Επιλογη ηχείων - AVR για Home Cinema...

Δώσε λίγη ένταση στον ενισχυτή δεν θα σου πουν τίποτα..Κοίταξε και το ρυθμιστικό του sub απο πίσω μήπως το πείραξε κανείς...

Εγώ του έδωσα λίγο και κατάλαβε...Στην σκηνή όπου γίνετε η απόβαση με τα ελικόπτερα, όπου υπάρχουν κάποιες εκρήξεις το sub "έκανε υπερωρίες"...

Λοιπόν νομίζω ότι κατέληξα στα ηχεία και θα είναι η Roister HT 4000 (Λιγες πιθανοτητες) ή Crystal Audio Plasma +10"THX....

Τώρα για το θέμα ενισχυτής κοιτάζω:

Onkyo 507
Yamaha 465

Και σε πιο ακριβά:

Onkyo 607
Denon 1910

Αυτό που δεν ξέρω είναι:

Οι δύο πρώτοι ΔΕΝ κανουν upscale ενώ οι δύο δεύτεροι κάνουν...
Ρε παιδιά αν δλδ δω κανα .avi xvid θα μου το κάνουν και αυτό upscale με καλά αποτελέσματα?? Η χρειάζονται μόνο καλή ποιότητα αρχείου (DVD) για να αποδώσουν σωστά?

Βασικά πάνω στον ενισχυτή θέλω να συνδέσω:

PC - HDMI
Dream 500 (κλώνο) - Scart
Και media player (Egreat ή WDTV Live) - HDMI

Και από τον ενισχυτή στην TV πάλι με HDMI....

Last edited:
......
Ρε παιδιά αν δλδ δω κανα .avi xvid θα μου το κάνουν και αυτό upscale με καλά αποτελέσματα?? Η χρειάζονται μόνο καλή ποιότητα αρχείου (DVD) για να αποδώσουν σωστά?.......

To δεύτερο. Κακής ποιότητας αρχεία, και μετά το upscale θα παραμείνουν κακής ποιότητας.....

Με λίγα λόγια λοιπόν, δεν μου χρειάζεται το upscale αφού δεν προσανατολίζομαι στο να βλέπω DVD...Δεν υπάρχει λόγος να δώσω +200 ευρω...

Μπορώ όμως να συνδέσω όλα τα περιφερειακά μου στον ενισχυτή και από εκεί ένα μόνο καλώδιο HDMI να πάει στην TV....
Εννοώ ότι αυτή την δυνατότητα την έχουν και οι δύο και δεν είναι προνόμιο μόνο τον ενισχυτών που κάνουν upscale...?

Σωστά??

nemesi54 said:
......Μπορώ όμως να συνδέσω όλα τα περιφερειακά μου στον ενισχυτή και από εκεί ένα μόνο καλώδιο HDMI να πάει στην TV....

Και βέβαια μπορείς......

Μηπως θα μπορούσαμε να συνδέσουμε έτσι με κάποιο τρόπο και έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο; το (γνωστό) πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι σε ταινίες κατεβασμένες από το internet η τηλεόραση (47LH9000) δεν μπορεί να αναπαράγει τον ήχο DTS, μήπως μέσω ενός ενισχυτή (μάλλον θα αγοράσω τον ΟΝΚΥΟ 607) μπορούμε να το πετύχουμε αυτό ή μήπως ένας εξωτερικός multimediaplayer είναι τελικά μονόδρομος.

Μηπως θα μπορούσαμε να συνδέσουμε έτσι με κάποιο τρόπο και έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο; το (γνωστό) πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι σε ταινίες κατεβασμένες από το internet η τηλεόραση (47LH9000) δεν μπορεί να αναπαράγει τον ήχο DTS, μήπως μέσω ενός ενισχυτή (μάλλον θα αγοράσω τον ΟΝΚΥΟ 607) μπορούμε να το πετύχουμε αυτό ή μήπως ένας εξωτερικός multimediaplayer είναι τελικά μονόδρομος.

