Επιλογή ηχείων-sub για δικάναλο

Re: Συνδεση και επιλογη ηχειων και sub σε τελικο.

www.canuckaudiomart.com/details/649...mplifier-with-mmmc-phono-stage/images/885497/
Με βάση τις παραπάνω εικόνες απο τον προ παίρνω σήμα απο τις xlr εξόδους ,το ρίχνω στο sub και από κει πάει στα υπόλοιπα δύο.
Οποτέ άχρηστος ο Crown!!!!
Ενα θεματάκι υπάρχει με το sub.....δεν είναι διαθέσιμο!!
Αν του ζευγάρωνα ενα Yamaha hs8
www.thomann.de/de/yamaha_hs_8s.htm
που και πιο δυνατό είναι και χαμηλότερα κατεβαίνει θα έχω θέμα??

Το Sub της Yamaha δεν το απορρίπτω πάντως.

http://usa.yamaha.com/products/music-production/speakers/hs_series/hs8/

Το εν λογω sub παει ζευγαρι με τα παραπανω.
Ειναι λιγο πιο ακριβα απο τα Fostex αλλα θα εχω το απολυτο ταιριασμα.
Το θεμα ειναι αν θα παιζουν καλυτερα απο τα Fostex και το μεγαλυτερο ,για την δικη μου περιπτωση, ειναι οτι εχουν την οπη του bass reflex πισω.
Αρα ΔΕΝ ειναι για βιβλιοθηκη.
Καλα τα λεω??

Απάντηση: Re: Συνδεση και επιλογη ηχειων και sub σε τελικο.

για την δικη μου περιπτωση, ειναι οτι εχουν την οπη του bass reflex πισω.
Καλα τα λεω??
Πολύ καλά τα λες.
Εγώ πάντως ψηφίζω fostex.

Re: Απάντηση: Re: Συνδεση και επιλογη ηχειων και sub σε τελικο.

http://usa.yamaha.com/products/music-production/speakers/hs_series/hs8/

Το εν λογω sub παει ζευγαρι με τα παραπανω.
Ειναι λιγο πιο ακριβα απο τα Fostex αλλα θα εχω το απολυτο ταιριασμα.
Το θεμα ειναι αν θα παιζουν καλυτερα απο τα Fostex και το μεγαλυτερο ,για την δικη μου περιπτωση, ειναι οτι εχουν την οπη του bass reflex πισω.
Καλα τα λεω??
Τα Yamaha τα έχω ακούσει. Έχουν μία προβολικότητα που εντυπωσιάζει, αλλά και κουράζει. Γι' αυτό και προσωπικά τα απορρίπτω. Η προβολικότητα, αυτή η ελαφριά "λαμπρότητα" αποτελεί την ηχητική υπογραφή της εταιρείας για τα περισσότερα από τα προϊόντα της.

Αν όμως θες οπωσδήποτε Yamaha τι θα'λεγες γι' αυτά;

Yamaha DXR-12 Active Speaker

AthensProAudioStore_YAMAHA_DXR12.jpg

Τα έχω ακούσει σε πρόβα τζαζ γκρούπ και πολύ μου άρεσαν!

Χρειάζονται κι' ένα ζευγάρι τρίποδες βάσεις:

Είμαστε λίγο πιο κάτω από το όριο που έχεις θέσει, ενάμισυ χιλιάρικο.
Με αυτό το Set-up θα ακούς πολύ καλά. Και πολύ δυνατά.
Μπάσο αληθινό που θα σε κοπανάει και θα σου δίνει γροθιές στο στομάχι.
Θα έχεις ένα ροκ-τζαζ κλαμπ στο σπίτι σου!
Θα κάνεις πάρτυ όπου και όποτε θες κι' άμα γουστάρεις βγάζεις τα ηχεία στον κήπο.
Και θα έχεις και αστυνομική προστασία.
Η παρουσία της θα είναι καθημερινή.
Αυτό στο εγγυώμαι! :eviltongue:

Πολύ καλά τα λες.
Εγώ πάντως ψηφίζω fostex.
Κι' εγώ ψηφίζω Fostex.:music-smiley-005:
Αρχίζουμε να σχηματίζουμε άνετη πλειοψηφία! :D
:party:

Μιχάλη με ηχείο σε βιβλιοθήκη δεν πρόκειται να γεμίσεις 30τμ... χωρίς να την γκρεμίσεις!
Επίσης σε τι απόσταση θα ακούς? σορρυ αν το έχεις απαντήσει.

