Eπιλογη ηχειων και dac για laptop. Please help me...

pankan

New member
6 November 2014
87
Γεια σας παιδια -bye-. Χρειαζομαι την βοηθεια σας.

Θελω να παρω ενα καλο σετακι ηχειων studio monitor και να τα συνοδευσω με ενα dac για να ακουσω κι εγω επιτελους ποιοτικη μουσικη (οσο μπορω βεβαια με το budget μου).

Εχω υποψιν μου μεχρι τωρα
1. makie cr4
https://www.skroutz.gr/s/5180945/Mackie-CR4.html?from=autocomplete&keyphrase=mackie+cr4
2. presonous Eris E4.5
https://www.skroutz.gr/s/4165581/Presonus-Eris-E4-5.html
3. alesis elevate 5
https://www.skroutz.gr/s/4267423/Alesis-Elevate-5.html

θα ηθελα την γνωμη σας για αυτα η για καποια αλλα ηχεια που θεωρουνται καλα με budget ~200 e με το ιδανικο να ειναι μεχρι 170 ευρω ωστε να παρω και τον dac σε 1-2 μηνες. Θελω να ξεκινησω απο την αρχη σωστα στο χτισιμο του συστηματος.

Οσον αφορα τον dac διαβαζω πολυ καλα λογια για τον ifi nano αλλα βλεπω και τον audioengine d1.
Στην επιλογη dac εχω χαθει τελειως, μα τελειως...θα κανει την διαφορα σε τετοια ηχεια?
Budget για τον dac 200 ευρω λεω αλλα σε 2 μηνες να μαζεψω λεφτα.

Το συστηματακι θα μπει σε καθιστικο ~35 μετρα και θα το εχω για μουσικη περισσοτερο.
Η μουσικη που ακουω ειναι ηλεκτρονικη. Θελω τα ηχεια να εχουν καθαρο ηχο και στην διακοπη του κομματιου να μην ακουγεται τιποτα αν γινεται.
Ειμαι τελειως ασχετος με το θεμα ηχου και μεχρι τωρα εχω στο pc μου ενα σετακι απλο 2.1 logitech...με μια καρτα ηχου εσωτερικη της asus.

Περιμενω να ακουσω την γνωμη των ειδικων επι του θεματος.
Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

***Να πω επισης οτι υποκλινομαι στην ποιοτητα του forum που δεν συναντας ευκολα ουτε σε παγκοσμιο επιπεδο!!!
Εβαλα το θεμα εδω και οχι στους dac γιατι προτεραιοτητα εχουν τα ηχεια.

εγω εχω αυτα http://www.skroutz.gr/s/348877/M-Audio-Studiophile-AV40.html.
νομιζω οτι μεχρι 250-300 ευρω(ζευγαρι)δεν θα βρεις κατι καλυτερο.
για κατι σαφως καλυτερο,θα πας εδω http://www.odes.gr/shop/epaggelmati...tor/fostex-pm0-5-black-5inch-zeygos-timi.html
η εδω http://www.odes.gr/shop/epaggelmati...a-studio-monitor/m-audio-bx6-carbon-timi.html.
οτι αλλο ακουσα μεχρι τα 250-300 ευρω,δεν με συγκινησε.
πιστευω ομως οτι με τα M-audio av-40 θα μεινεις πολυ ικανοποιημενος.τωρα εαν εχεις μεγαλες απαιτησεις,αναγκαστικα ανεβαινεις..

Δημητρη ευχαριστω πολυ για τις προτασεις σου αλλα ανεβαινει πολυ η τιμη σε αυτα και δεν θελω να υπερβω τα 200 ευρω και πολλα λεω δηλαδη... Aν παω πανω απο 200 θα μεινει πολυ πισω η αγορα του dac.
Ισως αυτο http://www.odes.gr/shop/epaggelmati...a-studio-monitor/m-audio-bx5-carbon-timi.html
αλλα και παλι πολλα ειναι, δεν ξερω κατα ποσο αξιζει η υπερβαση.

edit: τωρα ειδα οτι τα av 40 ειναι ζευγαρι αλλα παλι βλεπω οτι ειναι πολυ παλιο μοντελο (2001). Γιατι να μην διαλεξω καποιο πιο καινουργιο?

