Επιλογή ηχείων για Home Cinema

Δεν γινεται να κρατηθει χαμηλα η τιμη σε αυτη την περιπτωση, πολλα τα τμ

Συμφωνώ, εδώ γίνεται απόπειρα να γεμίσει ένα διαμέρισμα ενιαίο 75 τ.μ.! Ακόμα και ακριβά μηχανήματα και ηχεία θα δυσκολευτούν σε τόσο μεγάλο χώρο και με τέτοια διάταξη, μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστεί ο ξάδερφός σου φίλε μου όσον αφορά αυτό που θα ακούει.

φιλε Tyler καταλαβαινω οτι εχεις απολυτο δικιο. απο το να παει να παρει ενα ηχοσυστημα ετοιμο προτιμω να δωσει τα λεφτα του σε κατι πολυ καλυτερο και ας μην ειναι το απολυτο για το χωρο του. σεβομαι παρα πολυ αυτο που λες απλα μην πεταξει τα λεφτα του στις μαιμουδιες.

πισω απο την τηλεοραση ειναι κατι οργανα γυμναστηριου. γεματος ο χωρος αλλα δεν ξερω αν βοηθαει αυτο στον ηχο. το χωρισμα ειναι περιπου οπως το βλεπετε. εβαλα στα νουμερα το περιπου γιατι περιπου ειναι.

πισω απο την τηλεοραση ειναι κατι οργανα γυμναστηριου. γεματος ο χωρος αλλα δεν ξερω αν βοηθαει αυτο στον ηχο. το χωρισμα ειναι περιπου οπως το βλεπετε. εβαλα στα νουμερα το περιπου γιατι περιπου ειναι.
Θα μπορούσε αριστερά και δεξιά του επίπλου να κλείσει τον χώρο, τώρα με τι αυτό επάγεται στο δικό του γούστο και στα οικονομικά. Για παράδειγμα θα μπορούσε να κρεμάσει κουρτίνες ώστε να μην φαίνονται και τα όργανα που φαντάζομαι είναι αντιαισθητικό στο σαλόνι. Επίσης το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και για το χώρισμα ανάμεσα στα δύο δωμάτια, μάνι μάνι λοιπόν έχεις ωφέλιμο ακουστικό χώρο μόνο στα 25-30 τ.μ. απ´ό,τι 75!!!!!

αυτο αποσο φανταζομαι μπορει ευκολα να γινει. ετσι θα ειναι σαν να εχει τοιχους? σταματαει ο ηχος πανω στις κουρτινες? η εννοεις κουρτινες ειδικες?

αυτο αποσο φανταζομαι μπορει ευκολα να γινει. ετσι θα ειναι σαν να εχει τοιχους? σταματαει ο ηχος πανω στις κουρτινες? η εννοεις κουρτινες ειδικες?

Οχι βέβαια, απλές κουρτίνες στις οποίες θα σταματάει ο ήχος εκεί και θα απορροφάται, δεν θα διαχέεται, είναι μια έξυπνη λύση κλεισίματος ακουστικού χώρου. Μάλιστα θα δώσει άλλη αισθητική αν το χετε λιγάκι το μικρόβιο της διακόσμησης, θα γίνει πιο ζεστός ο χώρος και ταυτόχρονα είναι και σχετικά φθηνή λύση.

Υ.Γ. Στο σχέδιο δείχνεις ηχεία, έχει ή απλά είναι η πιθανή τοποθεσία τους; Θες για 5κάναλο πρόγραμμα για home cinema χρήση;

Last edited:
πολυ σωστο θα του το προτεινω. μαρεσει και εμενα σαν ιδεα! ωραια,τωρα σχετικα με τα ηχεια? φανταζομαι δαπεδου μπροστα. του προτεινα να αγορασει αρχικα το 2.1 και σιγα σιγα να φτασουμε στο 5.1.

