ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΒΑRCELONA KIT

παιδιά μέσω του φόρουμ μας πήρα SONY 46 W4000, denon 1909, tannoy DC4, ΗΤPC , οπότε ναι ομολογώ ...η γκατζετίαση δεν με αποφεύγει εντελώς...
τώρα για τα full frame, διαφορετικά φορμά κτλ. δεν τα πιάνω κιόλας, προσπαθώ...τώρα για το frame rate οι compact νομίζω κάνουν κάπου 0,8 sec / frame το οποίο δεν είναι και άσχημο...
αύριο απόγευμα θα πάω plaisio & media markt για να παίξω δοκιμάζοντας...για να αποκρυσταλώσω άποψη και τα ξαναλέμε...
α και η μαγική λέξη video...επιθυμητό κι αυτό...αν πάρω compact κάτι σαν την κανον SX200 IS που γράφει video HD 1280*720 μια κάρτα 8 giga πόση ώρα video να χωράει; στο περίπου;;

Last edited:
παιδιά μέσω του φόρουμ μας πήρα SONY 46 W4000, denon 1909, tannoy DC4, ΗΤPC , οπότε ναι ομολογώ ...η γκατζετίαση δεν με αποφεύγει εντελώς...
τώρα για τα full frame, διαφορετικά φορμά κτλ. δεν τα πιάνω κιόλας, προσπαθώ...τώρα για το frame rate οι compact νομίζω κάνουν κάπου 0,8 sec / frame το οποίο δεν είναι και άσχημο...
αύριο απόγευμα θα πάω plaisio & media markt για να παίξω δοκιμάζοντας...για να αποκρυσταλώσω άποψη και τα ξαναλέμε...
α και η μαγική λέξη video...επιθυμητό κι αυτό...αν πάρω compact κάτι σαν την κανον SX200 IS που γράφει video HD 1280*720 μια κάρτα 8 giga πόση ώρα video να χωράει; στο περίπου;;

Υπόψη ότι για βίντεο HD θα χρειαστείς κάρτα πραγματικά γρήγορη. Δηλ. όχι απλά SDHC αλλά 200Χ τουλάχιστον, αλλιώς θα έχεις σπασίματα στην εικόνα και χασίματα στον ήχο. Στο Πλαίσιο να μην πας, διότι θα σε βάλουν να αγοράσεις και μετά θα έλθεις εδώ να μας λες αν έκανες καλά. Στο ΜΜ να πας. Αλλά ακόμη καλύτερα, να πας σε φωτογραφικό μαγαζί, αφού θα καταλάβουν καλύτερα τις ανάγκες σου. Έτσι κι αλλιώς οι τιμές είναι ίδιες, δεν έχουν διαφορές.

αλλά για βίντεο θα πας υποχρεωτικά σε κόμπακτ (τουλάχιστον για τα χρήματα που αναφέρεις). Αλλιώς η καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή και το τονίζω αυτό, είναι το διπλό κιτ της Oly (E420, 14-42, 40-150) στα 420-450 ευρώ. Είναι και ελαφρύ. Αν πάλι πας στο ΜΜ και βρεις προσφορά μια ΝΙΚΟΝ D40 18-55 + 55-200 στα 300-320 ευρώ να την πάρεις.

Να προσέξεις να πάρεις τον VR φακό. Αξίζει 40-50 ευρώ παραπάνω. Σου προσφέρει σταθεροποίηση.

Συμφωνώ απόλυτα! Είναι μεγάλο λάθος να πάρεις την D60 με τον 18-55DX αντί για τον 18-55VR, για να γλιτώσεις καμιά 50αριά Ευρώ. Δεν θα κερδίσεις μόνο την οπτική σταθεροποίηση, αλλά και καλύτερη ποιότητα εικόνας με τον VR (είναι καλύτερος οπτικά από τον DX).

