Επιλογή macro για Nikon D90

Τάσο, τον παλιό f2,5 εννοώ. Αλλά όπως έγραψα είναι πρόχειρη η εκτίμηση μου.

Αλέξη το μόνο που δίνει είναι μια φωτογραφία του δοντιού με το φακό :bigcry:

Δεν ξερω εαν υπάρχει ο παλαιός ακόμα - ισως μεταχειρισμένος.. Αλλά φαντάζομαι οτι και ο 2.8 θα ειναι εξισου καλός

Ε ;

Εγώ θα κοιτούσα λιγάκι και τον 150/2.8 της Σίγμα... ο "αέρας" που παίρνεις από τέτοιους φακούς στη φωτογράφιση ζωντανών θεμάτων είναι ενίοτε πολύ σημαντικός.

Είναι πολλά τα λεφτά (για μάκρο) Τάσο ..

Αύριο κατεβαίνω Αθήνα. Θέλεις να σου φέρω τον 60άρη να τον δοκιμάσεις και να μου τον επιστρέψεις με όποιον ανεβαίνει το επομενο διάστημα;

Δεν τον πουλώ...

Αύριο κατεβαίνω Αθήνα. Θέλεις να σου φέρω τον 60άρη να τον δοκιμάσεις και να μου τον επιστρέψεις με όποιον ανεβαίνει το επομενο διάστημα;

Δεν τον πουλώ...

Δύσκολο Βλάση.. Έχω γάμο και θα λείψω ΠΣΚ

Παιζει ομως να ανεβω εγώ Θεσσαλονικη αρχές Δεκεμβρίου για 3 μέρες οπότε αν ειστε διαθεσιμοι ελπίζω να τα πουμε με ολο το team επάνω :award:

Ευχαριστώ πάντως !!

Δύσκολο Βλάση.. Έχω γάμο και θα λείψω ΠΣΚ

Παιζει ομως να ανεβω εγώ Θεσσαλονικη αρχές Δεκεμβρίου για 3 μέρες οπότε αν ειστε διαθεσιμοι ελπίζω να τα πουμε με ολο το team επάνω :award:

Ευχαριστώ πάντως !!

ok

Για τον 90 ταμρον δε χρειάζεται να πούμε πολλά νομίζω.
Είναι παλιός φακός, πλήρως καταξιωμένος και δε διαφωνεί κανένας.
Η φήμη του έχει φτάσει και στα αυτιά αυτών που δεν ασχολούνται με μάκρο, δικαίως φυσικά. Σίγουρα καλή επιλογή.
Το πρόβλημα είναι h D90 που δε φωτομετρά με τους παλιούς φακούς. Αλλιώς τόσο ο Νικον 55μμ όσο και ο ταμρον που λέμε θα ήταν άριστες λύσεις και φτηνές. Η αυτόματη εστίαση στο μάκρο άλλωστε δε βοηθάει τις περισσότερες φορές.

Η φήμη του έχει φτάσει και στα αυτιά αυτών που δεν ασχολούνται με μάκρο, δικαίως φυσικά. Σίγουρα καλή επιλογή.
Το πρόβλημα είναι h D90 που δε φωτομετρά με τους παλιούς φακούς. Αλλιώς τόσο ο Νικον 55μμ όσο και ο ταμρον που λέμε θα ήταν άριστες λύσεις και φτηνές. Η αυτόματη εστίαση στο μάκρο άλλωστε δε βοηθάει τις περισσότερες φορές.

http://www.katerelos.gr/product_info.php?products_id=777

Aυτος πρέπει να ειναι ο καινουργιος και δουλευει κανονικά με την D90 (εχει και AF/MF clutch)

Αλλά νομιζω οτι υπάρχει και 55άρης Nikon AF ετσι ;

http://www.kenrockwell.com/nikon/55af.htm

Ο ΑF55 Νικον έχει αντικατασταθεί από τον 60mm. Εξαιρετικός δεν το συζητάμε.

Αλλα με την τιμή του Ταμρον που δίνει ο Κατερέλεος μη διστάζεις, προχώρα.

Όταν αργότερα πας σε άλλο σώμα Νικον τότε παίρνεις και τον 55μμ 2,8 σε manual focus με 100-120 Ε από ebay και είσαι κομπλέ -bye-

ο τωρινός 90άρης έχει διαφορετική σχεδίαση από τον 90άρη 2.5

Δεν τον πουλώ...

