Επιλογή Home Cinema

stig

New member
24 July 2015
54
Καλησπέρα σε όλο το forum.

Κάνω μία έρευνα αγοράς για την αγορά ενός home cinema, επειδή όμως έχω μαύρα μεσάνυχτα, θα ήθελα τη βοήθειά σας. Κάποιοι μου έχουν πει ότι η αγορά 5.1 δε θα δώσει κάτι μιάς και στο πίσω μέρος του καναπέ, υπάρχει τοίχος. Επίσης, κοίταζα τα παρακάτω και δεν έχω καταλάβει αν είναι ασύρματα ή όχι. Αν δεν είναι, ποιο ακριβώς το νόημα του bluetooth;

http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/_SAMSUNG-HT-J4500,99452,504604,2035951.html?langId=-18

Επισυνάπτω φωτογραφίες του σαλονιού για να έχετε υπόψιν. Ευχαριστώ πολύ!

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    94.6 KB · Views: 176
  • image.jpg
    image.jpg
    89.6 KB · Views: 177
  • image.jpg
    image.jpg
    90.1 KB · Views: 177
Απάντηση: Επιλογή home cinema

εχω την εντυπωση το προβλημα ειναι η θεση τησ τηλεορασησ ,πωσ θα μπουν τα μπροστηνσ ηχεια τα πισω ηχεια δεν θα εχεισ κανενα προβλημα με τον τοιχο

Re: Επιλογή home cinema

Οντως εχεις θεματακι με τα μπροστινά. Με την έννοια οτι θα κάτσει η τριάδα πολύ κοντά μεταξύ της και θα είναι λιγοτερο εντυπωσιακή. Αντίστοιχο δεδομένο ισχύει με τον πίσω τοίχο. Το έχω κι εγώ το θέμα αυτό. Αλλα περιττό να σου πω ποσο καλυτερα ακούγεται σε dts m-a απ οτι σε στερεο. Παλι δεν εχεις πληρη εκμετάλλευση αλλά αξίζει τον κόπο είναι η γνώμη μου. Αν και δεν πολυψηνομαι νομιζω πως στην περιπτωση σου το καλυτερο είναι μικρά ηχεία. Τύπου focal sib και κάποιος denon αλλά είναι εντελώς εκτός budget σε σχέση με το Λινκ σου. Απο την κατηγορία all in one προσωπικά δεν έχω να προτείνω κάτι καθώς ποτε δεν ασχοληθηκα.

Re: Επιλογή home cinema

Με το συγκεκριμένο μπάτζετ ασύρματα πίσω ηχεία αδύνατον καθώς αν έχεις ασχοληθεί θα δεις ότι με κάτω από 700-800 ευρώ δε βρίσκεις. Μ αυτό το μπάτζετ καλύτερα να πας σε σύστημα με ξεχωριστά ηχεία - ενισχυτή ξεκινώντας απ τα μπροστά και το υπογούφερ και σιγά σιγά να στήσεις ένα πολύ αξιόλογο σύστημα. Αν δεν μπορείς να ξεφύγεις απ το μπάτζετ του λινκ, σου προτείνω καναλάκι αυτοκόλλητο διάστασης 1cmX1cm περιφερειακά του τοίχου για όσο τον δυνατόν πιο διακριτική τοποθέτηση των καλωδίων για τα πίσω ηχεία. Πάντως καλό θα ήταν αν μπορούσες να μεταφέρεις πιο δεξιά την τηλεόραση ώστε ίσα ίσα να χωρέσει αριστερά της ένα ηχείο.

Πάντως θα πρότεινα μια βάση τοίχου για την τηλεόραση την οποία μπορείς να βάλεις στην δεξιά κολώνα (όπως βλέπω την τηλεόραση τώρα) και να "στρίψεις" τον βραχίονα στα αριστερά. Ίσως θέλει λίγο ψάξιμο... αλλα θα κερδίσεις χώρο και θα ειναι πολύ καλύτερα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χρειαστείς μικρά ηχεία- δυστηχώς δεν έχω να προτείνω κάτι ! Καλή τύχη, όμορφος χώρος ;)

Υ.Γ Δεν καταλαβαίνω γιατι θες ασύρματα- οκ βοηθούν στο στήσιμο- αλλά μια χαρά βλέπω χώρο για κανάλι γύρω απο μπαλκονόπορτα...