επιλογη καλωδιων ηχειων

Tsakalos!

Supreme Member
8 December 2009
5,346
Samos!
Παιδες ειμαι σε φαση που στηνω το ηχοσυστημα μου και αυτη την στιγμη θελω να παρω καλωδια για τα ηχεια μου.ΔΕΝ θελω να δωσω πολα χρηματα αλλα δεν θελω να βαλω και τα απλα μαυρο-κοκκινα.. εντοπισα τα Biokal Goliath 510, 2χ4mm και λεω να τα παρω..τιμη περιπου 5ε ανα μετρο.θελω καπου 6μετρα..απλα στις φωτο που βλεπω στο ιντερνετ δινουν την εντυπωση οτι εχουν μεσα χοντρους αγωγους και γιαυτο κολαω..απο οτι διαβαζω τρυγυρω, η ΒΙΟΚΑΛ εχει πολυ καλο χαλκο και γενικα τα καλωδια της ειναι πολυ ποιοτικα (του ρευματος τουλαχιστον τα ξερω)..πειτε καμια γνωμη!
goliath-series.jpg

Goliath 510
2 x 4,00
αριθμός συρμάτων Χ διάμετρος (mm) 510 x 0,10
LF_PVC

Ναι ελληνικο ειναι...η Βιοκαλ εχει πολυ καλη φημη για τα ηλεκτρολογικα της, οτι εχουν πολυ καθαρο χαλκο..

Εγώ μόνο μερικές θεωρητικές πληροφορίες μπορώ να σου προσφέρω, όπως πχ ότι το PVC είναι μεν πολύ διαδεδομένο σε ηλεκτρικά καλώδια, αλλά όμως δεν αποτελεί τη βέλτιστη επιλογή σε εφαρμογές audio. Είναι σχετικά φθηνό, αλλά απορροφά αρκετή ενέργεια με αποτέλεσμα να χρωματίζει τη χαμηλο-μεσαία περιοχή συχνοτήτων. Επειδή είναι σχετικά σκληρό υλικό, εισάγονται ορισμένες προσμίξεις, έτσι ώστε να αποκτά κάποια σχετική ευλυγισία. Αυτό όμως δημιουργεί πόρους, οι οποίοι μειώνουν τις μονωτικές ιδιότητες του υλικού και προσφέρουν διόδους επικοινωνίας με το εξωτερικό περιβάλλον, με αποτέλεσμα ο αγωγός να εκτίθεται ταχύτερα σε μεταλλική οξείδωση.

Το τελευταίο παίζει ρόλο, στο ότι το χρονικό διάστημα για το οποίο οι αγωγοί OFC παραμένουν με χαμηλή περιεκτικότητα οξυγόνου εξαρτάται από την ποιότητα της εφαρμοζόμενης εξωτερικής προστατευτικής επίστρωσης (plating) και της χρησιμοποιούμενης μόνωσης.

μαλιστα..εχω την εντυπωση οτι ολα τα καλωδια σε αυτο το κοστος ιδια μονωση εχουν..Καποια προταση εναλακτικη σε παρομοιo κοστος;

Η dc ωμική αντίσταση που αναφέρει πάντως είναι εξαιρετικά χαμηλή. H ac στις υψηλές ακουστικές συχνότητες οπωσδήποτε θα είναι μεγαλύτερη λόγω επιδερμικού φαινομένου.

Προτάσεις ας σου κάνουν άλλα μέλη που ασχολούνται περισσσότερο.

Το επόμενο στη σειρά ποιοτικό μονωτικό υλικό καλωδίων audio είναι το πολυαιθυλένιο.

οκ παιδες..μαλον θα τα παρω γιατι μου καθετε καλα στο ματι που ναι 4αρια..δε ειναι και καμια περιουσια..ευχαριστω παιδια.

Να πάρεις ότι ακριβότερο(μην νομίζεις...για μερικά ευρά/μέτρο μιλάμε),απο επαγγελματικό Belden βρείς.

παιδες παραγκειλα τελικα 8 μετρα Βιοκαλ..θα δουμε..βασικα δε ειμαι σε θεση ακομα να δω διαφορες καλωδιων, οποτε για αρχη νομιζω καλα ειναι..ας εχουμε και μια εμπειρια απο τουτα..μπορει να ναι καλα!:ernaehrung004:

Σηφη,ειχα παρει τα ΒΙΟΚΑΛ και μου βγηκαν οξειδωμενα,απο ακρη σ'ακρη,ειχα επικοινωνησει και με την εταιρεια κι εκαναν τους κινεζους.
Καλυτερα να παρεις τα Belden.

φιλε σημερα μου ρθαν ηδη..μια χαρα φαινονται,..μηπως απο κει που τα πηρες τα χαν σε υγρασιες?καμια φορα οι αποθηκες ειναι λιγο...παντως εχουν χοντρη μονωση,..ειδομεν! δε εδωσα κ πολλα...4.5ε το μετρο κ πηρα 8 μετρα..