Επιλογή φίλτρου νερού (2014 version).

Johnkokk

Senior Member
20 June 2006
479
Χτες έψαχνα στο φόρουμ για ότι έχει γραφτεί για φίλτρο νερού.
Ο λόγος είναι ο ίδιος με το δικό σου. Να απαλλαχτώ από το πλαστικό μπουκάλι + το νερό που δεν παθαίνει τίποτα!
Το θέμα για μένα συνεχίζει να είναι υπό αναζήτηση γιατί οι τιμές που άκουσα για 2 φίλτρα (νεροχύτη κουζίνας και μπάνιου) είναι λίγο τσουχτερές!
Όμως τα φίλτρα ίσως φιλτράρουν και μέταλλα που τα χρειάζεται ο οργανισμός..

Tα ανταλλακτικά φίλτρα είναι ακριβά και μετα την τοποθέτησή τους έχουν περιορισμούς ως προς την ποσότητα νερού που φιλτράρουν και το χρονικό διάστημα χρήσης. Εχω μια κανάτα Brita, 6-8 ευρώ κοστίζει το φίλτρο και είναι για 200 λίτρα νερό ή για χρήση 1 μηνός - όποιο έρθει πρώτο. Η έχει η περιοχή μου πολύ καλό νερό, ή το φίλτρο δεν κάνει τίποτα, γιατι διαφορά στην γεύση και στην αίσθηση δεν βρίσκω απο αυτό της βρύσης.

Εγω έχω το aquasana και συγκεκριμενα αυτο http://www.aquasanahellas.com/aq_4000.html
Αμερικανικη εταιρεια και τα φιλτρα με πιστοποιηση nsf.
Ειχα διαβασει καποια reviews και τα ελεγαν πολυ καλα φιλτρα.
Ειμαι αρκετα ικανοποιημενος. Αλλαγη καθε 6 μηνες με κοστος 50 ευρω.
Απλα θα πρεπει να θυμασαι ποτε ειναι τα αλλαξεις γιατι ο εδω αντιπροσωπος ξεχναει να σε ενημερωσει ;)

Γενικα διαλεξε οτι προιον θες, αρκει τα φιλτρα να εχουν πιστοποιηση nsf

Ένα από καλύτερα συστήματα φιλτραρίσματος πόσιμου νερού είναι αυτό της Αμερικανικής εταιρίας Everpure
http://www.youtube.com/watch?v=laPHIxOk9pY

Δύσκολα το βρίσκεις στην Ελλάδα αλλά τα έχει μια εταιρία στην Κύπρο και οι τιμές είναι αρκετά καλές

Εγω έχω το aquasana και συγκεκριμενα αυτο http://www.aquasanahellas.com/aq_4000.html
Αμερικανικη εταιρεια και τα φιλτρα με πιστοποιηση nsf.
Ειχα διαβασει καποια reviews και τα ελεγαν πολυ καλα φιλτρα.
Ειμαι αρκετα ικανοποιημενος. Αλλαγη καθε 6 μηνες με κοστος 50 ευρω.
Απλα θα πρεπει να θυμασαι ποτε ειναι τα αλλαξεις γιατι ο εδω αντιπροσωπος ξεχναει να σε ενημερωσει ;)

Γενικα διαλεξε οτι προιον θες, αρκει τα φιλτρα να εχουν πιστοποιηση nsf

Φαινεται ευκολο στην εγκατασταση. Τι κοστος εχει η αρχικη αγορα? On line παραγγελνεις?

Εγώ εμπιστεύομαι την Rainbow waters. Έχουν φίλτρα της 3M πιστοποιημένα κατά NSF και κάθε 6 μήνες που χρειάζεται αλλαγή, με παίρνουν αυτοί τηλέφωνο αν και αφήνουν και ένα μαγνητάκι στο ψυγείο για να ξέρεις πότε πλησιάζει ο καιρός της αλλαγής.

Απάντηση: Re: Επιλογή φίλτρου νερού (2014 version).

Φαινεται ευκολο στην εγκατασταση. Τι κοστος εχει η αρχικη αγορα? On line παραγγελνεις?

Αν θυμαμαι κοστισε γυρω στα 120 ευρω μαζι με το φιλτρο.
Nαι, κανονικα στελνει με courier, αν κι εγω το ειχα παραλαβει απο το Μαρουσι μιας και εργαζομαι εκεί κοντα.

Αν σκεφτεσαι για φιλτρο, προχωρα αφοβα.
Μετά από 2 χρόνια που το χρησιμοποιω, μου μυρίζει πλέον έντονα το νερό της Αθήνας, ενώ πριν δεν είχα τέτοιο θέμα.
Ιδίως αν άφηνες μια κανάτα νερό έξω από το ψυγείο και πηγαινες να το πιείς την άλλη μέρα, απλά δεν πινόταν από το χλώριο.
Μετά το φίλτρο, το νερό πινεται μια χαρά χωρίς οσμές.