ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΒΑRCELONA KIT

κάθε φώτο να την βγάζω 5 φορές σε 2 δευτερόλεπτα ώστε να κρατήσω την καλύτερη μετά

Συνήθως με τέτοιες τεχνικές πετάς και τις 5 εκτός αν μιλάμε για θέμα που κινήται γρήγορα οπότε το κάνεις για να πετύχεις την στιγμή.

Κατα τα άλλα, πιό πολύ είναι το τί εσύ χρειάζεσαι περισσότερο. Στην DSLR θα σου λείψει το μικρό μέγεθος και βάρος της LX3? Η D60 δεν χωράει σε τσέπη...
Επίσης δεν έχει βίντεο. Τα πάει όμως καλύτερα στα μεγάλα ισο, και έχεις μεγαλύτερη ποικιλία φακών. Την οποία όμως θα πρέπει να εκμεταλευτείς. Δλδ δεν έχει νόημα ν πάρεις ρεφλέξ και να μείνεις με έναν μέτριο φακό του κιτ. Αν είναι ετσι μένεις με την μικρή.
Στο τέρμα αυτόματο η μικρή πιστεύω οτι θα βγάζει καλύτερες φωτογραφίες αν υπάρχει αρκετό φώς. Η ρεφλέξ για να ξεδιπλώσει της δυνατότητες της θέλει να μάθεις να την χειρίζεσαι, να φύγεις απο το αυτόματο.

Για να καταλάβεις είναι σαν το εξής δίλημμα. Να πάρω ένα SUV ή ένα Hummer? Το ένα έχει απίστευτες δυνατότητες εκτός δρόμου. Αλλά για την πλοιονότητα των χωματόδρομων και ενίοτε καμιά λάσπη το SUV θα τα πάει εξίσου καλά, συν οτι θα είναι και καλύτερα ανεκτό στην πόλη, ενώ το άλλο που να το κινήσεις.

δυστυχώς παιδιά τηλεφώνησα Ρεπέλλα και Αντόραμα και μπορούν να φέρουν την LX3 μετά από αρκετές εργάσιμες...εγώ που την ήθελα ως Σάββατο ας πρόσεχα...άργησα να το αποφασίσω! τώρα αναγκαστικά πάω για την TZ7 αν τη βρω διαθέσιμη σε κάνα πλαίσιο...

Σε αμέσως διαθέσιμο τι έχεις βρει δλδ;
Ίσως θα έπρεπε να ψάξεις εξαρχής για να επιλέξεις μεταξύ των διαθεσίμων επιλογών. Ούτε σε Olympus δεν υπάρχει κάτι διαθέσιμο;

δυστυχώς παιδιά τηλεφώνησα Ρεπέλλα και Αντόραμα και μπορούν να φέρουν την LX3 μετά από αρκετές εργάσιμες...εγώ που την ήθελα ως Σάββατο ας πρόσεχα...άργησα να το αποφασίσω! τώρα αναγκαστικά πάω για την TZ7 αν τη βρω διαθέσιμη σε κάνα πλαίσιο...

σε βλέπω να πηγαίνεις στη Μπάρτσα με το κινητό. :grandpa::antlers::flipout:

to Πλαίσιο Καλαμαριάς έχει σφραγισμένο ένα κομμάτι ασημί ΤΖ7 και σκέφτομαι αύριο να το πάρω...βέβαια δεν έχει την ποιότητα της LX3 αλλά αυτή την φέρναν από Τετάρτη(ο Βάιος )...άργησα,
Τώρα για την ΤΖ7 διστάζω λίγο, πάντως δοκίμασα σήμερα πολλές μηχανούλες στο Πλαίσιο και η αλήθεια είναι ότι η ΤΖ7 και μια πάνυ φθηνότερη 515 κάτι βγάζανε γρηγορότερα καθαρότερα από τις άλλες και είχαν κι ωραία οθονίτσα...
τέλος πάντων τι λέτε στα 390 υπάρχει άλλη ή παίρνω την ΤΖ;

και δεύτερη επιλογή : αξίζει να δανειστώ μηχανή για το ταξίδι και να παραγγείλω να πάρω μια LX3 για το καλοκαιράκι που έρχεται;

Last edited:
και δεύτερη επιλογή : αξίζει να δανειστώ μηχανή για το ταξίδι και να παραγγείλω να πάρω μια LX3 για το καλοκαιράκι που έρχεται;

Αν είναι καλή και μπορεί να σε καλύψει ναι.