σε πρόσφατο ταξίδι μου με παρόμοιες ανάγκες φωτογράφησης ,εκτίμησα ιδιαίτερα τον φωτεινό 24άρι ευρυγώνιο τις νεοαποκτηθέντος LX3. Εάν μάλιστα έχεις και όρεξη να πειράξεις μπορείς να κάνεις θαύματα.

Χώραγαν όλα στο κάδρο χωρίς ιδιαίτερες μανούβρες.
(πχ στο Madame Tussaud εύκολα μπορούσα να καδράρο όλο το θέμα και χωρίς φλας, όταν οι περισσότερες compact έβγαζαν φλας και έκοβαν πόδια / χερια)

στα σύν και το πολύ καλό 720p video.

Προσωπικά το πολύ zoom δεν μου έλειψε...εάν πάς σε compact την συστήνω ανεπιφύλακτα!

σε καμιά ώρα θα πάω...για το διπλό κιτ της Olympus δεν θα είναι άβολο να κουβαλάω 2 φακούς σε πολύωρες πεζοπορίες; προτιμώ ένα φακό πασπαρτού...
οι panasonic μου αρέσανε , ποια είναι πιο καλή η LX3; τι fps βγάζει;

σε καμιά ώρα θα πάω...για το διπλό κιτ της Olympus δεν θα είναι άβολο να κουβαλάω 2 φακούς σε πολύωρες πεζοπορίες; προτιμώ ένα φακό πασπαρτού...
οι panasonic μου αρέσανε , ποια είναι πιο καλή η LX3; τι fps βγάζει;

Φτάνει μέχρι 6fps στο πρόγραμμα "high speed burst" αλλά σε χαμηλότερη ανάλυση.

Σε full raw/jpeg 10mp 2.5fps.

Πριν από 12 μήνες είχα ανάλογο προβληματισμό:

Είμαι άσχετος από φωτογραφία. Τι να πάρω:
G9 ή FΖ18 ή Ε420 double kit
στα 450-600 ευρώ?

Μειονεκτήματα:
G9 : μικρό τελε ( 140 περίπου )
FΖ18 : πολύς θόρυβος
Ε420 : ο 14-42 είναι πολύ ευρυγώνιος, πρέπει να αλλάξεις φακό για τελε.

Αποφάσισα να αυξήσω τον ποσό.

Έτσι ήμουν μεταξύ Κ10 και D80 ( η 400D δεν μου έπεφτε καλά στο χέρι και δεν είχε φακό VR με μεγάλο ζουμ ).
Πήρα D80 + 18-200 VR= 1.100 ευρώ!

Σήμερα, για να κρατήσω χαμηλά το ποσό, ισως αγόραζα
D60 + 18-105 VR = 650 ευρώ

ή, όπως λέει ο Βλάσης,
D40 από ΜΜ ή σατουρν + 18-105 VR =550 ευρώ

ή
Κ200 + σιγμα 18-200 = 650 ευρώ.

Είτε κομπακτ είτε DSLR , το πιο σημαντικό είναι να σου κάθεται καλά στο χέρι (δηλ να σου αρέσει η εργονομία της και να σε εμπνεέι για φωτογράφηση). Αυτό είναι τελείως υποκειμενικό, εσύ ο,τι πεις...

Επίσης η φορητότητα είναι σχετική έννοια:
Λόγω μικρού παιδιού, έτσι κι αλλιώς κουβαλάω αρκετά πράγματα, όπου και να πάω. Βέβαια στην περίπτωση νυχτερινής διασκέδασης δεν βολεύει να έχω την DSLR μαζί μου...

Last edited:
για την olympus υπαρχει ο 18-180 φ3.5-6.3, οποτε μπορεις να παρεις την 420/520 και αυτον.
αλλα μαλλον θα ξεφυγεις λιγο σε λεφτα, και οι 2 κιτ ειναι μαλλον καλυτεροι οπτικα.

