Επιλογή ηχείων για Home Cinema

γεια σε ολους, σημερα ειδαμε την πρωτη ταινια (Battleship) στο συστημα με τα magnat και τον sony str-db790 . πραγματικα εμεινα αφωνος! οσο και χαλια να τα ρυθμισα γιατι δεν εχω πραγματικα ιδεα το αποτελεσμα ηταν απλα συναρπαστικο!!!! ευχαριστω παρα πολυ ολους και καποιους αλλους ακομα περισσοτερο (ξερουν αυτοι)

Μπράβο τελεια!!!!καλοακουστα....
Βγάλε και καμια φωτο να τα δουμε...!!!

Αν καποιος θελει εκτος απο κινηματογραφο να ακουει και μουσικη, θα ικανοποιηθει με τα magnat η θεωρειται πως ειναι καθαρα cinema ηχεια?

εξαρταται τις απαιτησεις σου, εαν πχ απο ενα μινι ή μίκρο συστηματακι πας σε magnat, ειναι αναβαθμιση και θα σε ικανοποιησει. Αν πας απο ενα ακριβοτερο δικαναλο συστημα, ή αν εχεις ακουσει ακροβοτερα δικαναλα συστηματα, τα Magnat δε θα ακουστουν το ιδιο καλα με μουσικη.

ας πουμε οτι η βαση ειναι ενα ετοιμο set home cinema της lg, samsung η sony απο αυτα που περιλαμβανουν ηχεια 1 δρομου,παθητικο sub και κοστοζουν γυρω στο 300 ευρω.

ας πουμε οτι η βαση ειναι ενα ετοιμο set home cinema της lg, samsung η sony απο αυτα που περιλαμβανουν ηχεια 1 δρομου,παθητικο sub και κοστοζουν γυρω στο 300 ευρω.

ετη φωτος μπροστα τα Magnat, με εναν AV ενισχυτη. Προκειται για "πραγματικα" ηχεια, με στιβαρες καμπινες, μεγαλα μεγαφωνα, 2 δρομων, crossover, εχουν δηλαδη τη βασικη συνταγη ενος ηχειου hifi. καμια σχεση με αυτα τα one box πακετακια, με πλαστικα ηχεια, 3 ιντσων μεγαφωνακια κλπ.

Ωραία,ας υποθέσουμε τώρα πως θέλουμε κάτι ποιοτικότερο από τα monitor της magnat,ας πούμε πως τα συγκρίναμε με την σειρά loft της jbl που είναι λίγο ακριβότερα και την σειρά s της cambridge audio που είναι ακόμη πιο ακριβά,τι θα διαλέγαμε απο τα τρία αν γνώμονας μας ήταν η εξίσου καλή ακρόαση μουσικής και cinema? Ευχαριστώ :-)

http://uk.jbl.com/jbl-products-uk/brand_jbl/home_audio/home-series/loft-series.html

http://www.cambridgeaudio.com/series.php?SID=27

Last edited:
Ωραία,ας υποθέσουμε τώρα πως θέλουμε κάτι ποιοτικότερο από τα monitor της magnat,ας πούμε πως τα συγκρίναμε με την σειρά loft της jbl που είναι λίγο ακριβότερα και την σειρά s της cambridge audio που είναι ακόμη πιο ακριβά,τι θα διαλέγαμε απο τα τρία αν γνώμονας μας ήταν η εξίσου καλή ακρόαση μουσικής και cinema? Ευχαριστώ :-)

http://uk.jbl.com/jbl-products-uk/brand_jbl/home_audio/home-series/loft-series.html

http://www.cambridgeaudio.com/series.php?SID=27
Δεν παει με την τιμη, τα αυτια σου θα αποφασισουν!

Δυστυχως το μονο αντικειμενικο κριτηριο αυτο ειναι, εδω θα σου γινουν καποιες προτασεις απο κοσμο βαση των χρηματων που διαθετεις και του χωρου σου!
Τωρα το τι παιζει καλυτερα, χειροτερα ειναι πολυ υποκειμενικο! Εγω ακουγα ενθουσιωδεις προτασεις απο χρηστες των φορουμ για ηχεια και στην ουσια στο καταστημα, στην ακροαση τα ακυρωνα
και μου εκανε κλικ κατι αλλο, που δεν ειχε και τα καλυτερα σχολια!

