Επιλογή φωτογραφικής μηχανής απο Πλαίσιο!

eniac

Established Member
31 December 2006
102
Καλησπέρα σας!

Θα ήθελα μια βοήθεια στο να επιλέξω μια καλή φωτογραφική μηχανή.

Η αγορά θα γίνει απο κατάστημα του Πλαισίου λόγω οτι έχω κάποιο πιστωτικό.

Τα χρήματα που θα διαθέσω είναι 200-250 .

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

(Παρακαλώ πολύ τους admin, να μη μεταφερθεί στο "Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής" -έστω για λίγες ημέρες-
μιας και υπάρχει η ιδιατερότητα οτι περιορίζομαι μόνο στα μοντέλα που υπάρχουν στο Πλαίσιο και όχι σε όλα τα διαθέσιμα μοντέλα που υπάρχουν στο εμπόριο)

Last edited:
Θα ήθελα να κάνω την καλύτερη δυνατή επιλογή σε αυτό το εύρος χρημάτων.

Απο χαρακτηριστικά κτλ δεν γνωρίζω γι' αυτό και ζητώ τη γνώμη σας.

Σ' ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση!

Απο αυτές που έχω δεί μέχρι τώρα έλεγα για την Sony DSC-H70..

H Lumix είναι αρκετά καλύτερη?

Εγώ πάλι θα πρότεινα να μη δώσεις τόσα λεφτά για compact μηχανή.

Κοίτα πιο πρακτικά ζητήματα πέρα από από "μάρκες".

Ζητήματα όπως η αυτονομία της μπαταρίας, πως σου κάθεται στο χέρι, άμα τραβάς video να δεις αν έχει περιορισμό στον χρόνο κλπ.

Όποια compact και να πάρεις, πάνω από ISO200 θα είναι ψιλοτραγικό αλλά ακόμα και στα πλέον χαμηλά ISO, μην βάλεις να δεις την φωτογραφία 1:1 ή να τυπώσεις μεγαλύτερη διάσταση από Α6.
Με τις DSLR και τις mirrorless να ξεκινάνε από χαμηλές τιμές, την compact φωτογραφική την θες για οτιδήποτε άλλο εκτός από ποιοτική φωτογραφική εικόνα (zoom, video, παρδαλό χρώμα κλπ).

Και μη δώσεις πάνω από 150-160... Παραπάνω υπάρχουν λύσεις σε mirrorless μηχανές, ασύγκριτα καλύτερες φωτογραφικά.

Άποψή μου βέβαια, ό,τι θες θα κάνεις.

Κανείς δεν απολύθηκε επειδή αγόρασε μια Canon, αλλά η TZ10 είναι σαφώς καλύτερη: Φακός, χειριστήρια, ρυθμίσεις - αν θέλεις να ασχοληθείς λιγάκι, αλλοιώς Sony H70 για all around χρήση, διακοπές, παρέα, κοινωνικές εκδηλώσεις κ.λ.π.
Με δυό λόγια αν ξεκινάς χόμπυ 2 λύσεις:
α) πάρε την Panasonic
β) κάλυψε κάποιες άλλες ανάγκες σου από το πλαίσιο και ψάξε μια μεταχειρισμένη DSLR ή mirrorless

Αν θες να τραβάς σποραδικά, σε διακοπές, εκδρομές, κοινωνικές εκδηλώσεις κ.λ.π. μια compact τύπου Sony H70...