Επιλογη ηχειων

Εχω εμπειρια και απο τα 2, και θα ελεγα χωρις κανενα ενδοιασμο Tannoy. Ειναι πιο ζωντανο ηχειο, ειδικα στα μεσαια και τα πριμα οπου το 9.5 ειναι dead neutral εως μουντο.
Το 9.5 θελει λαμπρα συνοδα για να αναδειχτει και ενισχυτη με αρκετο ρευμα. Το Tannoy ειναι πιο ευκολο φορτιο και ευκολοτερο στο ματσαρισμα. Το προτεινα σε εναν φιλο ο οποιος το εχει και το ευχαριστιεται (και μαζι του κ γω πολλες φορες) με εναν Audiolab 8000SE.

Re: Ειλογη ηχειων

Ποιά σου άρεσαν περισσότερο?

Το Wharfedale 9.5 (για το οποίο ακούγονται καλά λόγια) το εχω ακούσει επανειλημμένα σε καταστήματα μαζί με KEF C7 και AUDIO SPECTRUM monitor 2. Τα δυο δεύτερα φάνηκαν πιο φωτεινα αλλά σε πολύωρη ακρόαση μήπως κουράζουν; Toυ ΤΑΝΝΟΥ F4 εκκρεμεί η ακρόαση αλλά διαβάζω καλά λόγια. :aktion033:

Re: Απάντηση: Επιλογη ηχειων

Εχω εμπειρια και απο τα 2, και θα ελεγα χωρις κανενα ενδοιασμο Tannoy. Ειναι πιο ζωντανο ηχειο, ειδικα στα μεσαια και τα πριμα οπου το 9.5 ειναι dead neutral εως μουντο.
Το 9.5 θελει λαμπρα συνοδα για να αναδειχτει και ενισχυτη με αρκετο ρευμα. Το Tannoy ειναι πιο ευκολο φορτιο και ευκολοτερο στο ματσαρισμα. Το προτεινα σε εναν φιλο ο οποιος το εχει και το ευχαριστιεται (και μαζι του κ γω πολλες φορες) με εναν Audiolab 8000SE.

Θα λάβω σοβαρά υπ'οψιν τις παρατηρήσεις σου Tyler ? Durden. Κι εμένα μου φάνηκε μουντό το 9.5 αλλά πολλοί το εκθειάζουν. Θα έχει πλεονεκτήματα, δε μπορεί... :SFGSFGS5:

Το 9.5 ειναι καταπληκτικο ηχειο, ισορροπημενο, αναλυτικο, ξεκουραστο, μονο αν το συνδιασεις με ενα δυνατο και λαμπρο ενισχυτη και μια αντιστοιχη πηγη. Δικαιως τα εκθειαζουν. Απλα το Tannoy ειναι πιο ευκολο φορτιο, ειναι αρκετα "φωτεινο" και μπορει να παιξει καλα με περισσοτερους ενισχυτες τυπου Nad, 8000SE, Μarantz... που ειναι πιο ουδετεροι και δεν εχουν τοσο μεγαλη ισχυ.

Το 9.5 ειναι καταπληκτικο ηχειο, ισορροπημενο, αναλυτικο, ξεκουραστο, μονο αν το συνδιασεις με ενα δυνατο και λαμπρο ενισχυτη και μια αντιστοιχη πηγη. Δικαιως τα εκθειαζουν. Απλα το Tannoy ειναι πιο ευκολο φορτιο, ειναι αρκετα "φωτεινο" και μπορει να παιξει καλα με περισσοτερους ενισχυτες τυπου Nad, 8000SE, Μarantz... που ειναι πιο ουδετεροι και δεν εχουν τοσο μεγαλη ισχυ.

´´μονο αν το συνδιασεις με ενα δυνατο και λαμπρο ενισχυτη και μια αντιστοιχη πηγη´´ !
Προτεινέ μου λοιπον ένα πακέτο μέχρι 800 Ε και τα δυο!:ADFAD2:

Wharfedale 9.5. Σε κουράζω αλλά τι να κάνω...
Σε άλλο thread ρωτάω (και μου απαντάς) για το DENON DCD 710. Συνυπολόγισε και αυτο και αν δε συνδυάζεται, απόρριψέ το.

