επιλογη ηχειων monitor

kostas kaperonis

New member
23 September 2011
13
ελλαδα
καλησπερα...με αφορμη να αλλαξω τα εηχεια του υπολογιστη μου και οντας απογοητευμενος απο κομπιουτερο ηχεια ηθελα να ανεβω λιγο επιπεδο...ψαχνοντας στο ebay επεσα πανς σε αυτο http://viewitem.eim.ebay.gr/New-Lep...tereo-/170536814188/item?transId=716992838007 και τελικα το παρηγγειλα.. διαβαζω καλα λογια στο φορουμ για τους lepai σε σχεση τιμης αποδοσης και ειπα να το δοκιμασω και γω...
ψαχνοντας ομως για ηχεια monitor η αληθεια ειναι οτι οσο περισσοτερο εψαχνα πελαγωσα και μπερδευτικα...
ψαχνω ηχεια εως 150 ευρω και με μια βολτα π εκανα και ακουσα καμποσα σε αυτο το φασμα τιμων την καλυτερη γευση εχοντας μικρη ακουστικη εμπειρια απο υχοσυστημα αυτοκινητου μ αφησαν αυτα http://www.djshop.gr/displayITM2.asp?ITMID=11576&LANG=GR
http://www.djshop.gr/displayITM2.asp?ITMID=12389&LANG=GR
δυνατα σε ενταση τουλαχιστον εμενα με ικανοποιουν δυνατο σφιχρο μπασο οπωσ θελω...δινω μονο ενα προβαδισμα στα κρκ στα ψηλα ειχαν μεγαλυτερη καθατοτητα στον ηχο τους...να επισημανω πως θα με ενδιεφεραι να προσθεσω και ενα γουφερ στο συνολο αλλα πιο?και εδω θα ηθελα καποια βοηθεια...η χρηση που κανω στο pc μ ειναι einai game κ ταινιες και για αυτα προοριζονται τα ηχεια..
ευχαριστω εκ των προταιρων

φιλικα κωστας

δεν ξέρω τι είναι αυτός ο lepai αλλά:

1. τον πλήρωσες ακριβα (http://www.dinodirect.com/power-amplifier-optial-converter-digital.html?cur=EUR)

2. στα monitors καλύτερα να προτιμήσεις ένα ζευγάρι αυτοενισχυόμενα (πχ fostex pm0.4, m-audio bx4 κτλ) τα οποία είναι bi-amped και ταιριασμένος ο ενισχυτής με τα ηχεία

Lepai εχω το ακριβως προηγουμενο σχεδιο, μια χαρα ενισχυτακι, πεντακαθαρο , μαλακο, για μικρο ηχειο για desktop χρηση.

Αυτο που δεν καταλαβα ειναι τι τον θες τον ενισχυτη αφου τα ηχεια που αναφερεις παρακατω ειναι ενεργα και εχουν ενσωματωμενο ενισχυτη. Τα KRK ειναι εξαιρετικα αλλα αν φτασεις σε αυτη την κατηγορια τιμης κοιτα SAMSON RESOLV A6 και Α8 που παιζουν κατω απο τα 300 ευρω και εχουν φοβερο ηχο.

μια χαρα ειναι η τιμη του πιστευω γιατι περιεχει και τροφοδτικο και καλωδιο rca 10 ευρω πανω δηλ..απλα πιστευα οτι αν και ειναι ενεργα θα μπορουσα να τα οδηγησω και με τον ενισχυτη,,,οποτε να κοιταξω σε παθητικα ηχεια χωρις δηλ αυτοενισχυση και αν ναι σε ποια...

Re: Απάντηση: επιλογη ηχειων monitor

μια χαρα ειναι η τιμη του πιστευω γιατι περιεχει και τροφοδτικο και καλωδιο rca 10 ευρω πανω δηλ..απλα πιστευα οτι αν και ειναι ενεργα θα μπορουσα να τα οδηγησω και με τον ενισχυτη,,,οποτε να κοιταξω σε παθητικα ηχεια χωρις δηλ αυτοενισχυση και αν ναι σε ποια...

ο μικρος Lepai δεν εχει δυναμη και δυναμικα. Η πραγματικη ισχυς του στα 8Ω σε σωστα ορια παρμορφωσης ειναι περιπου 2χ8W. Μπορεις να παρεις ενα ζευγαρι Heco Victa 200 ή ενα Roister Emphasis 5 ή ενα Cambridge Audio S20. Τα αυτοενισχυομενα με τον ενσωματωμενο 2χ20 μαλλον θα ναι πιο ζωντανα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: επιλογη ηχειων monitor

ο μικρος Lepai δεν εχει δυναμη και δυναμικα. Η πραγματικη ισχυς του στα 8Ω σε σωστα ορια παρμορφωσης ειναι περιπου 2χ8W. Μπορεις να παρεις ενα ζευγαρι Heco Victa 200 ή ενα Roister Emphasis 5 ή ενα Cambridge Audio S20. Τα αυτοενισχυομενα με τον ενσωματωμενο 2χ20 μαλλον θα ναι πιο ζωντανα.

