Επιλογή ηχείων σε 5.1

sefmaui

New member
1 October 2013
51
Πρόσφατα αγόρασα σε φοβερή προσφορά τον ενισχυτή yamaha rx-v481. Βέβαια και παλιότερα με είχε απασχολήσει το θεμά ενισχυτή και τελικα βρήκα την ευκαιρία και τον άρπαξα! Τωρα το πρόβλημα είναι τα ηχεία! Επειδή μένω σε νησί τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά με την πρώτη ευκαιρία πήγα και άκουσα τα εξης ηχεία
1. Dali zensor 1
2. Dali zensor 3
3. Cambridge audio δεν θυμαμαι ποια αλλα τα είχα απορρίψει
4. wharfedale 220

Ta wharfedale και τα dali ήταν εξαιρετικά! Μάλιστα τα wharfedale τα άκουσα στο νάκα με τον yamaha. Ο προβληματισμός μου είναι τα ηχεία που θα χρησιμοποιήσω σαν δορυφόρους χρειάζεται να ειναι κάτι ιδιαίτερο; Δηλαδή βλέπω κάτι τιμές με 100 ευρώ το ζεύγος taga harmony ας πούμε....αξίζει ή όχι; Δηλαδή να πάω σε ένα καλό σετ μπροστινα με το αντίστοιχο κεντρικό τους και πίσω απλά να πάρω κάτι για να γινεται η δουλειά....Αυτήν την άποψη είχαν όλα τα μαγαζιά που ρώτησα...επειδή δεν είμαι και πολύ σχετικός ισχύει; Επίσης στα μπροστινά ποια χαρακτηριστικά είναι καλά να βλέπω στα ηχεία για τον ενισχυτή μου δηλ. τι ευαισθησία και τί ohm ή και κάτι άλλο που δεν έχω υπ όψιν μου.
Επίσης παρατήρησα ότι τα Taga Harmony AZURE B-40 είναι κοντά στα χαρακτηριστηκά των ηχείων που μου άρεσαν με σημαντικά μικρότερη τιμή...... αξίζουν η χαμένος χρόνος;

Για τα πίσω, είναι κλασσικός συμβιβασμός.
Δεν παύει να είναι συμβιβασμός όμως.
Κι εγώ έτσι είμαι. Αν σκεφτείς οτι τα αντίστοιχα με τα μπροστινά μου έχουν περιπου 1500...
Πήρα ενα ζευγαρι με 350. Και ο πωλητής μου έλεγε οτι και παλι υπερβολές κάνω :)
Τώρα για τα συγκεκριμενα taga vs zenzor & warfendale... Δυστυχώς δεν ξέρω.

Από wharfedale είχα ακούσει τις αντίστοιχες κολώνες, άχρωμο κι απρόσωπο ηχείο, καμία σχέση με τα dali που το χω ξαναπεί δεκάδες φορές εδώ στο φόρουμ με εντυπωσίασαν και τα ερωτεύτηκα, μπορείς να ακούσεις και μουσική αξιοπρεπώς για τα χρήματά τους, τα cambridge audio κι αυτά μου άρεσαν αλλά πιο ουδέτερα απ τα Dali, τώρα υποκειμενικά είναι αυτά ο καθένας με τα γούστα του, για τα taga συμφωνώ με τον δρυίδη, είναι ένας συμβιβασμός. Για τα χαρακτηριστικά κοίτα την ευαισθησία να είναι 89 - 90 και η αντίσταση καλύτερα στα 8Ωμ, θα είναι πιο εύκολα φορτία στον ενισχυτή.