει περισσοτερο.

http://www.ebay.com/itm/Clamp-On-De...er-Beauty-Salon-Jewelry-Reading-/371032702490

magnifying_lamp.jpg

Yπαρχει και με στρογγυλο φακο, αλλα ο παραλληλογραμος ειναι σαφως πιο βολικος.
Η συγκεκριμενη βαση ειναι πολυ βολικη και ο συγκεκριμενος σπαστος λαιμος σου δινει μεγαλη ευχερια για οποια εργασια.

καπου εκει καταληγω...με τετραγωνο φακο ειναι ακριβοτερα απο οσοσ θελω να δωσω, αλλα....

Eιναι πιο ακριβο αλλα αξιζει επειδη ειναι εργαλειο δουλειας που κανει σαφως ευκολοτερα τα πραγματα σε σχεση με αλλα ανταγωνιστικοτερα προιοντα.

χιωτη, μπορεις να δεις λιγο αυτο που λεω στο ποστ 7?
πως συσχετιζεται η αποσταση απο το αντικειμενο στον φακο και απο εκει στο ματι?

Η εστιαση εξαρταται περισσοτερο απο την θεση που θα τοποθετησεις τον φακο σε σχεση με το αντικειμενο και λιγοτερο με τη θεση των ματιων ως προς τον φακο.

Αρα, αναλογα την μυωπια/πρεσβυωπια ο φακος θα ειναι πιο κοντα η πιο μακρυα απο το αντικειμενο για τελεια εστιαση.
Το λεω αυτο, διοτι αναλογα την μεγεθυνση του φακου ΚΑΙ την μυωπια/πρεσβυωπια του χρηστη, εσυ πρεπει να εχεις χωρο απο κατω να δουλεψεις ανετα.
Μπορει ενας 2χ να ειναι καλος για τις αναγκες σου αλλα ενας 5χ να ειναι καλυτερος. Η το αντιστροφο!

Συμπερασμα:
Moνο ελεγχοντας απο κοντα ενα φακο (εννοω την ιδανικη μεγεθυνση που πρεπει να εχει ο φακος για σενα) θα καταλαβεις ποσο χωρο σου αφηνει απο κατω για να δουλεψεις.

ωχ.....και σκεφτομαι για οnline αγορα....