συμφωνοι! τι γινεται ομως αν δεν μπορεις να τα ακουσεις?

Αν θες να ακούσεις τα LOFT 50 (και αν είσαι Αθήνα) πηγαινε στο ΜΜ στην λεωφ. Συγγρού.

Ημουν εκεί σήμερα βόλτα και απο περιέργεια ζητησα να τα ακούσω. Πάρε USB drive μαζί σου.

Δεν εχουν μουσικά κομματια εκεί. Εχουν ομως εναν Denon κι ενα Yamaha με USB θύρες να βάλεις να ακούσεις οτι θες.

Ο χωρός που τα εχουν είναι πολύ μεγάλος και δεν μπόρεσα να καταλάβω τπτ απο το μπάσο τους.

Και επίσης δεν ξέρω κατα πόσο είναι καλό να είναι 2x6.5 SUB σχεδον απέναντι το ένα με το άλλο.

Παρε συγκεκριμένα κομμάτια να ακούσεις. Τους εχει μείνει μονο ενα κομμάτι και αυτο είναι το εκθεσιακό. Δεν θα το ξαναφέρουν.

Βεβεια για 399 που εχουν παιρνεις με 549 (στο ίδιο κατάστημα) το σετ της Jamo 606 το οποίο παιζει πολύ πιο δυνατά και εχει κεντρικό και δορυφόρους.

Ειτε πάρεις τα LOFT ειτε τα Jamo φρόντισε να πάρεις εναν μετριο προς καλό ενισχυτή γιατι θέλουν φαι.

Π.Χ. Yam 673/773

Last edited:
Ξεχασα να αναφέρω. Απο 606 εχουν 2 σφραγισμένα σετ συν το εκθεσιακο.

Και φιλικα. Σε καμία μα σε καμία περίπτωση μην παρεις σετ LG πλαστικούρα με 6.5 SUB.

Είναι πανάκριβα και παιζουν αθλια. Ολο design και φαντεζί φρου-φρου κι απο ηχο είναι για κλάμα.

σε ευχαριστω πολυ, ειμαι θεσσαλονικη, πηγα σε κανα 2 MM αλλα τα ηχεια που ειχε εκει δεν ηταν μεσα στην λιστα μου. λογω μικρου χωρου (18 τετραγωνικα) θα αγορασω ηχεια βιβλιοθηκης αντι για δαπεδου και γιατι παιζουν ευκολοτερα και γιατι ο ενισχυτης που θελω να τα συνδιασω δεν θα ειναι πολυ ακριβος-δυνατος. για τις πλαστικουρες το εχω αποκλεισει 100%. μαλλον καταληγω στα loft 40 για αρχη μαζι με το loft 20 για κεντρικο, τα περιφερειακα αργοτερα, ενα μεγαλο θεμα ειναι το sub που κοστιζει και μπορω να διαθεσω μεχρι 200 ευρω..

Παιδιά μία πρόταση που μου έχουν κάνει για ένα low bugdet σύστημα ηχείων είναι το παρακάτω :

yamaha ns b-210 piano black μπροστινά

yamaha nx-e 700 piano black πίσω

και yamaha ns c210 piano black κεντρικό

κόστος γύρω στα 180

τα παραπάνω θα παίξουν με έναν pioneer vsx422 + ενεργό γούφερ 10 ιντσών
ο χώρος είναι ένα σαλόνι 5 Χ 5,5 μέτρα και τα μπροστινά επάνω σε σύνθετο δεξιά αριστερά σε απόσταση 2,5 μέτρων μεταξύ τους και τα πίσω κρεμαστά στα 5 μέτρα απόσταση μεταξύ τους, το κεντρικό κανονικά κάτω από την tv που είναι στο κέντρο των μπροστινών