Last edited:
edit: τωρα ειδα οτι τα av 40 ειναι ζευγαρι αλλα παλι βλεπω οτι ειναι πολυ παλιο μοντελο (2001). Γιατι να μην διαλεξω καποιο πιο καινουργιο?

το εχει ανανεωσει ενδιαμεσα η m-audio.αλλα οπως και να εχει,παραμενει ενα πολυ καλο vfm μονιτορ.

Τα ηχεία που αναφέρεις, mackie, alesis και όλα τα επόμενα που προτείνουν οι φίλοι πιο πάνω ανήκουν στην κατηγορία Studio Monitor.

Είναι φτιαγμένα για να συνεργάζονται με "επαγγελματικές" κάρτες ήχου και DAC's, όχι με τις συνηθισμένες τυπικές εσωτερικές κάρτες των υπολογιστών.

Γι' αυτό πριν προχωρήσεις σε οποιαδήποτε αγορά, θα πρέπει να μελετήσεις και τη συνδεσιμότητα, κατά πόσο δηλαδή θα συνδέονται χωρίς πρόβλημα τα ηχεία που θα πάρεις με το αντίστοιχο DAC. Διότι δεν είναι όλες οι συνδέσεις οι ίδιες.
Unbalanced RCA από τη μία (οι consumer) και
Balanced XLR ή τύπου καρφί από την άλλη (οι Professional).
Θα πρέπει λοιπόν να βεβαιωθείς ότι τα ηχεία και το DAC που θα πάρεις έχουν τις αντίστοιχες.

Θα υπολογίσεις για τα παραπάνω ένα συνολικό κόστος 350-400 ευρώ τουλάχιστον (ηχεία και DAC μαζί).

Από την άλλη πλευρά ο χώρος που αναφέρεις ότι θα τοποθετηθούν, 35 τ.μ. περίπου, είναι αρκετά μεγάλος και δεν είμαι βέβαιος ότι τα ηχεία αυτής της κατηγορίας θα τον καλύψουν, ανεξάρτητα από την ποιότητα τους.
Θα χρειαστείς επιπλέον κι' ένα ποσόν για βάσεις και καλώδια (ενδεικτικά 60-80 ευρώ περίπου).

Δεν θα το έκανα ο ίδιος προσωπικά, αλλά αν το χρηματικό όριο είναι αξεπέραστο, μήπως θα πρέπει να σκεφτείς την αγορά κάποιου οικιακού συστήματος τύπου "όλα σε ένα" με τα δικά του ενισχυτικά και ηχεία, όπου θα συνδέσεις και το Laptop, κατά προτίμηση με οπτική ίνα;

Ο σόνους στα λέει μια χαρά ... ετοιμαζόμουν να σου γράψω ότι έχω τα έρις 4.5 και είναι πραγματικά καταπληκτικά, αλλά μετά είδα τα 35 μέτρα του χώρου σου ... φίλε, αυτά τα ηχεία είναι nearfield, ήτοι για να παίζουν σε κάποιο σύστημα υπολογιστού, τοποθετημένα σε απόσταση ενός μέτρου από τον ακροατή ... δεν είναι, επ' ουδενί, για να μπουν σε μια σαλονάρα 35 μέτρων και εσύ , ας πούμε, να τα ακούς από κάποιον καναπέ σε απόσταση 3, 4 ή 5 μέτρων ...

Παιδια κατ αρχην σας ευχαριστω ολους πολυ για τις απαντησεις σας και τον κοπο σας.

@stratos1983
φιλε με τα focal ανεβαινω πολυ και δεν μπορω να παω τοσο ψηλα ~600 ευρω. Ειμαι τελειως εκτος badget.

@Δημητρη
θα λαβω πολυ σοβαρα υποψιν τη γνωμη σου για τα av 40, ωραια τιμη (διαβασα και το νημα σου).

