Επιλογή φακού για Nikon FX (zoom μεσαίου εύρους)

eniac

Established Member
31 December 2006
102
Καλησπέρα σας!

Θα ήθελα γνώμες για επιλογή φακού zoom μεσαίου εύρους για Nikon FX (D700).

Από μια μικρή έρευνα που έχω κάνει, έχω στο μυαλό μου τον Nikon 24-85mm f/3.5-4.5 VR.

Θα ήθελα όμως τη βοήθεια σας καθώς οι επιλογές τόσο σε εστιακό εύρος όσο και σε κατασκευαστές, είναι πάρα πολλές.

Budget εώς 300 για αγορά μεταχειρισμένου.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Οπτικά είναι εξαιρετικός, αλλά το εύρος του πολύ περιορισμένο με τα σημερινά δεδομένα, IMHO.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης από τη στιγμή που μιλάμε για αγορά μεταχειρισμένου, οι επιλογές περιορίζονται ακόμη περαιτέρω -δεν είναι όλα τα μοντέλα ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα.

ok. αλλα με 300 ευρα δεν περνεις κατι της προκοπης.....ισως εναν 28-70mm tokina που ειναι 2.8 και αρκετα οξυς

o 24-85 νομιζω ειναι ο χειροτερος φακος της νικον...απο οτι θυμαμαι επρεπε να τον πας στ 40mm για να στρωσουν οι ακρες:chinscratch:

Re: Απάντηση: Επιλογή φακού για Nikon FX (zoom μεσαίου εύρους)

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!

Οπτικά είναι εξαιρετικός, αλλά το εύρος του πολύ περιορισμένο με τα σημερινά δεδομένα, IMHO.
Επίσης από τη στιγμή που μιλάμε για αγορά μεταχειρισμένου, οι επιλογές περιορίζονται ακόμη περαιτέρω -δεν είναι όλα τα μοντέλα ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα.

Δεν τον βιάζομαι, οπότε αφού καταλήξω ποιον φακό αξίζει να αγοράσω στο budget μου, μπορώ να περιμένω μέχρι να τον βρώ σε καλή τιμή.

Τι εύρος προτείνεις και αντίστοιχα ποιον φακό;

αν είναι για την d700 μπορείς να δεις και τoν afs 24-85 3.5-4.5 . Είναι πολύ καλός για τα χρήματά του.

Εννοείς τον απλό (χωρίς το VR);

Για τον Tamron 28-75mm f/2.8 τι άποψη έχετε;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή φακού για Nikon FX (zoom μεσαίου εύρους)

Δεν τον βιάζομαι, οπότε αφού καταλήξω ποιον φακό αξίζει να αγοράσω στο budget μου, μπορώ να περιμένω μέχρι να τον βρώ σε καλή τιμή.

Τι εύρος προτείνεις και αντίστοιχα ποιον φακό;

καλος ο tamron 28-75 f2,8, αν δεν σ ενοχλει το δακτυλιδι εστιασης που περιστρεφεται μπροστα(εξωτερικα), τον ειχα αλλα τον εδωσα γιατι σκαλωνε το χερι μου στο δακτυλιδι κ δεν μπορεσα να το συνηθισω

ναι τον απλό, όχι τον 2.8-4.0 αλλά τον επόμενο.

ναι τον απλό, όχι τον 2.8-4.0 αλλά τον επόμενο.
Thanks!

Ανάμεσα στον συγκεκριμένο 24-85 f/3.5 (ή αν βρω σε καλη τιμή και τον vr), τον 35-70 f/2.8 και τον Tamron 28-75 f/2.8, ποιον προτείνετε και γιατί;

Last edited: