Επιλογη ηχείων - AVR για Home Cinema...

nemesi54

AVClub Addicted Member
18 September 2007
1,694
Μοσχάτο
Καλησπέρα, Χρόνια Πολλά και Καλή χρονιά σε όλους

Όντας κάτοχος μιας Samsung LE40B650 lcd απο την οποία έχω ξετρελαθεί ήρθε και η ώρα, εκτός απο super εικόνα, να έχω και τον αντίστοιχο ήχο σε 5.1

Επειδή μένω μόνος σε διπλοκατοικία το θέμα έντασης δεν είναι πρόβλημα...Έτσι κι αλλιώς η τύπισσα απέναντί μου κάνει πανηγύρι κάθε Κυριακή απο τις 10 το πρωί και μετά...(Payback time lady..:drummer:)
Αυτό που με νοιάζει όμως είναι να το απολαμβάνω εγώ και όχι η εκτός του σπιτιού...

Πρόβλημα - περιορισμός είναι ότι το σαλονάκι μου είναι περίπου 13m/2...(3.2 x 4.2) και το ότι δεν θέλω σε καμία περίπτωση να ξεπεράσω τα 900 αντε με λίγο ζόρι τα 1000 ευρώ

Το σύστημα προορίζεται για θέαση ταινιών κατά 80% και μουσική 20% απο το PC, αν και τελευταία γλυκοκοιτάζω και το Egreat M34A...

Στο θέμα ενισχυτή νομίζω ότι έχω καταλήξει και θα είναι είτε:
Onkyo TX-SR607 ή Onkyo TX-SR507

Βέβαια και σε αυτό το θέμα είμαι ανοικτός σε ιδέες - προτάσεις...

Ορίστε και ένα σχέδιο του δωματίου για να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα..

Προσέχτε ότι ο καναπές τελειώνει ακριβώς στην αρχη της πορτας του υπνοδωματίου η οποία είναι συρομενη..Όλες η πόρτες του δωματίου είναι συρόμενες....

51.jpg

Attachments

• 5.1.JPG
    5.1.JPG
    20.6 KB · Views: 11
Last edited:
καλη επιλογη ο 607 αλλα και ο 507 μια χαρα ειναι. +Roister Emphasis (25+c5+5surround)http://www.progressive.gr/proion.asp?katigoriaID=121311&proionID=5626 αν και λογω του μικρου χωρου παρα πολυ καλη επιλογη θα ηταν τα mission (m33i+m3C2i+m30i) http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=mission
επισης καλη επιλογη ειναι τα Heco Victa http://www.progressive.gr/proion.asp?katigoriaID=121311&proionID=1388

Last edited:
Τα Heco είναι ακριβά και μας βγάζουν εκτός budget...

Τώρα τα Roister μια χαρά τα βλέπω αλλά sub δεν έχουν...Για να πάρω ξεχωριστό πάλι θα βγω εκτός budget.....

Γενικά σε όλες τις προτάσεις σου λείπει το sub και μοιραία βγαίνω πολύ πάνω απο τα χρήματα που θέλω να δώσω, σ'ευχαριστώ όμως που ασχολήθηκες...

επειδη ο χωρος ειναι αρκετα μικρος θα μπορουσες να εχεις πολυ καλα αποτελεσματα και με μικρα. Αυτα που τα ακουσα και μου αρεσαν πολυ τελικα ηταν τα crystal audio http://www.odes.gr/index.php?page=s...ategory_id=520&option=com_virtuemart&Itemid=5 και φυσικα τα παρα πολυ καλα teufel http://www.teufel.eu/Homecinema/Concept-S.cfm δυστυχως ομως μονο παραγγελια απο γερμανια. 478ευρω με τα μεταφορικα με δυο μπροστινες κολονες

Last edited:
Για Teufel ακούω παντού και συγκεκριμένα στο Avsite γίνετε ένας ψιλοχαμος με αυτά και το οτι είναι τρελό value for money...

Τα έχω βάζω σοβαρά υπόψιν αλλά φοβάμαι μήπως όταν τα ακούσω δεν μου αρέσουν και θα πρέπει ξανά-μανά να κάνω αποστολές στην Γερμανία...Μονο αυτό, αν και απο κριτικές σκίζουν...

Για τα Crystal Audio Θα κάνω ενα googlαρισμα να δω review...

Βασικά επειδή κάποια στιγμή θα μετακομίσω (σε κάτι λίγο ποιο μεγάλο) θέλω κάτι που να μην είναι απλά γάντι στον υπάρχοντα χώρο...

Τώρα θα μου πείτε, "Ρε μεγάλε δεν γίνονται όλα" και θα έχετε και δίκιο.. :Ρ

Κολλησε το νετ και εκανα διπλο post..

φιλε καλησπερα και καλη χρονια...

θα σου δωσω μια συμβουλη.....εμπιστεψου τα αυτια σου...και μονο αυτα

μην ακους τι λενε απο εδω και απο εκει...ολοι μας ειμαστε ειδικοι.....και συγγνωμη ξερολες... ολοι αυτοι ( πλην των κατοχων ) που μιλανε για τα teufel τα εχουν ακουσει καπου? ή κανουν τους ειδικους με την τσεπη του καθενός, απλα διαβαζοντας καποια ξενα περιοδικα?

βαλε κατω τον προυπολογισμο σου, ακουσε οσο πιο πολλους συνδιασμους μπορεις για αρκετη ωρα...και παρε την αποφαση σου....

Αυτη ειναι η συμβουλη μου αν δεν θες να κλαις τα χρηματα σου και να βαζεις αγγελιες πωλησης....

Απάντηση: Re: Επιλογη ηχείων - AVR για Home Cinema...

Για Teufel ακούω παντού και συγκεκριμένα στο Avsite γίνετε ένας ψιλοχαμος με αυτά και το οτι είναι τρελό value for money...

Τα έχω βάζω σοβαρά υπόψιν αλλά φοβάμαι μήπως όταν τα ακούσω δεν μου αρέσουν και θα πρέπει ξανά-μανά να κάνω αποστολές στην Γερμανία...Μονο αυτό, αν και απο κριτικές σκίζουν...

Για τα Crystal Audio Θα κάνω ενα googlαρισμα να δω review...

Βασικά επειδή κάποια στιγμή θα μετακομίσω (σε κάτι λίγο ποιο μεγάλο) θέλω κάτι που να μην είναι απλά γάντι στον υπάρχοντα χώρο...

Τώρα θα μου πείτε, "Ρε μεγάλε δεν γίνονται όλα" και θα έχετε και δίκιο.. :Ρ
τα teufel τα ακουσα σε ενα φιλο σε ενα δωματιο περιπου 25τμ και μου ειχαν κανει παρα πολυ καλη εντυπωση(με ενα yamaha 663) . σε μουσικη βεβαια ισως σε απογοητευσουν και τα δυο οποτε η καλυτερη λυση ειναι να τα ακουσεις ηχεια και σε μουσικη και σε ταινιες, τουλαχιστον τα crystal audio που τα βρισκεις να τα ακουσεις.

Γι αυτό και έκανα αυτό το Θέμα...

Για να ακούσω προτάσεις και ακολούθως να πάω σε μαγαζί να τα ακούσω...
Άλλωστε για τα Teufel το λέω ξεκάθαρα ότι με φοβίζουν....

Ελπίζω να γίνουν κι άλλες προτάσεις απο μέλη που έχουν ακούσει, ή εχουν στην κατοχή τους το σετ που προτείνουν...

Τηλεφώνησα σήμερα στο κατάστημα Ωδές για να ρωτήσω αν μπορώ να κάνω ακρόαση τα Crystal Audio Plasma και μου είπαν, ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή...
Επίσης στην ερώτηση αν γνωρίζει Πού θα μπορούσα να τα ακούσω δεν γνώριζε....
Να σημειώσω ότι στην τιμή που αναφέρει στο site είναι μέσα ΚΑΙ το sub.

Αυτό για μένα σημαίνει οτι χωρίς ακρόαση δεν γίνετε να τα πάρω...

Το θέμα λοιπόν παραμένει ανοικτό και αναμένω τις προτάσεις σας...

Τηλεφώνησα σήμερα στο κατάστημα Ωδές για να ρωτήσω αν μπορώ να κάνω ακρόαση τα Crystal Audio Plasma και μου είπαν, ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή...
Επίσης στην ερώτηση αν γνωρίζει Πού θα μπορούσα να τα ακούσω δεν γνώριζε.......

Αν θυμάμαι καλά, το Media Markt στην Λ. Κηφισίας έχει τα συγκεκριμένα στο δωμάτιο ακροάσεων. Δεν κάνεις ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις;

Αν θυμάμαι καλά, το Media Markt στην Λ. Κηφισίας έχει τα συγκεκριμένα στο δωμάτιο ακροάσεων. Δεν κάνεις ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις;

Δεν το ήξερα...Θα το κάνω..