συμφωνω οτι δεν εχει δυναμη και διαβασα παροποια ποστ που το ελεγαν αλλα στο μελλον θα παρω κατι καλυτερο τον λεπαι τον πειρα να πειραματιστω να κανω τα πρωτα βηματα ασ πουμε τα heco εχω την δυνατοτητα να τα ακουσω τα εχει ενα μαγαζι εδω τα αλλα λογω οτι ειμαι επαρχια δυσκολο...αυτα τα ηχεια στο μελλον με εναν οικονομικο και λιγο καλυτερο ενισχυτη και σε συνδιασμο με εινα σαμπ θεωρεις οτι θα επαρκουν για ενα entry-level ηχοσυστημα χωρις ιδιατερες απιτησεις...αλλωστε δεν ψαχνω κατι τρελο απλα κατι πιο ποιοτικο απο κομπιουτερο ηχεια για ταινες παιχνια και λιγη μουσικη?

σαφως και επαρκουν για εισαγωγικο συστημα και θα ακουγονται καλυτερα απο οτιδηποτε πλαστικοειδες φασον ηχειο υπολογιστη. Δεν ξερω που μενεις, αν εισαι κονται σε ΜediaMarkt , αυτη την περιοδο υπαρχει σε προσφορα αυτος http://www.tangent-audio.com/en/model/176_Exeo-AMP-Amplifier.html στα 99 ευρω.

Απάντηση: Re: επιλογη ηχειων monitor

συμφωνω οτι δεν εχει δυναμη και διαβασα παροποια ποστ που το ελεγαν αλλα στο μελλον θα παρω κατι καλυτερο τον λεπαι τον πειρα να πειραματιστω να κανω τα πρωτα βηματα ασ πουμε τα heco εχω την δυνατοτητα να τα ακουσω τα εχει ενα μαγαζι εδω τα αλλα λογω οτι ειμαι επαρχια δυσκολο...αυτα τα ηχεια στο μελλον με εναν οικονομικο και λιγο καλυτερο ενισχυτη και σε συνδιασμο με εινα σαμπ θεωρεις οτι θα επαρκουν για ενα entry-level ηχοσυστημα χωρις ιδιατερες απιτησεις...αλλωστε δεν ψαχνω κατι τρελο απλα κατι πιο ποιοτικο απο κομπιουτερο ηχεια για ταινες παιχνια και λιγη μουσικη?

σαφως και επαρκουν για εισαγωγικο συστημα και θα ακουγονται καλυτερα απο οτιδηποτε πλαστικοειδες φασον ηχειο υπολογιστη. Δεν ξερω που μενεις, αν εισαι κονται σε ΜediaMarkt , αυτη την περιοδο υπαρχει σε προσφορα αυτος http://www.tangent-audio.com/en/model/176_Exeo-AMP-Amplifier.html στα 99 ευρω.

τρικαλα μενω media markt ειναι στη λαρισα οποτε μπορω να παω...το θεμα ειναι οτι ελεγα να παιξω πρωτα με τον λεπαι και τα 150 που περισευουν να αγορασω ηχεια και αργοτερα να κανω την αναβαθμιση γιατι αν παρω τωρα ενισχυτη δεν θα εχω ηχεια...καλη προσφορα παντως..οποτε θα κινηθω στη λυση π προτεινες για τα ηχεια και αφου ερθει ο κινεζος(lepai) αρχιζω να βαζω μπρος την αγορα αλλου ενισχυτη

λογικο το σεναριο, απλα υπαρχει και το αλλο σεναριο των ενεργων που τελειωνεις μια και καλη και απο ενισχυτη και απο περιττα εξοδα. Παντως οπως και να κινηθεις, θα ακους καλυτερα. :a0210:

Απάντηση: Re: επιλογη ηχειων monitor

λογικο το σεναριο, απλα υπαρχει και το αλλο σεναριο των ενεργων που τελειωνεις μια και καλη και απο ενισχυτη και απο περιττα εξοδα. Παντως οπως και να κινηθεις, θα ακους καλυτερα. :a0210:

το σκεφτηκα και αυτο αλλα με εβαλε στο τρυπακι ο κινεζος οποτε θα το προχωρησω

και κατι ακομη πιο sub θα μ ταιριαζε ειτε με τον ενισχυτη π μ προτεινες ειτε με τον κινεζικο?ρωταω ετσι για να εχω μια εικονα...επισης ο κινεζικος μπορει να κουνισει sub η μπα...και πιο sub μπορει να παιξει...αν μπορεις να δωσεις κανενα λινκ με τιμες και τετοια θα σ ημουν υποχρεως

Φίλε μου Καλώς ήπιες στο φόρουμ!
Μάλλον ο Tyler θα ξέρει να σου πει περισσότερα περι του θέματος αλλα κάπου είχα διαβάσει ότι κάποιοι τέτοιου τυπου ενισχυτες όπως ο lepai που πήρες καίγονται πολυ εύκολα... Οπότε εχε τον λιγάκι το νου σου μην τον πολυζορισεις...

