Λοιπόν, όπως σας είχα πει, αγόρασα τον Sigma 18-200 OS .
Είναι απλά τα πράγματα:
Η ζυγαριά από την μία έχει τα εξής:
-ψιλοαργεί στην εστίαση, αλλά μου είναι αδιάφορο. Μπορώ να ζήσω και με αυτή την ταχύτητα.
-μικρό βάρος
-all in one φακός που θα καλύψει το 95% των περιπτώσεων, οπότε δεν χρειάζεται ούτε φακούς μαζί ούτε βαλίτσες.
από την άλλη έχει τα εξής:
-ακαριαία ταχύτητα εστίασης
-βάλε βγάλε φακούς
-ποιότητα (βλ. ευκρίνεια).
Ειδικά στο τελευταίο, έφαγα ήττα μιάς κι έχω την δυνατότητα να συγκρίνω στις δύο eizo 24" δίπλα δίπλα τις φωτό σε full size χωρίς να κουνάω ή να ανοιγοκλείνω παράθυρα.
Και το περίεργο είναι ότι σε μερικές φωτογραφίες δεν φαίνεται τόσο η διαφορά της ευκρίνειας σε σημείο που κάποιες να πω ότι είναι καλύτερες με τον sigma, αλλά ίσως να μην νέταρε η μηχανή σωστά.
Προσέξτε, μιλάμε τώρα να τις βλέπεις την μία δίπλα στην άλλη. Αν τις δείτε μόνες τους είναι μια χαρά έτσι;
Ο Sigma είναι ΠΟΛΥ τίμιος για τα λεφτά του. Αυτό δεν το συζητάω. Και κάτι πολύ σημαντικό : Με τον Canon 24-70 στο 70 υπάρει μεγάλος κίνδυνος να βγει κουνημένη η φωτογραφία ειδικά στο 70mm οπότε πάει περίπατο η ποιότητα αν κουνηθεί η φωτογραφία. Λόγω βάρους (σχεδόν 1 κιλό) θέλει πολύ καλό χέρι. Ενώ με τον Sigma έχεις μικρότερες πιθανότητες να σου βγει κουνημένη και λόγω βάρους και λόγω stabilizer. Αλλά μετά πρέπει να περάσει 5-6 φορές από το Unsharp mask για να γίνει canon L και απ' ότι είδα δεν γίνεται.
Εχω την δυνατότητα να τον δώσω πίσω και να πάρω κάτι άλλο αν θέλω....αλλά θέλω;
:frusty::nounder:
250%, 0,4 0 και καθάρισες... όχι παραπάνω όμως.
Πάντως σε καμιά περίπτωση δεν είναι divx με bluray...μην τρελαθούμε...
εντάξει αν την βλεπεις στο 100% στο monitor είναι σαν SD με HD και πάλι καλό SD όχι σαβούρα.
Τώρα αν μιλάμε για εκτύπωση σε 10Χ15 φωτογραφικό χαρτί, καλά γειά σας... οι διαφορές ναι υπάρχουν αλλά ΜΟΝΟ όταν τις βάλεις δίπλα δίπλα και να τις εξετάζεις κανά λεπτό.
Θέλεις όμως να τον κρατήσεις ή θα σε τρώει το σαράκι της ποιότητας??? :nounder::bang::huh2::chinscratch::blink:
και αυτό το ερώτημα είναι κάπως άκυρο, καθώς ακόμη και η επιλογή ενός κορυφαίου ζουμ συνιστά υποχώρηση, μπροστά στους 3 λχ σταθερούς που θα μπορούσαν να καλύψουν το εστιακό του εύρος
Θέλεις όμως να τον κρατήσεις ή θα σε τρώει το σαράκι της ποιότητας??? :nounder::bang::huh2::chinscratch::blink:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.