Ακόμα δεν μου έχεις απαντήσει για το μπάτζετ, πάντως απ το σχέδιο σου η δική μου πρόταση έχει ως εξής:
Σετ ηχείων home cinema: www.odes.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_new.tpl&product_id=3442&category_id=1268&option=com_virtuemart&Item
Ενισχυτής: www.odes.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=8573&category_id=28&option=com_virtuemart&Itemid=5
Απ ό,τι φαντάζομαι ξεφεύγει απ το μπάτζετ, δεν ξέρω αν έχει ο ξάδερφός σου την δυνατότητα δόσεων όμως μ αυτό το σετάκι καλύπτεται και με το παραπάνω.

το μπατζετ θα κινηθει κοντα στα 350-400 μετα βιας. θα ψαξω κυριως για μεταχειρισμενα ωστε να παρουμε κατι καλο σαυτα τα χρηματα (οσο το δυνατον καλο) τα ροιστερ τα συγκεκριμενα παιζουν και σε αγγελια σε καλη τιμουλα. η τελικη μορφη θα ειναι 5.1 αλλα και να ξεκινησω με κατι καλυτερο μπροστα σε 2.1 διαταξη δεν με χαλαει. επισης δωστε μου 2-3 επιλογες ενισχυτων ωστε να εχω δυνατοτητα να τα βρω δευτερο χερι

Το κύριο θέμα είναι πως σε τέτοιο χώρο θα χαθούν οι χαμηλές. Οι κουρτίνες δε νομίζω να μπορούν να βοηθήσουν. Αυτό που καταφέρνουν είναι να καταπίνουν ψιλές κ ίσως μεσαίες. Αυτό δεν το χρειάζεται όμως καθώς λόγω απόστασης θα χάνονται ούτως η άλλως. Διαχωρισμός πρέπει να γίνει με γυψοσανιδα και ακόμα καλύτερα με τούβλο αλλά αλλαζει τελείως το πράγμα. Στο χώρο αυτό χρειάζεσαι ισχύ. Πολλή ισχύ. Γνώμη μου.

Το κύριο θέμα είναι πως σε τέτοιο χώρο θα χαθούν οι χαμηλές. Οι κουρτίνες δε νομίζω να μπορούν να βοηθήσουν. Αυτό που καταφέρνουν είναι να καταπίνουν ψιλές κ ίσως μεσαίες. Αυτό δεν το χρειάζεται όμως καθώς λόγω απόστασης θα χάνονται ούτως η άλλως. Διαχωρισμός πρέπει να γίνει με γυψοσανιδα και ακόμα καλύτερα με τούβλο αλλά αλλαζει τελείως το πράγμα. Στο χώρο αυτό χρειάζεσαι ισχύ. Πολλή ισχύ. Γνώμη μου.
Δεν διαφωνώ αλλά όπως είδες πιο πάνω κυμαίνεται στα 400 ευρώ το μπάτζετ του γι αυτό του είπα ότι θα κάνει κάποιους συμβιβασμούς όσον αφορά τον ήχο. Θα μπορούσε να βάλει τις πλαστικές συρόμενες πόρτες-κουρτίνες αλλά αυτό θα του στοιχίσει παραπάνω και απ το σύστημα. Οπότε οι κουρτίνες μου φαίνονται μονόδρομος κι αργότερα παίρνει κι άλλες γνώμες και κάνει κάποια άλλη εγκατάσταση. Τουλάχιστον με τον χώρο που θα μείνει δεν θα έχει πλέον ανάγκη την τρομερή ισχύ απ τον ενισχυτή του.

Mε 400 euro για αγορα ηχειων και ενισχυτη για τετοιο χωρο, μονο παραχωρησεις και συμβιβασμους μπορεις να κανεις. Κατα τη γνωμη μου ειναι ανεφικτο ακομα και για μεταχειρισμενα. Καλυτερα να προγραμματιστει η αγορα σε βαθος χρονου οταν θα ειναι ενδεχομενως και μεγαλυτερο το μπατζετ. Στην παρουσα υπαρχει κινδυνος να αγοραστουν πραγματα ακαταλληλα, και περα απο την ενδεχομενη απογοητευση μετα να πρεπει να δωσεις ακομα περισσοτερα για να διορθωσεις το λαθος. Δεν θελω να αποθαρρυνω, απλα το θετω εντελως ρεαλιστικα γιατι αυτη την περιοδο κανεις μας δεν εχει περιθωρια για αγορες που εμπεριεχουν τοσο ρισκο.