@Sonus Naturalis
Aγαπητε mod θα προτιμησω κι εγω τη λυση του pc-studio monitor. Πιστευω οτι αν δαπανησω 350~ (χωρις να ειμαι ειδικος) στη λυση αυτη σε σχεση με hi-fi θα εχω καλυτερο αποτελεσμα. Θα προσεξω επισης και το θεμα συνδεσμολογιας.

@Δημοκηδης
Δεν ξερω αλλα μου αρεσε η απαντηση σου πολυ...σε σχεση με τα presonous :a0210: γιατι το λεω... Για καποιο ανεξηγητο λογο εχω κολλησει με αυτα, χωρις να τα εχω δει. Μου αρεσει πολυ που εχουν τα ρυθμιστικα του ηχου και μπορω να χαμηλωσω-αυξησω μπασα κτλ. νομιζω οτι θα μπορεις να τα φερεις στα μετρα σου (υποθεση κανω-δεν ειμαι γνωστης)

Παιδια δεν ημουν απο την αρχη σαφης αρκετα για το τι θελω ακριβως να κανω. Εχω λοιπον ενα σαλονι ενταξει, μπορει και να μην ειναι 35, αλλα 30 μετρα απλα ειπα 35~ υπολογιζοντας και την κουζινα κτλ. Στο σαλονακι εχω στην ακρη ενα τραπεζακι που το εχω κανει γραφειο βαζοντας ενα λαπτοπ και τα σχετικα και χαζευω απο εκει στο νετ. Θελω τωρα να του βαλω ενα σετ ηχεια και για να μην παω παλι σε λυσεις logitech,creative multimedia ειπα να κανω την υπερβαση και να ανεβω ενα σκαλοπατι πιο πανω.

Ξεκινησα σκεπτομενος για ενα multimedia σετακι ηχειων στα 100 ευρω αλλα λεω να δωσω λιγα ακομα για να αλλαξω κατηγορια . Στην αρχη ειδα τα makie 129 ευρω(cr3)-149 ευρω(cr4) μετα τα presonous(169 ευρω) κτλ. ΚΑΙ μετα ειδα τα dac...κι ετσι εφτασα απο τα 100~ να μιλαω για 350~.
Θελω να σημειωσω οτι δεν ειμαι λατρης της πολυ υψηλης εντασης , απλα καποια στιγμη μπορει να ακουσω ενα κομματι ψηλα επειδη μου αρεσει πολυ. Ακουω γενικα μετριες εντασεις. Οσον αφορα αυτο που λετε για το 1 μετρο το ξερω και μπορω να καθησω μπροστα να ακουσω οταν θελω για καλυτερα.

@Δημοκηδη να σε ρωτησω
Ειναι ομορφα τα ερις 4.5, οι ρυθμισεις που εχουν πισω εξυπηρετουν? απο ενταση και διαυγεια? Tα εχεις με καποιον dac? Υπαρχει κανενα σχετικο νημα?

* συγνωμη αν σας κουρασα

Καλώς όρισες στο Computer Audio λοιπόν! :smile:
Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι τα ενεργά Studio Monitors συμφέρουν πολύ περισσότερο από το συμβατικό Hi-Fi.

Θα σου επισημάνω μόνο, αν τυχόν δεν το γνωρίζεις, ότι η τιμή των περισσότερων Studio Monitors κατά τη συνήθεια του κλάδου αναγράφεται ανά τεμάχιο.
Όταν πρόκειται για τιμή ζεύγους τότε αυτό αναφέρεται ειδικά.

Ρυθμιστικά κουμπιά έχουν τα περισσότερα, αν όχι όλα τα Studio Monitors. Χρησιμεύουν για την προσαρμογή τους στο χώρο όπου θα εγκατασταθούν, όχι για τη ρύθμιση της έντασης.

