επιλογή φλας

18 June 2006
8,281
Θεσσαλονίκη
επειδή πρέπει να προβώ άμεσα σε αγορά φλάς θέλω τη γνώμη σας για τα δυο παρακάτω και ποιο να προτιμήσω . Το θέλω για την PENTAX K20D

metz

Sigma

μ ενδιαφέρει να καλύπτει αρκετά μεγάλη απόσταση αλλά να μπορεί να βγάλει και πρόσωπα απ τα 2 μέτρα

Κώστα να δείς τότε πιό έχει μεγαλύτερο Guide Number (G.N.). Αυτό δείχνει πόσο δυνατό είναι ένα φλας. Στα δυο μέτρα πρόσωπα βγάζουν όλα τα φλας η ισχύς τους αρκεί για κάτι τέτοιο αν αυτό εννοείς.

Δεν ξέρω αν είναι όμως και τα δύο πλήρως συμβατά με την Κ20 και αν όχι τί ακριβώς υποστηρίζει το καθένα. Κάπου είχα μια λίστα με όλα τα (πριν 10 μήνες) συμβατά φλας και τα χαρακτηριστικά τους. Κάτσε να ψάξω λίγο και αν την βρώ θα την ανεβάσω.

Για το sigma διαβάζω οτι αργεί πολύ στο Focus & Recycling.
Η sigma δεν βγάζει φλας ειναι φασόν της nissin η της sunpak.

Σίγουρα και τα δύο σου κάνουν, αλλά και εγώ το Μετζ θα έπαιρνα. Έχει μεγαλύτερη παράδοση στα φλας και για μια μικρή διαφορά στην αυτονομία δεν έχει νόημα. Στην τελική έχεις 4 μπαταριούλες στην τσάντα αν πιστεύεις οτι κινδυνεύεις και λύθηκε το θέμα.

μόλις με πήραν απ το κατάστημα που έκανα την παραγγελία να μ ενημερώσουν πως το metz 44 δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα απ την αντιπροσωπία και ότι θα έρθει από την νέα χρονιά . Τι κάνουμε τώρα?

Καλησπέρα παίδες.

Για να μην ανοίγω νέο νήμα θα ήθελα μια βοήθεια για συμβατότητα φλας.
Συγκεκριμένα με ενδιαφέρει αν δουλεύει πλήρως το nissin 622 με τη Nikon D80.