Επιλογή καλής ψησταριάς

Μερικά λεπτά ξεροκλαδάκια με λίγο ξερόχορτο αρκούν. Η μια Α4 και λεπτά ξερόκλαδα. Απλά να μην είναι όλα συμπιεσμένα προς τα κάτω - να είναι αφράτα. Πρόβλημα είναι όταν δεν είναι ξερά αυτά που πρόκειται να καούν. (Μέρα παρα μέρα ψήνω σε ψησταριά, εδώ)..:)

Μα ξερετε πιο ειναι το προβλημα μου?
Ντροπη βεβαια που το γραφω, αλλα ειιμαι 60 χρονων και δεν εχω αξιωθει να αναψω ΜΙΑ φορα φωτια και να μην κατεβασω ολο το εορτολογιο σε βρισιδι:violent-smiley-030::flipout:
Βαζω ,οπως λετε, τα κλαδακια μου τα ξεροχωρτα μου και απο πανω τα καρβουνα.
Εεε......δεν παει μετιποτα η φωτια στο κεντρο.
Αναβουν γυρω γυρω και μετα σβυνουν τα μαμημενα.
Μονο στην Κρητη τα καταφερνω, γιατι εκει εχουν ενα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ προσαναμα απο κερι!!!! που σεν σβυνει με τιποτα.
Το ειχα φερει και δω, αλλα περσυ ξεχασα να παρω και ξαναμανα τα ιδια:devil-smiley-029:

Χαλαω καθε φορα ενα μπουκαλι οινοπνευμα για να σιαξω κατασταση...πιο πολυ κοστιζει το οινοπνευμα απο τα καρβουνα:flipout:

Μιχάλη απλά αγοράζεις αυτά και τελειώνεις

https://www.skroutz.gr/c/2333/Kaysimes_Yles.html
Βάζεις και ένα παλιό μπουρί[για να κάνει βεντούρι] ,ή κάτι σαν αυτό που ανέβασαν τα παιδιά πρίν λίγα πόστ και τα άναψες σε 10 λεπτά .

Και για να γίνει ακόμη πιό εύκολο πάρε και ένα τέτοιο

http://www.e-athanasiou.gr/kipos/ei...isimatos/fysitiras-gia-karvoyna-power-bbq-fan

Last edited:
κουκουνάρια... τα καλύτερα

πολύ απλά αν έχεις ένα αναπτήρα τζακιού, ψησταριάς, αυτούς με τη μακριά μύτη, απλά στρώνεις τα κουκουνάρια κι από πάνω βάζεις τα κάρβουνα. Δίνεςι φωτιά και με ένα μικρό δίσκο κάνεις αέρα, Σε 2 λπτ θα έχουν πυρώσει τα κουκουνάρια.

αντε ακομα μια φορά, τελευταία...

Με το chimney starter της Weber δεν χρειάζεται τίποτα, περα απο μερικές χαρτοπετσέτες ή λίγο χαρτί.
εκτός και αν έχετε χάλια κάρβουνα...

αντε ακομα μια φορά, τελευταία...

Με το chimney starter της Weber δεν χρειάζεται τίποτα, περα απο μερικές χαρτοπετσέτες ή λίγο χαρτί.
εκτός και αν έχετε χάλια κάρβουνα...

Επειδη θα το δοκιμασω σε 3 εβδομαδες που θα παω στο εξοχικο, πες μου κατι σε παρακαλω.
Το τιγκαρω στα καρβουνα και με ΜΙΑ εφημεριδα ,αναβουν???
Αν ειναι ετσι , εικονισμα θα σου κανω φιλε μου!!!!

Φιλαρακια αν το βρειτε πουθενα ,παρτε το χωρις δευτερη κουβεντα.
Δεν υπαρχει λεμεεεεεε:firstprize:

Attachments

• 16056-BIOTEHNIES-KIROPLASTIKI---PROSANAMATA---KERIA---PAYLOS-PAPAMATTHAIAKIS---BIOTEHNIA-KERION-.jpg
    16056-BIOTEHNIES-KIROPLASTIKI---PROSANAMATA---KERIA---PAYLOS-PAPAMATTHAIAKIS---BIOTEHNIA-KERION-.jpg
    33.3 KB · Views: 89
Επειδη θα το δοκιμασω σε 3 εβδομαδες που θα παω στο εξοχικο, πες μου κατι σε παρακαλω.
Το τιγκαρω στα καρβουνα και με ΜΙΑ εφημεριδα ,αναβουν???
Αν ειναι ετσι , εικονισμα θα σου κανω φιλε μου!!!!

ε τι λεμε σε τοσα τοστ...
τουλαχιστον εγω, με καλα καρβουνα ετσι τα αναβω..

τα εικονίσματα δεν τρώγονται και ουτε για φωτιά κάνουν...
δεν στέλνεις καμια μπριζόλα..
:p

Κανω το ιδιο ειτε με οινοπλευμα ειτε με λαδι, αλλα τα έχω χωσμενα μεσα, οχι πανω πανω

Re: Απάντηση: Επιλογή καλής ψησταριάς

Ο σωστός τρόπος για να ανάψεις κάρβουνα είναι ένας και είναι αυτός.

https://www.youtube.com/watch?v=49odE5CAaMA

ερασιτέχνες... να ο σωστός τρόπος να αναψεις κάρβουνα. και ειναι ένας!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Καλα ρε φιλε εαν ειναι να χρησιμοποιησεις φλογοβολο β παγκοσμιου,ριχνεις και μια ναπαλμ και αναβεις σε 2 δευτερα..

Και έλεγα, πότε θα ανεβάσει κάποιος πρώτος βίντεο από τους αφούς Μαλλιωρα - Grill philosophy :-)

Καλα ρε φιλε εαν ειναι να χρησιμοποιησεις φλογοβολο β παγκοσμιου,ριχνεις και μια ναπαλμ και αναβεις σε 2 δευτερα..

εκεί ξεχωρίζει ο επαγελματίας ανάφτρας, απο τον ιμιτασιον, ερασιτέχνη κομπογιαννίτη...

ωραια ιδέα τηλεμαρκετινγκ btw.
μινι ναπάλμ για BBQ..
"enola BBQay"

Last edited:

Σωστός είπα παιδιά, όχι ο πιο γρήγορος. -bye-

δεν υπάρχει μόνο ενας σωστός τροπος, οτι βολεύει τον καθένα.
πχ με το chimney της weber ειναι πολύ πιο εύκολο και χωρις επιτήρηση και προσανάμματα οπως στον παραδοσιακό τροπο που αναφέρεσαι.