Καλή αναζήτηση! -bye-

Προς τον κυριο @Δημοκηδη παρακαλω :smile:
Κυριε σας εχω θεσει πιο πανω καποια ερωτηματα. Ειμαι ολος :ears:

:p

Προς τον κυριο @Δημοκηδη παρακαλω :smile:
Κυριε σας εχω θεσει πιο πανω καποια ερωτηματα. Ειμαι ολος :ears:

:p

απαπαπα ....

http://avclub.gr/forum/showthread.php/70944-an-die-musik?p=1057222619&viewfull=1#post1057222619

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

http://avclub.gr/forum/showthread.php/70944-an-die-musik?p=1057230051&viewfull=1#post1057230051

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ντακ άλλαξα και έχω αυτό :

http://avclub.gr/forum/showthread.p...phones?p=1057306577&viewfull=1#post1057306577

Αν ο φίλος δεν ψάχνει την τελευταία λεπτομερεια στν ήχο και στην ποιότητα κατασκευής τα AV40 νομίζω θα τον καλύψουν . Αρκετό γκάζι και μπάσο χωρίς ενοχλητικά μπουκώματα, τριξίματα ή παραμορφώσεις . Ικανοποιητική ποιότητα κατασκευής και θα πάρει και ρέστα . Τα έχω σχεδόν δύο χρόνια και ποτέ δεν σκέφτηκα να τα αλλάξω/ακούσω κάτι άλλο . Ακόμα και σε μονοκατοικία που έμενα μόνος μου , δεν νομίζω να ανέβασα ποτέ πάνω απο 50% ένταση ενώ κανονικά ακούω 10-20 % . . Πάντως όσες φορές δοκίμασα κόντρα mp3 με winamp και on board vs flac και foobar και εξωτερική κάρτα uca 202 , διαφορά δεν άκουσα και κράτησα το πρώτο set up λόγω ευκολίας (λιγότερα rca και hardware) . Ίσως η μητρική να έχει καλό τσιπάκι ή εγω να είμαι κουφός . Με αλλά λόγια πάρε τα ηχεία και δοκίμασε με το υλικό που έχεις . Η απόκτηση ντακ έχει καταντήσει περίπου "ψυχαναγκασμός" τελευταία , χωρίς κατά τη γνώμη μου να αποδίδει πάντα ή να είναι επιβεβλημένη . Επειδή 'ομως βλέπω κοιτάς για budget dac, και πολύ καλά κάνεις, δύσκολα θα την πατήσεις ανεπανόρθωτα

Σπυρο ( μολις βρηκα και το ονομα σου!!!) σε ευχαριστω πολυ. θα μελετησω τα νηματα που μου εδωσες.
Βλεπω dac Marantz, ηχεια, εγκαταστασεις, καλωδια, αγαλματιδια, ζωγραφιες μωρων:p ...που παω εγω ο νεογνος. χαχα. Εμπλεξα με επαγγελματιες...
Εγω ενα ταπεινο φτωχο και μοναχικο dacακι θα τους βαλω. ifi, audioengine d1 η καποιο αλλο ( θα σας ζαλισω οταν ερθει η ωρα :p )
Τhanks και παλι.

edit: @Anritsu Ευχαριστω για τις συμβουλες. Εχω υποψιν μου και τα av 40 αλλα νομιζω οτι ειναι λιγο αδυναμα σε watt βεβαια οπως το λες αλλαζει το πραγμα. Οσον αφορα το dac ναι πρωτα παιρνω τα ηχεια τα δοκιμαζω και μετα αν χρειαστει παμε για dac. Dac πανω απο 200 με τιποτα...

Last edited:
edit: @Anritsu Ευχαριστω για τις συμβουλες. Εχω υποψιν μου και τα av 40 αλλα νομιζω οτι ειναι λιγο αδυναμα σε watt βεβαια οπως το λες αλλαζει το πραγμα. Οσον αφορα το dac ναι πρωτα παιρνω τα ηχεια τα δοκιμαζω και μετα αν χρειαστει παμε για dac. Dac πανω απο 200 με τιποτα...

