Επιλογη φακου για sony a65

ORAMA

Established Member
5 July 2008
254
Γειά σας, ήθελα έναν φακό σχετικά καλό γενικής χρήσης κυρίως ευρηγώνιο γιά τήν sony a65 νά ξεκινάει περίπου από τά 18mm καί νά έχει λίγο ζοομ πάνω κάτω στά 100mm καί νά είναι μάκρο 1:2.
Μέχρι τώρα χρησιμοποιώ τής sony τού κίτ τόν 18-55 αλλά δέν είμαι ευχαριστημένος από τήν οξύτητα του αλλά ούτε καί από τόν 75-300 πού καί αυτός είναι χαμηλής απόδοσης.
Tά λεφτά (budget :jester:) πού θέλω νά διαθέσω δέν είναι πολλά γιά αυτό άν μπορείτε νά μού προτείνετε κάποιον δεύτερης εταιρείας πού θά μπορούσα νά τόν βρώ μεταχειρισμένο καί νά είναι φυσικά συμβατός με τήν α65.
Ευχαριστώ γιά τόν χρόνο σας.

Last edited:
Ενας πολυ καλος φακος που ειχα στην Α65 ειναι ο Sigma 17-70 HSM OS f/2.8-4
Πολυ οξυς, ξεκιναει απο 17μμ και φτανει στα 70 , φωτεινος , με σταθεροποιηση , και σχετικα οικονομικος , αν τον βρεις μεταχ/νο.
Kai "macro " ...http://www.fotomarket.gr/sigma-17-70mm-f2.8-4-dc-macro-os-hsm-for-sony.html

Ευχαριστώ, συγκριτικά μέ τόν περιβόητο σίγμα 10-20 είναι κοντά σέ οξύτητα?Γνωρίζεις?

Ο 10-20 είναι εντυπωσιακός σε νούμερα και ποιότητα κατασκευής, αλλά όχι σε ευκρίνεια στα άκρα... Τον είχα σε Nikon mount και τον έδωσα...

Οχι δε γνωριζω... αλλα ειναι εντελως διαφορετικοι φακοι.
Εσυ ειπες για νορμαλ ζοομ.... οχι για υπερευρυγωνιο.

Απλώς ήθελα νά δώ τήν σύγκριση γενικά μέ έναν ποιοτικό φακό σάν αυτόν, γιά sony karl zeiss νά μήν κάνω λόγο άλλη κατηγορία. οκ thanks

Ο 10-20 είναι εντυπωσιακός σε νούμερα και ποιότητα κατασκευής, αλλά όχι σε ευκρίνεια στα άκρα... Τον είχα σε Nikon mount και τον έδωσα...

Μάλιστα, καί είχα διαβάσει πολύ καλά λόγια γιά αυτόν.

Περιμένω τόν sigma 17-70 τόν νέο, επειδή κάπου διάβασα άν υσχύει ότι ή έκδοση χωρίς σταθεροποίηση έχει καλύτερη οξύτητα, ποιόν νά προτιμήσω?
Η τιμή μέ καί χωρίς σταθεροποίηση είναι σχεδόν ίδια.
Έχετε καμιά γνώμη επί τού θέματος ?

Δες και τον νέο sigma 18-200 (είναι και ψευδομάκρο). Λένε.... ότι είναι πολύ καλύτερος (και φθηνότερος κατά 100 ευρώ) από τον προηγούμενο που κυκλοφρούσε μέχρι το 2013. Υπόψη ότι ο νέος είναι πιο ελαφρύς και φορά 62 άρι φίλτρο.

Μέ προβλημάτισες τώρα, βλέπω είναι πιό φτηνός καί έχει παραπάνω ζούμ,αλλά λογικά σέ οξύτητα δέν είναι καλύτερος ο 17-70 σάν ακριβότερος πού είναι?
Τί μάκρο έχει,1:2 πού έχει καί ό 17-70?

Αυτό τό 2,8 νά σάς πώ δέν τό πολυκαταλαβαίνω , σέ φωτογραφία τοπίου ή μάκρο θά έβαζε ποτέ κανείς 2.8?
Σέ πολύ δύσκολες καταστάσεις ίσως όπως μέσα σέ μιά εκλησία.

εξαρταται τι τραβας ... εγω πχ δε τραβαω πολλα τοπια και μακρο , τραβαω κυριως σε εσωτερικους χωρους , προσωπα , εκδηλωσεις κλπ
Εκει το θελεις (και δε σου φτανει κιολας).

Εμένα μέ ενδιαφέρει κυρίως νά είναι οξύς ένας φακός γιά φύση καί νεκρά φύση, στά λεφτά αυτά ελπίζω νά είναι αυτό πού θέλω ο 17-70, μακάρι νά φτάνει καί τούς carl zeiss , τέτοιο φακό ή σόνυ, ζούμ καί μάκρο δέν έχει βγάλει από ότι ξέρω.Ευχαριστώ γιά τίς απαντήσεις.

o 17-70 έχει 1:2.7 Magnifications είναι οξύς, γρήγορος και αθόρυβος στο focus (και μάλιστα σε pentax που δεν φημίζεται). Αν έχεις δουλέψει μακρο φακό και έχεις απαιτήσεις μεγένθυσης για μακρο δεν σε καλυπτει, σε όλα τα άλλα είναι μια χαρα

Tόν πήρα τόν 17-70 , ι έψαχνα νά βρώ τόν διακόπτη γιά τήν σταθεροποίηση αλλά δέν βγαίνει γιά σόνυ καί πένταξ σταθεροποίηση λόγο
ότι έχει τό σώμα.Δέν μπόρεσα νά βρώ κάπου μιά σύγκριση τού παλιού καί τού νέου 17-70 αλλά δέν κυκλοφορεί ο παλιός πλέον.
Ελπίζω ή διαφορά νά μήν είναι τό 4 αντί τού 4.5 μόνο.Πάντως έχει οξύτητα ό φακός αλλά θέλω νά τόν δώ καί σέ τοπία.
Εστιάζει από πολύ κοντα αλλά στό μάκρο είναι λίγο αργός στήν εστίαση, στά άλλα οκ.

Last edited: