Eπιλογη φακου allround..

Tsakalos!

Supreme Member
8 December 2009
5,354
Samos!
Μαστορια τα φωτα σας...ειχα μια canon 450d Και τωρα μια 500d.. Στην 450 ειχα εναν Sigma 17-70mm F2.8-4.5 DC Macro, αλλα τον εδωσα μαζι με το σωμα...Ο Συγκεκριμενος φακος με καλυπτε κατα 99% σε θεματα ποιοτητας κτλ..αλλα θα θελα λιγαααακι ακομα zoom,και optical stabilization γιατι σε φωτο indoors ζοριζομουνα να βγαλω ακουνητες φωτο χωρις φλας.
Πιστευω οτι πανω απο 100 η κατι σαν το 18-135 με καλυπτει ΑΠΟΛΥΤΑ σαν focal length..ααα σημειωτεων θελω εναν φακο, οχι λυση με δυο φακους..
Το budget μου ειναι maximum 300e. Δεν μπορω να παω παραπανω με τιποτα!..
Οποτε σαν ιδανικη λυση φανταζει ο Sigma AF 18-125mm F/3.8-5.6 DC OS HSM η ο Sigma AF 18-200mm f3.5-6.3 DC OS...
Για πειτε καμια γνωμη βρε παιδια...

http://dxomark.com/index.php/en/Lens-with-Camera/All-tested-lenses

http://photozone.de/canon-eos

νομιζω οτι αν πας πιο κατω σε zoom (που, προσωπικα, οσο περισσοτερο ασχολουμαι με την φωτογραφια, τοσο λιγοτερο το χρειαζομαι...), θα εχεις και καλυτερα αποτελεσματα...

ειναι λογικο με 4,5 max διαφραγμα στα 70mm να εχεις προβλημα στα σκοτεινα...

γνωμη μου... ενας 17-50 Tamron...

edit: διαβασε και ενα ενδιαφερον αρθρο του Pachinko απο το dpgr για το αγχος του 10-300mm...

http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=36842.0

Last edited:
φιλε μου το χρειαζομαι το λιγο παραπανω απο το 70...δε μπορω να παω παρακατω..

το σκεπτικο μου ειναι το εξης...ο 17/70 απο αποψης ποιοτητας με καλυπτε σχεδον απολυτα..ο 18-125 η ο 18-200, αν ειναι εστω και λιγακι κατωτεροι ποιοτικως, δε με χαλαει..να μην ειναι πολυ κατωτεροι με νοιαζει!!..

Last edited:
παιδες να πω τη γνωμη μου χωρις παρεξηγηση....

κατα 90% το χρειαζονται οι περισοτεροι το παραπανω ζουμ !

οι 2 φακοι και η εναλαγη αυτων κατα την εξορμηση μας ειτε σε εκδρομη ειτε σε απλους περιπατους σε μια πολη ειναι ΟΝΤΩΣ σπασιμο οπως και να το κανουμε ....

O φακός που έβαλες για σύγκριση φίλε μου είναι ο νέος 17-70/2.8-4 (όχι 4.5), με σταθεροποίηση. Και στη σύγκριση ο μεν είναι φορεμένος στην Canon 50D (15mp) ο δε σε 40D (10mp). Apples and oranges.