Ευχαριστώ για την πληροφορία.

Τηλεφώνησα και όντως τα έχουν στο δωμάτιο ακροάσεων...

Αν προλάβω θα πάω σήμερα..

Ευχαριστώ και πάλι blachos...(γειτονάκια είμαστε, Κόκκινο Μύλο μένω)

Για 80% χρηση σε ταινιες η σειρα Plasma /CrystalAudio θα σε ικανοποιηση απολυτα και εχει και υψηλο WAF :)
Ετυχε φιλος συμφορουμιτης να τα ακουσει και γυρισε σπιτι του προβληματισμενος γιατι αυτο που ακουσε του φανηκε καλυτερο απο αυτο που ακουγε σπιτι του με αρκετα ακριβοτερο σεταπ ,η δε αποδοση του 10ιντσου σαμπ ειναι το κατι αλλο

Χαχαχαχ...Ναι...Έχεις δίκιο γιατί...

Μόλις γύρισα απο Media Markt όπου και τα άκουσα...

Είπα στον (εξυπηρετικότατο) υπάλληλο να μου βάλει ενα DVD να παίζει (Terminator Salvation) και επειδή το sub είχε κάποιο πρόβλημα το αλλάξαμε με ένα που είχε πιο δίπλα...

Μιά χαρά το άκουσα και μάλιστα ΔΕΝ είχε το 10" sub αλλά το 8" και παρολ αυτά σείονταν ο τόπος!!

Φαντάζομαι τι θα κάνει το 10"..!!

Τώρα στα τις τιμής του.....Χάλια...

Το έχουν στα 399 ευρώ ΧΩΡΙΣ το sub το οποίο κάνει άλλα 199 ευρώ και δεν έχουν καθόλου το 10" αλλά μόνο το 8" :(

Γενικά πολύ όμορφη κατασκευή με πολύ μεγάλο δείκτη WAF που είπε και ο Budda...

Νομίζω ότι καταστάλαξα στα ηχεία και τέλος του μήνα ευελπιστώ να τα έχω στο σαλονάκι μου, αλλά απο εδώ http://www.odes.gr/index.php?page=s...ategory_id=520&option=com_virtuemart&Itemid=5 αφού σε επικοινωνί μου με το κατάστημα μου είπαν ότι στην τιμή περιλαμβάνεται το sub των 10" !!!

Τώρα στο θέμα ενισχυτή δεν ξέρω τί να κάνω....

Κάνα 400αρι ευρώ διαθέτω, άντε με το ζόρι 500....

Επίσης το παλικάρι στο τμήμα που συζητάγαμε για τον Onkyo 607 μου είπε, οτι είναι πανάκριβος, άλλα με παραγγελία απο "έξω" θα το βρω σε καλή τιμή και στάνταρ σε περίπτωση προβλήματος η εδώ αντιπροσωπεία, θα κάνει την πάπια εφόσον δεν αγοράστηκε Ελλάδα!!

Ο Onkyo 507 θα έχει "θέμα" με τα ηχεία ?? Είναι σε καλή τιμή και μέσα στο budget μου...

"Εχει γίνει μεγάλο θέμα με την Onkyo εδώ" μου είπε....

Ακούω προτάσεις για ενισχυτή παιδιά και για το θέμα εγγύηση....

Last edited:
Είπα στον (εξυπηρετικότατο) υπάλληλο να μου βάλει ενα DVD να παίζει (Terminator Salvation) και επειδή το sub είχε κάποιο πρόβλημα το αλλάξαμε με ένα που είχε πιο δίπλα...

Μιά χαρά το άκουσα και μάλιστα ΔΕΝ είχε το 10" sub αλλά το 8" και παρολ αυτά σείονταν ο τόπος!!

Φαντάζομαι τι θα κάνει το 10"..!!

Χμμ, μήπως σε 'μένα έπαιζε το προβληματικό sub και δεν το ένιωθα; Μήπως το μοναδικό μπάσο που άκουγα ήταν ό,τι μπορούσαν να αποδώσουν οι κολώνες, γι αυτό το βρήκα λίγο;

Μάλλον πρέπει να επιστρέψω κι εγώ στο δωμάτιο ακροάσεων, χωρίς περιορισμό χρόνου αυτή τη φορά, και να είμαι πιο προσεκτικός :)