Επιλογή linux HD δέκτη

totemos

New member
7 September 2011
17
Γεια στο forum. Γράφω πρώτη φορά στο forum σας και είμαι τελειώς ασχετος με το θέμα δορυφορική τηλεόραση.

Φαντάζομαι οτι το θέμα θα έχει αναλυθεί αρκετές φορές και ίσως γίνομαι κουραστικός, αλλα και αυτοι που είναι ασχετοι παντελώς έχουν ψυχή!!:2thumb22sup:

Θα ήθελα να μάθω περισότερα για τα δορυφορικά και το τι σημαίνουν ολοι αυτοι οι όροι που κατα διαστήματα διαβαζω αλλα ο χρόνος είναι περιορισμένος (δουλειά, παιδια, κτλ) αλλα και απο την άλλη δεν ξέρω απο που να αρχίσω. Πήρα κανα δυο φορές περιοδικά αλλα πάλι πιστευω οτι είναι για τους πιο προχωρημένους και μυημένους χρήστες.

Λοιπόν στο ερώτημα μου, μετα απο ένα χρόνο συνδρομής πακέτου forthnet nova μαζι, και μετα απο αναβάθμιση του σχετικού μου εξοπλισμου (TV, Home cinema, ηχεια κτλ) Θέλω να αναβαθμίσω και τον δέκτη μου σε κάτι πιο καινούργιο που να υποστηρίζει και HD.

Ενας φίλος που ασχολείται, μου είπε να ζητήσω δεκτη που να εχει linux να υποστηρίζει ccam και IRdeto (αν τα γράφω και σωστά).

Λόγω και τον οικονομικών μου ξεχώρισα τον spiderbox 9000 οπου δηστυχώς δεν έχει linux αλλα δουλευει σαν media player εχει πολύ καλή εικόνα και επιπλέον υποστηρίζει και DVB (mpeg 2 και 4).

Ερώτημα, υπάρχει καποιος δεκτης που να έχει linux,ccam,irdeto να παίζει σαν media player και DVB και να κοστίζει 200 με 300?? Τωρα αν κάνει και καφέ και πλένει και τα πιατα είναι ευπρόσδεκτο και αυτό!!

Επιπλέον αν υπάρχει και κατι αλλο που ίσως δεν ξέρω και μπορείται να με διαφωτήσετε, και αυτό ευπρόσδεκτο.

Re: Επιλογή δεκτη HD (linux)

Εάν έχεις ακόμη τη συνδρομή στη nova & σκοπεύεις να τη συνεχίσεις τότε δυστυχώς η μόνη λύση είναι ο δικός τους δέκτης HD (Pace) διότι η κάρτα σου είναι παντρεμένη με το δέκτη και δεν παίζει σε κανέναν άλλο.
Για τα υπόλοιπα δυστυχώς θες δεύτερο δέκτη. Εάν λοιπόν σε καλύπτει η nova αναγκαστικά πας για τον pace & αγοράζεις & έναν media player.

Εάν έχεις ακόμη τη συνδρομή στη nova & σκοπεύεις να τη συνεχίσεις τότε δυστυχώς η μόνη λύση είναι ο δικός τους δέκτης HD (Pace) διότι η κάρτα σου είναι παντρεμένη με το δέκτη και δεν παίζει σε κανέναν άλλο.
Για τα υπόλοιπα δυστυχώς θες δεύτερο δέκτη. Εάν λοιπόν σε καλύπτει η nova αναγκαστικά πας για τον pace & αγοράζεις & έναν media player.

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Διάβασα στο forum και κάπου αναφέρεται ο ´δεκτης AZbox me και μάλλον απο οτι καταλαβαίνω θα κάνει πολύ καλη δουλειά.

Συνδυάζει τα πάντα και νομίζω οτι τελικά θα καταλήξω εκει οταν έρθει.

Last edited:

καλη υπομονη οσον αφορα το δεκτη γιατι απο αναβολη σε αναβολη το πανε . παντως προκειται για ενα πολλα υποσχομενο μηχανημα .

προτασεις για αγορα hd δεκτη με linux

γεια χαρα παιδια. ενδιαφερομαι για αγοτα hd δεκτη με linux θελω με ενδιαφερει πολυ η τιμη του να ειναι χαμηλη. ακουω τις προτασεις σας. ευχαριστω

Re: προτασεις για αγορα hd δεκτη με linux

Εάν θέλεις φθηνό λινουξ δεκτή ,διάβασε για τον amiko alien και edision pingulux ,ίδιοι δέκτες με την διαφορά ότι ο alien έχει και scart πίσω . Η τιμή τους περί τα 140 ευρώ για τον edision και alien ίσως λίγο περισσότερο, για περισσότερες πληροφορίες διάβασε τα αντίστοιχα θέματα

Αν μπορείς να περιμένεις καννα δίμηνο (πάνω-κάτω) τότε AZBox mini-me αλλιώς κλώνος DM800.

για κλωνο καλο θα θες 280 ευρω περιπου,οταν την ιδια δουλει κανεις και με τους δεκτες που σου προτεινε ο κτεν..