με βάση τα post N.5 & N.44 του φίλου κ.Βλασίδη...ακολούθησα την πρότασή του και πήρα μόλις μια pany TZ7 silver...αυτη είναι λοιπόν η Barceloneta μου!
τώρα πόσο να τη φορτίσω ισχύει ότι με τα κινητά οι 4 πρώτες φορτίσεις ολονύκτιες;
Α να εξάρω την άριστη εξυπηρέτηση του υπεύθυνου στο Πλαίσιο Καλαμαριάς.Με βοήθησε και στην επιλογή κάρτας που ήθελα φθηνή λύση αλλά κατά το δυνατόν ταχύτερη για το HDvideo...πήρα μια
SDHC tranScend class6 8 GB KAI CARD READER με 24 EUR.

Ερώτηση πουλιούνται σκέτοι αντάπτορες για micro SD 8GB που έχω από το κινητό; και συμφέρει;

Καλοριζικη....

Για τη φορτιση, νομιζω, την ξεφορτιζεις (συνηθως ειναι μισοφορτισμενες) και μετα 2-3 πληρεις αποφορτισεις/φορτισεις και εισαι οκ...

παιδιά επαναφέρω το θέμα για να σας ενημερώσω:
1. γράφτηκα σε εργαστήρι φωτογραφίας και όλο και κάτι θα μάθω σε 75 ώρες και 6 μήνες...αρχιζει τέλη Αυγούστου.
2. Έβγαλα πολλές φώτος στην Βαρκελώνη το Μάη και στην Κρήτη τον Ιούλη...χε χε διπλή χαρά η μηχανή...
3. Έχω ένα πρότζεκτ ως ο "φωτογράφος" πλέον στο γραφείο: πρέπει να βγάλω φωτογραφίες "ταυτότητας" 3 επί 4 εκ. για καρτελάκια ασφαλείας.
Προσπάθησα σήμερα να πάρω πορτρέτα με ελαφρύ ζουμ για ευρυγώνιο και πίσω φωτεινό τοίχο αλλά: με φλας βγαίνουν γυαλιστερά πρόσωπα υπερφωτισμένα και χωρίς φλας σκοτεινές φωτογραφίες...
μια που δεν έχω ατελιέ στην δουλειά πως να το λύσω; βοηθάτε σας παρακαλώ να μην εκτεθούμε...
αν βγω στον ήλιο για τις φωτογραφήσεις προσώπων τι να κάνω με το background;

παιδιά επαναφέρω το θέμα για να σας ενημερώσω:
1. γράφτηκα σε εργαστήρι φωτογραφίας και όλο και κάτι θα μάθω σε 75 ώρες και 6 μήνες...αρχιζει τέλη Αυγούστου.
2. Έβγαλα πολλές φώτος στην Βαρκελώνη το Μάη και στην Κρήτη τον Ιούλη...χε χε διπλή χαρά η μηχανή...
3. Έχω ένα πρότζεκτ ως ο "φωτογράφος" πλέον στο γραφείο: πρέπει να βγάλω φωτογραφίες "ταυτότητας" 3 επί 4 εκ. για καρτελάκια ασφαλείας.
Προσπάθησα σήμερα να πάρω πορτρέτα με ελαφρύ ζουμ για ευρυγώνιο και πίσω φωτεινό τοίχο αλλά: με φλας βγαίνουν γυαλιστερά πρόσωπα υπερφωτισμένα και χωρίς φλας σκοτεινές φωτογραφίες...
μια που δεν έχω ατελιέ στην δουλειά πως να το λύσω; βοηθάτε σας παρακαλώ να μην εκτεθούμε...
αν βγω στον ήλιο για τις φωτογραφήσεις προσώπων τι να κάνω με το background;

έτσι όπως έχεις το φωτεινό τοίχο, πάρε 2 φωτιστικά γραφείου και στρέψε τα προς το πρόσωπο αυτού που φωτογραφίζεις από απόσταση 1-1,5 μ. το πολύ. Τράβα χωρίς φλας με υπερέκθεση +0,3 ή +0,6. Όλα θα πάνε καλά.

Σε γενικές γραμμές τα κατάφερα...έβγαλα το μεσημέρι με φωτεινές εξωτερικές συνθήκες χωρίς φλας και παρόλο που δεν έβαλα υπερέκθεση-είδα αργά τη συμβουλή- έβγαλα αρκετά καλά, δηλ. για την εκτύπωση 3Χ4 εκ.
Αρκετά θέματα αντιμετώπισα με τις εκτυπώσεις, έβγαλα 2-3 βέρσιον της κάθε φώτο πιο φωτεινές με αυτόματη διόρθωση χρωμάτων κτλ. και εν τέλει όλα πήγαν καλά, είδα μείναν ευχαριστημένοι οι άντρες συνάδελφοι...οι δε κοπέλες άστα...πως είμαι έτσι σα γρια και τι μαλλί είναι αυτό κάτσε να κουρευτώ και βγάλε με άλλη μια κτλ...