Oι AV Receivers που διαθέτουν θύρα usb για σύνδεση με αποθηκευτικά μέσα, υποστηρίζουν αναπαραγωγή audio formats π.χ. mp3, FLAC κ.λ.π. Εκτός αυτού, το αποθηκευτικό μέσο πρέπει να είναι διαμορφωμένο σε FAT16/32. Οπως καταλαβαίνεις λοιπόν, η αγορά ενός NMT είναι μονόδρομος για τέτοιες περιπτώσεις.

Με λίγα λόγια λοιπόν, δεν μου χρειάζεται το upscale αφού δεν προσανατολίζομαι στο να βλέπω DVD...Δεν υπάρχει λόγος να δώσω +200 ευρω...

Μπορώ όμως να συνδέσω όλα τα περιφερειακά μου στον ενισχυτή και από εκεί ένα μόνο καλώδιο HDMI να πάει στην TV....
Εννοώ ότι αυτή την δυνατότητα την έχουν και οι δύο και δεν είναι προνόμιο μόνο τον ενισχυτών που κάνουν upscale...?

Σωστά??

Επειδη εχω τον 507 οσα ειναι με συνδεση hdmi ναι μπορεις να τα συνδεσεις και μετα με ενα καλωδιο στην tv ,
αν θελεις ομως να συνδεσεις αναλογικα περιφεριακα πχ Dream
τοτε θα πρεπει απο τις αναλογικες εξοδους εικονας του 507 να φυγουν καλωδια για τις αντιστοιχες εισοδους της τηλεορασης
ή να ριξεις τον dream κατευθειαν στην τηλεοραση και τον ηχο στον 507.

Last edited:
Επειδη εχω τον 507 οσα ειναι με συνδεση hdmi ναι μπορεις να τα συνδεσεις και μετα με ενα καλωδιο στην tv ,
τοτε θα πρεπει απο τις αναλογικες εξοδους εικονας του 507 να φυγουν καλωδια για τις αντιστοιχες εισοδους της τηλεορασης

Επειδή ο σκληρός δίσκος έχει μόνο 1 έξοδο usb την οποίο συνδέω στην TV πως θα μπορούσα όμως να τον συνδέσω και με τον AV (π.χ. ΟΝΚΥΟ 607), μήπως με κάποιο split αλλά μήπως έτσι υποβαθμίζω την ποιότητα σε εικόνα & ήχο; Αν επιλέξω να συνδέσω τον σκληρό απευθείας στο AV πως θα μεταφερθεί η εικόνα μετά στη TV;

Υ.Γ. Όπως καταλαβαίνεται είναι απορίες ενός αδαή :bigcry:.

οχι οχι ειναι ανομοια πραματα τελειως , η μονη λυση σου ειναι ενα player πχ wd tv , συνδεση με δισκο και το wd στον 607 με hdmi , ετσι θα εχεις την μεγιστη ποιοτητα εικονας

Σ'ευχαριστώ για την πληροφορία...Επίσης είσαι ευχαριστημένος με τον 507?
Έχω διαβάσει για κάποια προβλήματα που παρουσιάζει με τις HDMI του καμιά φορά..

Πρόκειται για το πρώτο μου "σοβαρό" 5.1 και θέλω να κάνω σωστές επιλογές, όσο γίνετε...

μια χαρα για τα λεφτα που στοιχισε , εχω 4 συσκευες με hdmi πανω του , τις διαχειριζεται μια χαρα και ανοιχτος και κλειστος , τι προβληματα εχεις διαβασει ,μηπως δεν εχει πεσει κατι στην υποληψη μου...