άστε το θέμα με τα λεφτά είναι πονεμένο...θυσίασα κάτι ψώνια από την εκδρομή και είμαι στα 350 tops...οπότε με βλέπω για compact canon or panasonic...πάω τώρα ΜΜ για χάζι και αναφέρω αργότερα...

aΑ! παιδιά κάτι που θυμήθηκα: η Micro SD του nokia που έχω είναι 8 GB , στις μηχανές που παίρνουν SD καρτα μήπως μπαίνει με αντάπτορα; και συμφέρει ο αντάπτορ ή να πάρω κάρτα SDHC;

Η Ε520, ο 14-42 και ο 40-150 ζυγίζουν, όλα μαζί, γύρω στα 1.100 γραμμάρια. Χωρούν σε ένα μικρό τσαντάκι.

Για σύγκριση, το σύνολο D80 και Nikkor 18-200 vr που προτάθηκε παραπάνω, αγγίζει τα 1.300 γραμμάρια. Το "βασικό" κιτ περιπάτου μου (Canon 40D, Sigma EX 15-30, Tamron SP 70-200/2.8) φτάνει τα 2.800 γραμμάρια, δίχως τη τσάντα και τα διάφορα συμπράγκαλα.

Εάν σε απωθεί η ιδέα ότι θα έχεις δύο φακούς και θα αλλάζεις όταν χρειάζεσαι τηλεφακό, καλύτερα να ξεχάσεις τις ψηφιακές slr. Πάρε μία G10 και ξενοιάζεις. Ή καμία σουπερζουμ εάν είσαι του ζουμ -βέβαια με το τελευταίο τείνουν να παίζουν οι χρήστες αντί να φωτογραφίζουν σοβαρώς, κατά την ταπεινή μου άποψη οι ακραίες σουπερζουμ είναι περισσότερο γκάτζετ παρά φωτογραφικές μηχανές.

aΑ! παιδιά κάτι που θυμήθηκα: η Micro SD του nokia που έχω είναι 8 GB , στις μηχανές που παίρνουν SD καρτα μήπως μπαίνει με αντάπτορα; και συμφέρει ο αντάπτορ ή να πάρω κάρτα SDHC;

Παίρνουν και με αντάπτορα ασφαλώς. Αλλά για να είναι μία κάρτα 8GB, εξ ορισμού είναι SDHC, πάνω από τα 4GB (ή μήπως είναι 2GB?) είναι HC (και δεν αναγνωρίζονται στις μηχανές προ του 2006)

Κύριοι
στο ΜΜ ο τύπος δεν με έδιωξε αλλά τον έπρηξα λίγο ως πολύ με ερωτήσεις κλπ...
κάναμε και meeting εκεί οι αγοραστές και εκτός από ένα ζευγαράκι ακατάδεκτο οι υπόλοιποι βγάζαμε με διάφορες μηχανές και γενικότερα γνωματεύαμε...
εν τέλει από τις compact:
καλύτερη όλων μια sony H20, ελαφριά ,320 , εύκολα μενού και απίστευτα καθαρές φώτος-κρίνοντάς τες βέβαια στην οθονίτσα...
πολύ καλή μια nikon με touch screen menu και καλή τιμή στα 250
εγώ έκλινα προς την canon την SX200ΙS
και επίσης μετά από προσπάθεια καλά έβγαλε και η panasonic TZ7.
To test μου ήταν κινούμενοι άνθρωποι, και πόσο καθαρές βγαίνουν συνεχόμενες φώτος...σχετικά απογοητεύτηκα αρχικά με μια ολυμπους και την panasonic ΤΖ6, αλλά με την ΤΖ7 αφού έβαλα σπορ στο μενού έβγαλε καθαρά...
πάντως στο auto καμιά δεν ήταν καλή εκτός τη σονυ!
ένας εκεί μηχανικός είχε ως τεστ να βγάζει μακρινές πινακίδες με την μέγιστη μεγένθυση να δει αν βγαίνουν καθαρές!...τι να σας πω με το ψηφιακό ζοθμ όλο κόκο βγαίνανε κει μέσα στον τεχνητό φωτισμό...

