Επιλογή φωτογραφικής με δυνατότητα άμεσου upload μέσω 3G.

eniac

Established Member
31 December 2006
102
Καλησπέρα σας!

Φίλος, πρέπει λόγω δουλειάς, να πάρει μια φωτογραφική με τη δυνατότητα να στέλνει άμεσα τις φωτογραφίας που τραβάει σε διαχειριστή ειδησεογραφικού site
όσο πιο άμεσα γίνεται.

Σκέφτηκα τη λύση για κάποιο μοντέλο που να επικοινωνεί με το smartphone του, ώστε να τις στέλνει εκεί και μετά να τις αποστέλει μέσω του κινητού του.

Δυστυχώς όμως επιθυμεί για δικούς του λόγους, κάποιο μοντέλο που να έχει τη δυνατότητα απο μόνο του, να στέλνει τις φωτογραφίες.

Μέσω WiFi το κάνουν πολλές.. Δυστυχώς όμως WiFi δεν υπάρχει παντού..

Άρα καταλήγουμε σε κάποιο μοντέλο που με μια κάρτα sim και ένα dataplan, να μπορεί να στέλνει τα αρχεία σε κάποιον προορισμό.

Ποιότητα φωτογραφίας φυσικά δε ζητάμε dslr, αλλά να μπορεί να χρησιμοποιηθεί αξιοπρεπώς σε site.

Τι επιλογές υπάρχουν..?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Νομίζω ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, εκτός αν παίζει κάποιο μοντέλο samsung android camera, ψάξτο...

Δημητρη υπαρχει! Samsung Galaxy S4 zoom. αλλα τιμη αστα http://www.skroutz.gr/s/3599314/Samsung-Galaxy-S4-zoom.html Το ειχα στα χερια μου ενα απογευμα δεν ειναι ασχημo για καποιoν που θελει να εχει μια φωτογραφικη με τηλεφωνο μαζι. Απο ποιοτητα στην φωτογραφια απο τις λιγες φωτο που τραβηξα ημερα αρκετα καλη.

Δεν έχει πάρει και μένα το μάτι μου κάποια με 3G. Μια άλλη λύση, εφόσον διαθέτει android κινητό είναι εφαρμογή που να μετατρέπει το κινητό σε wifi spot. Π.χ. : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.foxfi&hl=el

Έτσι παίρνοντας μια κάμερα με wifi και να μην υπάρχει διαθέσιμο ασύρματο τότε απλά θα συνδεθεί με το κινητό και θα την στείλει. Φυσικά μπορεί να το έχει μόνιμα ενεργό όσο δουλέυει με την κάμερα και έτσι αυτή να στέλνει αυτόματα σαν να ήταν σε ασύρματο κανονικό. Μια λεπτομέρεια μόνο σαν αρνητικό του 3G. Υποθέτω θα γνωρίζει το μέγεθος που βγαίνουν οι φωτό στις τελευταίες μηχανές. Μπορεί να είναι 4-5 ή και παραπάνω ΜΒ, οπότε για να στείλει από 3G π.χ. 15-20 φωτό μπορεί να χρειαστεί και 100ΜΒ και τα πακέτα παραμένουν ακόμη αρκετά ακριβά. Οπότε ίσως θα ήταν πιο λογικό να κάνει "υπομονή" για να είναι πάντα σε ασύρματο.

Τέλος, ανάλογα και το μπάτζετ. Η Σαμσουνγκ κάμερα που έχει ενσωματωμένο ασύρματο και android βγαίνει πλέον γύρω στα 350: http://www.mmplanet.gr/psifiake-fot...6703-samsung-galaxy-camera-gc100-leyko-detail , οπότε αν τυχόν θέλει στο άμεσο μέλλον και ένα καλό κινητό ίσως το S4 camera Που προτάθηκε από τον isos από πάνω να μην είναι κακή ιδέα συνολικά.

Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Νομίζω η Samsung Galaxy Camera GC100 είναι καλή περίπτωση γι' αυτό που χρειάζεται.

Εγώ στην θέση σου:
-θα έβρισκα την μηχανή της αρεσκέιας μου με wifi. (περίσσότερες επιλογές, λογικότερες τιμές)
-Θα έκανα το κινητό μου Wifi hotspot (το κάνει οποιοδίποτε smartphone 4ετίας)
-Μέσω wifi θα έστελνα τις φωτό στο κινητό.
-Και μέσω του 3g απο το κινητό, στον τελικό προορισμό.

Τροποποίηση:
flaski: τώρα είδα την απάντησή σου, είχες καλήψει το θέμα πριν απο μένα.....

Ο οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος αυτό θα έκανε. Του το είχα προτείνει κι εγώ σαν λύση αλλά δεν την προτιμά.. :S

Σ' ευχαριστώ πολύ πάντως για την απάντησή σου! :D