Επιλογη hardware για αθορυβο HTPC!!

Φιλε μηπως ξερεις αν εχει εξοδο digital audio?

Δεν έχει το ξέρω καλά. Είναι ίσως το μόνο στοιχείο που εάν είχε, θα την έκανε δυναμίτη, έχω ψάξει όλες τις bay trail μητρικές και καμία δεν δίνει οπτική έξοδο.
εάν μπορείς να κάνεις αυτόν συμβιβασμό τότε νομίζω ότι είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή ίσως να μπορείς να πάρεις ψηφιακή έξοδο με άλλο τρόπο....

Δεν έχει το ξέρω καλά. Είναι ίσως το μόνο στοιχείο που εάν είχε, θα την έκανε δυναμίτη, έχω ψάξει όλες τις bay trail μητρικές και καμία δεν δίνει οπτική έξοδο.
εάν μπορείς να κάνεις αυτόν συμβιβασμό τότε νομίζω ότι είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή ίσως να μπορείς να πάρεις ψηφιακή έξοδο με άλλο τρόπο....

1 x SPDIF Out Connector header οπότε δεν θα είναι δύσκολο http://www.amazon.com/SPDIF-RCA-Plate-Cable-Bracket/dp/B0035J9Z7W

Εριξα μια ματια στα τεχνικα χαρακτηριστικα, και αναφερει spdif out header. Αρα εχει θα κολησω 1 κομματι coaxial σε ενα θυληκο rca και κομπλε (2 )
θενξ παιδια

Εριξα μια ματια στα τεχνικα χαρακτηριστικα, και αναφερει spdif out header. Αρα εχει θα κολησω 1 κομματι coaxial σε ενα θυληκο rca και κομπλε (2 )
θενξ παιδια

Simos I asked:
Hi I've just noticed that ASRock Q1900DC-ITX hasn't SPDIF Out Connector header, so how could we take digital sound? is it possible to take the sound via some SPDIF RCA Out Plate Cable Bracket ? and if yes , where should i connect it. Best regards Feb 26,2015

Ralph:
right behind your front audio panel pinout there are 2 pins for SPDIF output (you will need spdif bracket with RCA) note pin 1 is spdif and pin 2 is ground picture of mobo layout is on page 5 of the manual (number explanations are on the following page hope this helps! SPDIF Out Connector (2-pin SPDIF_OUT1) (see p.5, No. 20) Please connect the SPDIF_OUT connector of a HDMI VGA card to this header with a cable. Feb 26,2015

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=13-157-495

Λοιπών η ASRock Q1900DC-ITX κοστίζει 117 ευρώ, ενώ η ASROCK Q2900-ITX κοστίζει 120 η διαφορά της Q2900 είναι ότι παρέχει 1 x Optical SPDIF Out Port, η πρώτη:έχει ενσωματωμένο DC-In Jack, η δεύτερη πρέπει για να διατηρηθεί το fanless να αγορασθεί ένα picopsu110 ευρώ.

Λοιπών η ASRock Q1900DC-ITX κοστίζει 117 ευρώ, ενώ η ASROCK Q2900-ITX κοστίζει 120 η διαφορά της Q2900 είναι ότι παρέχει 1 x Optical SPDIF Out Port, η πρώτη:έχει ενσωματωμένο DC-In Jack, η δεύτερη πρέπει για να διατηρηθεί το fanless να αγορασθεί ένα picopsu110 ευρώ.

η Q2900 έχει και καλύτερο επεξεργαστή

Η διαφορα υπολογιστικης ισχυς μεταξυ των δυο ειναι αμελητεα, αλλα αν θες το optical ισως να σε ενδιαφερει.
Να πω απλα (αν και ξεφευγει απο τα ορια του νηματος) οτι αν βαρεθουμε τις μητρικες αυτες σε htpc γινονται και φοβερα nas :2thumb22sup: . 4 sata (οχι ολες οι εκδοσεις νομιζω), mini itx form factor και καταναλωση τιποτα. Για την q1900 ειδικα υπαρχει νημα 35 (!!) σελιδες στο φορουμ του xpenology. Με 2000 cpu benchmark κανει και ανετα 1080p transcoding.