Ακόμη καλύτερη πρόταση... να σου δώσω να του δώσεις τον ίδιο τον Ταμρον 90/2.8 να του φύγει η απορία... :idea: Ζούμε για κανέναν μήνα και χωρίς Τάμρον, τι να κάνουμε...

Πριν από ένα μήνα είχα ακριβώς το θέμα με τον κουμπάρο μου. Κατέληξε σε nikon 60mm 2.8 (τον καινούργιο). Η ποιότητα κατασκευής του νικον, απέχει πολύ από τους άλλου. Αν ήταν να πάρεις κάποιον από τους άλλους, θα σου πρότεινα τον 70αρι σίγμα. Πάντως εαν δεν θέλεις να δεσμευθείς με τρίποδο κάθε φορά που βγαίνεις για μακρο, καλό είναι να μην ανέβεις πάνω από 70χιλ. Στα 60χιλ. με καλό φωτισμό θα καταφέρεις να πάρεις καλές λήψεις handheld.

Μικρό ρόλο έχουν τα χιλιοστά εν προκειμένω, περισσότερο η μεγέθυνση του αντικειμένου παίζει ρόλο. Εφόσον μιλάμε για μεγάλες μεγεθύνσεις, τα 50 και 70 και 100 δεν έχουν διαφορά ως προς τη σταθερότητα σε λήψεις στο χέρι. Μόνο ο φακός καθ' εαυτός, πώς κουμαντάρεται δηλαδή σαν βάρος και σαν όγκος, εκεί ναι.

Γιώργο όταν ανεβείς Θεσσαλονίκη πρόσεχε.. ο Τάσος έχει ήδη ετοιμάσει 7 φακούς μάκρο για να τους δοκιμάσεις.

Παιζει να έχω ψωνίσει μέχρι τότε.. Αλλά κατι θα βρώ να δοκιμάσω..
π.χ τον Tamron 70-200 2.8 ;

Δυστυχώς ή ευτυχώς μεχρι τελος Δεκεμβριου θελω 2 φακους, τον macro (οποιος ειναι) και ενα τηλεφακο ... Θα δουμε

στην ιδια φαση κ εγω πριν λιγο καιρο(κατεληξα στον ταμρον 90/2.8)..
διαβαζοντας reviews κ.τ.λ κατεληγαν οτι κανενας δεν θα σε αφησει παραπονομενο..αρχικαν μου φαινοταν γενικευση αλλα καπως ετσι πρεπει να ειναι τελικα...με τις 'οποιες διαφορες αναλογως του f να ειναι αρκετα μικρες...
Ισως πρεπει να λαβεις υποψη σου το min. working distance του καθε μακρο φακου ανλογως τι θελεις να τραβας....οσο μεγαλυτερο εστιακο μηκος τοσο μεγαλυτερο το mwd...ο 90 αρις ειναι στο 10cm αλλα εχει το "πλεονεκτημα" οτι δεν ειναι απαραιτητο το hood μιας k to εμπροσθιο στοιχειο δεν ειναι στην ακρη του φακου αλλα πιο μεσα(2-3 cm)...στον 60afs ας πουμε με φορεμενο το hood ειναι 1cm...
υπαρχει κ ο νεος tamron 60..ειχα διαβασει οτι εχει το μεγαλυτερο mwd για το εστιακο του μηκος...

Και ο Τamron(90mm f2,8)ειναι καλος και ο NIKON (105VR) ειναι εξαιρετος(τους ειχα καποια εποχη και τους δυο-τωρα τον ΝΙΚΟΝ).
Με κανεναν δεν θα κανεις λαθος επιλογη.
Ο Νικον εχει ποιοτητα κατασκευης υπερανω κριτικης, KAI VR (και μαλιστα πολυ καλο), σχετικα γρηγορος στην εστιαση και ειναι οξυτατος. Θα σε βολεψει πολυ στα πορτρετα. Αλλα ειναι σχετικα βαρυς φακος και ΑΡΚΕΤΑ χοντρουτσικος στο πιασιμο.
Ο Tamron ειναι ελαφρυτερος , λεπτοτερος, pull-push σχεδιαση, σου δινει μια αισθηση πλαστικουρας αλλα πιστεψε με ειναι οπτικα καλος-πολυ καλος!
Αν τα χρηματα δεν ειναι προβλημα τοτε παρε ΝΙΚΟΝ για το VR και το AFS.
(Εξαιρετικη περιπτωση ειναι και ο SIGMA 150mm)
Σε διαφορετικη περιπτωση ο ΤAMRON θα σε καταπληξη.