Φίλε μου Καλώς ήπιες στο φόρουμ!
Μάλλον ο Tyler θα ξέρει να σου πει περισσότερα περι του θέματος αλλα κάπου είχα διαβάσει ότι κάποιοι τέτοιου τυπου ενισχυτες όπως ο lepai που πήρες καίγονται πολυ εύκολα... Οπότε εχε τον λιγάκι το νου σου μην τον πολυζορισεις...

Ακριβως, δεν ειναι να ξεθαρρευεις και να ανεβαζεις σταθμες, δεν υπαρχει ανοχη στο φορτιο. Νομιζω ενας συμφορουμιτης, δεν θυμαμαι ποιος, σε ενα αλλο νημα ελεγε οτι εκαψε 2 χωρις να το καταλαβει.

Εγω θα πηγαινα κατευθειαν σε ενα Samson 5A, με το 5.25 μεγαφωνο και volume control στα 170 ευρω για να εχω το κεφαλι μου ησυχο και να ξεμπερδευω και απο ενισχυτικα και απο τετοιες ανασφαλειες. Εξαλλου 30 ευρω ειναι το κοστος του lepai, πες πως εκανες ενα μικρο λαθακι που κοστισε 30 ευρω και το διορθωνεις με τα Samson οποτε σου παει στα 200 συνολο.

Για να παρεις τωρα ενα ηχειο και αργοτερα εναν εισαγωγικο ενισχυτη, πας αμεσως στα 300 τουλαστιχον :HTEHETH63:..

Τες πα, ο καθενας εχει την δικια του οπτικη γωνια.

για sub τα φθηνα ειναι

http://www.skroutz.gr/s/335640/Yamaha-YST-SW030.html

http://www.skroutz.gr/s/336268/Magnat-Monitor-Supreme-Sub-201A.html

http://www.skroutz.gr/s/340864/Yamaha-YST-SW216.html

Last edited:
δηλαδη τιλερ αναμεσα σε heco victa 200 η 300 και samson 5a πια απο α 2 να παρω...αν εινα μεγαλη η διαφορα π θα δω θα δωσω το κατι παραπανω αλλωστε τα ηχεια ειναι επενδυση δεν ειναι κατι που αλλαζεισ καθε χρονο εγω τουλαχιστον...για σαμπ το γιαμαχα καλο μου φανηκε γι αυτο π ψαχνω...απο δευτερα θα κανω την αγορα στα ηχεια

το Samson το παιρνεις και ησυχαζεις και ειναι ηχειο near field φτιαγμενο για να ακους σουπερ σε κοντινη αποσταση. Το heco με τον Lepai δεν θα παιζει το ιδιο καλα. To Heco με εναν αλλο κανονικο ενισχυτη θα παιζει καλα. Ειναι ηχειο καλυτερο για αποστασεις ακροασης πανω απο 1.5 μετρο. Tα λαμβανεις ολα αυτα υποψη και αποφασιζεις. Δεν μπορω να σου πω ποιο να παρεις, ειναι 2 διαφορετικες προσεγγισεις στο θεμα. Μακαρι να μπορουσες να ακουσεις, εστω το ενα απο τα δυο για να χεις μια εικονα.

ετσι πως το θετεις καταλαβα τι εννοεις για τα ηχεια...τα heco μπορω να τα ακουσω αλλα τα 300 τα 200 δεν τα εχει οποτε θα ακουσω heco και αν μ αρεσουν τα παιρνω αλλιως παω σαμσον και μαλλον εκει θα καταληξω εφοσον λες οτι ειναι ηχεια για κοντινες αποστασεισ αλλωστε εμενα το κοντα με ενδιαφερει στο πψ θα τα εχω οχι στο σαλιονι...χιλια ευχαριστω θα ενημερωσω απο δευτερα

αν θες για κοντινη αποσταση (περιπου 1 μετρο) και μικρο χωρο, θα συμφωνησω με τον DomieMic65. Ειδικα τα Victa 300 με την μεγαλυτερη καμπινα και το μεγαλυτερο μεγαφωνο δεν ειναι για να ακους κοντα, δεν θα χεις καλη εικονα. Το ηχειο ειναι για θεσεις ακρασης χοντρικα απο 2 μετρα και πανω και για να καλυπτουν χωρους 15-20τμ. Ασε που ειναι ακομη πιο ζορικα για τον Lepai. Μαλλον τα ενεργα ειναι μονοδρομος.