Νικ θελω κατι ευχαριστο.
Η αποσταση ακροασης ειναι τρια μετρα περιπου.
αλλα μην κολλαμε εκει.
Να γεμισω με μουσικη τον χωρο θελω.
Δυστυχως ή ευτυχως ΔΕΝ ξανακανω συμβιβασμο στην καλοπεραση μου για χαρη του ηχου.
Πηρα αποφαση οτι στο σπιτι που ζω, ειναι ουτοπια το hifi.
Αν δεις πως και που ειναι τοποθετημενοι οι Ερμηδες θα καταλαβεις.

Ε βάλε μια φωτό, να πάρουμε μυρωδιά!

Αυτό που σου είπα για τη βιβλιοθήκη δεν είναι θέμα hifi ή ποιοτικότερου ήχου μόνον. Ηχείο που μπορεί να κάτσει σε βιβλιοθήκη και να παίξει όπως μπορεί να παίξει, πάρα πολύ δύσκολα θα γεμίσει χώρο 30τμ.
οκ θα το βοηθήσεις με sub, αλλά το sub παίζει μόνο χαμηλά. Στο υπόλοιπο φάσμα τι θα γίνει?

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί απορρίπτεις την κανονική τοποθέτηση, αλλα απο την άλλη δέχεσαι να μπουν σχεδόν άσχημες πλαστικο-γκουμούτσες στο σαλόνι σου!
Αν αυτό δεν είναι θέμα ηχητικής προτίμησης, ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. (είπαμε μια φωτό θα βοηθούσε! αν μπορείς να τα "κρύψεις" τότε οκ!)

τεσπα... your choise.
Με αυτά τα δεδομένα υπόψιν, μια καλή λύση για το χώρο και όσο το δυνατό πιο ανώδυνη, imo, είναι το σύστημα 2.1 της presonus. Eris-8 + temblor T10.
Μικρό σχετικά μέγεθος και πολλά ρυθμιστικά που βοηθούν στη τοποθέτηση και τα γούστα. πχ αποκοπή των χαμηλών συχνοτήτων στα eris 8 (80 ή 100 Ηz) και αναθεσή τους στο Τ10 (το οποίο έπίσης έχει δυνατότητα αποκοπής στις συχνότητες αυτές...). Με ballanced επίσης δεν κινδυνεύεις και απο θόρυβο κτλ αλλά και ο ήχος θα είναι πιο smooth και να μην υποφέρεις απο άλλα...

(δεν έχω ακούσει τα Ε8 αλλά έχω δοκιμάσει τα eris 5 και κάλυψαν σχετικά καλά τα ~25τμ μου. Υποθέτω ότι τα Εris 8 θα είναι της ίδιας φιλοσοφίας και μπορούν να καλύψουν και μόνα τους το χώρο σου. Οπότε γλιτώνεις και το έξοδο για sub, διατηρώντας όμως την δυνατότητα προσθήκης του ταιριασμένου Τ10).

Καλησπέρα !
Θα ελεγα αφού θέλεις ηχείο βιβλιοθήκης .βασης να πας να ακουσεις οπωσδήποτε τα Dali zensor 3.
Μπορει να μην έχουν την ακρίβεια της φωνής που εχω εισπράξει απο Αγγλικό ηχείο όμως εχω μείνει έκπληκτος για το απλωμένο saundstage και για την ακρίβεια που έχουν στον εστιασμό των οργάνων δηλαδή δημιουργούν ένα τεράστιο sweet spot χωρις να εισαι καθηλωμένος στον χώρο ακρόασης ...Το ηχείο γεμίζει χωρις να χρειαστεί να αυξήσεις την ένταση και οταν το αυξήσεις δεν καταλαβαίνουν τίποτα ...
Τα εχω δοκιμάσει και με χαμηλής ισχύος ενισχυτή ...Οταν του δώσεις όμως πολλα ρεύματα το ηχείο απογειώνεται .

Σημείωση ο χώρος μου ειναι 45 τμ.

Ωραία ηχεία αλλά δεν θα έβαζα τα z3 σε βιβλιοθήκη τοίχου, ακόμα και αν μου τα χάριζαν και δεν είχα μία για αγορά ηχείων...

Νίκο τα συγκεκριμένα ηχεία τα εχω ακούσει και σε βάσεις σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που εχω στον σπίτι μου αλλα και πάνω στον μπουφέ με ειδικές βάσεις που εχω πάρει .μια προσεχτική τοποθέτηση θέλουν δηλαδή που θα ακουμπήσουν απο εκεί και πέρα δεν ειναι απαιτητικά σόι και καλα να εισαι καθηλωμένος στον χώρο ακρόασης και αυτη ειναι η επιτυχία του ....Την λεπτομέρεια την παίρνεις ακόμη και αν περπατάς στο σαλόνι ...

Φιλαρακια απο γκαζια να φανε και οι κοτες
350 στα 8 Ωμ και 550 στα 4.

