Eπιλογη ηχειων και dac για laptop. Please help me...

Κάπου παραπάνω είπες οτί για ντακ των 200 εβρώ θα χρειαστεί να τα μαζεψείς . Συμπεραίνω λοιπόν πως οικονομικά δυσκολέυεσαι . Οπότε και η όποια διαφορά μεταξύ av40 και presonus μπορεί να σε ενδιαφέρει . Και φαντάζομαι οτί ο Δημήτρης από πάνω τα προτείνει ,οπώς και εγώ , επειδή τα έχει και τα ξέρει οχι όμως με οπάδική αντίληψη . Σχετικά με τα 42 ψαξτο μήπως τα 40 ήταν καλύτερα κάπου . Σίγουρα θα βρεις πολλά vs βιντεακια στο tube . Ακόμα και vs presonus. Οχι πως στο τιουμπ ότι υπάρχει είναι και σωστό αλλά μια ιδέα θα την πάρεις . Δεν θα αγοράσεις σπίτι βέβαια , καλό είναι όμως τα λεφτά σου να πιάσουν τόπο

Πρεπει να ακουσω επομενως

1. alesis elevate 5 2X40 w spl:?
2. presonius eris 4.5 2X25 w spl:100
3. m audio av42 2X20 w spl:101.5 <--- εδω ειναι ενδιαφερον αυτο

αλλα που δεν ξερω...

Οι περισσότεροι ζούμε σε συνθήκες έντονης πίεσης εν μέσω κρίσης.
Τούτο όμως δε μας στερεί με τίποτα το δικαίωμα να ονειρευόμαστε και να κάνουμε σχέδια.
Αυτή είναι άλλωστε η ομορφιά της ζωής!

Το ταπεινό Lenovo μην το φοβάσαι. Είναι με το παραπάνω ικανό να αποτελέσει την αφετηρία ενός συστήματος μουσικής αναπαραγωγής.

Εκτός όσων προαναφέρθηκαν θα σου δώσω μερικές εναλλακτικές ακόμα.
Θα σε παροτρύνω λοιπόν αντί για ηχείο με 4άρι ή 4,5άρι Woofer να πας σε 5άρι.
Θα καλύψει πολύ καλύτερα το χώρο σου, τόσο μουσικά, όσο και σε δύναμη.
Π.χ. αντί για το Eris E4.5 που τόσο σ' αρέσει να πας στο λίγο μεγαλύτερο του Eris E5.
Θα υπάρξει μία διαφορά στο κόστος περίπου 100 ευρώ.Από τα 170 το ζεύγος θα ανέβει στα 270.
Από την άλλη πλευρά θα λειτουργήσουν πολύ πιο σωστά και πιο δυνατά μέσα στο χώρο σου.
Διάβασε σχετικά με τα Eris εδώ.

Μην παραλείψεις όμως να ακούσεις και τα υπόλοιπα της κατηγορίας, π.χ. Tannoy κ.ά.
Βλέπε εδώ:
Και να ακούσεις και τα πολύ ακριβότερα τους της ίδιας κατηγορίας (4άρια-5άρια). Άλλο αν δεν τ' αγοράσεις. Έτσι θα αποκτήσεις εμπειρία και προσωπική αντίληψη.

Επειδή το οικονομικό παίζει δυστυχώς καθοριστικό ρόλο, θα σου προτείνω να μην πάρεις DAC αμέσως. Με την μικρούλα Behringer uca 202 που σου προτείνει ο Anritsu στο post #13 θα ακούς πολύ όμορφα για πολύ καιρό.

Αν παρ' όλα αυτά θέλεις εξ αρχής μία πιο πλήρη λύση μέσα στα οικονομικά πλαίσια που θέτεις, βάλε λίστα σου και τη Focusrite Scarlet που προτείνει ο Panoramix στο post #10.
Λίγο πιο οικονομική από το iFi nano, αλλά πολύ αμφιβάλλω αν οι διαφορές θα είναι αντίστοιχες.

Που θα ακούσεις;
Τα περισσότερα απ' όσα γυρεύεις τα αντιπροσωπεύει ο Νάκας.
Και μπορείς να κλείσεις ραντεβού.