Last edited:
καθε συμβουλη ειναι σεβαστη και καταλαβαινω ποσο δικιο εχεις. δηλαδη ουτε 2.1 μεταχειρισμενο δεν μπορω να παρω σαυτα τα χρηματα? αν τον αφησω να παρει all in one πιστευω θα ειναι κριμα. μην κοιτας με βαση τα δικα σου αυτια :) εμας τα αυτακια μας ειναι λιγο περιορισμενα με τα τοσα λαθος πραγματα που ακουμε. ωστε βαση αυτου το μετριο μηχανημα για σενα για εμας να ειναι θεικο! προτεινε μου κατι και ας φευγει λιγο ωστε να μπορεσω να καταλαβω προς τα που πρεπει να στραφω.

καθε συμβουλη ειναι σεβαστη και καταλαβαινω ποσο δικιο εχεις. δηλαδη ουτε 2.1 μεταχειρισμενο δεν μπορω να παρω σαυτα τα χρηματα? αν τον αφησω να παρει all in one πιστευω θα ειναι κριμα. μην κοιτας με βαση τα δικα σου αυτια :) εμας τα αυτακια μας ειναι λιγο περιορισμενα με τα τοσα λαθος πραγματα που ακουμε. ωστε βαση αυτου το μετριο μηχανημα για σενα για εμας να ειναι θεικο! προτεινε μου κατι και ας φευγει λιγο ωστε να μπορεσω να καταλαβω προς τα που πρεπει να στραφω.
Φίλε μου δεν υπάρχει ενισχυτής και ηχεία σ αυτά τα χρήματα, όπως προείπαν και οι άλλοι κύριοι θα απογοητευτείς και θα θες κι άλλα για να καλύψεις το λάθος σου. Εδώ σου πρότεινα στην προηγούμενη σελίδα ηχεία κι ενισχυτή τα οποία είναι σχεδόν τα φθηνότερα και αξιοπρεπέστατα και πάλι πας στα 800 ευρώ. Εξάλλου κι εδώ όπως παντού ισχύει: ό,τι πληρώνεις παίρνεις, άσε που οι διαφορές για συστήματα των 400 ευρώ δεν θα είναι καν ακουστές. Λυπάμαι αλλά γι αυτά τα λεφτά σ αυτό το χώρο δεν...

Δεν κοιταω βαση τα δικα μου αυτια. Ενα συστημα τετοιο, ή all in one, θα "χαθει" σε τοσο μεγαλο χωρο και δεν προκειται ποτε να εχετε την αισθηση που πρεπει. Σε μεγαλο χωρο πρεπει να εχεις front δαπεδου με μεγαλη καμπινα και μεγαφωνα, αντιστοιχα μεγαλα βασης πισω, μεγαλο sub σε ισχυ και μεγαφωνο, και ενισχυτη με γκαζια και ισχυ για να ανεβασεις σταθμες. Με 400 ευρω μπορεις να παρεις τα καταλληλα front οπως το Heco Victa 601 πχ, μετα θες τα 301 πισω κ ουτω καθεξης. Ειναι αλλο το μετριο μηχανημα το οποιο ειναι καταλληλο για τον εκαστοτε χωρο, και αλλο το μηχανημα που ειναι ειναι ακαταλληλο για τον χωρο. Το πρωτο ακουγεται σωστα και ειναι αποδεκτο, το δευτερο δεν ακουγεται ακομα κια αν ειναι καλυτερης ποιοτητας. Η προυποθεση ειναι πρωτα να ειναι καταλληλο για το χωρο και μετα ο καθενας κινειται στην εκαστοτε κατηγορια τιμης αναλογα με το βαλαντιο του.
Απο το να παρει ενα "πλαστικο" ψευτικο κονσουμεραδικο πακετο, ας παρει το πακετο magnat που σου προτεινα, και ας τοποθετησει οσο πιο κοντα το συστημα γυρω του, οσο πιο κοντα τα μπροστινα ηχεια στη θεση ακροασης και τα πισω διπλα στον καναπε. Βεβαια δεν περισσευουν για ενισχυτη.

