Επιλογή κάρτας ήχου

claden

New member
16 December 2008
7
Καλησπέρα σε όλη τη παρέα του AVCLUB forum. Κατ'αρχήν να πω συγχαρητήρια για αυτή τη προσπάθεια. Είμαι πολύ νέος στο χώρο του AV και δυστυχώς έχω αρκετές απορείες, οπότε να ζητήσω προκαταβολικά συγγνώμη αν κάτι είναι αρκετά απλό ή έχει απαντηθεί στο παρελθόν.

Ο λόγος λοιπόν που σας ζαλίζω και χρειάζομαι την συμβουλή σας είναι ο εξής. Εχω καταλήξει σε TV και ενισχυτή AV (H/K 255) καθώς και σε ηχεία 5.1. Η απορία μου έχει να κάνει με την σύνδεση του όλου συστήματος με το PC και συγκεκριμένα του ήχου του PC με το AV ενισχυτή. Πως θα μπορέσω να έχω τα ποιοτικότερα οφέλη απο το PC στο θέμα του HD ήχου? Για εικόνα θα συνδέσω την ECS8800GT μέσω DVI σε HDMI adaptor στον ενισχυτή. Για τον ήχο όμως υπάρχουν τρεις επιλογές (αν έχω καταλάβει καλά): Είτε μέσω on board κάρτας ήχου στην 8800 GT (με spdif καλώδιο internally στο case) και απο εκεί μέσω HDMI στον ενισχυτή, είτε με αγορά καλωδίου με καρφάκι και απο εκεί απ'ευθείας στον ενισχυτή(externally πίσω απο το κουτί) είτε με αγορά μιας xonar( για παράδειγμα) dedicated κάρτας ήχου και απο εκεί στον ενισχυτή με κάποιο τρόπο. Τι προτείνειτε λοιπόν για το παραπάνω set up οσον αφορά πάντα HD ήχο? Η on board κάρτα ήχου της μητρικής γράφει οτι μεταφέρει HD ήχο μέσω spidf. Θα είναι καλός όμως ή χρειάζεται η dedicated κάρτα ήχου και με τί σύνδεση προς ενισχυτή?

Σας ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά ολους και ειλικρινά συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο.

Διονύσης

Κάτι τελευταίο: Τι γίνεται με τα "καινουρια" φορματ ήχου όπως dolby Hd, DTS HD? Μπορούμε να τα έχουμε στο PC με κάποιο τρόπο εκτος xonar 1.3 HDAV?

αφου η επεξεργασια ηχου θα γινεται στον ενισχυτη απλα κανεις μια χαρα την δουλεια σου με την on board, δεν χρειαζεσαι κατι παραπανω

αφου η επεξεργασια ηχου θα γινεται στον ενισχυτη απλα κανεις μια χαρα την δουλεια σου με την on board, δεν χρειαζεσαι κατι παραπανω

Θα συμφωνησω!

Επισης, καλως ηλθες στο avclub.

Ειμαι της αποψης οτι δεν πρεπει να προτρεχουμε τεχνολογικα (γιατι θα ξεπαραδιαστουμε) - οποτε μην ανυσηχεις ακομη για τα DTS HD kai Dolby HD.

Ποσες δα ταινιες υπαρχουν διαθεσιμες σε Blu-Ray? Και ποσες εχει το video club? Ποσες πια να αγορασεις!???

Επισης, μην ξεχναμε οτι εαν τα ενισχυτικα και ηχεια και συνοδα (καλωδια, κλπ) και το δωματιο ακομη δεν ειναι αριστα, δεν εχει νοημα να συζηταμε για τα HD Format.

Βασικα (και για να μην παρεξηγηθω) ειμαι της αποψης οτι οσοι αγαπαμε το σινεμα (οπως και ο γραφων) πρεπει να ξεκαθαριζουμε τις αξιες και ορεξεις μας και να αποφευγουμε τις καταναλωτικες υπερβολες. Ειναι νωρις για τα νεα format. Σε λιγο καιρο, οταν ολες οι νεες (αλλα και οι κλασσικες) ταινιες ειναι διαθεσιμες, τοτε το ξανασυζηταμε.