Βασικά κάποια θεματάκια που δεν νομίζω να μας αποτρέπουν απο την αγορά του αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

http://community.whathifi.com/forums/t/245081.aspx
http://community.whathifi.com/forums/t/248959.aspx

Επίσης ζεσταίνετε όσο λένε??
Γενικά, είναι δυνατός τόσο ούτως ώσγτε σε μελλοντική αναβάθμιση να μην χρειαστώ καινούριο, πιο δυνατό μηχάνημα? Σε λογικά πλαίσια η δύναμη δεδομένου τις τιμής, ετσι?

.........τις διαχειριζεται μια χαρα και ανοιχτος και κλειστος ...

Τί εννοείς κλειστός?

Last edited:
για τα 2 παραπανω θεματα δεν εχω παρατηρησει κατι
για το αν ζεσταινεται δεν τον εχω τσιτωσει τοσο
για αυτο που με ρωτας ειναι οτι μπορει καποιο βραδυ να θες να δεις κατι
και δεν θες να αναψεις τον ενισχυτη , το σημα εικονας περνα απο την hdmi στην τηλεοραση με το a/v κλειστο και για ηχο απλα χρησιμοποιεις τα ηχεια της τηλεορασης

Δλδ όταν ο A/V είναι ανοικτός ΔΕΝ κάνει passthrough τον ήχο στην TV...
Όταν ειναι κλειστός κάνει κανονικά passthrough έτσι?

Έχω καταλάβει σωστά?

Όσον αφορά την δύναμη? Εσύ με τί Ηχεία τον έχεις να παίζει?
Γενικά είναι δυνατός για μελλοντική αναβάθμιση?

και ανοιχτος και κλειστος κανει passthrough

τωρα για δυναμη τον εχω με 3 motiv 6 , αν και στο site της teufel τα προτεινει με τον 607 και πανω δεν εχω παρατηρησει κατι , στην αρχη μου φανηκε καπως λιγος στις χαμηλες εντασεις αλλα απλα ανεβαζω λιγο παραπανω το volume , ετσι και αλλιως δεν ειχα απαιτηση να παιξει πολυ δυνατα μιας και ειναι το μικρο μου home cinema .

Κατι αλλο που πρεπει να προσεξεις οτι τα πραγματικα του watt ειναι 5χ75 και οχι 5χ130
http://www.us.onkyo.com/model.cfm?m=TX-SR507&class=Receiver&p=s

διαβασε και αυτο το εξαιρετικο post του Κωστα
http://www.avclub.gr/forum/showpost....7&postcount=35

Γεια σας
ειμαι νεο μελος και ηθελα να ρωτησω για τον Onkyo 5007 απο γερμανια
Ξερει κανεις αν υπαρχει καποια προσφορα η καποια ιδιαίτερη τιμη?

Κατι αλλο που πρεπει να προσεξεις οτι τα πραγματικα του watt ειναι 5χ75 και οχι 5χ130

διαβασε και αυτο το εξαιρετικο post του Κωστα
http://www.avclub.gr/forum/showpost....7&postcount=35

Λές να μην είναι αρκετά για τα Crystal Audio plasma?
Power (Wrms) - 125
Frequency Response (Hz) - 120 - 22k
Sensitivity (dB/2.83V/m) - 90
Impedance (Ohm) - 4 - 8

Δεν με βγάζει πουθενά το link κάτι έκανες λάθος στο copy paste...

Γεια σας
ειμαι νεο μελος και ηθελα να ρωτησω για τον Onkyo 5007 απο γερμανια
Ξερει κανεις αν υπαρχει καποια προσφορα η καποια ιδιαίτερη τιμη?

Δες εδώ http://www.schlauershoppen.de/product_info.php/info/p266020_Onkyo-TX-SR507--black--AV-Receiver.html

Last edited:
Η αγορά έγινε απο το κατάστημα Ωδές και είναι η εξής:

Denon AVR 1910
Roister HT 3300

Μου φαίνεται ότι θα μου πάρει πολύ καιρό έως ότου μάθω να χειρίζομαι τον Denon χωρίς να χάνω την μπάλα...