Επιλογη και τοποθετηση ηχειων (κατοψη χωρου)

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Μετα απο σχεδον 4 μηνες ειναι ξανα σε στοκ τα
Teufel System 5 THX Select 2 "Cinema 5.2"

και σκεφτομαι σοβαρα την αγορα τους.
Ο ενισχυτης που θα τα συνοδευει ειναι ο Onkyo 5007.

To μονο που με προβληματιζει ειναι η τοποθετηση τους και το αν θα μπορουν να αποδοσουν σωστα σε ενα δωματιο 5χ3.

Παρακατω εχω κανει μια κατοψη του δωματιου
katopsihomecinema.jpg

μπορουν να δουλεψουν σωστα σε αυτο το χωρο ή να κοιταξω για τιποτα αλλο?

Last edited:
παραθετω και τις διαστασεις των ηχειων:
S 500 FCR THX Select 2 Front-/Center-/Rearspeaker
Dimensions (W x H x D) 31.80 x 21.00 x 16.00 cm

S 500 D THX Select 2 Dipole speaker
Dimensions (W x H x D) 24.60 x 32.00 x 15.60 cm

S 5000 SW THX Select 2 Subwoofer
Dimensions (W x H x D) 37.00 x 54.60 x 47.50 cm

τα σαμπ ειναι και 2!!

μερικες ακομα ερωτησεις που εχω
1) Σε ποιο μερος ειναι καλυτερο να τοποθετηθει ο ενισχυτης (ετσι ωστε να αποφυγω και την αγορα μεγαλων καλωδιων που λογικα θα ειναι ακριβοτερα)?
2) τι καλωδια θα πρεπει να παρω για να συνδεσω τα ηχεια (και περιπου ποσο κοστιζουν)?
3) θελω να τοποθετησω τον προτζεκτορα σε βαση τοιχου (οχι οροφης) σε τι υψος ειναι καλυτερα και που μπορω να βρω τετοιες βασεις?
4) Για καλωδια ρευματος για τον 5007 τι να κοιταξω? χρειαζεται και ο προτζεκτορας (θα συνδεθει σε ups)?
5) Την οθονη πρεπει να την σκεπαζω/καθαριζω? γενικα κατι που πρεπει να προσεξω?
6) επειδη στα δεξια υπαρχει παραθυρο και απο οτι διαβασα τα διπολα πρεπει να εχουν τουλαχιστον 10εκατοστα απο τους πισω τοιχους..μπορω να το τοποθετησω πριν το παραθυρο και να αποδιδει σωστα?

για θεασεις υλικου 16χ9 (1:75:1) τα σχεδον 4μετρα ζαλιζουν λιγο...αλλα για 2:35:1 και 4χ3 (1:33:1) ειναι ΣΟΥΠΕΡ!

Last edited:
οπου υπαρχει πορτα, παραθυρο ή εξωπορτα υπαρχουν μαυρες black out κουρτινες..

Δύο παρατηρήσεις αν επιτρέπεις:

1. Για χώρο 15 τετραγωνικών (3 Χ 5 μέτρα) ο θηριώδης NR-5007 είναι λίγο υπερβολικός, δεν νομίζεις;

2. Τα δύο υπογούφερ δεν νομίζω ότι θα μπορέσεις να τα χρησιμοποιήσεις ταυτόχρονα σε τόσο μικρό χώρο.

Οσον αφορά τα υπόλοιπα ηχεία δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.

Υ.Γ. Δεν μπορώ να δω την κάτοψη που έχεις ανεβάσει.

Edit: Μόλις είδα ότι τα πίσω είναι δίπολα και υποπτεύομαι ότι ο χώρος σου δεν κάνει για δίπολα.

Last edited:
Δύο παρατηρήσεις αν επιτρέπεις:

1. Για χώρο 15 τετραγωνικών (3 Χ 5 μέτρα) ο θηριώδης NR-5007 είναι λίγο υπερβολικός, δεν νομίζεις;
ειχα ανοιξει πολλες φορες νηματα και αναζητουσα ενισχυτη...μετα απο πολυ διαβασμα κατεληξα σε αυτον...ειναι το πρωτο χομ σινεμα που στηνω και ηθελα κατι καλο γιατι δεν μου αρεσει η βιντειλα στις τηλεορασεις και πηγαινω κινματογραφω 2-3φορες την βδομαδα...αν ηξερα οτι εχει τοσες ιδιαιτεροτητες θα επαιρνα ενα ετοιμο 5.1 και θα τελειωνα..εχει τωρα μισο χρονο παιδευωμαι με αυτα..οχι δεν υπαρχει στοκ στα ηχεια..ο προτζεκτορας εκανε 4μηνες να ερθει σε στοκ και αυτος..και μετα χαλασε και ο ονκυο μετα απο αποτυχμενο firmware update...οχι χρειαζετε ups o προτζεκτορας..οχι καλωδια...οχι δεν υπαρχουν ακομα καλες ταινιες σε bluray..χαος!!