Μετά πήγα στις DSRL και εκεί στη nikon D60 δεν βρήκε ο πωλητής στο μενού πως να βγάλουμε κατά ριπάς, αλλά γενικά και με συνεχόμενα πατήματα έβγαζες ανά δευτερόλεπτο πολύ ικανοποιητικά...
το μεθυστικό όμως ήταν η canon 450, Που κάποιος την είχε ήδη στο P / συνεχόμενες λήψεις ...και πυροβολούσε αδιακρίτως...τι κρίμα να είναι τόσο ακριβή για μένα προς το παρόν...ρε παιδιά μέχρι και ο ήχος της και η αίσθησή της ήταν καλύτερη της Nikon...τώρα κουτουλάω που δεν δοκίμασα λίγο την EOS1000 που είναι φθηνότερη...
εν τέλει σκέφτομαι ότι τη βγάζω για κάνα χρόνο δυο με compact αξιοπρεπή των 300 ευρώ και πάω σε dslr μετά...καμία με 15 MP , HD video, all around φακό και όλα αυτά από 1.500 σήμερα τότε κάνα 600αρι xi xi...

EDIT: ο πωλητής είπε να μην πάρω καρτα 8 γίγα αλλάπιο πολλές μικρές ώστε αν χτυπησει μη χάσω όλες τις φώτος, σωστός;
ρώτησα μια 4αρα πόσες raw φώτος παίρνει των 10-12
Μp και είπε 120 αν σώζεις ταυτόχρονα στα 2 φορμά και 170 μόνο σε raw... (τόσες όμως δεν μου φτάνουν για διακοπές...)

Last edited:
Κύριοι
στο ΜΜ ο τύπος δεν με έδιωξε αλλά τον έπρηξα λίγο ως πολύ με ερωτήσεις κλπ...
κάναμε και meeting εκεί οι αγοραστές και εκτός από ένα ζευγαράκι ακατάδεκτο οι υπόλοιποι βγάζαμε με διάφορες μηχανές και γενικότερα γνωματεύαμε...
εν τέλει από τις compact:
καλύτερη όλων μια sony H20, ελαφριά ,320 , εύκολα μενού και απίστευτα καθαρές φώτος-κρίνοντάς τες βέβαια στην οθονίτσα...
πολύ καλή μια nikon με touch screen menu και καλή τιμή στα 250
εγώ έκλινα προς την canon την SX200ΙS
και επίσης μετά από προσπάθεια καλά έβγαλε και η panasonic TZ7.
To test μου ήταν κινούμενοι άνθρωποι, και πόσο καθαρές βγαίνουν συνεχόμενες φώτος...σχετικά απογοητεύτηκα αρχικά με μια ολυμπους και την panasonic ΤΖ6, αλλά με την ΤΖ7 αφού έβαλα σπορ στο μενού έβγαλε καθαρά...
πάντως στο auto καμιά δεν ήταν καλή εκτός τη σονυ!
ένας εκεί μηχανικός είχε ως τεστ να βγάζει μακρινές πινακίδες με την μέγιστη μεγένθυση να δει αν βγαίνουν καθαρές!...τι να σας πω με το ψηφιακό ζοθμ όλο κόκο βγαίνανε κει μέσα στον τεχνητό φωτισμό...

Μετά πήγα στις DSRL και εκεί στη nikon D60 δεν βρήκε ο πωλητής στο μενού πως να βγάλουμε κατά ριπάς, αλλά γενικά και με συνεχόμενα πατήματα έβγαζες ανά δευτερόλεπτο πολύ ικανοποιητικά...
το μεθυστικό όμως ήταν η canon 450, Που κάποιος την είχε ήδη στο P / συνεχόμενες λήψεις ...και πυροβολούσε αδιακρίτως...τι κρίμα να είναι τόσο ακριβή για μένα προς το παρόν...ρε παιδιά μέχρι και ο ήχος της και η αίσθησή της ήταν καλύτερη της Nikon...τώρα κουτουλάω που δεν δοκίμασα λίγο την EOS1000 που είναι φθηνότερη...
εν τέλει σκέφτομαι ότι τη βγάζω για κάνα χρόνο δυο με compact αξιοπρεπή των 300 ευρώ και πάω σε dslr μετά...καμία με 15 MP , HD video, all around φακό και όλα αυτά από 1.500 σήμερα τότε κάνα 600αρι xi xi...