επαναφέρω το thread που ξεκινησα πριν μερικα χρονια μιας και ειχε φοβερή επιτυχία. φτιαχνω ενα μικρο συστημα και παλι με χαμηλο budget και υπάρχον ενισχυτη Yamaha Rx-V430. ο χωρος ειναι συνολικα περιπου 18τμ μακροστενος και η προβολη θα γινεται στο ενα μισο του το οποίο είναι περίπου 10 τμ, εχει δεξια τοίχο και αριστερα το υπόλοιπο δωματιο. θα με καλυπταν κολωνες μπροστα ωστε να αποφύγω το sub? να στραφω στα δοκιμασμένα magnat η κατι αλλο? Καλημέρα και ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλημέρα Μάριε.
Το sub είναι σημαντικό στο hc. Ακόμα και όταν δεν στήνουμε κάτι μεγάλων απαιτήσεων, ακόμα και αν αδιαφορούμε για το ξεχωριστό του κανάλι, θα πρέπει τα front να κατεβαίνουν πολύ χαμηλά για να αποδώσουν τα σχετικά εφφέ της ταινίας. αλλιώς ακούς μπουκώματα και γδαρσίματα. Επιπλέον θα καταπονείς και τον καημένο τον V430.

Ένα 10άρι sub γι αυτό το χώρο θα ήταν αρκετό.

Για τα υπόλοιπα πες μας τι διαθέσιμα ηχεία έχεις αυτή την εποχή και πόσα σκοπεύεις να ξοδέψεις.

-bye-

Re: Απάντηση: Επιλογή ηχείων για Home Cinema

γεια σου Νικολα καλε μου φιλε :) ,απο ηχεια δεν εχω τιποτα αυτη τη στιγμη! τωρα τα χρηματα θελω να κρατηθουν οσο το δυνατον χαμηλα! μετακομισα μολις και φυγαν αρκετα οποτε καταλαβαινεις... επειδη ψαχνομαι ομως και δεν ξερω οτι μονος μου δεν θα βρω ακρη θελω να ακουσω την προταση σου...

Τα έδωσε όλα ε? Μάλλον λάθος. Έπρεπε κάτι να κρατήσεις, για να υπάρχει μια βάση, ώστε να χτίσεις σταδιακά.

Τεσπα. Άρα είσαι για 5.1 κάτω απο χιλιάρικο, ας πούμε?
Για οτιδήποτε κάτω απο 1000-1200 συστήνω έρευνα στα μεταχειρισμένα και υπομονή.

α τοσο πολυ ε? και εγω νομιζα οτι λογο του μικρου χωρου θα μπορουσα να κυμανθω σε μικρα ποσα. κυριως τις αγγελιες θα κοιταω και βλεπουμε... αλλα για να ξερω τι ψαχνω, θελεις να μου πεις τι πιστευεις οτι θα ταιριαζε στο χωρο και στον ενισχυτη μου?

- τα zensor 3, cabridge audio sx60, monitor audio bronze 2 (και άλλα, αλλα κάποια πρέπει να ξεχωρίσουμε), με το κεντρικό τους, μπορούν να καλύψουν επαρκώς το χώρο ως front, με την προσθήκη βέβαια sub
- τα magnat 102 είναι μια καλή και οικονομική λύση για back (σε αυτή τη κατηγορία τιμής δεν θα ξεπεράσεις τα 100 έτσι κι αλλιώς για surround).
- sub κάποιο yamaha 10άρι θα βρεθεί σε αγγελίες κάτω απο 200 .

Σύνολο για τα παραπάνω ~1000 καινούρια (συμπεριλαμβάνω και οικονομικές βάσεις).

Απο εκεί και πέρα, μπορείς να κινηθείς με έρευνα καια υπομονή στα μεταχειρισμένα για κάτι ακόμα καλύτερο, ίσως σε ακόμα χαμηλότερη τιμή.

(υπάρχει βεβαίως και η εύκολη, εξωφρενικά οικονομική ίσως το καλύτερο vfm : Τag Harmony set κάτω απο 500 ζελατίνα)

Last edited:

για ποιο σετ ακριβως μιλας? εχει αρκετα. επισης μαλλον θα πρεπει να βαλω το sub ξεχωριστα γιατι τα σετ ειναι χωρις? κατι ακομα, τα mission fs1 λενε τιποτα?