κατελειξα να βλεπω ταινιες στο λαπτοπ μου...να ακουω μουσικη απο ηχεια υπολογιστη:furious3: και να εχω καταξοδευτει..

Last edited:
παντως ευχαριστω για τα σχολια σου! Νομιζω τωρα οτι ειναι ενταξει το διαγραμμα

image

δεν ξερω τι φταιει...το εχω ανεβασει 3 φορες τωρα..ουτε τα λινκ δεν δουλευουν?

Last edited:
ιδιομορφος χωρος , την οθονη την εχεις τοποθετησει ?
οχι ακομα...μπορει να μπει και απο την απεναντι μερια αλλα δεν θα ανοιγει η πορτα...αν και δεν μου πολυ χρειαζεται μιας και για να μπω στο αλλο δωματιο υπαρχει και αλλη εισοδος..το σπιτι ειναι κυκλικο και ολα τα δωματια εχουν προσβαση απο 2 εισοδους..

θα ελεγα να βαλεις την οθονη στην απεναντι μερια , τα μηχανηματα απο κατω , το surround πανω απο την πορτα (αν σου επιτρεπει το υψος) και κλιση προς τα κατω.
Επισης βλεπω το set που εχεις διαλεξει βγαινει και χωρις διπολα .... για surround
Βαση για τον προβολεα αν δεν θες απο το ταβανι , μπορεις να βαλεις ραφι ή (δε ξερω αν επιτρεπει το βαρος) βαση για τηλεοραση (σαν αυτες σε ξενοδοχεια)
Θα χρειαστεις ομως 1 μεγαλο σε μηκος hdmi και καλωδιο ρευματος για τον προβολεα
για τα καλωδια ηχειων εχεις πολλες επιλογες προσιτες

Επισης βλεπω το set που εχεις διαλεξει βγαινει και χωρις διπολα .... για surround
δηλαδη για αυτο το χωρο να προτιμησω τα κανονικα και οχι τα διπολα? τι ιδιαιτεροτητες εχουν τα διπολα και δεν θα μπορεσουν να ταιριαξουν με το χωρο αυτο?
Θα χρειαστεις ομως 1 μεγαλο σε μηκος hdmi και καλωδιο ρευματος για τον προβολεα για τα καλωδια ηχειων εχεις πολλες επιλογες προσιτες
οπως?

Οσο αφορα τα καλωδια εννοω οτι μπορεις να επιλεξεις απο πολυ φθηνα , φθηνα , ακριβα και out of this world τιμες , ειναι θεμα δικο σου , μια βολτα πχ στα MM (media markt) εχει απο καλωδια χυμα με το μετρο αλλα και επωνυμα πχ oehlbach

Τωρα οσο αφορα τα surround ειναι αναλογα με τη θεση που θα τα τοποθετησεις , και τον χωρο σου ,
αν καταληξεις σε αυτο το 5.2 set εχεις την πολυτελεια παραγγελιας διπολων ή οχι , ετσι αναλογα με την διαρυθμιση που θα εφαρμοσεις μπορεις να επιλεξεις τι τυπο surround θα προμηθευτεις.

Εδω η teyfel http://www.teufel.eu/THX/System5-THX-Select2.cfm?show=fotos# εχει τις οδηγιες και προτεινει καποιες θεσεις για την τοποθετηση των surround
Αν πιστευεις οτι ο χωρος σου τις πληρει τοτε προχωρα το , αν οχι επιλεγεις τα κανονικα.

Last edited:
http://www.freeimagehosting.net/uploads/4578d9fa8f.jpg
4578d9fa8f.jpg

ενα λιγο πιο αναλυτικο σχεδιο...

οι ερωτησεις μου..

1) μπορω να βαλω διπολα αναμεσα στο παραθυρο και τον πισω τοιχο (στην περοχη που ειναι 70 εκατοστα)?

2) για τα μπροστινα και το κεντρικο λεω να παρω τις βασεις τους που μαζι με τα ηχεια που 8α ερχονται στα 93εκ απο το εδαφος και απο πανω 8σ ειναι η οθονη...καλα ειμαι? καλα δεν ειμαι, αλλα λεμε τωρα...

3) τα δυο σαμπ ομως? μπορω να βαλω το ενα πισω απο την οθονη (μπροστα απο την πορτα που δεν ανοιγει..με πρασινο χρωμα) και το αλλο καπου στο κεντρο του δωματιου ή διπλα απο τις πολυθρονες?

ειμαι ενα κλικ πριν την αγορα...μια γνωμη ρε παιδια πριν κανω καμια πατατα...και τρεχω και δεν φτανω..