Φίλε Σήφη (?) λιγάκι δύσκολο αυτό που ζητάς, εάν έχεις πέσει σε καλό κομμάτι του 17-70 λιγάκι δύσκολο να μην σε χαλάσει η διαφορά ενός 18-125 ή 18-200 της Σίγμα.
Άριστη επιλογή με μεγαλύτερο εύρος θα ήταν ο 15-85 is της Canon, αλλά ενώ σου δίνει ένα υπολογίσιμο άνοιγμα προς το ευρυγώνιο (17 με 15mm έχουν αρκετή διαφορά), στο τέλε άκρο η διαφορά είναι μόλις αισθητή. Εάν δεν σε ενδιαφέρει τόσο το ευρυγώνιο άκρο (ή δεν σε πειράζει όταν το θέλεις να αλλάζεις φακούς), θα μπορούσες να πάρεις τον Canon 24-105/4Lis, σίγουρα καλύτερη επιλογή από τους σουπερζουμ (και ενδεχομένως τον Σίγμα που έχεις), και τα 105mm ίσως σου φανούν αρκετά (σίγουρα έχουν αρκετή διαφορά από τα 70mm) αλλά είναι κομμάτι πιο ακριβός (800 ευρώ καινούργιος από σπασμένο κιτ) και αρχίζει από ημιευρυγώνιο (να το κάνει ο Θεός). Βέβαια σαν κατασκευή δεν έχει καμία σχέση.
Ο 18-135 της Canon φαίνεται μάλλον μέτριος. Προτιμώτερος θα ήταν ο 18-200 της Canon. Εάν αυτό που θέλεις είναι σουπερζουμ με αρκετό τέλε, πήγαινε κατευθείαν εκεί.
Εγώ θα πρότεινα να σκεφτείς λιγάκι καλύτερα τη λύση ενός δεύτερου φακού, ενός 70-300 ας πούμε, να έχεις όσο τέλε θέλεις και δίχως παραχωρήσεις στην ποιότητα, αλλά και στην ταχύτητα, μη ξεχνάς ότι όλοι οι σουπερζουμ είναι σκοτεινοί φακοί, αρχίζουν από f/3.5 ή f/4 και γρήγορα πιάνουν f/5.6 ή και 6.3, χώρια που συνήθως θέλει να τους κλείνεις τουλάχιστον ένα στοπ για να δεις άσπρη μέρα.

Τον έχω τον 18-125 σε pentax. Τον πήρα αρκετά φθηνά μεταχειρισμένο, οπτικά είναι καλύτερος από τον kit ενώ και σαν κατασκευή είναι πολύ ανώτερος. Το 18-125 είναι πολύ βολικό σαν focal length, το hsm είναι βολικό αν και όχι απαραίτητο, γενικά είμαι ικανοποιημένος αν και πιστεύω ότι χρειάζομαι κάτι πιο φωτεινό για γενική χρήση τουλάχιστον σαν δυνατότητα θυσιάζοντας το τέλε άκρο (έχω βέβαια και άλλον τελε ζοομ)

Εννοείται ότι για Canon δεν ξερω τι συμβαίνει και αν υπάρχουν διαφορές

Φιλε send καλα τα λες...αλλα...μερικες φορες 300ε για εναν φακο φανταζουν τρομερα πολα χρηματα...ποσο μαλον 400+...πιστεψε με τον 15-85 χαλβαδιαζω και ναι θα τον ηθελα πραγματικα αλλα και 670ε που να τα βρω ο καυμενος.. γιαυτο ταβανι εβαλα το 300αρι..αντε 350 για τον sigma 18-200 η κατι αλλο...

τον 17-70 οπως εγραψα στην αρχη δε τον εχω πια,τον εδωσα μαζι με την 450d αρα για να καλυψω μεγαλη εστιακη θελω η ζουμ φακο οπως πχ 18-125, 18-200 η δυο φακους..αλλα ελα που φραγκα γιοκ..

αλλη μια λυση φαινεται ο canon ef-s 18-135 f/3,5-5,6 is ...

oi 18-125 και 18-200 της SIGMA και ο 18-135 της CANON είναι ορατά χειρότεροι οπτικά από τον SIGMA 17-70 που είχες.

σε μοντούρα CANON δεν υπάρχουν πολλές πραγματικά καλές επιλογές.

Στα χρήματα αυτά καλύτερα να βρεις ένα σετάκι 18-55 και 55-250 is. Πιο καλά θα σου κάνουν τη δουλειά. Νομίζω ότι βρίσκονται σε τόσα χρήματα, από σπάσιμο κιτ ή έστω ελαφρώς μεταχειρισμένοι από κάποιον που θα θέλησε αμέσως "αναβάθμιση"