Για 2.1 μεταχειρισμενο και παλι θα ξεφυγεις, θες 2 δαπεδου, ενα σαμπ και ενα ενισχυτη.

Last edited:
Μάριε όπως σου είπαν και τα παιδιά είναι πολύ δύσκολο σε αυτά τα χρήματα και χώρο.

Ειδικά όταν δεν ξέρουμε πόσο μπορεί να πέσουν οι απαιτήσεις.... καταλαβαίνεις...

Αυτό το άνοιγμα πίσω από τον καναπέ, ακόμα και 4 χιλιάρικα να έδινες, δεν πρόκειται να παλευτεί με τίποτε. Ομοιοπαθής.

Παρ' όλα αυτά, επειδή καταλαβαίνω ότι δεν έχεις μεγάλες απαιτήσεις και επειδή πρόκειται για είσοδο στον πολυκάναλο ήχο, ξεκίνα με κάτι που είναι όλα σε ένα και μετά το βάζεις σε δεύτερο χώρο. Κάτι θα ακούς, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ακούς τίποτε.

Η άλλη λύση είναι να πας σε ηχεία δαπέδου μπροστά, κεντρικό και surround δορυφοράκια, τύπου KODA όλα και έναν πολυκάναλο εισαγωγικό. Κάποια στιγμή προσθέτεις και Sub. Ή ξεκίνα το ως δικάναλο και βλέπεις.

Σφιχτό το budget.

EDIT, τώρα είδα ότι έχεις πολυκάναλο. Δες φτηνά ηχεία κινέζικα.

καλημερα. καταλαβαινω οσα λετε και τα αποδεχομαι 100%. επειδη ομως ο ξαδερφος μου ζητησε τη βοηθεια στο στησιμο δεν μπορω να μην τον βοηθησω. σκεφτομαι αρχικα για εναν ενισχυτη με 2 καλα μπροστινα (με βαση τα κριτηρια που εθεσε ο tyler) και αν με παιρνει και για subwoofer. ψαχνω κυριως μεταχειρισμενα γιαυτο αν καποιος εχει ιδεα σε ποια μοντελα μπορω να εστιασω ας τα αναφερει. ευχαριστω και παλι ολους και εναν εναν ξεχωριστα.

Καλημέρα και σε σένα, θα σου έλεγα ενημέρωσε τον ξάδερφό σου για όλα όσα έχουμε πει εδώ ή αν έχει τη δυνατότητα να τα διαβάσει να έχει κι αυτός μια εικόνα και μετά προχωρήστε όπως λες. Βασικά το κυριότερο ότι λόγω χώρου και μπάτζετ θα έχει σοβαρές υποχωρήσεις όσον αφορά την ποιότητα και το γέμισμα του χώρου. Μετά ρίξτε μια ματιά στις αγγελίες εδώ του χώρου που είναι και πιο αξιόπιστα, όλο και κάτι θα βρείτε.

ναυαγησε η ιδεα για ηχοσυστημα. παμε σε μεγαλυτερη τηλεοραση και αργοτερα θα γινει ξανα η αποπειρα με μεγαλυτερο μπατζετ. ευχαριστω ολους!

γεια σε ολους, σημερα ειδαμε την πρωτη ταινια (Battleship) στο συστημα με τα magnat και τον sony str-db790 . πραγματικα εμεινα αφωνος! οσο και χαλια να τα ρυθμισα γιατι δεν εχω πραγματικα ιδεα το αποτελεσμα ηταν απλα συναρπαστικο!!!! ευχαριστω παρα πολυ ολους και καποιους αλλους ακομα περισσοτερο (ξερουν αυτοι)