Επιλογή macro για Nikon D90

προσωπικά πιστεύω ότι όποιο φακό μάκρο κι αν επιλέξεις (οποιονδήποτε για μοντούρα ΝΙΚΟΝ) θα είναι καλύτερος από αυτό που μπορείς να τραβήξεις τουλάχιστον τα πρώτα 600-1000 καρέ.

Δηλαδή ότι θα υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις σου και η βελτίωση της τεχνικής σου θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα από έναν καλύτερο φακό.

Με πείσατε..
Θα πάρω τον Tamron 90 f2.8

Σειρά εχει τώρα ο τηλεφακός ...

O Tamron 70-200 έχει πέσει στα 600 ευρώ... βέβαια εάν είσαι στην πολυπληθή ομάδα φωτογράφων που φωτογραφίζουν σπορ, αγώνες ταχύτητας κλπ, καλύτερα να μείνεις μακρυά.

Για τον Tokina 100mm 2.8 δεν έγινε καθόλου κουβέντα. Υπάρχει κάποιο θέμα με τον εν λόγω φακό?

O Tamron 70-200 έχει πέσει στα 600 ευρώ... βέβαια εάν είσαι στην πολυπληθή ομάδα φωτογράφων που φωτογραφίζουν σπορ, αγώνες ταχύτητας κλπ, καλύτερα να μείνεις μακρυά.

Οχι δεν ειμαι Τάσο.. Τον θέλω κυριως για να φωτογραφισω παιδικές παραστάσεις και εκδηλώσεις..

Απλά βρήκα εναν Sigma 70-200 2.8 EX II Macro (τον καινουργιο) ελαφρά μεταχειρισμένο σε εγγύση ακομα απο ενα παιδί που θελει να παρει τον καινουργιο Nikon και τον δινει σε τιμή χώμα (400 Ευρώ). Λεω να παω αυριο να του ριξω μια ματια και ισως τον αγοράσω αν και ξερω οτι οπτικά ειναι υποδεέστερος από τον Tamron. Τι λέτε ;

Οχι δεν ειμαι Τάσο.. Τον θέλω κυριως για να φωτογραφισω παιδικές παραστάσεις και εκδηλώσεις..

Απλά βρήκα εναν Sigma 70-200 2.8 EX II Macro (τον καινουργιο) ελαφρά μεταχειρισμένο σε εγγύση ακομα απο ενα παιδί που θελει να παρει τον καινουργιο Nikon και τον δινει σε τιμή χώμα (400 Ευρώ). Λεω να παω αυριο να του ριξω μια ματια και ισως τον αγοράσω αν και ξερω οτι οπτικά ειναι υποδεέστερος από τον Tamron. Τι λέτε ;

λέμε...

....
....
Thanks αρχηγέ !!

Και μετά θα αρχίσω βαράκια γιατι 1,4 κιλά φακος θέλει το κουμάντο του :flipout:

μπα, δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Θα πρέπει να μάθεις να ελίσσεσαι στο πλήθος με το μπουρί στη ζώνη. Διότι όποιον χτυπήσεις, ειδικά παιδάκι, θα δει τον ουρανό σφοντύλι.