Aκουσα σημερα σε ενα μαγαζι τα Tannoy Reveal 402 και σε ενα αλλο μαγαζι τα JBL LSR 305
Λοιπον τα tannoy ηταν με εναν cd player και εναν dac presonous και τα jbl με ενα λαπτοπ και την Focusrite Scarlet 2i2.
Η ακροαση στα tannoy εγινε στο χωρο του μαγαζιου με ενα cd που ειχαν εκει.
Η ακροαση στα jbl εγινε σε στουντιο με την μουσικη που ακουω απο το spotify (ηλεκτρονικη -armin van buuren)
Η μερα με τη νυχτα.

To παληκαρι εκει μου ειπε οτι στην οικονομικη κατηγορια κατω απο 200 ευρω τα καλυτερα ειναι τα mackie cr4 και στην απομενη κατηγορια των ~300 ευρω τα jbl.
Επεμενε κι αυτος για 5αρι woofer οπως μου λετε .

Τα ερωτευτικα χωρις να εχω ακουσει τιποτα αλλο. Δεν ειχα ακουσει τετοιο ηχο.

140 κάθε JBL και 130 η Scarlet, σύνολο 410 ευρώ. Μεγάλε έχεις διπλασιάσει τον προϋπολογισμό σου ήδη!

Μην με γλωσσοτρως :laugh:

εγω επιμενω.εαν θες καλο ηχο με χαμηλο μπατζετ,πας σε av40 και Behringer uca 202.
απο κει και περα για κατι σαφως καλυτερο,2πλασιαζεις τουλαχιστον το μπατζετ με συκευες που αναφερουν τα παιδια πιο πανω(που το κατεχουν καλα).

εγω επιμενω.εαν θες καλο ηχο με χαμηλο μπατζετ,πας σε av40 και Behringer uca 202.
απο κει και περα για κατι σαφως καλυτερο,2πλασιαζεις τουλαχιστον το μπατζετ με συκευες που αναφερουν τα παιδια πιο πανω(που το κατεχουν καλα).
Θα διαφωνήσω κατά τούτο:
Είναι προτιμότερο (για μένα) να ξεκινήσει μ' ένα ζευγάρι καλύτερα 5άρια ηχεία (καλύτερα απ' ότι σκεφτόταν ως τώρα) συνδυάζοντας αρχικά τα με την μικρούλα Behringer. Που θα τον ικανοποιήσει για αρκετό καιρό.
Και αργότερα, αν θέλει βελτιώνει το σύνολο με καλύτερη πηγή (κάρτα ήχου/DAC).

Θα διαφωνήσω κατά τούτο:
Είναι προτιμότερο (για μένα) να ξεκινήσει μ' ένα ζευγάρι καλύτερα 5άρια ηχεία (καλύτερα απ' ότι σκεφτόταν ως τώρα) συνδυάζοντας αρχικά τα με την μικρούλα Behringer. Που θα τον ικανοποιήσει για αρκετό καιρό.
Και αργότερα, αν θέλει βελτιώνει το σύνολο με καλύτερη πηγή (κάρτα ήχου/DAC).

σωστο αλλα με 5αρι δεν θα ξεφυγει πολυ σε τιμη?

επειδή έχουν προταθεί τα av40 έχω να δηλώσω οτι τα είχα περίπου 4,5 χρόνια και έπαιζαν πολύ καλά, υπερβολικά καλά θα έλεγα για τα λεφτά τους και χωρίς κανένα dac. Ηταν συνδεδεμένα με imac με το απλό καρφί. Ηχος ιδανικός για μεταλλιές και trancιες.

Η αλήθεια είναι οτι το το ηχείο το οποίο είχε και τον ενισχυτή ζεσταινότανε πάρα πολύ και μετά τα 4 χρόνια είχα θεματάκια, δηλαδή ανεβοκατέβαζα ένταση και ακουγότανε ένα σσσσσ σαν θόρυβος από τα ηχεία και χαμήλωνε ο ήχος στο ένα ηχείο. Τελικά τα πούλησα σε κάποιον τεχνίτη όπου και θα επισκεύαζε (φαντάζομαι οτι η βλάβη θα ήταν αμελητέα) για 50 ευρώ και τα είχα πάρει 120 130 ευρώ.

Θεωρώ στα λεφτά τους είναι μακράν vfm και ειδικά άμα ακούς van buuren θα γουστάρεις κάργα. Εχουν πολύ μπασάτο ήχο για το μέγεθος τους.

Ισως έχουν γενικά κάποιο θέμα με αξιοπιστία εκτός και αν έτυχε μόνο σε μένα, αλλά στα λεφτά τους δύσκολα θα πάρεις κάτι καλύτερο.
Τώρα όσο ανεβαίνει το budget λογικά θα υπάρχουν και καλύτερα αλλά στα 125 που βλέπω οτι βγαίνουν τώρα είναι overkill.

Τέλος τα είχα σε δωμάτιο 15τμ και άκουγα στο 1,5 μέτρο και δεν είχα κανένα πρόβλημα με τον ήχο, αλλά σαφώς είναι near field κατάσταση, μη περιμένεις να γεμίσεις σαλόνι, αλλά αποδίδουν εξίσου καλά και αν είσαι σχετικά απομακρυσμένος από το pc.

Να ρωτησω,
αν βαλω τα ηχεια που λεω να παρω, πανω σε αυτη την καρτα πως θα παιζουν? Αυτη εχει το pc τωρα.
http://www.asus.com/Sound_Cards_and_DigitaltoAnalog_Converters/Xonar_Xense/

Να βαλω δηλαδη τα ηχεια στο pc και να μεταφερω τα logitech z 523 που εχω τωρα στο λαπτοπ.

Να προσθεσω οτι σημερα ακουσα τα presonous e4.5 και μου εκατσαν πολυ καλα σε αντιθεση με τα tannoy 402 που δεν μου αρεσαν καθολου. Σκεφτομαι πολυ σοβαρα και τα presonous μηπως και κερδισω την διαφορα με τα jbl.

Να ρωτησω,
αν βαλω τα ηχεια που λεω να παρω, πανω σε αυτη την καρτα πως θα παιζουν? Αυτη εχει το pc τωρα.
http://www.asus.com/Sound_Cards_and_DigitaltoAnalog_Converters/Xonar_Xense/

Να βαλω δηλαδη τα ηχεια στο pc και να μεταφερω τα logitech z 523 που εχω τωρα στο λαπτοπ.

Να προσθεσω οτι σημερα ακουσα τα presonous e4.5 και μου εκατσαν πολυ καλα σε αντιθεση με τα tannoy 402 που δεν μου αρεσαν καθολου. Σκεφτομαι πολυ σοβαρα και τα presonous μηπως και κερδισω την διαφορα με τα jbl.
Απ' αυτό που κοίταξα μάλλον δεν μπορείς να τα συνδέσεις.
Μόνο ως λύση ανάγκης με χρήση adaptors και για μικρό χρονικό διάστημα.
Η κάρτα ήχου που διαθέτεις σήμερα είναι φτιαγμένη για να συνδέεται με ηχεία υπολογιστών, όχι με σοβαρά ηχεία monitor.

Πάντως επιμένω: Άκουσε όσα περισσότερα 5άρια μπορείς. Και διάλεξε αυτό που αντέχουν τα οικονομικά σου.
Μία οικονομική κάρτα/DAC στην αρχή. Και μετά βλέπουμε.

Κάνε το και θα με θυμάσαι! -bye-

γεια σας παιδια,

λοιπον εχω ακουσει απο 5αρια τα fostex pmo.5d , m audio bx5 carbon, krk rokit 5 g3, jbl lsr 305 και απο 4αρια τα tannoy 402, mackie cr4, presonous eris 4.5

απο ολα αυτα ξεχωρισα πρωτα τα jbl μετα τα fostex και μετα τα m audio στα 5αρια και στα 4αρια τα presonous 4.5. Ο ηχος του sonous μου παει καλυτερα τελικα, μου αρεσαν πολυ ,ειναι κρυσταλινος και τα εχω παραγγειλει με εκπτωση σε ενα μαγαζι στα 152 ευρω να τα παρω αυριο.

Τα αμεσως επομενα στα 5αρια στην τιμη ειναι τα m audio bx5 d2 (παλιο μοντελο στα 198 ευρω) και τα m audio bx5 carbon (δεν ειναι ασχημα καλα ακουγονται, τα ακουσα σημερα ) και ειναι στα 235 ευρω. Μετα ερχονται ΤΑ ηχεια (για μενα) τα jbl...στα 263 ευρω.

Το ερωτημα τωρα ειναι μηπως λεω μηπως εκανα το αλμα που λεει ο @Sonous για τα 5αρια(η διαφορα ειναι 50 ευρω μεχρι τα m audio bx5 d2 (αλλα ειναι τα παλια!!!) η να μεινω στα αηδονια του @Δημοκηδη.

Τα psesonous μου αρεσαν πολυ, πολυυυυυ....

@εχει αυριο ενα πολυ γνωστο μαγαζι 10% εκπτωση σε οτι παρεις απο το φυσικο καταστημα.
@εκανα βλακεια που παραγγειλα τα 4.5 και οχι τα 5 ?? (θα μου εβγαιναν 243 ευρω) δηλαδη διαφορα 91 ευρω ..ειναι βεβαια και 60 % πανω που δεν νομιζω να αξιζει...

Last edited:
Επειδή χρησιμοποιώ κατά περίπτωση κάμποσα και διαφορετικά ηχεία, 4άρια, 5άρια, 6άρια, 6,5άρια + Sub, κλπ. είμαι σε θέση να ξέρω τι μπορείς να περιμένεις από το κάθε ένα. Από αυτή την πείρα προέρχεται η άποψη μου.

Θα σε προτρέψω λοιπόν να ακούσεις και το 5άρι Eris, αφού σου άρεσε τόσο.
Προσωπικά θα το έκανα το άλμα, αν μπορούσα. :grandpa:

Φυσικά, η απόφαση αυτή είναι μόνο δική σου. :music-smiley-005:

Όπου και αν καταλήξεις τελικά, εμείς χαιρόμαστε όταν ξέρουμε ότι ακούς και απολαμβάνεις τη μουσική σου! -bye-

Γεια σας παιδια. :ciao:
Τελικα κατεληξα στα presonus eris 4.5 Tα πηρα και τα εχω σπιτι στα 152.1 ευρω.

Μετα απο πολυ σκεψη αποφασισα να μεινω στο μικροτερο woffer κερδιζοντας τη διαφορα μεχρι τα jbl που ηταν 110 ευρω. Χανω το καλυτερο μπασο,την χαμηλοτερη αποκριση και το γεμισμα του χωρου που λεει ο @Sonus (τα επιπλεον watt δεν με πολυενδιαφερουν-δεν ακουω πολυ δυνατα) κερδιζω ομως τα χρηματα και την υποδοχη που εχουν τα μικρα μπροστα και μπορω να βαλω το ταμπλετ οταν δεν δουλευει το laptop. Αυτη η υποδοχη πιστευω ειναι πρακτικη.

Αν ανεβαινα στα 5αρια επρεπε να παω στα jbl γιατι μετα απο λιγο θα σκεφτομουν τι μ@λ@κ@ς που ειμαι πηγα στα 200 π.χ. ευρω και δεν εδωσα λιγα ακομα μεχρι τα jbl.!!!
Μην ξεχνατε αλλωστε οτι εγω δεν εχω εκπαιδευμενο αυτι και πιστευω δεν θα καταλαβω και τη διαφορα του μπασου. Ολοι εσεις εδω ειστε καθηγητες στον ηχο ενω εγω ενας newbie.

Ετσι τωρα εχω 110 ευρω αποθεματικο που με αυτα μπορω να παρω ενα σετακι πχ. fostex pmo.3 (117ε εχουν) αργοτερα αν θελω και τα βαζω και στο pc στην αθηνα (δεν εχω πολυ χωρο εδω, σε ενα μικρο σπιτακι ειμαι) και παιρνοντας ενα ντακακι θα το πηγαινοφερνω και θα εχω 2 συστηματακια με τα ιδια χρηματα. Αυτη η λυση μου φανηκε πιο σωστη για μενα αυτη τη στιγμη. Δεν ξερω αν σκεφτηκα καλα. Πιστευω με ενα fostex pmo.3 αναβαθμιζω και τα σημερινα z523 που εχω.

Οσον αφορα τα av 42 με χαλασε που δεν εχουν πισω υποδοχες TRS ωστε να μπορεσω να συνδεσω "καλυτερα" το dac εχουν μονο RCA ενω τα av 40 ειχαν. Τσιγκουνα m audio...
Το audoengine A5+ που μου προταθηκε οπως και μερικα αλλα ηταν εκτος budget δυστυχως.

### Απο τη λιγη επαφη που ειχα αυτες τις μερες με τον ηχο ειπα γιατι να μην εχεις πακετο να φτιαξεις ενα στουντιο με καμια 50000 ευρω να μπαινεις μεσα και να ξαναγεννιεσαι!!! :coool::coool::coool:

ωραιος-καλοακουστα.το χομπι του ηχου ειναι ακριβο.προσωπικα το εχω το χομπυ,αλλα..απο αποσταση...εαν ασχοληθεις απο..κοντα,φευγεις σε αλλα ποσα.