Σημασια εχει να ευχαριστιεσαι ταινια με φιλαρακια, το εταιρον ημιση ή το γειτονα. Ημουν ετοιμος να αλλαξω AV ενισχυτη, επειδη, λεει, δεν ειχε DTSHD. Βρε, δε με παρατατε? 2 χρονια τον εχω, μολις τον ξεπληρωσα!!!!

Βαλε ενα οπτικο και ριξε τα λεφτα στο ποπ-κορν (και στα ηχεια σου, να ακους και μουσικουλα!).

-bye-

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Ευτυχως ή δυστυχώς (λόγω των απαντήσεών σας) εχθες μου έφεραν δώρο κάποιοι φίλοι μια xonar d2. Κατόπιν τούτο λοιπόν ποιός θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να συνδέσω την κάρτα στον ενισχυτή? Μέσω οπτικού καλωδίου, μέσω RCA ή μέσω καρφιών για 5.1 ή 7.1? Τι προτείνετε?
Οσον αφορά την απάντησή σου antidot, έχεις απόλυτο δίκιο. Χάνουμε την ουσία τελικά προσπαθώντας να ακολουθήσουμε την τεχνολογία. Και σίγουρα δεν σε παρεξήγησα. Απλά επειδή τώρα αρχίζω και ασχολούμαι δεν θα ήθελα σε 6 μήνες να πώ οτι αυτά που αγοράζω σήμερα αποτελούν μακρινό παρελθόν. Θα ήθελα όσο το δυνατόν προϊόντα πιο future proof (αν υπάρχουν σήμερα....... )

Επιβάλλεται σύνδεση μέσω οπτικής ίνας. Έτσι θα χρησιμοποιείς όλες τις δυνατότητες ισοσταθμισης κλπ που μπορεί να εχει ο ενισχυτής σου, ενώ θα μεταφέρεις και το σήμα με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες.

Σημασια εχει να ευχαριστιεσαι ταινια με φιλαρακια, το εταιρον ημιση ή το γειτονα. Ημουν ετοιμος να αλλαξω AV ενισχυτη, επειδη, λεει, δεν ειχε DTSHD. Βρε, δε με παρατατε? 2 χρονια τον εχω, μολις τον ξεπληρωσα!!!!

Θα συμφωνήσω διαφωνόντας. Το παν είναι σίγουρα τα φιλαράκια και το εταιρον ήμισυ, ωστόσο... αν δε μας ένοιαζε και το DTSHD δε θα γράφαμε εδώ μεσα?

Το νόημα δεν είναι στο ζην, είναι στο ευ ζην :flipout::flipout:

Last edited:
\
Κάτι τελευταίο: Τι γίνεται με τα "καινουρια" φορματ ήχου όπως dolby Hd, DTS HD? Μπορούμε να τα έχουμε στο PC με κάποιο τρόπο εκτος xonar 1.3 HDAV?

Μπορούμε.... από τις 7.1 αναλογικές εξόδους της κάρτας ήχου σου (όχι της onboard), με 7.1 αναλογικά RCA καλώδια που θα πηγαίνουν στο 7.1 in του ενισχυτή σου.

Ωστόσο... αν ο υπολογιστής απέχει πάνω από 1-2 μέτρα απ'τον ενισχυτή σου... δε θα το συνιστούσα. Στην περίπτωση μου (5m) το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό (βόμβος, διακοπές κλπ), θα είναι απροβλημάτιστα μόνο αν δώσεις πολλά λεφτά σε καλά καλώδια. Αλλά ακόμη και τότε, θα σου είναι άχρηστα όλα τα ψηφιακά κόλπα του ενισχυτή, τα οποία καμιά φορα κάνουν θαύματα.

Last edited:
Η on board κάρτα ήχου της μητρικής γράφει οτι μεταφέρει HD ήχο μέσω spidf.

Aυτό μπορείς να το ξεχάσεις. Εννοεί ότι μπορεί πιθανώς να μεταφέρει στερεοφωνικό σήμα στα 24bit/96kHz, αλλά ακόμη και γι'αυτό δε θα'κοβα το κεφάλι μου. Όπου ακούς HD να κρατάς μικρό καλάθι, είναι από τις πιο εμπορικές λέξεις του 21ου αιώνα, οπότε οι εταιρίες το κοτσάρουν παντού.