Απλα με τα παθητικα θα χρειαστει και ενα sub και εκει ειναι που κολλαω .
Θα πρεπει να εχει και εξοδο για δορυφορους και εκει πρεπει να το ψαξω πολυ.

Ενω τα ενεργα (ας παει χαραμι ο τελικος) τα εχουν ολα πανω τους.
Αν υπαρχει sub για μουσικη που δεχεται δορυφορους τοτε ολα οκ.
Ξερετε κανενα της προκοπης??

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

https://www.google.gr/search?q=Dali...v50m43svM:&usg=__NpmpQmlsskkjnAKKnHyqlKrCUlI=

Μαλλον θα εχω προβλημα με το bass reflex.
Ο μονος περιορισμος στην επιλογη ειναι να εχει το BR μπροστα.
Εκτος και δεν τρεχει τιποτα για bookself.

Σε τι απόσταση απο των πίσω τοίχο θα τα έβαζες ;
We sub θα πήγαινα Rel ,velodyne,Yamaha ανάλογα τα οικονομικά μου .

Μάκη άλλο πράγμα η βιβλιοθήκη και άλλο ο μπουφές (αν και ούτε σε μπουφέ θα τα έβαζα...)

Μιχάλη τα presonus είναι φουλ ενεργά (και μάλιστα bi-amp / ξεχωριστό ενισχυτή κλάσης ΑΒ για κάθε μονάδα). Μόνο pre θα χρειαστείς (ή ακόμα καλύτερα αν βγαίνει το μπάντζετ ένα καλό pre+dac...)
Επίσης αν πας σε παθητικά, δεν χρειάζονται πολλά watt... αναλόγως ηχείου βέβαια (ευαισθησία)... με 90db πχ θα χρησιμοποιείς το πολύ 30-40Watt.
Και το γεγονός ότι θα έχεις μπροστά την εξάτμιση δεν σημαίνει ότι μπορείς να χώσεις έτσι απλά ηχείο σε βιβλιοθήκη ή κοντά σε τοίχο.

Αυτος ειναι ο χωρος και τα ηχεια θα μπουν σε ραφια πανω απο τους Ερμηδες

Attachments

• DSC_0016.jpg
    DSC_0016.jpg
    160.3 KB · Views: 136
Μάικ αν δεν έχεις σκοπό να κάνεις τροποποιήσεις στην θέση των επίπλων και ηχείων στο χώρο σου, μην αγοράζεις τίποτα.
Αν μπορείς, βγάλε τους Ερμήδες μισό μέτρο έξω, βάλε αναμεσά τους κάποιο αεράτο ρακ και βάρα τους με τον crown.

Re: Απάντηση: Επιλογή ηχείων-sub για δικάναλο

Μάκη άλλο πράγμα η βιβλιοθήκη και άλλο ο μπουφές (αν και ούτε σε μπουφέ θα τα έβαζα...)

Μιχάλη τα presonus είναι φουλ ενεργά (και μάλιστα bi-amp / ξεχωριστό ενισχυτή κλάσης ΑΒ για κάθε μονάδα). Μόνο pre θα χρειαστείς (ή ακόμα καλύτερα αν βγαίνει το μπάντζετ ένα καλό pre+dac...)
Επίσης αν πας σε παθητικά, δεν χρειάζονται πολλά watt... αναλόγως ηχείου βέβαια (ευαισθησία)... με 90db πχ θα χρησιμοποιείς το πολύ 30-40Watt.

Νίκο μην ξεχνάς ότι σε μια βιβλιοθήκη ...Υπάρχει και το πάνω μέρος για να τα τοποθετήσεις,δεν λέω να πας να τα κολλήσεις στο ταβανι.

Οκ είναι και θέμα γούστου .

Και το ενεργο απο που παιρνει σημα για να δουλεψει??
Εχω προ rotel http://www.canuckaudiomart.com/deta...mplifier-with-mmmc-phono-stage/images/885497/
και τελικο Crown K1 (επαγγελματικο)http://www.hifiengine.com/gallery/images/crown-k1-stereo-power-amplifier.shtml
http://en.audiofanzine.com/dual-channel-power-amp/crown/K1/medias/pictures/a.play,m.8704.html

Εχω καμμια ελπιδα??

Προ και τελικος

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή ηχείων-sub για δικάναλο

Νίκο μην ξεχνάς ότι σε μια βιβλιοθήκη ...Υπάρχει και το πάνω μέρος για να τα τοποθετήσεις,δεν λέω να πας να τα κολλήσεις στο ταβανι.

Οκ είναι και θέμα γούστου .

Δυστυχώς δεν είναι θέμα γούστου, αλλα θέμα πληρώνω για z3 (πχ) και παίρνω το μεγάφωνο για τις αναγγελίες του Ελβενιζέλος...