ΕΠΙΛΟΓΗ ΗΧΕΩΝ ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ

opsim

Moderator
Staff member
11 May 2008
16,424
Αθήνα
Καλησπέρα, είμαι νέο μέλος και αυτή είναι η πρώτη φορά που γράφω. Πρόσφατα αγόρασα τηλεόραση την PIONEER 4280XD και ενισχυτή τον PIONEER VSX-LX 70. Θα μπορούσατε να με συμβουλέψετε για ένα σετ 5.1 ηχείων για το σύστημα που έχω? Θα ήθελα να σημειώσω οτι τα ηχεία θα πρέπει να έχουν και καλές επιδόσεις και στη μουσική. Τέλος, λόγω του γεγονότος οτι με τις παραπάνω αγόρές ξέμεινα και από λεφτά (!!!), θα επιθυμούσα και κάτι σε λογικό κόστος (γύρω στα 1500 ευρώ περίπου) ή τουλάχιστον ας ξεκινήσω με ένα καλό ζευγάρι κύριων ηχείων δαπέδου.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
opsim

Καλώς ήρθες φίλε μας και καλή συνέχεια....
Πρώτη περίπτωση σε σύστημα 5,1 ηχειων:
Θα σου πρότεινα να δείς σοβαρά τις περιπτώσεις των KEF KHT 3005 και MIRAGE NANOSAT PRESTIGE,με την μόνη διαφορά ότι δεν μιλάμε γιά ηχεία δαπέδου, αφού έτσι και αλλοιώς σε αυτά τα χρήματα και με δεδομένο ότι έχεις αξιώσεις και στην μουσική είναι δύσκολο να βρείς κάτι καλό σε 5,1.Επίσης σε αυτη την κατηγορία θα σου πρότεινα ανεπυφίλακτα τα SCANDYNA THE DROP ,τα οποία τυχαίνει να έχω ακούσει και εκτός του ότι είναι πανέμορφα (δορυφόροι +sub) είναι πάρα πολύ αξιόλογα και στην μουσική.
Δέυτερη περίπτωση σε ζευγάρι ηχείων δαπέδου:
Σοβαρή η περίπτωση των Τriangle CeliousES και με 89db ευαισθησία.

Σε κάθε περίπτωση προαπάθησε να ακούσεις πριν αποφασήσεις, αν και αυτό πάλι σχετικό είναι ,γιατί που;...πως;με ποιά οδήγηση;

Επίσης σε αυτη την κατηγορία θα σου πρότεινα ανεπυφίλακτα τα SCANDYNA THE DROP ,τα οποία τυχαίνει να έχω ακούσει και εκτός του ότι είναι πανέμορφα (δορυφόροι +sub) είναι πάρα πολύ αξιόλογα και στην μουσική.

+1. Εγω ακουσα τα blueroom (σε 2καναλο) και μπορω να πω οτι επαθα πλακα. Τα ηχειακια επαιζαν φοβερα.

ego tha sou elega na pareis se proti fasi ta 3 empros (LR&C). Me 1500 agorazeis axiologotata L&R dapedou + to antistoixo center, mazeveis siga-siga allo ena 1500ari me 2000, gia 2 surround + sub, kai "oloklironeis" panigyrika...
(px, ta klipsch rf 82 pane konta sta 1000 + peri ta 500 to kentriko tous, nomizo to rc 62)

Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Θα ακούσω πρώτα κάποια ηχεία και τα ξαναλέμε πάλι.

Ποια η γνώμη σας για τα wharfedale 9.5 ή 9.6 καθώς και για τα tannoy mercury F4; Μπορούν να είναι η βάση ενός home cinema; Ευχαριστώ

Τα mercury F4 τα άκουσα πρόσφατα σε σπίτι φίλου.
Έκανε upgrade τα μπροστινά βάσης του.

Ήξερα πριν πάω ότι κατεβαίνουν χαμηλά (34Hz) και ότι έχουν καλή ευαισθησία (91 dB). Οπότε πήγα έτοιμος για να κρίνω αυστηρά.

Συνδεμένα επάνω σε έναν RXV-1400 τα ηχεία κυριολεκτικά σκοτώναν!

Στο χώρο του περίπου 40 τ.μ. δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουμε καθόλου sub στη μουσική. Το κάναμε μόνο σε ταινίες και το ρυθμίσαμε να παίζει από 50Hz και κάτω αφού δεν πήγαινε χαμηλότερα το ρυθμιστικό.

Απλά καταιγιστικό ηχείο και παίζει άφοβα και με μικρότερους ενισχυτές.

Προχώρα άφοβα γι' αυτό.

tannoy mercury F3, F4 και ξερο ψωμι...στην κατηγορια τους απιαστα.

Εντάξει παιδιά, με έχετε σχεδόν πείσει. Πρέπει να πάρω κεντρικό, περιφερειακά και sub της Tannoy?

tannoy mercury F3, F4 και ξερο ψωμι...στην κατηγορια τους απιαστα.

Σε σχέση με τα B&W 684 (που είναι βέβαια σχεδόν τα διπλά λεφτά), πως τα κρίνετε?

Το κεντρικό τους Fusion Center σε σχέση με το (πάλι με τα διπλά λεφτά) ΗΤΜ62 ?

Τέσσερα περιφειακά B&W DM-302. Ενισχυτής θα είναι ο Yamaha 3800 ή μπορεί και ο Onkyo 905 αν περισσέψουν χρήματα. Πηγή PS3. Προβολικό TW-2000.

Για μπροστινή τριάδα, 1000-1200 το πολύ. Να μην φύγω πολύ από το πεντοχίλιαρο μαζί με ενισχυτή, προτζέκτορα και οθόνη.