EDIT: ο πωλητής είπε να μην πάρω καρτα 8 γίγα αλλάπιο πολλές μικρές ώστε αν χτυπησει μη χάσω όλες τις φώτος, σωστός;
ρώτησα μια 4αρα πόσες raw φώτος παίρνει των 10-12
Μp και είπε 120 αν σώζεις ταυτόχρονα στα 2 φορμά και 170 μόνο σε raw... (τόσες όμως δεν μου φτάνουν για διακοπές...)

τα αρχεία από μηχανές των 12 μεγα (jpg) κατά μέσο όρο είναι 4-6 μεγα στην κάρτα. Άρα μια 8άρα κάρτα θα πάρει 1500 φωτογραφίες. Η υπόθεση raw είναι άλλο πράγμα. Τα raw αρχεία θέλουν επεξεργασία, κι όχι στο auto. Δεν τα χρησιμοποιείς όπως βγαίνουν από τη μηχανή. Αλλά για τη μετατροπή μόνο αυτών των αρχείων θέλεις ένα 24ωρο στον ΗΥ σου. Και εκεί υπολογίζεις κατά μέσο όρο αρχεία 10-15 μέγα για την κάθε φωτογραφία.

Παιδιά δυστυχώς η απόφαση ("οικογενειακή") είναι για τώρα αγορά compact.
'Αρα τα τελικά μου ερωτήματα, με βοηθάτε και ορμάω για την αγορά:
1.κάρτα 8GB ή 2 4αρες;
2. φτηνή μηχανή τώρα ώστε να πάρω Dslr αργότερα, δηλ.καμιά nikon με 130
ή καλή compact;
3.Aν καλή compact ως 350 ποια προτείνετε; εννοείται ως καλυτερη ποιότητα φωτογραφίας με αυτοματισμούς! και πιο γρήγορη...
panasonic μεριά, canon 200IS ή καμιά sony;
4.Ξέρουμε από ποιότητα αισθητήρα (cmos ή νέα ccd) ποια της κατηγορίας υπερέχει;

αυτά και ευχαριστώ για την αμέριστη συμπαράσταση...

Για φθηνή, πάρε την TZ5. Θα προλάβεις να την παραλάβεις όμως μέχρι Σάββατο;

Για Sony, ίσως κοιτούσα στην πολύ φθηνή κατηγορία, πχ W170 (160-170 ευρώ), τα μεγαλύτερα μοντέλα της δεν θα έλεγα πως πείθουν.

μπρεικινγ νιουζ;
Κατόπιν νέου συμβουλίου οι wafepiloges είναι
panasonic LX3 στα 400 + κάρτα
Nikon D60 KIT VR 18-55 στα 450 με κάρτα 8giga+τσαντα.(κι ένας φίλος μου χαρίζει κάποιο ζοομ φακό που δεν χρησιμοποιεί..)
http://shop.repella.gr/index.php?target=products&product_id=30029
Το ξέρω ότι είναι άσχετα αλλά πρόκειται για κορυφαία compact Vs φθηνότερης DSLR...
τι λέτε; δηλαδή πείτε επειγόντος...
στο μέγεθος ξέρω τι κερδίζω τι χάνω, στην ποιότητα φώτο όμως; τα χρώματα του πάρκου guell ποιός να τα συλλάβει καλύτερα (στο αυτόματο);
και από ταχύτητα για πολλές λήψεις (p.x. κάθε φώτο να την βγάζω 5 φορές σε 2 δευτερόλεπτα ώστε να κρατήσω την καλύτερη μετά) σημαντική η διαφορά υπερ της dslr ;

Last edited: