Eπιλογή ηχείων και ενισχυτή για σύστημα ήχου 5.1

pandomima

New member
15 July 2011
95
Καλησπερα παιδια θελω την βοηθεια σας γιατι δεν εχω καμμια ιδιαιτερη γνωση περι ηχου (ηχεια,ενισχυτες κτλπ)
οπως γραφω στον τιτλο θελω να δημιουργησω ενα συστημα ηχου 5.1 και μπορω να διαθεσω μεχρι 500-600 ευρω.
θα συνδεθουν με μια w905 οπου μεσω του pc θα κανω αναπαραγωγη ταινιων παιχνιδιων κτλπ.

ειχα κανει ενα μικρο ψαξιμο και βρηκα αυτα τα ηχεια:
www.skroutz.gr/s/418347/Yamaha-NS-P20.html
http://www.skroutz.gr/s/2751000/Yamaha-NS-P40.html?keyphrase=yamaha+ns-p40

και αυτον τον ενισχυτη:
http://www.skroutz.gr/s/3089852/Yamaha-RX-V375.html?keyphrase=Yamaha+RX-V375

προτεινετε κατι αλλο;
ειναι καλα αυτα τα ηχεια; θελω οσο γινετε πιο πλουσιο ηχο και μπασο.
η διαφορα αυτων των 2 ηχειων ποια ειναι;
επισης οτιδηποτε αλλο προτεινετε δεκτο δεν κολλαμε στα συγκεκριμενα! :)

Απάντηση: Eπιλογη ηχειων και ενισχυτη για συστημα ηχου 5.1

Κοίτα σε αγγελία ( μάλλον του αλλου φορουμ) όπου πωλειται η εξαιρετική (τα εχω) 5άδα των B&W Μ1 με σαμπ, αλλά θα χρειαστείς ενισχυτη

Re: Απάντηση: Eπιλογη ηχειων και ενισχυτη για συστημα ηχου 5.1

Καλημέρα,

Μια που έχω τις ίδιες πάνω κάτω ανάγκες με τον φίλο, σκέφτηκα να μην ανοίξω νέο ποστ άλλα να ζητήσω την βοήθεια σας εδώ. Καταρχάς να σας πώ, ότι πέρα από άσχετος, δεν βλέπω να κολλάω το μικρόβιο. Δεν νομίζω δλδ ότι θα κάτσω να το ψάξω αλλά μάλλον θέλω ένα απλό σχετικά σύστημα που αν είναι δυνατό να παίζει ικανοποιητικά στο “auto”. Αυτό για να καταλάβετε τι περίπου χρήστης είμαι. Οσο αφορά τις απαιτήσεις έχουμε και λέμε
Χώρος: 15τμ (ενιαίος με κουζινα χωλ κτλ)
Χρήση: 80% HD movies από το egreat, 15% Internet Radio (μέσο ipad+airport express), 5% mp3 (για flac δεν το συζητάω ακόμα )
Features: 3D – Yes, Network – nice to have, Airplay ktl – nice to have.
Άλλες Απαιτήσεις: τα 2 μπροστινά τα θέλω σχετικά μικρα για να ακουμπήσουν πάνω στο έπιπλο της τηλεόρασης (~30cm ύψος – δεν ξέρω αν αυτό είναι μείον) και τα 2 πίσω τα θέλω σε σχετικά λεπτές κολόνες για να μπούν πίσω από τον καναπέ
Σχεδιάγραμμα χώρου στην φώτο που ακολουθεί με 3 πιθανές θέσεις για το πίσω ηχείο (στην θέση RL1 φανταστήται ότι θα απέχει 20εκ από το αυτί μου όταν είμαι στο ανάκλιντρο ενώ στις αλλές θέσεις πολύ απλά δεν θα είναι από πίσω μου)
Budget: 500-600.
Μέχρι τώρα, σκέφτομαι τα
Yamaha RX-V375 199
Harman Kardon HKTS 5 - 5.1 301 (http://www.odes.gr/shop/ixeia/ixeia...an-kardon-hkts-5-set-home-cinema-51-timi.html)
JBL Cinema 510 - 5.1 ή JBL Cinema 610 (250 ή 350 αντιστοιχα)

Αυτά και συγνώμη για το μεγάλο ποστ

Φιλε Krunar, ετσι οπως λες να τα βαλεις, καλυτερα μια ηχομπαρα κατω/πανω απο την τιβι, αν και με το ανοιγμα του χωρου, κι αυτο δυσκολο (λογω μη ανακλασεων)! Στα 3,5μ τι υπαρχει; δεν γινεται να μεταφερθει εκει η τιβι;

Δυστυχώς evam7 δεν υπάρχει άλλη θέση για την TV (στα 3.5 μέτρα έχει βιβλιοθήκη).
Αν βάλω τα πίσω στις θέσεισ RL1 kai RR1 δεν κάνω τιποτα?

Και τα εμπρος οπως δειχνεις; δεδομενου οτι η περισσοτερη πληροφορια ειναι εμπρος (τα πισω ειναι "περιφερειακα") θα χανεις αρκετα. Ουσιαστικα δημιουργεις εναν ηχητικο κολουρο κωνο (στενα εμπρος-πλατια πισω) οποτε δυσκολα τα πραγματα. Δεν μπορεις να δοκιμασεις;

Δυστυχώς φίλε μου δεν γίνεται τίποτα...ίσως σε μια μελλοντική ανακαίνηση ..σε καμια 10 χρόνια...
Απο τα απλά ηχεία της TV, τι καλύτερο μπορώ να κάνω?
Για ηχομπαρα, χρειάζομαι και πάλι ενισχυτή? Μπορείς να προτείνεις κάποια?

Re: Απάντηση: Eπιλογή ηχείων και ενισχυτή για σύστημα ήχου 5.1

To ns p20 ήταν το πρώτο σετ ηχείων που είχα και δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Μέσα σε ένα εξάμηνο το είχα αντικαταστήσει.

Καλημέρα και πάλι,

Αν αφήσουμε το θέμα της κακής διαρρύθμισης στην άκρη για λίγο, μπορείτε να μου πείτε την άποψης σας για ενισχυτή + ηχεία?

OP=original post. Όσο δλδ και ο φίλος που ξεκίνησε το ποστ.
Ασε που με κόλλησες και έχω αρχίσει να σκέφτομαι μετακινήσεις επίπλων...

Καλημέρα krunar,

Προσωπική μου γνώμη είναι ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις για αρχή έναν ενισχυτή μαζί με 2 μπροστινά ηχεία και ένα κεντρικό και στην πορεία όταν μαζέψεις πάλι κάποια χρήματα να προχωρήσεις στην αγορά του woofer και των surround ηχείων. Από το να πάρεις κάτι που σύντομα δεν θα σε καλύπτει σε απόδοση καλύτερα να το στήσεις σιγά σιγά και με μεράκι.

Συμφωνω με τον φιλο που προτεινε: ενισχυτη(πολυκαναλο για οικονομια σε μελλοντικες αλλαγες) - δυο ηχεια βασης για εμπρος - και σαμπακι (απαραιτητο). Σε (καλο)μεταχειρισμενα θα βρεις ευκολα σχεδον στο χρηματικο οριο σου.
Οσο για τις αλλαγες...που να δεις τι τραβαμε χρονια ολοκληρα (μα τελευταια μου πατησε ποδι και δεν...)

Χωρίς γουφερ;
Πάνω σε αυτό καμία πρόταση; σκέφτομαι και τον demon 1000 στα 279. Αξίζει σε σχέση με τον Yamaha?

Απάντηση: Re: Eπιλογή ηχείων και ενισχυτή για σύστημα ήχου 5.1

Χωρίς γουφερ;
Πάνω σε αυτό καμία πρόταση; σκέφτομαι και τον demon 1000 στα 279. Αξίζει σε σχέση με τον Yamaha?
Γουφερ=σαμπακι=sub!!! O 2000 ειναι καλυτερος με +100

Re: Απάντηση: Re: Eπιλογή ηχείων και ενισχυτή για σύστημα ήχου 5.1

Γουφερ=σαμπακι=sub!!! O 2000 ειναι καλυτερος με +100

Mε αλλα 80 ευρω παραπανω στα 460 ευρω, αξιζει ο yamaha rx-v675 εναντι του denon 2000 ή οχι??

Re: Απάντηση: Re: Eπιλογή ηχείων και ενισχυτή για σύστημα ήχου 5.1

Αυτό είναι τελείως υποκειμενικό. Μόνο όταν ακούσεις και τους 2 θα μπορέσεις να πάρεις μία απάντηση, ανάλογα με το ποιος σου ταιράζει καλύτερα στο αυτί σου.