Το ξέρω γιατί και εγώ όταν τα πήρα 2X10 λίγα μου φαίνοταν . Και σίγουρα τα fostex και τα focal που σου λένε από πάνω είναι ανώτερα ηχητικά και κατασκευαστικά και με ξεχωριστούς ενισχυτές αν θυμάμαι καλά . Νομίζω όμως οτί χρηματικά ξεφεύγουν όμως και όταν εγω έψαχνα δεν ήμουνα και τόσο σίγουρος ότι ήθελα όλη αυτή την ισχύ . Καλά ψώνια πάντως ότι και να πάρεις.

Να προσθεσω και κακως δεν το ειπα απο την αρχη, οτι το λαπτοπ ειναι απο αυτα που δινει η ψηφιακη αλληλεγγυη. Ειναι ενα lenovo με celeron n2840 2 gb 500 gb.
Δεν του εχω βαλει πανω τιποτα να ακουσω τον ηχο του αλλα καταλαβαινετε τι ηχο θα εχει οταν ενα dac των 200 ευρω ειναι ποιο ακριβο απο τον υπολογιστη!!!

Οποτε για να μην παει χαμενο, θα του κοτσαρω πανω τα ηχεια και θα το κανω media player. Αυτη ειναι η λογικη μου και μια και δεν τον πληρωσα ας χαλασω αυτα τα 350 να φτιαξω ενα συτηματακι ηχου καπως καλο. Για αυτο απο την πρωτη στιγμη μιλαω για dac Θα δω και τα av 40 αλλα εχω κολλησει τρελα με τα presonous, ενταξει δεν εχουν και καμια σοβαρη διαφορα (45 ε).
Ετσι κι αλλιως δεν ακουω κι εγω δυνατα οποτε τα ηχεια θα τα βαρεθω να τα βλεπω λογικα, τι να παθουν...

@Anritsu θα εχεις καμια μητρικη καλη εσυ, εδω μιλαμε για κουδουνιστρα!!! Τhanks.

Αν το θέμα σου είναι και οικονομικό , ρίξε μια ματιά και στην περίπτωση uca 202/202 . Είναι ναι μεν παλαιάς κοπής , δεν έχει λαμπάκια και κουμπάκια , αλλά είναι τσάμπα : http://www.skroutz.gr/c/901/mousikos-eksoplismos-ypologist.html?keyphrase=behringer+uca202 . Ριξε και εδώ μια ματιά : http://avclub.gr/forum/showthread.php/96240-Behringer-UCA222?highlight=behringer+222

EDIT : τα presonous που τα βλεπω , μια χαρά μου φαίνονται αλλά σε θέμα ισχύος τα AV40 είναι 2Χ20 και τα pre 2X25 .Βέβαια είναι και 4.5 το woofer έναντι 4 των AV . Δεν ξέρω αν θεωρείται και τρομερή διαφορά . Επίσης βλέπω κυκλοφορεί και νέα βέρσιον av42 . Ρίξε και απο εκεί μια ματιά .

Last edited:
απο την στιγμη που οι απαιτησεις σου ειναι περιορισμενες και θες απλα να ακους αξιοπρεπως και να ξεφυγεις απο τον ηχο των κλασικων ηχειων για Pc,
τα av-40 μαζι με την uca 202 που σου λεει το παληκαρι απο πανω,θα σε υπερκαλυψουν.
εγω τους φορτωνω απο jazz μεχρι House και δεν εχουν κανει κιχ.ισσοροπημενος ηχος χωρις παραμορφωσεις και αρκετα δυνατα.
για να παιξουν πανω απο το 50% θα πρεπει να εχω καποια χαμηλη εγγραφη.σε νορμαλ καταστασεις την μεση του volume θα την ξεχασεις..
επιμενω οτι σε αυτα τα λεφτα,ειναι πολυ δυσκολο να βρεις κατι καλυτερο,απο αποψη ηχου&δυναμης/εντασης.

αυτο ειναι ο αντικαταστατης του 40.
προφανως και πιθανον,ακομα καλυτερα.
εαν μπορεις πηγαινε ακουσε τα.