O μονος που μπορει να οδηγησει καλα τα ηχεια κοντα σε αυτη την τιμη ειναι Advance Acoustic MAP-305, Harman HK980

Cd θα παιρνα 6002 ή Pioneer PD-D6

Ηχεια θα πηγαινα στα ολοκαινουρια Wharfedale 10.4 στα ιδια λεφτα. Ακουσα το μικρο 10.1 και ειδα διαφορα σε σχεση με την σειρα 9

-----------------------------------------------

Τωρα θα σου πω τι θα παιρνα εγω. Nad 326, PD-D6, F4
θα βαζα τον Audiolab αλλα δεν εχει τηλεχειρισμο

O μονος που μπορει να οδηγησει καλα τα ηχεια κοντα σε αυτη την τιμη ειναι Advance Acoustic MAP-305, Harman HK980

Cd θα παιρνα 6002 ή Pioneer PD-D6

Ηχεια θα πηγαινα στα ολοκαινουρια Wharfedale 10.4 στα ιδια λεφτα. Ακουσα το μικρο 10.1 και ειδα διαφορα σε σχεση με την σειρα 9

-----------------------------------------------

Τωρα θα σου πω τι θα παιρνα εγω. Nad 326, PD-D6, F4
θα βαζα τον Audiolab αλλα δεν εχει τηλεχειρισμο

Ευχαριστώ και πάλι. Ο NAD 325 μειονεκτεί έναντι του 326; Διαβάζω για ίδια ισχύ και διαφέρουν περίπου 100Ε και βάλε. :hmmmm2:

καινουριο μοντελο ειναι, σιγουρα ειναι βελτιωμενο. Η συγκεκριμμενη εταιρια αλλαζει ριχικα ακομα και τα ιδια μοντελα απο την απλη εκδοση στην εκδοση ΒΕΕ. Αν δεν θες να δωσεις τα 100 ευρω παραπανω παρε τον 325. Τον εχω και γω και στον προτεινω ανεπιφυλακτα γιατι τον εχω δοκιμασει με αρκετα ηχεια και πηγες και παντα με εξεπληττε ευχαριστα

Για να δούμε λοιπόν: τα Wharfedale 9.5 θέλουν τουλάχιστον Harman ΗΚ 980, ήτοι 470Ε. Ο ΗΚ 970 είναι ανεπαρκής. Για ενισχυτή κάτω απο 400Ε, (NAD 325 ή Harman ΗΚ 970), πάμε για TANNOY F4. Με τον NAD 325 όμως, <επιτρέπεται> και το DENON DCD 710 ως πηγή. Το HARMAN KARDON HD970 που πρτείνεις, είναι πράγματι καλό; εφάμιλο του MARANTZ 6002 ή υστερεί πολύ; Φίλε Tyler ? Durden κοντεύω να καταλήξω!;:worshippy:

ο ΗΚ970 δεν ειναι ανεπαρκης! Το HD970 ειναι μηχανημα πολυσυζητημενο ως entry level στην επομενη κατηγορια, και βραβευμενο με EISA το 2006 αν θυμαμαι καλα. Κοιτα, το 6002 και το PD-D6 ειναι λιγο πιο καινουρια μοντελα και ισως ειναι λιγο καλυτερα, αλλα στην τιμη που δινει το πακετο ενισχυτη-πηγης ο αλλος, ειναι σκοτωμα! Ο ηχος του συγκεκριμμενου combo ειναι για πολυ περισσοτερα απο 350ε και βαζει τα γυαλια σε πολλους καινουριους συνδιασμους. Το μονο που ειναι σιγουρο ειναι οτι απο πλευρας αξιοπιστιας, οταν αγορασεις Marantz, Pioneer, τα παντρευεσαι γιατι ειναι σαν τις γυναικες για σπιτι που δεν σου βγαζουν γουστα:2thumb22sup:

Για μενα, το Denon μην το παρεις τη στιγμη που ειναι στα ιδια λεφτα με το 6002.

Ωραία! Ευχαριστώ πολύ. Αν σκεφτείς κάτι άλλο, γράψτο. το Σάββατο θα γίνει εξόρμηση και ίσως παραγγελία.:ernaehrung004:

Καλησπέρα και πάλι! Έγινε στροφή πολλών μοιρών. AUDIO SPECTRUM MONITOR 2-- KEF C7-- TANNOY F4. Με αυτή τη σειρά. Με Harman HK 970 και HARMAN KARDON HD980 το πιθανότερο. Συμβουλέψτε για επιλογή αυστηρά ανάμεσα σ'αυτά! Ευχαριστώ.:BDBDG54:

Καλησπέρα και πάλι! Έγινε στροφή πολλών μοιρών. AUDIO SPECTRUM MONITOR 2-- KEF C7-- TANNOY F4. Με αυτή τη σειρά. Με Harman HK 970 και HARMAN KARDON HD980 το πιθανότερο. Συμβουλέψτε για επιλογή αυστηρά ανάμεσα σ'αυτά! Ευχαριστώ.:BDBDG54:

Γιατί έστριψες;Κάποιος πωλητής σε συμβούλεψε;

Ρωτάς,παίρνεις απαντήσεις απο την εμπειρία μελών και μετά...στρίβεις αλλού.Σ' αυτά τα χρήματα μιά απο τις καλύτερες λύσεις είναι τα Roister status 2 μαζί με κάποιον NAD (ανάλογα την τσέπη σου και τον χώρο σου-αλήθεια σηκώνει ηχεία δαπέδου?).